Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoragi500wtn
    • CommentTimeJan 9th 2014
     permalink
    Witamy się :) Od dziś ciąża jest donoszona :)

Małgosiu, ja też jeszcze torby nie spakowałam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Ja planuję 3 torby....jedna moja, jedna dla dziecka i trzecia wspólna na wyjście (tą mąż dowiezie nam w dniu wyjścia ze szpitala)...jedna torba wyjdzie mega wielka i do tego trzeba będzie "kopać", a tak to podzielę sobie na mniejsze i powinno być okejj :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    No właśnie wczoraj o to pytał mnie mąż, czy ja aby na pewno dam radę spakować siebie i Juniorka w jedną torbę :bigsmile: No i już sama nie wiem ... Mamy kilka różnych walizek w domku, bo sporo podróżujemy i planuję spróbować zmieścić się w jednej, co z tego wyjdzie zobaczymy. Do szpitala mamy około 6 minut piechotą, więc w razie czego bez problemu mąż nam podrzuci, co będziemy potrzebowali :bigsmile: Od jakiegoś czasu czuję dreszczyk na plecach, kiedy pomyślę, jak niewiele czasu zostało do wielkiego dnia ... :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Treść doklejona: 09.01.14 13:10
    mariaekad: Kto wie co to się działo będzie...
    Za tydz mam kontr USG i wizytę więc ciekawa jestem jakie decyzje moi ginowie podejmą

Są jakieś wskazania do Twojego niepokoju ? Jakie decyzje masz na myśli, kochana ???
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
    • CommentTimeJan 9th 2014 zmieniony
     permalink
    A ja dziś po 3 miesięcznej przerwie zaczerpnęłam aktywności fizycznej. Byłam na aqua zumba. Czuję się cudnie zrelaksowana i przyjemnie zmęczona. Bajka! Będę chodziła raz w tygodniu :)))
    A jutro idę na masażyk antystresowy. Jupi!
    I wózek ostatecznie mam wybrany już. Byłam dziś na żywo obejrzeć, ale kupie dopiero w maju pod sam koniec (a może nawet po porodzie). Wybrałam mutsy transporter.
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Bananowiec mi tez tak dobrze w tej ciąży ze jeszcze bym mogla chodzic i chodzic:)czas mi tak szybko leci ale to chyba ze strachu:)no i zgaga mnie zabija!!!nie klasę sie spac bez tabletek ale juz nie pomagaja:|jesc nie moge bo mamy na zoladek uciska.
    a te bole krzyża to raczej nie od ucisku,takie jakby skurczowe...boje sie tych boli bo przy pierwszym porodzie mialam i wiem co to znaczy:/czuje ze tym razem mnie tez nie ominą...
    ja pakuje duza walizkę.malego spakuje osobno ale tez do tej walizki żeby juz mieć wszystko.nie wiem jeszcze co z ubrankami na wyjscie...czy naszykować i zostawic w domu,czy zabrac od razu...zeby mi później maz wiedzial co dowiesc😊
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    ja nie brałam ubranek na wyjscie do szpitala tylko spakowalam do reklamówki dla mnie i malej i maz potem dowiozł
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
  1.  permalink
    Dziewczyn czy wy tez tak mialyscie na początku ciąży, ze przed kolejna wizyta u Gin towarzyszył wam ogromny stres ???? Ja wizytę mam dopiero jutro a cały tydzień wycięty z życiorysu :confused:
    Trzymać kciuki za nas :wink:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Ania ja przed każdą wizytą mialam stresa i nie moglam spac i tak jest do tej pory...
    dziewczyny a co sie stosuje na gojacy pępuszek???jest jakiś gotowy specyfik?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    AniaaaaaaaaM84: Dziewczyn czy wy tez tak mialyscie na początku ciąży, ze przed kolejna wizyta u Gin towarzyszył wam ogromny stres ???? Ja wizytę mam dopiero jutro a cały tydzień wycięty z życiorysu :confused:

ja miałam tak do samego porodu :) Spokojnie, to jest zupełnie normalne :) Przyzwyczajaj się, bo po porodzie tych stresów będzie jeszcze więcej ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    U mnie niestety to samo ... Może z każdą wizytą jest ciut lepiej, ale do połówkowego USG po prostu wariowałam tuż przed gabinetem. Chociaż i teraz, w poniedziałek mamy USG i zaczynam mieć głupie myśli, więc na wszelki wypadek znajduję sobie masę zajęć ... a najlepiej relaksuję się podczas zakupów dla Bruniastego :bigsmile:

Aniu, kciuki zaciśnięte !

Treść doklejona: 09.01.14 15:22
    Loren: dziewczyny a co sie stosuje na gojacy pępuszek???jest jakiś gotowy specyfik?

U nas na SR mówili o Octenisepcie i soli fizjologicznej.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    KAROLAJNAS
    No mam USG kontrolne 16 stycznia w sprawie wagi małego...Po tym mam zaraz wizytę u gina i obaj mają się zastanowić co dalej? Bo wiesz niby jest ok na USG łożysko wydolne, przepływy w pępowinie OK...ale gin mówił, ze 2 tyg to bezpieczny czas pomiędzy takimi kontrolami...jeśli młody nie przybiera na wadze, to będą rozważać wcześniejsze zakończenie ciąży...Podejrzewam, że będę miała podawane jakieś specyfiki co by płucka małego się jakoś dobrze przygotowały itd. Myślę, że aby jeszcze 4 tyg i będzie dobrze :smile:

Ja spakowałam nas w dwie torby...dało radę :wink:

ANIAAAAAAM Ja tak miałam przez pierwsze 21 tyg ciąży stres taki, że ręce i nogi co tam jeszcze :wink: opadają...teraz jest troszkę lepiej, wiem, że młody zdrowy i, że muszę jeszcze przynajmniej 4 tyg go w brzuszku ponosić :smile:

LOREN Na pępuszek mam już kupiony Octanisept. Ponoć teraz taki się stosuje
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ania, ja się tak stresowałam, ze nawet cisnienie miałam za wysokie jak połozna przed wizytą robiła mi pomiar :)
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    No wlasnie slyszalam o tym octanisepcie ale moja bratowa ktora jest pielęgniarka mówi ze dluzej sie goi i ze lepiej spirytusem z woda.taki roztwór stosowalam córce ale nie pamietam w jakich proporcjach...:'(
    ja tez do polowkowego szalalam przed wizyta,dopiero po usg 3d troszke mi przeeszlo:)
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny dziękuje że mnie do siebie przyjmujecie:-) termin mam na 9 lipca.

3.  permalink
    Dzięki dziewczyny widzę, ze nie jestem sama :cool: a juz myślałam, ze tylko ja tak wariuje .... Echhhh byle do jutra ! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Loren, ja po operacji - laparotomii, Octeniseptem pielęgnowałam ranę po szyciu. Pięknie mi się zagoiła, nie miałam najmniejszych problemów z nią, żadnych brudzeń, paprania się itp. Wszystkie znajome przyszłe Mamy też używają tego specyfiku do pielęgnacji pępuszka, ma on niesamowicie długi termin ważności i naprawdę używam go też często zamiast wody utlenionej, np. przy domowych wypadkach :wink:

mariaekad, bardzo mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze z Twoim Synkiem :smile: Z całego serca Ci tego życzę !

Treść doklejona: 09.01.14 17:14
    malgorzatka82: Dziewczyny dziękuje że mnie do siebie przyjmujecie:-)

Nie masz za co dziękować !!! Fajnie, że do nas dołączyłaś :bigsmile: Na 9. lipca jesteście aż 3 z tym terminem :bigsmile:

AniaaaaaaaaM84: Echhhh byle do jutra !

Samych dobrych wiadomości Ci życzę !!! I koniecznie daj znać po wizycie.
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Hej Mamusie, jakiś czas temu do Was dołączyłam, na liście jestem 40 :-) a dziś byłam na USG genetycznym (niektórzy twierdzą, że to nie jest prawidłowa nazwa), w każdym bądź razie tym w 12t (u mnie 12t3d) i muszę się pochwalić :-) Jestem strasznie szczęśliwa!
    Mój Maluszek ma się świetnie, ma 59,9mm, wszystkie narządy na swoim miejscu, serduszko mu pikało 163 razy na minutę, a badania przezierności karkowej i innych parametrów wyszły całkowicie w normie! A co do nerwów, to jakoś byłam dziwnie spokojna przed badaniem, troszkę tylko złapałam schizę przed samym już gabinetem i leżąc na kozetce zanim lekarz uruchomił USG i zobaczyłam ruszającego się Maluszka, a lekarz powiedział "No, jest, żyje, to go teraz troszkę pomęczymy" :-)

Co do kikutka i pielęgnacji, jest taki wątek wyprawkowy tu na 28dni i tam była bardzo szeroka dyskusja na temat środków do pielęgnacji i różne opinie dotyczące tego ocniseptu, wody, spirytusu, poczytajcie sobie... :-) a i tak każda z nas znajdzie swój najlepszy sposób!
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    No tak,tylko gdzie to teraz znaleźć w tym wątku...:/a czasami czytam i nie trafilam na ten temat.
    mój syn dzisiaj bardzo niespokojny,ciągle sie rusza i to tak ze boli,nie wiem czy mam sie martwic ta nadpobudliwoscia...:/
    no i od dzisiaj wiem co to skurcze...polaczone z bólem krzyża dają niezle czasu...
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Loren gdzieś pomiędzy 340, a 360 stroną na pewno była dyskusja, bo ostatnie dwa dni właśnie byłam na tych stronach i to czytałam... może nie za dokładne przybliżenie, ale spróbuj chociaż przelecieć wzrokiem to może znajdziesz, jak trafię dokładniej to dam Ci znać...
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    A ja dziś po 3 miesięcznej przerwie zaczerpnęłam aktywności fizycznej. Byłam na aqua zumba. Czuję się cudnie zrelaksowana i przyjemnie zmęczona. Bajka! Będę chodziła raz w tygodniu :)))

Super! ja planuję wybrać się na basen, ale jakoś ciągle coś stoi na przeszkodzie :confused: może w weekend uda się zrealizować plany. w sumie bardzo chętnie wybrałabym się na takie zajęcia. w ciąży można na nie chodzić?
    Dziewczyn czy wy tez tak mialyscie na początku ciąży, ze przed kolejna wizyta u Gin towarzyszył wam ogromny stres ???? Ja wizytę mam dopiero jutro a cały tydzień wycięty z życiorysu :confused:

Aniu ja mam identycznie! już pisałam kiedyś, że najgorzej, gdy długo nie mam wizyty... wtedy mam mega stres, że coś jest nie tak. bo gdybym czuła już ruchy to wiedziałabym, że maluszek ma się dobrze, a tak... zostaje tylko czekać od wizyty do wizyty.

Dziewczyny dziękuje że mnie do siebie przyjmujecie:-) termin mam na 9 lipca.

Małgorzatko :) ale super, mamy termin na ten sam dzień :D jesteśmy już trzy, a w grupie raźniej :D

My byliśmy wczoraj na przyspieszonej wizycie. W weekend troszkę bolał mnie brzuch, po jakimś czasie doszłam do wniosku, że to chyba pęcherz :confused: zrobiłam badanie moczu no i powychodziły mi bakterie liczne. dziś oddałam mocz na posiew i z wynikiem znowu do gin, wtedy zapadnie decyzja o antybiotyku. wolałabym tego uniknąć, ale cóż... najważniejsze, żeby Dzidziuś miał się dobrze. wczoraj na usg Dzidzia uciekała przed sondą i nie chciała się pokazać. jedno ujęcie mam jak odpoczywa z rączką pod główką :heartsabove: poza tym dziś wróciłam do pracy po 2-miesiecznej przerwie i już mam dość wrr:angry: znowu zaczął boleć mnie pośladek od siedzenia. moja przełożona powiedziała, że mam pracować 8 h przed monitorem, bo ten przepis dotyczy tylko monitorów starej generacji, a my mamy nowe... nie chodzi o to, że nie chce mi się pracować tyle, ale wiadomo.. jeśli mam pracować normalnie to wolę, żeby to była moja decyzja a nie nakaz szefowej - szczególnie jeśli mam takie prawo. ech..
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    karolajnas Dzięki. Kochana jesteś :hugging: jestem pod super opieką więc na zapas się nie chcę nakręcać :shocked:

Anka super wiadomości a znasz płeć ?
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Ania dzieki:)w wolnej chwili przepatrze te strony:)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Nie wiem jak wy dziewczyny ale ja jak czytam wątek o karmieniu to tak się rozczulam że już bym chciała mieć maluszka przy cycu:)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    żanett No ja tak samo :smile:
    Chociaż nie powiem mam trochę obaw...ale chcę karmić jak długo się tylko da :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Loren, przy wyjściu ze szpitala powinnaś dostać receptę na spirytus do kupienia w aptece :tooth:
    Patrzę na Twój suwaczek i myślę, aleee masz fajnie już 35tc....a ja głupia jeden dzień dalej od ciebie jestem.....matko to chyba świadczy o tym, że kompletnie do mnie nie dociera, że to zaraz.......:swingin::swingin::swingin:

A czasem się łapię na tym, że nie wierzę, że w ciąży jestem....a mi tu rodzić zaraz przyjdzie :clap::clap::clap:

AniaaaaaaaaM84: a juz myślałam, ze tylko ja tak wariuje

Ja wizyty spokojniej przechodzę odkąd Młoda się zaczęła ruszać...ale generalnie ciśnienie zawsze u lekarza wyższe :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    mariaekad nie znamy jeszcze płci, Mój Wielkolud nie specjalnie chciał tamte okolice pokazać, ale wiem też od znajomych, które chodziły do mojego ginka i prowadziły u niego ciąże, że mój lekarz na tym USG w okolicach 12tyg jeszcze nie jest skłonny do omawiania płci...

Treść doklejona: 09.01.14 20:05
    Loren - te dyskusje na wyprawkowym na temat pielęgnacji kikucika są na 360-362 stronie
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    bananowiec No Ty w sumie w czołówce :wink:

Anka80 Ale to chyba dobrze :wink:... U nas Domi tak się pięknie wystawił, że wszyscy troje na trzy cztery krzyknęliśmy chłopak :smile: No i każde kolejne USG to potwierdza...Także chyba raczej u nas niespodzianki nie będzie.
    Co do pępuszka...ja w 1 ciąży właśnie roztworem ze spirytusu...no ale teraz Octanisept mam i raczej jego używała będę.
    Ja mam wrażenie, że i tak każda z nas będzie musiała się do pewnych "rzeczy, akcesoriów, kosmetyków itd". sama przekonać...może nawet wypróbować.

Bo co z tego, że jednemu dziecku Ziajka płyn pasuje a drugie ma skórę po tym jak tarka...to samo pieluchy, smoczki, butelki itd.
    Wiadomo jak poczyta się opinie zawsze to wiedzy trochę więcej... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Karolka, zumba nie jest dla ciężarnych, ale sama wiem kiedy ćwiczyć lżej plus jest to w wodzie, wiec nie obciaza niczego.
    Fakt, ze po takiej przerwie jestem dziś po prostu zmęczona :)
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    U nas też Octanisept zalecali w szpitalu. Ja sobie dodatkowo ranę krocza też psikałam. Należy jednak pamiętać o wytarciu, żeby takiego mokrego pępka nie zostawiać. Można popsikać patyczek i powycierać w pępku po prostu.

A ja już po wizycie. Mały już nie jest mały, bo szacowana waga to 3,6kg. Kolejna wizyta za tydzień, chyba (słowa ginki), że się na porodówce wcześniej spotkamy.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Bananowiec - też czasami zapominam się, że jestem w ciąży ;)
    Co do strachu przed wizytą to czułam go do czasu pojawienia się pierwszych ruchów. Wtedy byłam już spokojna ;) i jakoś tak od początku nastawiałam się, że wszystko z maluszkiem jest ok i być inaczej nie może.
    Karolajnas - zamierzacie dać synkowi na imię Bruno ?;) Mój maluszek też otrzyma takie imię;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    mariaekad ... mi jakoś nie śpieszno do wiedzy na temat płci, w sensie absolutnie nie mam ciśnienia, chcę tylko, żeby wszystko było prawidłowo, natomiast tatusiowi się marzy synek i nawet już dziś powiedział, patrząc na usg "że wygląda mu na syna" :-) hihihi a dodam, że powiedział to jak było zbliżenia głowy i twarzy :-)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    heej:) my po połówkowym, mały wazy 419g, slodko leżał na brzuszku:) wszytkie wymiary prawidłowe:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Nam też nie było spieszno ale jak młody sie tak rozkraczył 😊 to żal było zbliżenia nie zrobić...Wiadomo dla każdej mamy najważniejsze jest aby maluszek sie zdrowo rozwijał.
    MURIAH- super wiadomości 😊
    KAKAI - u Ciebie też pięknie 😊
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Kakai, cudnie!
    Ja polowkowe mam 17 stycznia i nie mogę sie doczekać, żeby pomierzyc szkraba.
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    A ja się witam w 3 trymestrze :D Lekarza mam dopiero we wtorek, ale cały czas czuje kopniaczki, więc spokojniejsza jestem teraz :) A co do poznawania płci - ja z mężem w ogóle nie mamy na to ciśnienia - ważne by zdrowa dzidzia była. I dlatego też uprzedziliśmy gina, by nam płci nie zdradzał, będziemy mieć w kwietniu niespodziankę :D
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeJan 10th 2014
     permalink
    Witajcie dziewczyny po ciężkiej nocy,czułam się dzisiaj jak by pełna była oczy wielkie jak 5zł a rano jak wstawałam dzieci do szkoły przygotować to myślałam że w łeb sobie trzasnę.
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    u nas w koncu ustały mdłosci juz moge rano spokjnie zjesc sniadanie:) :bigsmile::bigsmile::bigsmile: 17 stycznia ide na usg juz sie doczekac nie moge:)
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    Katiziie dobra wiadomość. Pamiętam jak ja męczyłam się z mdłościami.. teraz w końcu można z ciąży się cieszyć w 100000% :)
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    Anka80: natomiast tatusiowi się marzy synek i nawet już dziś powiedział, patrząc na usg "że wygląda mu na syna"

U mnie było podobnie, a jak Pan doktor powiedział, będzie dziewczynka - mina mojego męża była bezcenna, zdezorientował wszystkich dookoła, ale oczywiście kwestia dłuższej chwili, przetworzenia przez mózg informacji i malutka już stałą się oczkiem w głowie tatusia :-)
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
    • CommentTimeJan 10th 2014 zmieniony
     permalink
    Witam się w prawie zakończonym 37tc, ciąża donoszona :wink:. Córcia waży ok. 2900g i wszystko u niej w porządku:smile: Na ktg zapisują się regularne, niebolesne skurcze, ale szyjka jeszcze nie ruszyła. Już w środę mam kolejną wizytę - kontrola szyjki, wymaz na GBS no i to co zawsze czyli podstawowe badania krwi i moczu, ciśnienie itp.
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Annie bardzo się cieszę! :* Nie ma mnie już w tym temacie, ale bardzo o Tobie ciepło myślę! :* Już bliżej niż dalej! Annie jeszcze chwilka i będziesz tulić dziecinę do cycka :D

Kakai, a Ty już po usg połówkowym? Jezuuu, jak ten czas leci. Bardzo się cieszę, ze wszystko dobrze. Wiem, że pod wykresem mnie mniej ostatnio. Nie gniewaj się :* Jaś juz wkrótce będzie starszym bratem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Libra To gratulacje wejścia w 3 trymestr ...teraz już z górki :smile: U nas parcia nie było ale na prawdę nie musiał nam nawet mówić tak Dominik pięknie się pokazał na pierwszych trzech badaniach USG!!!
    My Laicy w interpretacji obrazu USG 2d OD razu wiedzieliśmy co pokazuje :bigsmile:

Annie Cudownie, waga maluszka piękna. Teraz już jest bezpiecznie więc trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :smile:
    Ja jestem ciekawa czy na teraźniejszej wizycie nie będę miała pobieranego wymazu na GBS-a ??? No ale zobaczymy!!!
    Miłego dnia dziewczynki!!!
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Annie_86 Gratuluję donoszonej córeczki :) Teraz tylko zostało w spokoju szykowanie się do najważniejszego dnia :):)

Dzisiaj właśnie poszło pierwsze pranko ciuszków dla Bruna :-) :wink: Tylko najgorzej z suszeniem! Gdzie to teraz suszyć, jak na dworze zimno :confused: no, ale mam nadzieję, że sobie poradzimy. A ciuszków mam mnóstwo, dzisiaj właśnie wstawiłam tylko białe body do 6 miesiąca życia i zajęło mi to cały automat.!:shocked: Wy też tak miałyście?
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Volvic :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Piękne imię wybraliście :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Nawet terminy porodu mamy zbliżone :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Annie_86, bardzo Ci gratuluję donoszenia ciąży !

mariaekad: Ja jestem ciekawa czy na teraźniejszej wizycie nie będę miała pobieranego wymazu na GBS-a ???

Też o tym myślę, najbliższą wizytę mam w poniedziałek, chociaż to taka bardziej kontrolna, muszę się pokazać, bo ostatnio pani doktor stwierdziła rozpoczynającą się infekcję. W poniedziałek mamy też USG, jestem strasznie ciekawa, jak duży jest ten nasz mały Urwisek :bigsmile:

mariaekad: Dominik pięknie się pokazał na pierwszych trzech badaniach USG!!!

To tak jak nasz Bruniasty :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    karolajnas Tak, tak wiem, że piękne. Kilka postów wcześniej właśnie pisałam, że chyba mamy to samo imię wybrane dla naszych pociech :wink::wink::wink: No i rzeczywiście, terminy porodu też zbliżone:D Może jeszcze się tak zdarzyć, że w tym samym czasie urodzimy :wink::wink: Kto to wie :)
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Moje dziecko sie rozebrało bo widzi jak w tv w teledysku kobiety w bikini chodza.... hahahah
    Suwaczek z babyboom.pl Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeJan 10th 2014 zmieniony
     permalink
    Volvic: Tylko najgorzej z suszeniem! Gdzie to teraz suszyć, jak na dworze zimno

Ja suszyłam normalnie w mieszkaniu, w pokoju Bruna. Uchyliłam okno, puściłam kaloryfer na full i fajnie wszystko poschło przez nockę, a rano było idealne do prasowania :bigsmile: Teraz pozostaje mi tylko uprać wyjmowane wnętrze gondolki i pokrycie z fotelika do auta. No i oczywiście moje koszulki, szlafrok, nasza pościel do łóżka, bo pewnie i tu Bruniasty będzie częstym gościem :wink:

Volvic: zajęło mi to cały automat.! Wy też tak miałyście?

No u nas to samo :bigsmile: Takie to wszystko malusieńkie, a tyyyyyyyyle miejsca zajęło :wink: Powiedziałam do męża, że jeszcze nigdy suszarka na pranie tak pięknie u nas nie wyglądała :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Dziękuję, dziewczyny, lada chwila i wy będziecie na końcóweczce :smile:
    Maria, wydaje mi się, że na GBSa ciut za wcześnie, najlepiej jak najpóźniej. Moja ginka robi najwcześniej po skończonym 34tc, chyba, że coś się dzieje u pacjentki i poród zapowiada się wcześniej.
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Ja właściwie przewidując że mogą być trudności z suszeniem :wink: większość ubranek prałam w sierpniu i schło na dworze. Potem do szafy i teraz jest cudnie bo piorę jedynie te co, dostanę w tzw. spadzie po krewnych...ale na bieżąco to robiłam i z dnia na dzień w pralni mi schnie :smile:

Karolajnas A ja tym razem pościeli nie piorę w Jelpie, zobaczę jak Domiś będzie w razie awarii u nas spał i będzie się coś działo to tak... ale jak gadałam z koleżankami pediatrami to mówiły, żeby nie szaleć...bo może wcale małemu nasze nie zaszkodzą... Wiadomo te rzeczy, body śpioszki skóra do materiału wyprałam w jelpie i 2 razy płukane... Ale ja nie zamierzam dłużej niż do pół roku prac w Jelpie...No oczywiście jeśli nic się działo nie będzie :smile: bo jak tylko coś nie teges to zostajemy przy jelpie.

ANNIE86 To zapewne na kolejnej wizycie mi pobierze bo to akurat będzie 35 tydzień.
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Badanie na GBS jest robione zazwyczaj po 35 tc, bo wynik uznaje się miarodajny maksymalnie przez 5 tygodni. Mi niestety wyszedł ten okropny paciorkowiec :sad:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.