Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbilia
    • CommentTimeDec 12th 2013
     permalink
    Wpadam donieść że u Lopezika się zaczęło!!! :crazy::cheer:
    Jest już na porodowce, podłączona pod oxy.
    Trzymajcie kciuki za szybką akcję!
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Dziewczyny, a czy w ciąży można pić ten magnez w tabletkach musujących?

Lopeziątko, trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Pewnie...o ile nie ma żadnych dodatków...tylko pytanie, który magnez lepiej się przyswaja....ten w musujących powinien lepiej ale nie dam sobie głowy uciąć...no i pewnie zależy od dawki :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Heja dziewczynki :smile:

KaroolkaCo do liczenia tygodni ciąży i trymestrów to chyba na poprzedniej stronie dziewczyny pisały, ale ja wiem, że każdy suwaczek inaczej a i jeszcze każdy ginekolog inaczej....Więc w sumie liczy się tygodnie i generalnie ja opieram się zawsze na tym co mówi mój gin :smile:

koalka No no kochana jakie plany :wink::smile: ALE RACJA, wylądować w święta w szpitalu - przekichane :confused:
    Dlatego sumiennie realizuj swój plan a my kciuki trzymamy :smile:

LOPEZIĄTKO nO JEST NADZIEJA jednak, że przed Świętami Tobie uda się urodzić ...a JUŻ skoro oxy poszła to pewnie lada chwila będzie dzidź na świecie :D

subiektywna Ja czasem o 3 w nocy budziłam się z tak wilczym apetytem, że aż wstyd :shamed: ale także tłumaczyłam sobie, że dziecię zgłodniało :wink:

karolajnas A dobrze, że pytasz... Bo ja też ostatnio tak się zastanawiałam i zapewne u mnie coś w połowie stycznia wypadnie :shocked: no szok ale czas leci.

bananowiec TRZYMAM KCIUKI ZA TWOJE USG :smile:

U mnie noc jako taka chociaż wczoraj zmuszona jednak była wziąć apap z powodu bólu tego czyszczonego zęba. Kolejna wizyta 14 stycznia więc już po nowym Roku...Antybiotyk muszę wybrać do końca. Wizytę mam w sobotę i już doczekać się nie mogę....

AAAAA DZIEWCZYNY.... czy wy też tak boleśnie odczuwacie kopniaki swoich pociech... No młody jak wczoraj mnie skopał to myślałam, że zejdę... i nie to, że po jakichś konkretnych narządach tylko kopał po bokach brzucha ale strasznie boleśnie... SILNY TAKI???:shocked: Nie powiem, bo kocham te jego szaleństwa w brzuszku ale żeby bolało :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mariaekad: AAAAA DZIEWCZYNY.... czy wy też tak boleśnie odczuwacie kopniaki swoich pociech... No młody jak wczoraj mnie skopał to myślałam, że zejdę... i nie to, że po jakichś konkretnych narządach tylko kopał po bokach brzucha ale strasznie boleśnie... SILNY TAKI??? Nie powiem, bo kocham te jego szaleństwa w brzuszku ale żeby bolało
    --

silny silny,a przekonasz sie o tym pod koneic jak brzuchu ciasnota a dziec wali po żebrach, moj mnie nie oszczędzal do konca:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    kakai No ale moja córeczka tak czadu nie dawała serio :smile: Albo nie pamiętam bo w sumie to 8 lat temu było :smile:...

Ale nie powiem kocham te kopniaczki, te jego wygibuski i rozkoszuję się nimi każdego dnia i nocy ...:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeDec 12th 2013 zmieniony
     permalink
    mariaekad: kakai No ale moja córeczka tak czadu nie dawała serio Albo nie pamiętam bo w sumie to 8 lat temu było ...

nie chcę uogólniac, ale mówi się, że chłopcy sa troche silniejsi od dziewczynek no i więksi :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Kakai: nie chcę uogólniac, ale mówi się, że chłopcy sa troche silniejsi od dziewczynek no i więksi

oj mój przypadek jest zaprzeczeniem tej teorii :)
    dziewczynka, duża (95 centyl) i kopie równie mocno :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    subiektywna7: oj mój przypadek jest zaprzeczeniem tej teorii :)
    dziewczynka, duża (95 centyl) i kopie równie mocno :D

hehe no tak, wiem, że tak bywa:bigsmile: ile mała ma teraz?
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeDec 12th 2013 zmieniony
     permalink
    mariaekad: czy wy też tak boleśnie odczuwacie kopniaki swoich pociech...

U mnie właśnie z tydzień temu się zaczęło, czasem potrafi Junior tak przyłożyć, że gwiazdy widzę !!! Odwrócony jest głową do dołu i bardziej bolą mnie jego ciosy, niż kopniaczki :wink: Jednak często mu się zdarzy uderzyć mnie w pęcherz, a najgorzej jak trafi w szyjkę :shocked: Ból taki, że kiedyś myślałam, że upadnę. No, ale ja też kocham te jego ruchy i uderzenia :wink:

mariaekad, ale Cię umęczy ten ból ... :sad: Strasznie Ci współczuję, naprawdę ...

Lopeziku, dasz radę !!! Obyś jak najszybciej usłyszała krzyk swojego Maluszka !!!

anulinanulin, wczoraj miała zaplanowane CC, nie odzywa się, więc pewnie też już cieszy się swoim Maluszkiem. A to wszystko oznacza, że za chwilę wszystkie wskakujemy dwa oczka w górę na liście :shocked::shocked::shocked: Co za tempo !
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Hej ja dziś po maratonie świątecznym jeszcze tylko w sobotę i koniec z zakupami na święta,padam z nóg :neutral:

Lopezik myślami jestem z tobą.

Ja stwierdzam po dwóch ciążach z chłopakami że jednak dziewczynki inaczej dają kopniaki :bigsmile: bynajmniej u mnie tak jest.

Anulinamulia na pewno już tuli dzieciątko

Jak by któraś nie wiedziała to w rossmanie jest promocja na pampersy -20% plus rabat z karty rossne :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    Witam dziewczyny moj dxidz daje mi tak do wiwatu objawami ciazowymi ze mam dosc jestem juz tym zmeczona nie wyobrazam sobie swist normalnie nie mam sily na nic ledwo wyorasowalam posciel a o reszvie nie wspomne nawet zenada!
    --
  2.  permalink
    Kakai: ile mała ma teraz?

jeszcze nie wiem, bo w poniedziałek mam wizytę, w poniedziałek położna wzrokowo obstawiała 3,6-3,8kg.
    Zobaczymy, czy mi zrobi USG będę wiedziała więcej.. :)
    najważniejsze, że zmierzyli mi miednicę i mogę rodzić :D
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    A mnie moj dzidzius nie kopie mocno, od początku gdy go tylko poczułam, to sątylko takie "smyrnięcia" :)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Karolajnas dzięki :smile: Na szczęście to ostatnie podrygi tego mojego bólu, wynikające z czyszczenia kanałów a nie już ze stanu zapalnego. Antybiotyk mam jeszcze chyba do poniedziałku. Zresztą zapytam gina czy mam go wybrać do końca, bo mam wizytę w sobotę.

DOTI No nie pocieszę Cię zbytnio jak powiem, że minie :confused: 2 trymestr zdecydowanie przyjemniejszy. Przetrwasz, jestem pewna że dasz radę :smile:

Libra Mnie początkowo Domi też raczej smyrał niż kopał...ale teraz potrafi oj potrafi :smile: czasem się śmieję, że tak tam mi tupie, że dopóki się nie ułożę jak jemu pasuje to mnie tak boksuje :smile:...Ale kocham te kopniaki :smile:

DOBREJ NOCKI DZIEWCZYNKI I CZEKAMY NA WIADOMOŚCI OD rodzących :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Maraaked Mnie też mały mocno kopie, te mocne kopniaki najczęściej są z boków właśnie. A najgorsze jest jak czuję jakby nóżkami chciał ze mnie wyjść i tak szmyra dziwnie.
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    U Lopeziątka mimo oxy i mocnych skurczy co 2-3 minuty szyjka nie puściła! :neutral:
    Bidula wraca zaraz do łóżka i jutro raczej czeka ją powtórka z rozrywki.
    Miejmy nadzieję że w nocy akcja sama się rozkręci...
    --
  3.  permalink
    bilia: Miejmy nadzieję że może w nocy akcja sama się rozkręci...

Masaz sutkow polecam. Wieczorem rosnie wydzielanie oxy. Jak masz z Nia kontakt podszepnij Jej :)
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    kuleczka_69: Masaz sutkow polecam. Wieczorem rosnie wydzielanie oxy. Jak masz z Nia kontakt podszepnij Jej :)

Oooo! :bigsmile:
    Od razu sms'a podsyłam! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Oj moja córeńka też bardzo mocno kopie, urwisek mały wyciska mamie łzy z oczu swoimi wygibasami ;-).
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    A ja masowalam suty kilka dni,krecilam biodrami i nic. Oxy ruszylo skurcze a na skurczu polozna robila mi masaz szyjki, dostalam tez jakies czopki na rozwieranie. To zalezy od ekipy czy chce pomóc.
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Bonim ja pamiętam twoją akcję.
    Też tej twojej córci się nie śpieszyło :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No wlasniei nic nie dawalo rady, dopiero balonik,oxy i masaz szyjki. Powiedz jej zeby zagadala z polozna
  4.  permalink
    Bonimku ja tez pamietam jak rodzilas ;) podczytuje regularnie watek :) nie moge sie rozstac jakos z nim. Mnie ruszylo 4h po masazu sutkow.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No ciągnęlo się strasznie,a jak ruszylo to szok. Godzne 10 min :-). Opis porodu wstawilam ostatnio.
    Ja mialam pelno siary w palcach i skurcze podczas kręcenia suta :-) a pozniej cisza. Tez mi tęskno tutaj. Ale dlugo nie moglam sie zebrac zeby znalesc troche czasu na forum po porodzie...jakos tak małą musialam sie nacieszyc:-)
    • CommentAuthorAnecia84
    • CommentTimeDec 13th 2013
     permalink
    No ja za godzinkę mam USG. Mam nadzieje że wszystko jest w porządku i pokaże nam się pęcherzyk ciążowy.:bigsmile:
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeDec 13th 2013 zmieniony
     permalink
    Anecia84 czekamy na wieści :)

Dziewczyny które mają termin podobny do mnie macie siare już? Ja ostatnio sobie codziennie sprawdzam to kilka kropelek się pojawia a czasami nic.
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    zanettt86: Dziewczyny które mają termin podobny do mnie macie siare już?

ja nie mam, nic a nic
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
  5.  permalink
    ja do dzisiaj nic a nic....choć jak mocno nacisnę sutka to widać milimetrowe skroplenia wody, ale to pewnie nie ma znaczenia
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Biedny Lopezik, ile to stresu ... Mam nadzieję, że dziś już będzie po wszystkim.

zanettt, u mnie siara pojawiła się około 21 tc. Nie wycieka samoistnie, jedynie jak przycisnę sutki lub jak gdzieś podczas snu za mocno ucisnę pierś, to widzę, że na koszuli rano są plamki.
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    U mnie też siara od około 28tc jest i też głównie wyciśnięta samoistnie podczas nocy :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Dziewczynki odmeldowuję się oficjalnie choć strasznie mi żal
    pewnie gdzieś tam jeszcze się spotkamy,choć wiadomo że już nie będzie tyle czasu na forum.

CIąża to prawdziwy cud,ja miałam okazje przeżywać każdy jej dzień przy wspaniałym towarzystwie za co Wam dziękuję
    I przepraszam za wszystkie ciążowe smęty i narzekania :wink:
    byłyście mi ogromnym wsparciem.
    Trzymam za Was kciuki.Za szybkie i jak najmniej bolesne porody,zdrowe,grzeczne dzidzie i same szczęśliwe dni
    Na koniec dodam ze wrzuciłam fotkę Kamilki na odpowiedni wątek :heartbounce:
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Ja już po USG. No więc w macicy jest uwidoczniony pęcherzyk ciążowy o średnicy 8,2 mm. Dla jego sprzętu pęcherzyk jest za mały by wskazać jaki to tydzień ciąży bo nie łapie takich małych pomiarów. Według OM to 5 tydzień 6 dzień. Od razu dostałam luteinę 2×1, oraz badania krwi no i przy okazji zrobiłam bhcg. Więc wieczorem wyniki. W piątek za tydzień mam przyjść zobaczyć czy fasolka się pokaże
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    , pięknego macierzyństwa Ci życzę, samych radości, zdrówka dla Was wszystkich i do zobaczenia, gdzieś, kiedyś, na innym wątku :bigsmile:

Anecia, no to czekamy na kolejną wizytę :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    dziś jest ciekawa data : 13.12.13 na rodzenie
    i w dodatku 13 piątek :)
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    ach jak ja zazdroszczę Wam tych kopniaczków :D ja na swoje muszę jeszcze troszkę poczekać :D

tak w ogóle wpadam codziennie, żeby się zadomowić i lepiej z Wami poznać, ale kurde... na początku mimo chęci nie mogę wypowiedzieć się ani na temat kopniaczków ani na temat siary... no trudno:) dlatego życzę Mamusiom na końcówce - szybkiego rozwiązania, a pozostałym Mamusiom miłego dnia :)
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Wzajemnie Karoolko :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    U Lopeziątka na razie cisza.
    Jest po obchodzie na którym zapadła decyzja że jak przez weekend akcja się nie rozkręci - to w poniedziałek CC.
    Masaż sutków nie pomaga, zagadała z położną o balonik i/lub masaż krocza ale jej zdaniem nic to nie da. Także czeka...
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Mi się siara pojawiła już na początku drugiego trymestru :neutral:
    --
  7.  permalink
    Współczuje Lopeziątkowi :(((
    widziałam, jak oxy i te wszystkie masaże wykańczają dziewczyny. Wywoływanie jest dużo gorsze, ale nie można tyle czasu męczyć macicy, matki i dziecka, dlatego decyzja o CC jak najbardziej słuszna...
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Ja nie wiem czy to siara czy nie, ale codziennie wieczorem na staniku i na sutkach mam takie "coś" jakby przyschnięte w małej ilości... może to początek siary ? :)
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Libra, bardzo możliwe :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Libra, pewnie tak :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Dziewczyny poradźcie mi coś na mdłości... Jest mi wiecznie niedobrze... :cry: W pierwszej ciąży tak nie miałam!

Treść doklejona: 13.12.13 13:51
    Aaa i powiedzcie mi jaki termin porodu powinnam brać pod uwagę jak różnica jest 9 dni aż? Wiem, że miałam właśnie o 9 dni opóźnioną owulację i bardziej prawdopodobny jest ten późniejszy termin, tak samo jak tydzień ciąży, powinien być inny. Ju Sama nie wiem... Usg też wskazuje na młodsza ciążę, z resztą prawidłowo...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Bilcia może trafila na ciulowa polozna. U mnie podziallalo u kingi tez. Nie wiem komu jeszcze. ..u mnie szyjka tez nie chciala puścić. Ale to wszystko pomoglo
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Dii, jeśli taka Twoja "uroda" to nie wiem czy cokolwiek Ci może pomóc. Ja na swoje mdłości próbowałam chyba wszystkiego:

wody z miodem, wody z cytryną, migdałów, herbaty z imbirem, samego imbiru, sucharków, krakersów, nie pamietam czego jeszcze i nic nie pomaga do tej pory (tak, jestem w 23 tygodniu, a dalej mnie męczą nieprzerwanie:P)

Ale spróbuj kóregoś z tych sposobów, może akurat Ci pomoże :)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    No mam nadzieję... Dzięki:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorhelvetka
     permalink
    karolajnas: u mnie siara pojawiła się około 21 tc. Nie wycieka samoistnie, jedynie jak przycisnę sutki lub jak gdzieś podczas snu za mocno ucisnę pierś, to widzę, że na koszuli rano są plamki.

Też tak mam od paru tygodni - czasem mocniej, czasem wcale. Z tego powodu muszę mieć więcej koszul nocnych na zmianę. Ciekawą i niedrogą wczoraj kupiłam w Reserved. Wreszcie nie różowa, ani w żadne animowane kreskówki..
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    witam w skończonym 17 tygodniu:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    Dii mi na mdłości pomagały różne przekąski typu migdały, suszone śliwki itp. Ale to co jednego dnia było pomocne, na drugi dzień powodowało jeszcze większe mdłości. myślę, że każdy musi znaleźć swój sposób. próbuj i szukaj :) ja pocieszałam się, że skoro są mdłości to dzidzia grzecznie w brzuszku siedzi ;) co do terminu - skoro wiesz, kiedy miałaś owulację to może ten późniejszy termin bardziej jest ok? ja na 1 usg miałam 1 dzień różnicy, później dzidzia była większa niż wychodziło z OM. ale i tak mam problem co odpowiadać na pytanie o termin :)

Kakai gratulacje :) już niedługo połóweczka :)

Dziewczyny, kiedy powiedziałyście znajomym o ciąży? chodzi mi o takich dalszych...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.