Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorkaamii
    • CommentTimeDec 20th 2013
     permalink
    maria właśnie wczoraj na wizycie pytałam o to trzęsienie lekarza, powiedział, że to albo czkawka, albo właśnie bardzo szybkie ruchy małej, ale jest to zupełnie normalne, więc nic się nie martw :)
    Plusy diety już widzę - przynajmniej nie będę musiała zrzucać kilogramów po porodzie. Ale minusy są gorsze chyba, bo codziennie mi się śnią wszystkie potrawy zakazane.
    A tak marzyłam, że w ciąży będę swojego w nocy po swoją zachciankę wysyłała do sklepu, a tu nici z planów :)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    kami Dzięki :smile:
    No ja też otwierając szafkę słodyczową mam ochotę zjeść ją całą z obudową...ale zdrowie młodego i moje na 1 miejscu.
    To też chyba kwestia przyzwyczajenia i obczajenia co można. Np. kup gorzką czekoladę... Ja nie naiwdziłam gorzkiej czekolady a teraz ją kocham, ba ... mam nawet przepis na ciasto czekoladowe bez cukru i jakoś dajemy radę :smile:

BĘDZIE DOBRZE!!!Ja liczę, że teraz to już waga albo będzie stała albo będzie spadała...mam nadprogramowo ok 5 kg więc liczę, że młody będzie koksował a ja chudła :wink::smile:
    --
    • CommentAuthorkaamii
     permalink
    maria prześlesz mi przepis na to ciasto? :devil:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ja walcze z przeziebieniem caly dzien sie obijam leze pod kocem a moja corka biega po mieszkaniu i wynajduje sobie rozne zabawy teraz wcina platki kukurydziane i ma manie calowania wchodzi na mnie i ciagle muaaaamuaaaa :) kochana moja <3
    Co do wagi to w pierwszej ciazy przytyłam 16 kg i zostalo mi 5 ale wszyscy mowią ze bardzo korzystnie wygladam te 5 kilo wiecej:)
    mam nadzieje ze teraz tyle nie przytyje bo ponad miesiac po porodzie mam isc na wesele i trzeba jakos wygladac przeciez... mysle ze jak przytuje 10 kilo to na luzie w miesiac to zrzucę :)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Kami
    Przepis wzięłam ze strony kwestia smaku. Pytanie czy możesz jeść nabiał. Ja mam pozwolone...bo wiesz, że w nabiale jest naturalny cukier laktoza.
    Oto link do strony z przepisem...POLECAM GORĄCO u nas robi furrorę... chociaż w te święta już mam plany na inne.

http://www.kwestiasmaku.com/desery/czekolada/torcik_truflowy/przepis.html
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    mariaekad u mnie też dzisiaj bezsennie....zasnęłam o 1.30 po to żeby obudzić się o 4 i nie spać do 6 rano....a miałam dzisiaj lecieć na wyniki przed poniedziałkową wizytą...:devil:

Ale ja tak kocham ten mój ciążowy stan, że mało co jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi :rainbow:

I sięgnęła mnie pierwsza 10 na liście...jestem 9.....ale chyba dopiero po Nowym Roku wpadnę w lekką panikę :swingin::swingin::swingin:

kami87: A tak marzyłam, że w ciąży będę swojego w nocy po swoją zachciankę wysyłała do sklepu, a tu nici z planów :)

Hahaha no ale wysłać go zawsze możesz ot tak :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeDec 20th 2013 zmieniony
     permalink
    Karolajnas ja rowniez dziekuje za to co napisalas, bo moja tez wlasnie tak sie trzesie, opisywalam to dla poloznej jako odruch ktory ma czlowiek po zjedzeniu cytryny, tak sie wzdryga ale nie wiedziala co to jest...teraz przynajmniej jestem spokojna, bo czkawke umiem odroznic:)
    Ja tez dzis spac w nocy nie moglam...za to rano nadrobilam:)
    Jak nigdy po obudzeniu sie o 4 rano musialam cos zjesc:shocked: jesli wstaje juz tak wczesnie to zazwyczaj nie jestem glodna i jem dopiero po godzinie , dwoch...a tu prosze platki z mlekiem i muffinka czekoladowa zadzialaly na mnie usypiajaco...ale zeby nie bylo za pieknie to jak juz prawie spalam to moj kochany skarb postanowil wstac i buszowac mi w brzuchu:rainbow: no i zasnelysmy dopiero przed 7 :)
    Wczoraj na kolacje m mi kupil sledzie w sosie tatarskim ktore tak namietnie wcinalam w pierwszych tygodniach ciazy..i przypomnialo mi sie jak to bylo z takim malym brzuszkiem ktorego niemalze nie bylo widac a ja go tak dumnie wypinalam zeby kazdy widzial, ze jestem w ciazy...ahh ten smak i zapach tych sledzi zostanie ze mna jeszcze przez dluugi czas.
    Bananowcu ciekawe ktora z nas pierwsza urodzi:):) moj termin wedlug usg z 12 tc jest na 12 lutego. Dwa dni wczesniej niz zapowiadali w 7tc.
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Alinka powodzenia! Oby wszystko sprawnie poszło :smile: Subiektywna, za Ciebie też już trzymam kciuki, chyba powoli zaczyna się coś dziać!
    Wspaniałych i jak najmniej bolesnych porodów Wam życzę.
    .
    Moja córcia też się tak otrząsa w brzuszku jak psiaczek, który wyszedł z wody:wink: cieszę się, że to normalne:wink:
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    poziomkaUK: moj termin wedlug usg z 12 tc jest na 12 lutego

Haha mój też się przesunął na 12 lutego już na prenatalnym, na połówkowym i tym ostatnim też był 12 lutego :rolling::rolling::rolling:

Mam nadzieję, że mnie ruszy wcześniej ale oczywiście już po skończonym 37tc :tooth::tooth::tooth: I wcale nie dlatego, że mam dosyć ciąży tylko dlatego, że jak codziennie czuję jak Pipka co raz mocniej się rozpycha to chcę ją już przytulić do cycka :heartsabove:

Annie_86: Moja córcia też się tak otrząsa w brzuszku jak psiaczek, który wyszedł z wody:wink: cieszę się, że to normalne:wink:

Mojej też się to zdarza...taki szybki, drżący ruch :shades:
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    Eh powiedzcie mi dziewczyny dlaczego wszystkie te ciuchy ciążowe niby rozmiar s a jak na słonia sa lub na mamuta kupiłam se kiecke...rozmiar s i musiałam ja dac do krawca.....t-shirt z tym dzieciaczkiem wystawiajacym głowę przez zamek tez na mamuta
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    U mnie ostarnio na 3d wyszedl 9luty ale ponoc nie mozna sie sugerowac tak poznymi scanami, najbardziej wiarygodne sa wlasnie miedzy 11-13tc. Tak mi przynajmniej ktos mowil;)
    My mamy rocznice slubu 28stycznia takze tez licze na to, ze moze wyjdzie wczesniej...tak do 5lutego:)
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Ja też się kiedyś potwornie zestresowałam tymi ruchami, dokładnie jak psiaczek wychodzący z wody, albo człowiek po zjedzeniu cytryny :wink: Miałam już jechać na IP, ale za namową męża poczekałam do rana i pobiegłam do mojej pani doktor, a ona jest oazą spokoju i pomiędzy pacjentkami wzięła mnie do gabinetu, żeby to wszystko dokładnie mi opisać. A teraz okazuje się, że wiele z Was ma te same odczucia :bigsmile:

U nas termin porodu też przyśpiesza, przy kolejnych USG, ale na szkole rodzenia położna powiedziała, że mimo, iż to i tak kwestia umowna, to najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego USG, czyli kiedy maleństwo jest jeszcze małą fasoleczką. Zdziwiłam się, bo byłam pewna, że to właśnie im bliżej porodu, tym bardziej wiarygodne pomiary, ale wytłumaczyła nam, że kolejne USG biorą pod uwagę już pomiary Maluszka, czyli długości kości udowej, obwód brzuszka, czy główki, a te mimo wszystko bywają niemiarodajne, bo przecież każdy Bąbelek rozwija się w swoim tempie. Zwłaszcza, że np. u mnie pomiary kości udowej wskazują inny termin, a obwód brzuszka inny, może nie termin, a wiek ciąży. Nie wiem, czy nie namieszałam za bardzo :wink: Przepraszam za ten słowotok :wink:

No ciekawe, jak tam sytuacja u Alinki :bigsmile:

A ja zaraz zabieram się za gotowanie, bo jutro mamy Wigilię u znajomych i na nas padło przygotowanie zupy grzybowej z łazankami :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Dziś rano przy podcieraniu zobaczyłam bardzo mało brązowego śluzu, później długo długo nic, i przy którymś z kolei siusianiu znowu małą ilość bązowawego śluzu.... co o Ty sądzicie doświadczone mamusie??.
    boję się strasznie wmawiam sobie ciągle że musi być wszystko dobrze bo przecież po tak długiej walce nie może być inaczej.... jutro wizyta u lekarza nie mogę się już doczekać i dowiedzieć wszystkiego ... a czas mi się dłużyyyyy jak nie wiem co.....
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Magdzikk, a w którym tygodniu ciąży jesteś ?
    --
     permalink
    7 tydz
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Skoro jutro masz wizytę, nie powinnaś się tak denerwować. Na tym etapie mogą zdarzać się takie plamienia, u mnie początkowo były one w okolicach miesiączki, ale nie tylko.Jeśli jest to brązowy śluz, a nie krew, połóż się i poczekaj do jutrzejszej wizyty. Postaraj się nie skupiać na tym, bo stresem sobie nie pomagasz.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Ja tez mialam plamienia i wlasnie taki brazowy sluz na poczatku ciazy. Przyjmowalam duuuuzo luteiny a lekarze mi mowili, ze to zarodek zagniezdza sie glebiej i stad te delikatne plamienia. Dobrze, ze jutro masz wizyte u gina. A prog mialas badany?? Trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok
     permalink
    Progesteron 45,22 ng/ml... cały czas biorę duphaston.. no to jest jeszcze progesteron z 6 tygodnia .... nic mnie nie boli, odpukać..... a tego śluzu naprawdę strasznie mało ... mój się śmieje że lupę trzeba mieć....
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    No to wysoki masz, ja w 7tc mialam prawie polowe mniejszy. Bedzie dobrze;) duzo lez i odpoczywaj
     permalink
    Dziękuję bardzo bardzo.... trzymam za wszystkie brzuszki kciuki :) i spokojnego porodu :) cokolwiek to ma oznaczać he

Treść doklejona: 20.12.13 14:03
    Właśnie na wkładce zobaczyłam żywą krew.... :(
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    KAROLAJNAS Ja już miałam zapisać sobie, co by gina zapytać na wizycie...bo serio zaniepokoiły mnie te ruchy ...ale dzięki za odp.

MAGDZIK Ja miałam plamienia w 7 tyg ciąży ale wtedy też spadł mi progesteron. Jeśli widzisz żywą krew ja BYM PILNIE ZADZWONIŁA DO GINEKOLOGA!!!Podejrzewam, że będzie chciał cię zobaczyć natychmiast...może masz polipa albo krwiaka. TRZYMAJ SIĘ I BĄDŹ DOBREJ MYŚLI!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Magdzik, dzwoń do ginekologa albo jedź na IP !
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Magdzik jedz na IP koniecznie!!!!
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Same dziewczynki na podium mamy! No i znalazłam się w zaszczytnej pierwszej piątce dziś :bigsmile: a niedawno startowałam z pozycji 56 (?) :wink:
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Dziewczyny, pojawił się dziś u mnie wodnisty śluz. Czy to normalne na tym etapie ciąży, czy powinnam się martwić?
    --
     permalink
    Zadzwoniłam od razu do lekarza, dziś miał wolne ale bez problemu mnie przyjął..... okazało się że wszystko jest w porządku, widziałam bijące serduszko :) mam teraz co 8 godzin jeść duphaston i się oszczędzać..... za tydzień mam przyjść jeszcze raz ....
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Agi500wtn niestety nie pomoge..u mnie caly czas sluz bialy...jestem w 33tc
    Magdzik jak dobrze wiedziec, ze wszystko ok! Nie denerwuj sie juz tylko i duzo odpoczywaj:)
  1.  permalink
    a ja się melduje nadal w dwupaku.
    Wczoraj miałam ktg i badanie, po którym poleciała krew a potem plamiłam. skurcze męczyły mnie do 23 aż w końcu usnęłam. Rano wszystko super, o 11:00 znów się zaczęło, odeszła w 2 ratach reszta tego czopa, plamienie nie ustało. O 15:00 byłam na ktg, regularne skurcze na poziomie 70-90. Ból w krzyżu, skurcze co 10min. Położna mnie zbadała, rozwarcie na 2 palce. Niby jest to pierwszy etap porodu a coś mi się wydaje, że to powtórka z rozrywki....ehhhh ile jeszcze i kiedy jakiś postęp :(
    na szczęście mała ruchliwa i jej tętno super, ona to lepiej znosi niż ja hehe
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Koalka moje gratulacje!słuszna waga :-)
    Maria u nas ok.mala wisi cale dnie na cycku,inaczej płacze.zatem uwiazana jestem.dobrze ze mam neta w telefonie to mogę trochę sie zrelaksowac w wirtualnym świecie ;-) i nie przegapiam zmian na waszej liście :-)

Treść doklejona: 20.12.13 18:57
    Subiektywna trzymam kciuki.faktycznie męczy cię bidulko bez efektu
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Agi, ja mam czasem mokrą, bezbarwną plamę na bieliźnie, wydaje mi się, że to właśnie taki wodnisty śluz. Ginka powiedziała, że tak się dzieje, jak dzidzia dużo główką świdruje wiadomo gdzie. Mi się tak zdarza najczęściej jak jestem na zakupach, podczas intensywnego chodzenia.
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ewa1406 wiem bo ja też mam hodowlę psów ;) I w czwartek właśnie przyjechali oglądać szczeny ludzie i też mam tel. od nich w środę ok.20.00 że oni to będą ale o 12.00 a nie o 14.00 bo mąż umówił się już w domu na 17.00 więc powiedziałam że mi nie pasuje bo o 12.00 to wet na szczepienia przyjedzie, no to ona że to może w pt więc powiedziałam że no nie bardzo bo ja pracuję i specjalnie dla nich mam dzień wolny..w ogóle zero pomyślunku że ja przecież też mam swoje życie, pracę...w końcu przyjechali tj się umawiali ale za szczęśliwi nie byli...

doti nie wiem ja tak na prawdę noszę 36 ciążowe więc ty powinnaś 34 i XS bo to mniej więcej o rozmiar mniejsze jak normalne ciuchy byś kupowała ale jest problem z mniejszymi niestety
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Hej postanowiłam się nieśmiało przywitać...
    Po długiej walce o ciążę, udało się, jestem w 9t4d, z terminem wyznaczonym na 22 lipca!
    Chętnie będę tu do Was zaglądać, pozdrawiam wszystkie oczekujące mamusie!
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
    • CommentTimeDec 21st 2013
     permalink
    Anka80, witaj i gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeDec 21st 2013 zmieniony
     permalink
    Witaj Aniu, podwójnie się cieszę, że zdecydowałaś się tu pokazać :wink: Oczywiście dopisałam Cię do listy !
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Alinka czekamy na wieści :)

Subiektywna fajne jak by cię jeszcze dzisiaj ruszyło to na wigilie byś wyszła :)Trzymam kciuki

Anka80 witam i życzę spokojnej ciąży.

Ja już nie daje rady spojenie łonowe dokucza coraz bardziej,spinki brzucha się nasiliły i do tego kłóci w szyjce :( Zwiększyłam już sobie magnez mam nadziej że chociaż spinki się uspokoją.
    --
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    wiecie może czy jest jakiś związek między niskim żelazem a dużą ilością zjadanych słodyczy? :) to nie żart, mam wrażenie że im więcej jem słodkości tym mam gorsze wyniki
    -- [/url]
  2.  permalink
    wiecie może czy jest jakiś związek między niskim żelazem a dużą ilością zjadanych słodyczy? :) to nie żart, mam wrażenie że im więcej jem słodkości tym mam gorsze wyniki
    - chyba nie, ja na koniec ciazy mialam diete a mimo to wyniki nie zaciekawe byly.. ;)
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
    • CommentTimeDec 22nd 2013
     permalink
    _malgosia_: wiecie może czy jest jakiś związek między niskim żelazem a dużą ilością zjadanych słodyczy?

Nie zauważyłam zależności :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
    • CommentTimeDec 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    Małgosiu, u mnie Hb w normie, żelazo we krwi ponad normę a słodyczy pochłaniam sporo:wink:
    Może jakieś leki lub inny składnik diety powoduje słabe wchłanianie żelaza? Przyjmujesz żelazo w tabletkach?
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ale tu spokój :)
    Ja dzisiaj pierniki piekłam 5 godzin stania masakra oczywiście jak zaczełam tak już żałowałam a dzieci tak prosiły że nie miałam serca im odnowić.
    Teraz leżę i się do czasu kąpieli nie ruszam :P
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ja w tym roku podarowalam sobie pieczenie pierników bo moja mała rozrabiaka niechce spac w dzien a pieczenie z nią graniczy z cudem...
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorAlinka
     permalink
    Odmeldowuje się z listy :D Wczoraj nad ranem, 21 grudnia, o 1:58 przyszła na świat nasza śliczna córeczka Natalka :D Waży 3120 gram i wyglada jak malutki gołąbek.
    Trzymam kciuki za wszystkie rodzące. To był mój drugi poród. Mimo iż był wywoływany, bo odeszły mi wody, wszystko poszło o niebo lepiej i szybciej niż za pierwszym razem.
    Pozdrawiamy :D
    --
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    Alinka gratulacje serdeczne!!! Trzymajcie się kobitki cieplutko ;)

Aniu, jakieś 2,5 tygodnia temu zmieniłam witaminy ciążowe na takie z większą zawartością żelaza, więc za kilka dni zrobię morfologię i zobaczymy jak to będzie wyglądać.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorVolvic
    • CommentTimeDec 23rd 2013
     permalink
    Witam dziewczyny ;) nie wiem czy uda mi sie jutro wejść na forum, dlatego już dziś życzę wam Zdrowych, Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, dużo zdrówka, szczęścia i ciepłej rodzinnej atmosfery ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
    • CommentTimeDec 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    Alinka ogromne gratulacje! będziecie mieć piękne święta z dziecinką u boku :))))

My jesteśmy po usg przesiewowym. Nasz maluszek jest zdrowy, wszystkie parametry w porządku :) zdjęcie Dzidzi wrzuciłam na odpowiedni wątek. Co najbardziej nas zaskoczyło - lekarz powiedział, że na 90 % będziemy mieli synka! wiem, że jest jeszcze te 10 % i ryzyko pomyłki, ale mimo wszystko fajnie, gdy dzidziuś w brzuszku zyskuje indywidualne cechy :rainbow: ja już jestem zakochana w moim brzdącu :rainbow:

A korzystając z okazji chciałam wam życzyć cudownych Świąt spędzonych w gronie bliskich Wam osób. Dużo zdrówka przede wszystkim i Miłości :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Alinko gratuluję!

Karoolka cudowne wieści.

wesołych świat dziewczynki!oby były piękne i wyjątkowe
    --
  3.  permalink
    no to wskoczyłam na podium....
    Ale po tych kilku dniach skurczy i rozwartej szyjki, wszystko ucichło.Od 3 dni nic się kompletnie nie dzieje
    mam nadzieję, że moje dziecko nie czeka na Świuęta :PPP
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Subiektywna, cisz przed burzą:) Jeszcze się zdarzy, że rozpakujemy się tego samego dnia. Moja siostra zawsze się śmieje, że dobre samopoczucie jest oznaką zbliżającego się porodu:bigsmile: i chyba coś w tym jest.
    Ja podobnie czuję się rewelacyjnie. Nic kompletnie się nie dzieje, siły mam za trzech... szczerze nie chciałabym trafić na czas Wigilii do szpitala. Więc zaciskam nogi i byle jeszcze dwa dni wytrzymać....a znając życie jeszcze ciut pochodzę z brzuszkiem. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeDec 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    Alinko, gratulacje !!! Szybkiego powrotu do domku i pięknego macierzyństwa Ci życzę !

Karoolko, cudowne wieści :bigsmile:

Aktualizuję listę i zaciskam kciuki za pierwszą piątkę, ale nie tylko :wink: Święta to w końcu magiczny czas :smile:

1. subiektywna7 - 07.01.2014 (dziewczynka)
    2. _malgosia_ - 27.01.2014 (dziewczynka)
    3. agi500wtn - 29.01.2014 (dziewczynka)
    4. Annie_86 - 01.02.2014 (dziewczynka)
    5. cecylka25 - 02.02.2014 (chłopiec)

6. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)
    7. meggi12345 - 14.02.2014 (dziewczynka)
    7. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    8. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    9. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    10. nika1981 - 24.02.2014 (dziewczynka)
    11. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    12. myszaasia - 03.03.2014 (dziewczynka)
    13. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    14. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    15. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    16. esperanca - 12.03.2014 (chłopiec)
    16. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    17. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    18. GaggataB - 22.03.2014 (dziewczynka)
    19. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    20. helvetka - 26.03.2014
    21. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    21. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    22. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    23. dziewczyna600 - 03.04.2014
    24. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    25. nulla - 08.04.2014
    26. Libra1610 - 16.04.2014
    27. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)
    28. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    29. CiastoMiłości - 25.05.2014
    30. Ewa1406 - 27.05.2014
    31. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    32. fitmama - 08.06.2014
    33. justyn-rz - 25.06.2014
    34. P_Madzia - 28.06.2014
    35. Jaheira - 29.06.2014
    36. PENNY - 1.07.2014
    37. Karoolka - 9.07.2014
    37. doti28 - 9.07.2014
    38. montever - 14.07.2014
    39. Dii - 20.07.2014
    40. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014
    41. Anka80 - 22.07.2014
    42. Anecia84 - 10.08.2014
    43. Anabella2013 - ???

Ja ze swojej strony również już dziś życzę Wam przepięknych, rodzinnych, ciepłych, pełnych radości i miłości Świąt ! Niech spełnią się Wasze najskrytsze marzenia, a magia tych pięknych chwil niech wypełni Wasze serca uśmiechem na caaaaały kolejny rok :bigsmile: A każdej przyszłej Mamusi na liście (i nie tylko, bo również tym, które tu zaglądają, a się nie ujawniły) życzę spokojnych i magicznych porodów, aby były to dla Was wyjątkowe chwile, których wspomnienie zawsze będzie przynosiło wzruszenie !
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    No to proszę o dopisanie mnie do listy. W piątek na usg było widać już pulsujące serduszko. Termin narazie według OM na 10.08.2014r. :bigsmile: Ewentualna korekta po USG z 12 tygodnia:)
    -- ;;;;
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.