Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJan 14th 2014
     permalink
    PENNY: Kakai ale to łuszczenie się skóry noworodków o fizjologia :> Nadia kąpana na początku w emoliencie, skóra jak z jakiejś jaszczurki z niej schodziła Zeszła i było już dobrze, po prostu z mokrego przechodzi skóra w środowisko suche, i stąd te łuszczenie ;)
    Patrzę na Twój suwaczek i dziw mnie bierze nadal jak czas goni

taak ja to wiem, i tak łuszczył sie malutko bo tylko na stopach, reszta skóry była biała taka sucha, ale dziwnym trafem po 2-3 kapielach w oilatum przesżło całkowicie:)

ee ja nie będe filozofowac i młodszemu bratu od razu dam emo:bigsmile:

ejj czas zapiernicza nawet mi nie mów, z Jasiem nie nadążam za tym, lekarz mnie pyta który tydzień ciazy a ja muze chwilke pomyslec:smile: jak na razie przykrych dolegliwości brak więc byle do przodu:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormalgorzatka82
    • CommentTimeJan 14th 2014 zmieniony
     permalink
    Ja też tak miałam ale od tygodnia spokój:-) ciągnie tylko czasem przy kichaniu na wyprostowanych nogach i tułowiu
    Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Kakai mam to samo;) gdyby nie moj suwaczek to mialabym mega problem :) on mnie uswiadamia ze to juz tuz tuz
    jezuuuuu nie moge sie doczekac Jajuty :)

wlasnie kupilam lozeczko <3
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Natalia pokaż łóżeczko, bo ja właśnie zaczęłam przeglądać ;)

A ja idę spać bo nie wyrobię, usnę na stojąco..
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Ja melduję, że Młoda waży 2815g, szyjka jak skała....coś czuję, że czeka mnie 4 na suwaczku ciążowym...główka ładnie widoczna, czyli dziecię nie wbija się jeszcze w kanał :tooth::tooth:

No i jestem GBS dodatnia....no ale nie ja pierwsza i nie ostatnia-będzie antybiotyk, będzie dobrze :peace:

U mnie mocnych ciągnięć nie było, ale mówią, że to normalne...choć jak zawsze jeśli coś nas mocno niepokoi warto skonsultować z lekarzem...:wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Bananowcu, spokojnie :bigsmile: Jeszcze do 4 z przodu masz sporo czasu, a sytuacja czasem potrafi diametralnie się zmienić w króciutkim czasie, więc wszystko przed Tobą ... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    bananowiec: Młoda waży 2815g

Hoho spora dziewczynka Ci się szykuje. Moja też była dużo wagowo, ale ostatnio przystopowała. Szyjka u mnie też jak skała. Myślę, że do 4 z przodu dotrwam bez problemu :bigsmile:

bananowiec: No i jestem GBS dodatnia

Witaj w gronie :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    Jeszcze chwila i zrobi nam się tutaj ruch :-)

Bananowiec, Agi, co do GBS, przynajmniej będziecie miały podany antybiotyk i nie ma czym się martwić, ja miałam pobierany wymaz do badania wczoraj (32 tyg. i 2 dni) i jeżeli wyjdzie ok, nie dostanę antybiotyku, a pewności, że wynik nie zmieni się do porodu - nie mam. Ale podobno jeszcze do niedawna w ogóle nie robiło się tego badania i było dobrze, więc nie panikuję.

A tak z innej beczki, jak dziewczyny się odnosicie do zapinania pasów w samochodzie (nie posiadając adaptera)?? Sama nie wiem co myśleć i zawsze jak to robię, to się zastanawiam, czy dobrze...
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Ja zawsze zapinam, przy czym tę dolną częśc pasa ustawiam pod brzuszkiem, a górną ponad (na piersiach ustawiam). Dla mnie głupotą jest niezapinanie, bo np jadąc autostradą 130km/h i przy gwałtownym hamowaniu jak bym poleciała na szybę lub też co gorsze przy wypadku wyleciała przez przednią szybę, to bym dziecku z pewnością nie pomogła, a tylko zaszkodziła.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ja również zapinałam pasy w ciąży z Nadią. I nie wyobrażam sobie jeździć bez nich. Jak robiłam prawo jazdy to mi instruktor pokazał jak można fajnie je zapinać, tak by się żadna krzywda brzuchowi nie stała :wink: Zakłada się tylko tę górną część, a tę dolną jakby za siebie zakłada, tak że jest z tyłu na wysokości krzyża :wink: Tak jak szarfę mniej więcej się w podstawówce zakładało.
    Kakai: ee ja nie będe filozofowac i młodszemu bratu od razu dam emo

:shocked::tooth:emo, hahah :)

Bananowiec pancer szyjką się nie przejmuj, jest jeszcze trochę czasu, może ruszy z kopyta za jakiś czas i 4 żadnej nie uświadczysz :>
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    A nawet jak uświadczysz, to przynajmniej żółtą koszulkę lidera ponosisz :tongue:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Penny dobrze rozumiem, ze trzeba usiąść jakby na dolnym pasie? też zapinam pasy, nie wyobrażam sobie niezapinania:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    PENNY: Zakłada się tylko tę górną część, a tę dolną jakby za siebie zakłada, tak że jest z tyłu na wysokości krzyża

muszę przetestować :)
    --
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    A moja mała już nie jest taka mała, niezły z niej pulpecik się zrobił i waży już ok. 3,2 kg. Prawdopodobnie cc będę miała 22.01, ale jeszcze jutro muszę potwierdzić. W sumie to ginek troszkę postraszył -a raczej uświadomił - z czym wiąże się cesarka. Poza tym stwierdził, że jest tam na dole miejsce żeby rodzić fizjologicznie, ale on nie będzie polemizował z ortopedą. Trzymajcie kciuki dziewczyny, żeby wszystko poszło dobrze.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja po wizycie:) Malutka waży 1700g ale pomiary były moim zdaniem zaniżone więc pewnie coś tam ma więcej u niej zawsze jakoś mniej wychodzi niż u ginka prywatnie.Szyjka tak jak była tak jest ile ma to nie wiem bo ona nie mierzy.Co do cesarki ona może mnie umówić ze swoją koleżanką i może to już być w skonczonym 37 tyg ale tak się zastanawiam czy lepiej dla dziecka nie jest jak sie poród sam zacznie.Zobacze co mi powie prywatny ginekolog bo on pracuje w szpitalu czy bedzie mnie umawiał czy czekał.Znajona mi tylko powiedziała że ostatnio podobno mają w nosie zaswiadczenia od lekarzy o wskazaniu do cc bo wiecej kasy szpital musi wydac.

Treść doklejona: 14.01.14 19:15
    Maria ja uważam że jak najbardziej powinnaś brać to nie zaszkodzi zobacz ile ja biore i jeszcze mi wszystko dretwieje.A początek powinnaś wziąść konską dawkę zeby orgaznizm się nasycił ja normalnie biore 3x3 aspargin i 3x1 slow mag B6 a jak czuje ze jest gorzej dawkę slow mag zwiekszam do 3x2
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Ja rozmawiałam z ginem o zapinaniu pasów i zdecydowanie bezpieczniej mieć zapięte, tylko wiadomo dolny pas trzeba ustawić sobie jak najniżej na podbrzuszu :wink::wink::wink: Jak ktoś ma adapter to już w ogóle super :wink::wink:

zanettt86: czy lepiej dla dziecka nie jest jak sie poród sam zacznie.

Pewnie, że lepiej :thumbup::thumbup:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Trzymam kciuki za styczniowki:)) bedzie dobrze. My w 13 tyg czuje sie o niebo lepiej niz wczesniej:)) w piatek bedzie usg juz sie nie moge doczekac...
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Kati, super, ze jest lepiej.
    Ja tez mam USG w piątek, tylko ze polowkowe. I tez nie mogę sie doczekać :)
    .........
    A pasy także zapinam. Nie mogłabym bez nich...
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Anecia ja miałam podobne bóle myślę, że jest tak jak dziewczyny piszą wszystko jednak się tam rozciąga więc ból może temu towarzyszyć.
    bananowiec piękna waga maluszka, no i jakby nie parzył może jeszcze przybrać :smile: Tak piszecie o tym GBS-sie że zaczynam się bać :neutral: znając mojego pecha pewnie wyjdzie mi dodatni :cry:
    hopefully ja zawsze zapinam ... Mój gin też sugerował że tak jest dużo bezpieczniej.

malgosiabez przesady jaki pulpecik... :smile: myślę że waga w sam raz :smile:

katiziee, Ewa Trzymam kciuki Za -Wasze USG, my idziemy na kontrolę we czwartek... Liczę, że Domisio przytył a ja nie :tooth:

jak głupia liczę, że dziś usnę ale byłoby fajnie :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Piszę z telefonu już :-) Ally to tak wygląda, jakbyś naciagnela cały pas i w niego weszła - w te pętlę, która się wtedy tworzy. Ta część która normalnie byłaby na dole, jest od strony pleców wtedy, a góra już normalnie. Nie umiem tego lepiej opisać :-P
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    joł, rozumiem :)
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    PENNY: to tak wygląda, jakbyś naciagnela cały pas i w niego weszła - w te pętlę, która się wtedy tworzy.

Już widzę minę męża, jak zacznę "zgrabnie" z moimi obecnymi gabarytami manewrować w ten sposób :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 15th 2014
     permalink
    Szpilka
    to kupilam :
    http://allegro.pl/show_item.php?item=3849886039
    i jeszcze to :) hehe zaszalalam dzis :)
    http://allegro.pl/show_item.php?item=3848402506
    http://allegro.pl/show_item.php?item=3848402926

jestem podjarana zakupami :) jeszcze bym cos kupila ale maz mnie zje:P
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Hej przyszłe mamuśki. Natala ale ten czas zasowa :bigsmile:
    Na bazarek wrzucilam fotki małej w ślicznej sukienusi firmy Wójcik. Może któraś zainteresowana ?
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Bananowcu to malutka ma ladna wage:) my sie dopiero za 2tygodnie wybierzemy na usg (na poczatek 38tc) zeby sprawdzic czy na pewno mala jest glowka w dol...wedlug poloznej jest ale wole to sprawdzic:)
    Ja na GBS wyprosilam polozna zeby mi zrobila badanie ale pobrala tylko mocz! :shocked: nie wiem czy tutaj tylko tak sie to bada czy co? Mam nadzieje, ze jednak bedzie ok.
    U mnie polowa 36tc a ja wciaz nie doswiadczylam tych bolesnych kuksancow po zebrach:( nie wiem czy malutka jest taka delikatna czy co? Rusza mi sie caly czas, wyciaga, prostuje ale nigdy to bolesne nie jest.
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Dzieki mariaekad;) ja tez pisze z telefpnu dlatego nie dodaje suwaczka. Pasy w aucie zapinalam wpierwszej ciazy i zapinac bede tez teraz bo wystarczy ten dolny pas dac calkiem nisko praktycznie na uda a gora normalnie... sa tez takie poduszki dla ciezarnych ze siadamy na nia zapinamy sie normalnie a dolny pasek wkladamy w taki specjalny haczyk miedzy nogami i tym sposobem mamy na udach.
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Witajcie dziewczyny :) Ja właśnie włączyłam pierwszą pralkę z ciuszkami :D Wczoraj kupiłam żelazko bo stare był z brudną stopą wiec teraz piorę i prasuję :))
    Maria bierz ten magnez zobaczysz że będzie lepiej:)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Natalia bardzo fajne i nawet komodę ten allegrowicz z przewijakiem ma w całkiem przystępnej cenie ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Szpilka wkopalam sie z ta posciela nie przeczytalam uwaznie i komplet nie zawiera ochraniacza ehh czyli musze jeszcze ochraniacz dokupic:P
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Żanett ja wczoraj wstawiłam pranie, gdyż w końcu kupiłam balsam do prania Dzidziuś :) więc dziś prasowanie, bo schnie migusiem.
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Małgosia, zaczynam panikować, że za 6 dni już zwolnisz listę i znajdę się na pierwszym miejscu :surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorEvey84
    • CommentTimeJan 15th 2014 zmieniony
     permalink
    Witam na Przyszłych :)

Czytam Was w miarę regularnie, ale niestety nie mam za bardzo czasu pisać :/ chociaż może jak się trochę wciągnę, to sie zmieni ;)

Dobrze, że odgrzebałyście listę, bo już dawno się chciałam zapisać, a nie chciało mi się jej szukać ;)
    Płci jeszcze nie wpisuję, bo czekam na potwierdzenie 21 stycznia :) Jakoś nie zawierzam temu, co ostatnio zasugerował mój ginek ;)
    Proszę więc o dopisanie :) tp 10.06.2014 :)

Poza tym, pozdrawiam wszystkie Mamusie, a za te na finishu trzymam mocno kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Evey84: Aaa, no i pozwoliłam sobie zmienić numerację ;)

Dziewczyny z tymi samymi datami są pod tym samym numerem....:wink:

No i nie wklejamy 2 list na jednej stronie... :wink: usuń listę i poproś małgosię o to żeby edytowała swoją :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEvey84
     permalink
    Dzięki za zwrócenie uwagi ;)
    Liste skasowałam :)
    --
     permalink
    Evey gratulacje! dopisałam do listy
    -- [/url]
    • CommentAuthormajulek81
     permalink
    Witam:)
    Zagladam tu do Was codziennie,ale dopiero teraz odwazylam sie napisac;) Chcialabym dopisac sie do listy.Termin mam na 01.03.2014,bedzie corcia:)
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Dziewczyny, dzisiaj urodziła moja szwagierka. Dostała oxytocynę i po godzinie mały był już na świecie! Masakra, nie wiedziałam, że tak szybkie porody się zdarzają :)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Agi normalnie turbo exspress :)
    Evey Witam cię :) Spokojnej ciąży.

Natalia ja mam bzika na punkcie materiałów w sowy widzę ze jest becik ale kurcze mam już pościel do kołyski mam ale jak będę się przestawiać na łóżeczko będzie moja ;p
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    żanett No wzięłam... w sumie jedną tabletkę bo mam w domu blumag jedyny i tam jest, ze to dzienna dawka magnezu...nie ukrywam, że noc lekko lepsza ale za to dopadła mnie infekcja :cry: mam katar i ból gardła... w sumie lekko osłabiona jestem...ehhh jak nie urok.
    Na gardło chyba tantum Verde mogę a do nosa mam sól morską. Jutro dopytam gina czy mam coś więcej brać.

Odebrałam dziś HBS, VDRL - oba ujemne, morfologia i mocz WZOROWE :smile: Czekam jeszcze na wit D I cytomegalię...ale ponoć dopiero 21 stycznia :shocked: no szokm 2,5 tyg muszę czekać na badania które robiłam w ciągu dnia u siebie w szpitalu :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Agi mój poród po oxy trwal godz 10 min :bigsmile: m ledwo dojechał na czas
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Witam nowe przyszłe Mamusie !!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Zaczęliśmy 34. tydzień !!! Hurrraaaaaa :bigsmile: Juniorek nie oszczędza mnie, rozciąga te swoje maleńkie kosteczki, że hej, a od kilku dni doszedł mi ból w żebrach po lewej stronie, macica chyba zaczęła tam uciskać.

mariaekad, ojoj, życzę Ci szybkiego powrotu do zdrówka ! Atakuj czym się da, czosnek, sok z malin, wygrzej się pod kołdrą !!! Mam nadzieję, że szybciutko przejdzie.

1. _malgosia_ - 21.01.2014 (dziewczynka)
    2. agi500wtn - 29.01.2014 (dziewczynka)
    3. Annie_86 - 01.02.2014 (dziewczynka)
    4. cecylka25 - 02.02.2014 (chłopiec)
    5. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)

6. meggi12345 - 14.02.2014 (dziewczynka)
    6. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    7. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    8. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    9. nika1981 - 24.02.2014 (dziewczynka)
    10. majulek81 - 1.03.2013 (dziewczynka)
    11. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    12. myszaasia - 03.03.2014 (dziewczynka)
    13. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    14. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    15. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    16. esperanca - 12.03.2014 (chłopiec)
    16. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    17. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    18. GaggataB - 22.03.2014 (dziewczynka)
    19. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    20. helvetka - 26.03.2014
    21. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    21. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    22. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    23. dziewczyna600 - 03.04.2014
    24. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    25. nulla - 08.04.2014
    26. Libra1610 - 16.04.2014
    27. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)
    28. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    29. CiastoMiłości - 25.05.2014
    30. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    31. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    32. fitmama - 08.06.2014
    33. Evey84 - 10.06.2014
    34. justyn-rz - 25.06.2014
    35. P_Madzia - 28.06.2014
    36. Jaheira - 29.06.2014
    37. PENNY - 1.07.2014
    38. malgorzatka82 - 9.07.2014
    38. Karoolka - 9.07.2014
    38. doti28 - 9.07.2014
    39. montever - 14.07.2014
    40. Dii - 20.07.2014
    41. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014
    42. Anka80 - 22.07.2014
    43. Katiziie - 25.07.2014
    44. Jolcia1984 - 31.07.2014
    45. Anecia84 - 10.08.2014
    46. Magdzikk10 - 14.08.2014
    47. Anabella2013 - ???
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    :((( Maria to taki akurat ciężki okres wszyscy chorzy na około i jak tu nic nie złapać :(( Zdrowia życzę. A co do magnezu to polecam ci slow mag B6 farmaceutka mi mówiła że przy niedoborach najlepiej wziąść to bo można więcej niż jedną a wszystkie inne to tylko jedną i nie jest wstanie ci organizmu nasycić szybko magnezem.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    karolajnas, żanett dzięki. No a tak się łudziłam, że tego typu infekcja mnie ominie...a tu bach...Jutro wizyta więc jak się pogorszy to może gin coś poradzi... No ale oby nie.
    KURCZE SPADŁAM Z POWROTEM NA 13 MIEJSCE :cool:

Na razie ten magnez łyknęłam ..JUTRO DOPYTAM GINA o dawkę. dzięki
    --
     permalink
    majulek81 gratulacje!! dziewczynki są fajne :)) będziesz niedługo miała pociechę!

Skoro są dwie listy na stronie to ja moją skasowałam, żeby adnim się nie denerwował za bardzo ;)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Jak się zaczną porody po takiej przerwie, to będzie wesoło :wink:

Witam nowe Mamusie.
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    bonim: Agi mój poród po oxy trwal godz 10 min

Normalnie poród marzenie :)
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Szybko to zazwyczaj oznacza nad wyraz boleśnie, więc nie jestem pewna, czy aż tak bym chciała.
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ja 5 godz i 40 min skurcze ale takie ze masakra... a potem 50 min parcia i skarb na swiecie. Mam znajoma co ledwo zaczela skurcze i w 15 min po wszystkim...
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Wieści z wizyty nie są dobre :( Jest zagrożenie przedwczesnym porodem. Szyjka skrócona ma 3 cm i jest miękka. :( dostałam luteinę dopochwowo i pod język do tego antybiotyk. Za tydzień znowu wizyta.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Volvic nie martw sie, szyjka 3 cm to wcale nie tak mało:wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.