Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

A apropo mojej wagi powiedziała że 7kg na ten tydzień to za dużo :(

A apropo mojej wagi powiedziała że 7kg na ten tydzień to za dużo :(

Ale to, że mogą też nie znaczy, że "mają" czy "muszą"....nie ma to jak powiedzieć ciężarnej, że za dużo przytyła-wydrapałabym oczy
...ale od poniedzialku siedze juz w domu takze na pewno sporo mi przybedzie, bo ruchu juz tyle nie bede miala.A apropo mojej wagi powiedziała że 7kg na ten tydzień to za dużo :(
miałam 60 wpisów do nadrobienia 

ale się posypało ...
, czy smażone itd. Moim zdaniem aby nie obżerać się tak że ledwo człowiek łazi i będzie ok,

Teraz już nawet odstawiłam jabłka które jako jedyne jadłam i to w ilości 1 dziennie. No ale zobaczę...może mój metabolizm szalał bo brałam też metformax...???No zobaczę...kontroluje wagę na razie stoi.
[/url]
Ja się za bardzo nie znam...ale cukrzycę raczej diagnozuje się na podstawie badania krzywej cukrowej. Badanie obciążenia glukozą plus insulina.
a mnie dziś się śnił mój Gin, że znowu jakieś badania dodatkowe musiałam robić 

Czy cukier w moczu = cukrzyca?
Domowymi sposobami, czyli mleko z masłem, czosnkiem i miodem, herbatką z malinami, inhalacją z olejku eukaliptusowego postawiłam się na nogi. Jeden wieczór wygrzałam się tak porządnie, najpierw kąpiel, później ciepła piżamka, gruby koc, te miksturki, o których wspomniałam, ulubiona książka ... i jest OK 
) No i odpukać, jak na razie bez żadnych akcji gorączkowych, czy poważniejszych infekcji.

Czy cukier w moczu = cukrzyca?
Aniu ja mam cukrzycę, , a cukru w moczu nie mam, więc najlepiej powtórzyć badanie.A u mnie z kolei od tego się zaczęło... Cukier w moczu (jakoś w 25 tyg ciąży), lekarz widząc to zleca badanie obciążenia glukozą (wcześniej twierdził, że mamy czas...), wynik kiepski sugerujący cukrzycę ciężarnych. Także tu chyba nie ma reguły...

a on mi że własnie jest pod domem...

GRATULACJE!!! Czekamy na opis Twojego magicznego porodu i trzymam kciuki za karmienie
Oby wszystko było dobrze i odwróciła się odpowiednio w odpowiednim czasie 
Nie przejmuj się i nie denerwuj. Pamiętaj o maluchu w Twoim brzuszku!!!!

NO SZOK...lada chwila będzie moja ukochana 13-stka 
Ale młody raczy teraz kopać po plecach i powiem Wam, że na prawdę jego kopniaki sprawiają mi ból
Czasem jak się napnie i wygnie to mam wrażenie, że przejdzie mi przez brzuch...i w ogóle wczoraj i kilka dni temu zauważyłam, że ma takie dziwne szybkie ruchy 
jakby się trząsł...nie wiem jak to nazwać....CZY TO NORMALNE?????
Dziewczyny mówiły mi, że może to czkawka. Po jakimś czasie skonsultowałam to z moim lekarzem prowadzącym. Pani doktor powiedziała mi, że takie otrząsanie, "otrzepywanie się" dziecka to nic innego jak odruch bezwarunkowy. U dziecka na tym etapie bardzo intensywnie rozwija się układ nerwowy, te ruchy, to są takie właśnie "testy" tego układu
Nie użyję fachowych określeń, bo już nie pamiętam dokładnie ich, ale ponoć to normalne, a wręcz prawidłowe. Każde dziecko ma takie odruchy, a to czy mama je wyczuje zależy jak zawsze od ułożenia, od ilości wód, wielkości dziecka, budowy ciała mamy itd. Myślę, że nie musisz się denerwować.