Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeJan 13th 2014
     permalink
    Malgosia na kiedy masz planowane cc?

Ja dziś do ortopedy ciekawe czy coś mi powie bez zrobienia bez usg.

Miłego dnia zajrzę wieczorem :)
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Prosimy o kciuki za dzisiejsze USG!!! Wszystkim Wam życzę pięknego dnia :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    U mnie z kolei skurcze przepowiadające dają mocno po tyłku, zwłaszcza w nocy. Ale niech ćwiczy macica, co ma innego do roboty :tongue:

Co do pępka, to ja tylko przecierałam patyczkiem spsikanym octaniseptem. Kikut odpadł w 5 dobie. Zgadzam się z Penny, że nie trzeba specjalnych zabiegów, a kikut i tak sam odpadnie - fizjologia. Dopiero jak się zaczyna paprać,to wtedy na pewno należy odkażać. Moim zdaniem najważniejszym czynnikiem jest wysuszyć po zamoczeniu. Tak samo spryskiwanie bezpośrednie powinno zakończyć się wytarciem do sucha. A samo odkażanie nie powinno zaszkodzić.

W kwestii kosmetyków, to ja na początku szalałam z różnymi mazidłami. Zwłaszcza, że Dominik był po lampach w szpitalu i skóra mu schodziła niemiłosiernie. Pielęgniary pokazywały jak panierować dziecko po kąpieli i przez jakiś czas się tego trzymałam, aż mój mąż się zbuntował i przekonał mnie do nie nadużywania kosmetyków. Postanowiłam sprawdzić jego teorię i faktycznie nic a nic się ze skórką nie działo. Do dzisiaj nie smaruję Dominika niczym. Jeśli na jajkach zdarzy mu się jakieś odparzenie (na prawdę bardzo rzadko), to wtedy daję sudocrem, a w przypadku biegunki smaruję linomagiem. Tyle.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Lorenko :) to co mi sie nie podoba tobie moze jak najbardziej, tzn wozek jako wozek dla mnie the best, ale jego funkcjonalnosc masakra;D
    kola skretne to podstawa w wozku (takie moje zdanie)
    my obstawiamy teraz tako laret (calutki rozowy) haha, odkupuje od siory za 600zl caly komplet prawie jak nowka sztuka...ale poki co skupiam sie na wyprawce :)

Treść doklejona: 13.01.14 12:00
    wlasnie sobie uswiadomilam ze te 79dni na suwaczku zleca szybciej jak mi sie wydaje...
    wlaczyl mi sie syndrom wicia gniazda, od rana latam na miotle ale to tak fest...
    moze kilka ciuchow dzis po Igorze odplamie... jeju czas leci jak glupi :)
    a ja jeszcze lozeczka nie kupilam ani nic o!
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    dzień dobry po weekendzie :smile:

ANIAM84 CUDOWNA WIADOMOŚĆ!!! Oby teraz było już tylko dobrze!!!

ESPERANCA Piękna waga małego :smile: mój Domiś też okazuje się, że w miejscu gdzie mnie tak bolało ma nóżki i sobie nimi fika
    :wink:

MURIAH Powiem Ci, że jeśli ktoś ma kasy jak lodu to niech kupuje dziecku jakie tam kolory tych wyprawek chce itd....chociaż tak myślę, że nawet jakbym miała kasy jak lodu to chyba z samym różem bym się wściekła :neutral:
    Ja mam pierwszą córeczkę i generalnie łóżeczko, pościele, kocyki, poszwy na pościele kupowałam w neutralnych kolorach, żółty, zielony, biały, niebieski... teraz buzia mi się cieszy :smile: bo te najważniejsze rzeczy mamy...A nawet nie chcę myśleć co by było jakbyśmy tylko różowe kupili :whorship: litości!!!

ALE JAJA :shocked: A ja już OCTANISEPT MAM NASZYKOWANY...Ale spoko spirytus też jest...i nawet często o tym myślałam...CZYLI POLECASZ STARY SPRAWDZONY SPOSÓB????

DAGUS PEWNIE MASZ RACJĘ... z wieloma kosmetykami czy innymi akcesoriami dla dzieci tak właśnie jest...FAJNIE jednak, że można tu poczytać tyle opinii i doświadczeń...

PENNY A JA ...pozwolisz, że z TEORKĄ SIĘ NIE ZGODZĘ... Pracuję z pediatrami i alergologami dziecięcymi i ...ŻAŁUJĘ, ŻE jak moja córeczka była malusia to nie wpadliśmy na pomysł kupienia od razu OILATUM... Tylko jechaliśmy na jakimś mydełku nie pamiętam johnson czy nivea nie pamiętam... ale to co działo się, ze skórą moje dziecka to była masakra...a w sytuacji kiedy używasz od pierwszych chwil chociażby Oilatum, nie naraża się dziecka na nie pożądane właśnie "dzianie się coś ze skórą"...bo jeśli się coś dzieje to skóra raczej już tego nie odczuje bo jest odp. traktowana, Poza tym wlanie 5 ml emulsji do kąpieli tylko na tzw. obmycie dziecko wieczorne ciałka na prawdę więcej korzyści przyniesie niż moczenie go w samej wodzie...JA MAM MEGA ZAPAS OILATUM, zarówno do kąpieli, jak i mydło, czy szampon!!!

KAROLAJNAS &&&&&&&&&&&&&ZA TWOJE USG :smile:

ja dziś miałam może z godz. snu Nie powiem ale chyba na rzęsach się jeszcze jakoś trzymam...Czy Wam też tak ciężko jest wieczorami, drętwieją mi nogi strasznie, najlepsza pozycja do "przeczekania nocy" to pół siedząca i jak na złość na żaden bok :confused:
    Marudzę wiem...ale kurcze toż trzeba się przecież wyspać przed porodem :surprised::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeJan 13th 2014 zmieniony
     permalink
    nataliaa_: od rana latam na miotle ale to tak fest...

Natalia ja co prawda żadnego syndromu jeszcze nie mam, bo to za wcześnie, ale odkąd weszłam w drugi trymestr, to też tak latam :bigsmile: bo w końcu mogę wyjść z łazienki, wszystkie wymioty ustąpiły, mam full energii, mogę góry przenosić :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Także korzystajmy, bo nie wiadomo, kiedy to się zmieni :tongue:
    mariaekad: PENNY A JA ...pozwolisz, że z TEORKĄ SIĘ NIE ZGODZĘ...

Maria no pewne, że pozwolę :tongue: To forum jest po to by dyskutować, każdy ma odmienne zdanie i prawo je wyrażać :) tylko tego capsa wyłącz, bo on krzyk chyba oznacza i nie wiem czy to przez przypadek czy krzyczysz na mnie celowo :P:P:P

No w każdym razie ja lałam ten emolient właśnie w małej ilości. Nie wiem czy pomógł czy nie... ale jak przestałam go wlewać to też było ok. I myłam w samej wodzie Nadię z mydłem Bambino albo marsylskim, bo jest super neutralne i naturalne, także gorąco polecam.
    mariaekad: ale to co działo się, ze skórą moje dziecka to była masakra...

Ale też nie wiadomo co by się działo, gdybyś emolient wlała, bo może tak wrażliwą skórę miało Twoje dziecko. Tu na forum jest masa przypadków, gdzie dzieci były od urodzenia kąpane w emolientach, a skóra była wysuszona mimo wszystko bardzo, mimo nawilżań i w kąpieli i po. Także nie ma reguły :) ja nadal uważam, że lepiej najpierw kąpać w małej lub żadnej ilości kosmetyków, a dopiero działać, gdy faktycznie zacznie się coś dziać. I żeby nei było nie jestem przeciwna w ogóle, bo gdyby się coś zaczęło dziać, to bym pierwsza do apteki pobiegła i kupiła jakiś specyfik, by temu zapobiec .
    mariaekad: Czy Wam też tak ciężko jest wieczorami, drętwieją mi nogi strasznie

Miałam tak w ciąży z Nadią i współczuję, mi do tego ręce drętwiały :neutral: Pomagało mi na te nogi wkładanie między nie zrolowanej kołdry grubej, coś jakby ten rogal do spania sobie zrobiłam i wtedy było lepiej. I też starałam się mieć te nogi trochę wyżej niż resztę ciała, spróbuj może choć trochę pomoże :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Natalia mi ogolniesie zawsze podoba cos co innym sie nie podoba:)jak potestuje wózek dam znac jak sie spisuje,oby dobrze bo mnie chlop z chalupy wyrzuci:bigsmile:a maz jakby mi wózek wybieram to mogloby sie to źle skonczyc:)bo to ciezki typ
    ja tez dzis wizyta u giną...zobaczymy co sie dzieje.mecza mnie czasem skurcze,czasem bol podbrzusza,krzyża...:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Małgosia, nie musisz się śpieszyć ze zwalnianiem pozycji lidera, bo za Tobą ja się kulam, a też się raczej szybko nie rozpakuję :D Co do objawów przedporodowych to tak jak u Ciebie cisza. Mam tylko kłucie w szyjce i bóle podbrzusza.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    PENNY sorki u mnie włączony Caps Lock Oznacza jedynie wagę i podkreślenie danego słowa...ABSOLUTNIE NIE KRZYK....:bigsmile: gdzież bym mogła , na kogo, i za co? Toż forum mi tyle tu pomogło, że czasem to największa skarbnica, wsparcia, wiedzy i wymiany doświadczeń :smile:

Widzisz ty myłaś w samym bambino ale jednak myłaś, ja wlewałam początkowo dokładnie 5 ml. na całą dużą wanienkę Oilatum ale dopiero po tym jak niestety przetestowałam te nieszczęsne J&J albo Nivea :confused: nie pamiętam. Skórka po Olilatum była na prawdę zupełnie inna.
    Liczę, że Domiś dobrze zareaguje na kąpiel w Oilatum... a jeśli nie to tak jak piszesz będziemy testowali kąpiel w samej wodzie. Jest dokłądnie tak jak mówisz, nie ma reguły ja jednak mając doświadczenie z córeczką powiedzmy, że się zabezpieczyłam i kupiłam już na zapas Oilatum :smile: , nie sprawdzi się, bądź nie zużyjemy to najwyżej odsprzedam albo oddam :smile:
    PENNY ale mnie drętwieje całe ciało :cry: ręce też dosłownie takie już są to nawet bóle...do tego spać za nic nie mogę...Bo właśnie jak czuję ból to koniec ani się ułożyć ani przekręcić...i tak w sumie nie śpię w ogóle albo dopiero godz, dwie nad ranem :neutral: i nie powiem ale na prawdę jestem zmęczona :sad:

LOREN Trzymam mocno kciuki za Twoją wizytę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Loren ja nie mam nic do gadania tym razem :) mowie ci horror... w ciazy z Igorem wszystko mialam juz w 3-4msc a teraz oprocz ciuchow od 68 nic nie mam;D wlasnie ide malego lulac i siadam do allegro cos upatrzec... maz uparcie twierdzi ze mamy jeszcze czas...
    wiesz ja mieszkam przy lesie, przed wjazdem na posesje mam kostke brukowa, do miasta mam kawalek drogi (komunikacja miejska lub auto)
    mielismy matiza w tamtym czasie wiec wozek zajmowal nam pol auta.. to byl smiech na sali;D
    do komunikajci miejskiej jak wsiadalam np do tramwaju to myslalam ze wypadne z tym wozkiem - bo oczywiscie nikt nie raczyl pomoc...;/
    no horror ja widze same minusy chyba no oprocz tego stylu haha ktory mnie urzekl o!
    a jak zrobilam biznes kupilismy za 2tys i sprzedalam za 400zl to przez tydzien mielismy ciche dni;D daj zyc haha
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    mariaekad: PENNY sorki u mnie włączony Caps Lock Oznacza jedynie wagę i podkreślenie danego słowa...ABSOLUTNIE NIE KRZYK....

:wink: spoko :) w netykiecie capslock oznacza krzyk, stąd moje zapytania właśnie :)
    mariaekad: Widzisz ty myłaś w samym bambino ale jednak myłaś

Na początku wlewałam emolium, ale nie myłam jeszcze mydłem :) dopiero później, jak już Nadia zaczęła szurać po podłodze z psem za pan brat. W ogóle te kąpiele na początku, to mycia raczej nie przypominały, tylko takie moczenie bardziej w wodzie. Bardzo polecam w ogóle wiaderko kąpielowe, Nadia je kochała. Nie mogę się doczekać kąpieli z drugim maluchem, bo to była długo ulubiona część naszego dnia :wink:
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Natalka mnie tez styl urzekl...:)i przyznam ze bardzo nie zastanawialam sie nad funkcjonalnością.nie mam prawa jazdy:cry: wiec będę zdana na komunikacje miejska,będzie się dzialo :shocked:a twój mąż to chyba typ jak moj:wink:tez nic mi nie pozwalał kupowac a ja po kryjomu pomalutku cos tam zawsze kupilam...a to na allegro...i teraz mowie ze jakby mial teraz wszystko kupić to by sie obs...al:bigsmile:a wogule jak moze zabraniać mi kupowac???:wink:jak ja czekam na tego czlowieczka tyle lat i pewnie jak każda z nas chcialabym żeby mial wszystko co najlepsze:bigsmile:

Treść doklejona: 13.01.14 14:20
    A, zapomnialam dodać ze cena wózka tez mnie urzekla:bigsmile:bo jakbym miala dac 2 tysiące to bym sie mocno zastanawiala (pewnie nad kolorem):bigsmile: a ze 1tysiac to juz inaczej czlowiek patrzy...:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dziewczyny a nie potrzebuje ktoras z Was kombinezonu (taki kombinezon -spiworek) ? mam jak nowy (mi sie nie przyda, bo mam inny)
    firmy h&m w kolorze bialym albo ecru musze zerknac...
    rozm 62/68 jest w kroku rozpinany zeby do fotelika dziecko wsadzic...
    jego koszt to ponad 150zl sprzedam za bezcen - cena do uzgodnienia :P wiem, ze to nie bazarek ale nie wiem czy tam zagladacie czy nie... zaraz zrobie fotki i wstawie na bazar
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Ja mam już 3 kombinezony :neutral: sama nie wiem po co? Ale darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda :wink::smile: będzie rewia mody i już :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja mam jeden dla siebie taki misiowy z h&m sprawdzil nam sie przy Igorze a ze pora roku ta sama to i przy Jajucie tez sie sprawdzi :) a ten odkupilam od siory z ciuchami ...
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Ja też mam H&M z misiem :bigsmile:

Ja nie kupuję bo mam nawet już na zimę 2014 kombinezon po synku siostry więc nie ma potrzeby... Zapewne butów jedynie szukała będę ale to też bliżej października - listopada :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    te miski fajne sa :)
    ahh nie moge sie doczekac az Jajute do domu przyniose:)
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    A ja dziś po badaniach, jutro gin - dziś miałam krzywą cukrową, przerażona szłam bo się nasłuchałam że mdli po tej glukozie, że niesmaczna etc... a mi to to smakowało jak cukier puder rozpuszczony w wodzie i jeszcze takie nie za słodkie się wydawało :D Ale ostatnio mam faze na słodycze, więc pewnie przez to :P
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja po wizycie u ortopedy wręczył mi zaświadczenie o wskazaniu do cc :cry::cry::cry:
    Jestem załamana :cry::cry:
    Tak chciałam rodzić naturalnie,ciekawa jestem w takiej sytuacji ile wcześniej ginek robi cc czy czeka do terminu.

Karola jak tam u ciebie na usg?
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Żanett, a z czym masz problemy, że dostałaś takie skierowanie od ortopedy? Pewnie pisałaś, ale jakoś przegapiłam.
    --
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Zanettt to jesteśmy dwie z tym samym terminem i wskazaniem do cc :-( też mi to się bardzo niepodobało ale zdrowie i życie nasze i naszych maluszków najważniejsze. U mnie neurolog nie wyraził zgody na poród naturalny. Ciekawe jak to będzie wyglądać... Czy umowia nas na termin, czy jak...
    Głowa do góry kochana, damy radę!
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    żanett ja miałam cc ze wskazań ortopedycznych
    nie płacz nie taki diabeł straszny, skoro masz zalecenie to widocznie tak będzie bezpieczniej dla Ciebie a w końcu maluszek , który przyjdzie na świat, musi mieć zdrową mamę , prawda?

Więc nie ma co się smucić, Twoje zdrowie i dzieciątka najważniejsze. Nieważne jaką drogą przyjdzie na świat :)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    żanett Moim zdaniem trzeba po prostu się z tym pogodzić... ja też czekam na decyzję i po USG i konsultacjach nie wiadomo czy i mnie też cc nie będzie czekało. Życie Malucha i Twoje to teraz priorytet, ja bym sie zdała na lekarzy. Co do daty to na pewno wcześniej niż termin, tak bynajmniej miała moja siostra...kilka lat temu, teraz chyba też ustalana jest cesarka przed terminem.
    Libra Ja musiałam robić dwa razy glukozę :neutral: dla mnie masakra nawet z cytryną...
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    eveke: skoro masz zalecenie to widocznie tak będzie bezpieczniej

O! i tego trzeba się trzymać zanettt, głowa do góry :thumbup::thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Agi rozejście spojenia łonowego

Esperance to witaj w klubie ja za dwa tygodnie będę się pytać ginka choć jutro mam wizytę z nfz ale babka nigdzie nie pracuje w szpitalu więc przed terminem na pewno nie ma mowy.A ty dlaczego masz,wskazanie do cc?

Załamana jestem tylko dlatego że boje sie o karmienie i bycie obolałym po tak pewnie bym bez nacinania było jak za drugim razem w pełni sprawna odrazu bym była.

Wiem że zdrowie jest najważniejsze i tego będę starała się trzymać dziś jestem smutna ale jak się z tym prześpię też będzie inaczej.Jutro wizyta zobaczymy jak mała przybrała :)

Treść doklejona: 13.01.14 21:21
    Aha wiecie co mi ortopeda jeszcze powiedział że i tak ostatnie słowo należy do ginekologa,czyli co miał by ryzykować jak są przeciwskazania?Dziwne choć cos w tym jest znajoma miala zalecenie cc na wadę wzroku i na izbę tak ja nakręcili że rodziła naturalnie na szczęście się wszystko dobrze skoczyło
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    zanettt86: Karola jak tam u ciebie na usg?

zanettt, głowa do góry, są pewne rzeczy, na które wpływu nie mamy. Najważniejsze, że nasze Maluszki się pięknie rozwijają :bigsmile: A rozumiem Cię tym bardziej, że i u nas szykuje się CC. Bruniasty jest nadal główką w górze, a na tym etapie szanse na samodzielne odwrócenie maleją dość znacznie. U nas CC planowane jest na tydzień przed terminem porodu. Ja jestem na maksa pogodzona z tym, co się będzie działo. Widocznie tak ma być :bigsmile: Też miałam wielką nadzieję na naturalny poród, ale ... najważniejsze, żeby Junior bezpiecznie się urodził, a ja sobie ze wszystkim poradzę. I u Was tak właśnie będzie ! Zdrowie Maluszka i Twoje są na pierwszym miejscu ... później długo, długo nic i dopiero nasze pragnienia. Głowa do góry kochana :bigsmile: Damy radę :bigsmile:

Bruniasty waży już 1989 g i ma ok. 45 cm wzrostu !!! Ou rajt !!! Fajnego faceta noszę pod sercem :bigsmile: Wszystko jest w jak najlepszym porządku, klejnoty po raz kolejny udało nam się obejrzeć, więc nie ma opcji ... 100% faceta :wink: Ma piękne, duże usta !!! Oczywiście zakochana jestem w nim na maksa, mąż zresztą też ... Co zrobić :bigsmile: Na dzień dzisiejszy jesteśmy już ze wszystkim ogarnięci, pranie, prasowanie, wszystko gotowe :bigsmile:

Po badaniu szyjka trzyma się pięknie, u mnie od początku nie była zbyt długa, bo miała 33 mm długości, dziś ma 29 mm. Twarda, zamknięta na całej długości, nic nie wskazuje na zagrożenie przedwczesnym porodem.

Dziękujemy Wam bardzo za kciuki drogie e-Ciocie i życzymy Wam i Waszym Maluszkom kolorowych snów :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    KAROLAJNAS CUDNE WIADOMOŚCI :clap:
    Waga Bruna piękna. Super, że jesteście ogarnięci i przygotowani. Teraz tylko czekać na syneczka :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    A ja chcę wam donieść że dziś czułam w czasie dnia małą, u lekarza tak mi się kręciła że się sama do siebie uśmiechałam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    zanett nastaw się do karmienia pozytywnie, ja karmiłam Ninę i karmię nadal
    po prostu ktoś Ci będzie podawał dzieciątko , a na wpół leżąco też się da :)
    zaciśniesz zęby i dasz radę , najgorzej tak do 4 doby , po tygodniu będziesz śmigać :bigsmile:
    nie płacz , ochłoń, przemyśl , że tak widocznie ma być i tak będzie dobrze dla Was obojga, a to przecież najważniejsze, nastaw się , że będzie dobrze, bo to naprawdę pomaga
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Zaglądam do Was.
    Zanett, uszy do góry!!! Ją po cc na drugi dzień pedzilam na intensywną terapię do syna. Kolejnego dnia kursowałam już naprawdę nieźle. Nie bój się! Dasz radę. Trzeba tylko przemoc się i wstawać, jak już przyjdzie na to czas. Z każdym wstaniem z łóżka jest lepiej. Dojdziesz do formy raz dwa. Dziecię możesz karmić zaraz po cc. Ją nie miałam dziecka przy sobie a dziś karmie wyłącznie piersią :)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy jesteście kochane :hugging::flowers::hugging:

To sporo cc nam się szykuje na forum:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nana81: Zanett, uszy do góry!!! Ją po cc na drugi dzień pedzilam na intensywną terapię do syna.

i ja tez :)
    --
    •  
      CommentAuthormeggi12345
     permalink
    Dziewczyny bardzo długo tu nie zaglądałam:shamed: Dziś patrze a ja już 6! Za chwilę będe pogrubiona, a pamiętam jak byłam 34.

Mam pytanie co można robić na opuchnięte kostki? Wiem że ten temat co chwile wraca, a ja nie pamiętam jak czytałam o tym wcześniej. W aptece mi wszystko odradzają a do Gina idę dopiero w środę. Dodam że bolą mnie też trochę łydki, tak jakby żyły mi dokuczały. Mam nadzieje że to nie zapalenie żył:cry:
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    Zanettt, jak już wcześniej wspominałam, też mam mieć cc ze względu na problem z kością ogonową. Niby też mogę podjąć ryzyko rodzenia naturalnego, ale może się to skończyć vacuum lub kleszczami. Dlatego nie będę ryzykować... Też na początku byłam nieco rozczarowana, że nie będzie porodu fizjologicznego, ale teraz już się z tą myślą oswoiłam. Najbardziej zależy mi w tym momencie, aby dzieciaczek jak najszybciej znalazł się przy mnie i właśnie żeby ruszyła laktacja. W torbie mam na wszelki wypadek spakowany laktator. Jutro na wizycie ustalę termin z ginkiem, podejrzewam że tak koło 20 stycznia powitamy moją kruszynkę. Dam znać co i jak ;)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMuriah
    • CommentTimeJan 14th 2014
     permalink
    Witam się w ciąży już donoszonej :)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    meggi Ja mam problem z drętwieniem nóg, rąk w sumie całego ciała, głównie wieczorami jak trzeba iść spać...ból czasem taki, że nie idzie nawet leżeć a ostatnio i siedzieć...najlepiej jak...:cry: kurcze chodzę...ale łaziła przez całą noc nie będę tak...
    Moim zdaniem jeśloi tylko stopy to może postaraj się leżeć z uniesionymi lekko do góry nogami, to ponoć dobre zarówno na krążenie jak i kręgosłup...Albo nie wiem może jakieś kąpiele stóp w letniej wodzie z solą jakąś taką specjalną do stóp...Kurcze sama nie wiem?:confused: Może dziewczyny coś dopomogą!!!

MURIAH:flowers: GRATULACJE CIĄŻY DONOSZONEJ :thumbup:

Ja dziś ...aż boję się tego napisać...trochę w nocy spałam ...Boże dzięki Ci...jaka to ulga dziewczyny :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    to i ja ponarzekam, nie moge lezec na plasko.... za chwile paralizuje mi dol plecow lacznie z posladkiem i nie moge wstac, ani chodzic..koszmar...

ponarzekala to idzie o!
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Mi za to bardzo dobrze sie spi,nic mnie nie boli,nawet zgaga nie meczy bo o dziwo znów dzialaja migdaly!:wink:budzę sie tylko na siku i wtedy nie moge juz zasnąć...:cry:i mecze sie ze trzy godziny a potem jak usnę to śpię do 12 i nie mogę sie wcale zorganizowac...:angry:
    a z wiesci z wczorajszej wizyty to tyle ze zapowiadali sie na wcześniejszy poród ale stanęli i teraz gin mówi ze w okolicach terminu...:confused:tylko mi chodzi o wagę malego,bo biodra wogule mi sie nie rozeszly,a z corka w ciąży jakbylam mowili ze wiecej niż 2,5kg nie dam rady urodzić.a synek ok 3600:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja sie budze w nocy na siku do 6razy hehe
    no i w ogole oprocz tych moich dolegliwosci i tego ze Jagoda kopie jak oszalala nie czuje sie jak w ciazy - wcale a wcale... brzuch urusl(musze w koncu fotke zrobic ajccc)
    nadal chodze w ciuchach z przed ciazy M/L waga pewnie wskazuje duzo wiecej niz ostatnio ale co mi tam hehe :P
    z newsow :
    - lozeczko wybrane
    - becik, posciel tez wybrane
    (jutro dokonam zakupu)
    no a tak to dalej w miejscu :P
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    A ja dziś po ginie, wód płodowych mi przybywa wolno, ale przybywa, a już mnie straszył gin skierowaniem na oddział patologii ciąży, jak ich było bardzo mało. Szyjka mi się skróciła i ma 29 mm i mam się oszczędzać. Poza tym dzidzia się ładnie rozwija, waży już prawie kilogram więc jest ok :) Ale wizyty teraz co dwa tygodnie żeby kontrolować wody płodowe.
    --
    •  
      CommentAuthorRuda_K
    • CommentTimeJan 14th 2014 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, dla tych, które mają termin na 16 lutego lub wtedy urodzą i są z Warszawy lub okolic, znalazłam taką informację darmowa sesja noworodkowa. Pani fotograf jest świetna więc warto jeśli macie okazję :)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Maria a ty ile bierzesz magnezu?Może poprostu masz za mało ja też drętwieje ale jak sobie zapodam końska dawkę magnezu ustaje.Na ten moment biorę 3x3 asparginu i 3x1 slów mag b6 tam jest spora dawka magnezu.

Treść doklejona: 14.01.14 11:57
    Muriah Gratulacje!
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    LOREN To ja tak miałam na początku ciąży.... jak zasnęłam to OK! Ale jak tylko wędrówkę na siusiu zrobiłam to ze 3 godz. :cry: zasnąć nie szło...
    Dobrze, że wizyta udana, a synek ma rzeczywiście już słuszną wagę :smile:

natalia To przygotowania pełną parą :wink: To dobrze...ja też jestem już gotowa i spakowana :cool:

LIBRA W takim razie oszczędzaj się, wypoczywaj i będzie wszystko OK!

rudaK Dzięki za info...kto wie czy w tych okolicach nie urodzę :shocked: Domi w sumie będzie już donoszony :smile:

żanett Sęk w tym, że nie biorę!!!GIN już dawno kazał aspargin odstawić, Bioferfolik też jakiś tydz temu odstawiłam bo też kazał jak się opakowanie skończy....WIĘC KURCZE NIE BIORĘ MAGNEZU...A mam może powinnam nie???
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Ja to w tej ciąży nie za dobrze sie czuje:sad:odruchy wymiotne i wymioty do tej pory.przytyc dużo nie przytulam ale za to brzuch mam wielki.jak patrze na wasze to aż sie dziwie gdzie te wasze dzidzie sie mieszcza:bigsmile:ja ,żeby nie przegiąć mam pilke do koszykówki przed soba:bigsmile:no ale nigdzie indziej nie weszlo...
    ja dzis pakuje powoli walizkę,tak na raty bo co mi wpadnie w oko to wrzucam:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ale naskrobałyście !!!

ja tylko dopowiem od siebie, od początku 2 tygodnie nie kapialam jasia w oilatum tylko w plynie johnson, byla maskara!! byla caly biały, skóra mu się luszczyła, gdy przeszlam na oilatum od razu poprawa, skóra nabierąła zdrowego wyglądu, tym razem nie będę sie upierac przy kosmetykach drogeryjnych tlyko od razu będe kapac w oilatum. Tymbardziej, że po paru miesiącach przeszlismy z jasiem z emolientów na niveę i było wsio ok, więc nie bylo mowy o jakims przyzwyczajeniu skóry do emo itp.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai ale to łuszczenie się skóry noworodków o fizjologia :> Nadia kąpana na początku w emoliencie, skóra jak z jakiejś jaszczurki z niej schodziła :tongue: Zeszła i było już dobrze, po prostu z mokrego przechodzi skóra w środowisko suche, i stąd te łuszczenie ;)
    Patrzę na Twój suwaczek i dziw mnie bierze nadal jak czas goni :shocked:

Żanetta rozejście się spojenia to poważna sprawa. Lepiej mieć CC niż potem leżeć w specjalnych pasie, który ma za zadanie trzymać wszystko "w kupie". Będzie dobrze, a o laktację się nie martw na zapas. Dla piersi głównym sygnałem jest odklejone po porodzie łożysko, także uszy do góry :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Masa babeczek miał CC i spokojnie dzieci dłuugo karmiła :wink:
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Mam pytanko czy w okolicach 11 tygodnia ciąży miałyście już bóle w pachwinach?? Ja ostatnio tak mam i chodzę jak Lucky Luck. Czy to normalne. Nie jest to duży ból jeżeli to nazwać można bólem raczej to jest takie ciągnięcie, ale czuje się niekomfortowo. :confused:
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Anecia, ja miałam takie bóle bardzo wcześnie. Później trochę przerwy i znów wróciły. Teraz znowu spokój. Także chyba to normalne :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Anecia, to normalne, bo wszystko się tam rozciaga.
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Anecia ja tez je mialam jeszcze tydzien temu teraz narazie niemam. Ale ja mialam taki ciagnacy bol jak sie budzilam rano. Suwaczek z babyboom.pl Suwaczek z babyboom.pl
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.