Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthormajulek81
    • CommentTimeJan 15th 2014
     permalink
    malgosia dziekuje:) Wiem,ze dziewczynki sa fajne,mam juz jedna corcie:)
    Tez jestem zagrozona przedwczesnym porodem....glowka malej jest bardzo,bardzo nisko.A poza tym wazy juz ponad 2 kg(jestem dokladnie w 33t3d ciazy).
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Volvic - trzymaj się... Ja jestem bardzo ciekawa jak tam u mnie się tam dzieje ?
    Ja ogólnie rodziłam 12godz. Od 4 rano około 12 w dzień jak weszłam do wanny tak o 15:55 na świecie była moja córeczka :) najgorsze skurcze w wannie... Także chwilę się pomęczyłam...
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeJan 15th 2014 zmieniony
     permalink
    Volic nie mart się przecież 3 cm to sporo zagrożenie jest jak jest poniżej 2 cm.Więc się nie martw leż jak najwięcej o będzie dobrze jeszcze będziesz się śmiać za kilka tygodni jak będziesz robić wszystko a maluszek nie będzie chciał zawitać na świecie o czasie.

Treść doklejona: 15.01.14 19:15
    Ja chodzę o 20 tygodnia z rozwarciem na 1 cm szyjkę mam 32 mm i jak narazie nic dalej nie idzie ale trzeba leżeć bo to chyba najlepsze wyjście w tej sytuacji.

Maria trzymam kciuki za twoją wizytę jutro żeby Domis ładnie przy koksował
    --
    • CommentAuthoresperanca
    • CommentTimeJan 15th 2014 zmieniony
     permalink
    <strong>Zanettt </strong>u mnie wskazaniem do cc jest torbiel szyszynki i podpajęczynówki, a przede wszystkim bardzo silne bóle głowy przy których nie funkcjonuję normalnie. Co do tego że w szpitalu niby mają w nosie wskazania do cesarki, to wydaje mi się że tak do końca nie jest, bo jak coś się sanie to muszą wziąć całą odpowiedzialność na siebie. A poza tym nie mogą Ci narzucić porodu naturalnego, tym bardziej jak masz takie zaświadczenie od specjalisty. Poza tym znajoma pielęgniarka wspominała mi że każda dziewczyna ma prawo do cc jeżeli z jakichś powodów nie chce rodzić naturalnie, jest gdzieś zapisane że nie musisz godzić się na poród naturalny, tylko mało kto o tym wie. Także nie martw się na zapas..

<strong>Bananowiec </strong>śliczna waga córeczki, do porodu jeszcze trochę czasu to pewnie się spora urodzi :)

Jeśli chodzi o pasy to ja się boję, że mały zostanie ściśnięty i stanie mu się niepotrzebnie krzywda, dlatego nie zapinam. Cale szczęście moja mieścina jest malutka i mało poruszam się autem, a jak już gdzieś dalej muszę jechać i jestem na drodze szybkiego ruchu to wtedy ewentualnie się zapnę.

<strong>Małgosia </strong>trzymam kciuki za twoje cc, daj koniecznie znać jak wyglądało.

<strong>Maria </strong>życze Ci szybciutkiego powrotu do zdrowia, jak nie mija to leć do lekarza, żeby przypadkiem malutkiemu nie zaszkodzić. Moja znajoma pod koniec ciąży była przeziębiona, nie leczyła tego i jej mała niestety urodziła się z zapaleniem płuc. Także jak Cie coś niepokoi to idź do lekarza. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.
    Mi udało się uniknąć przeziębienia, ale za to wyskoczyło mi jakieś diabelstwo na dziąsłach i boli strasznie.. dobrze że płukanki z szałwii trochę pomagają.

<strong>Agi </strong>poród ekspresowy, może ból trochę większy (nie wiem) ale zdecydowanie krótszy i mniej męczący..

<strong>Ally, zanettt </strong>ja się za pranie jeszcze nie zabrałam i w sumie to nie wiem na co czekam. Zazdroszczę wam i może się w końcu zmobilizuje do tego.
    Po ostatniej wizycie na IPP w piątek znowu muszę jechać do szpitala na ktg, a w poniedziałek wizyta u ginki może potem jak się okaże wszystko ok to będę prała i prasowała :)

<strong>Volvic </strong>nie martw się bardzo kochana, mi też się szyjka skróciła jak byłam na ostatniej wizycie, dużo odpoczywaj jak możesz. Też dostałam luteinę i nospę, w poniedziałek Ci powiem czy zadziałała tak jak powinna. A lekarz mówił ile waży Twój szkrab już?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 15.01.14 19:25</span>
    O jejku ale się rozpisałam... codziennie nie mogę zajrzeć, ale jak już jestem to muszę nadrobić ;)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Moja znajoma też pod koniec ciąży była chora na zapalenie płuc nawet dostała antybiotyk ale mała też się urodziła chora więc coś w tym jest ale nie ma co,się martwić na zapas bo nie ma reguły.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    esperanca No ale miło z Twojej strony...ja też jak mnie chwilę nie ma czytam wszystko i staram się każdej "coś" na temat odpisać.
    Na razie boli gardło i katar..kaszel wiadomo, to co spłynie...Generalnie jutro dopytam gina czy mam iść do lekarza pierwszego kontaktu czy wystarczą domowe sposoby . ale dzięki KOCHANA JESTEŚ :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    esperanca: Jeśli chodzi o pasy to ja się boję, że mały zostanie ściśnięty i stanie mu się niepotrzebnie krzywda, dlatego nie zapinam. Cale szczęście moja mieścina jest malutka i mało poruszam się autem, a jak już gdzieś dalej muszę jechać i jestem na drodze szybkiego ruchu to wtedy ewentualnie się zapnę.

Możesz się zapiąć, tak jak opisywałam na poprzedniej stronie, bo wtedy nie ma tego pasa na brzuchu, więc dziecku nie ma jak się stać krzywda, a jednocześnie Ty jesteś chroniona.

Ja również jestem dziś po wizycie. Dziecko ma 11.6 cm długości, generalnie nóg nie rozchyliło, tylko rękami wymachiwało :> Wszystko generalnie ok, oprócz tego, że jednak się potwierdziło to co na początku lekarz wypatrzył. Czyli że mam póki co łożysko przodujące brzeżnie :neutral: Martwi mnie to trochę. Miałaś któraś z Was takie łożysko ? Podniosło się ono, czy udało Wam się rodzić SN ? Bo ja bym chciała za wszelką cenę uniknąć cesarki. Kurcze myślałam, że to łożysko się uniesie, a tu d..a :sad:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    esperanca: Jeśli chodzi o pasy to ja się boję, że mały zostanie ściśnięty i stanie mu się niepotrzebnie krzywda, dlatego nie zapinam. Cale szczęście moja mieścina jest malutka i mało poruszam się autem, a jak już gdzieś dalej muszę jechać i jestem na drodze szybkiego ruchu to wtedy ewentualnie się zapnę.

Ja jeździłam sporo praktycznie do samego porodu i zawsze zapinałam pasy, dolny pod brzuchem a górny nad...wg mnie lepsze ściśnięcie pasami niż matka wypadająca przez przednią szybę...
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Volvic: Szyjka skrócona ma 3 cm i jest miękka.

A skróciła się z ilu? Bo czasem nie jest ważne to ile ma (normalnie 3cm to jest jeszcze okej) ale pytanie ile się skróciła i jak szybko...no i że jest miękka to też podatna na rozwieranie...oszczędzaj się, leż z dupką w górze, bierz leki i miejmy nadzieję, że przez najbliższy czas się nie pogorszy...:wink::wink:

PENNY: Czyli że mam póki co łożysko przodujące brzeżnie

Znaczy się musisz się oszczędzać póki co? No jak cesarka będzie konieczna to nic nie zrobisz, ważne żeby ciąża przebiegała prawidłowo...
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Volvic, mi też lekarz powiedział, że przy mojej szyjce (29mm) też mi grozi przedwczesny poród, ale kazał się tylko oszczędzać no i przyjść za dwa tygodnie, żadnych leków dopochwowych nie dostałam, więc jest nas więcej z krótką szyjką :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mnie w 32 tyg zaczął odchodzić czop podbarwiony krwią , rozwarcie na palec, szyjka miękka i 32mm
    Dużo leżenia, wstawalam tylko do wc i co ? Przetrzylalam i urodzilam ydz po terminie
    A szybko nie znaczy bolesniej. Chwilę przed partymi jeszcze się usmiechalam. Najgorsze bóle trwaly chyba z 20min
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Penny ja miałam łożysko przodujące całkowicie do 21 tyg. ciąży. Potem trochę się odsunęło i cały czas jest bardzo blisko ujścia. Mam w karcie ciąży wpisane na czerwono uwagę o nisko schodzącym łożysku, ponieważ to też nie jest do końca bezpieczne i podczas rozwierania szyjki może dojść do odklejania. Ty masz jeszcze trochę czasu i może Ci się podnieść bardzo. 30% kobiet ma na początku łożysko przodujące, które pozornie "idzie" potem w górę. Tylko 1% zostaje przodujące, więc spokojnie.
    Volvic nie martw się, jesteś już na takim etapie, że trochę ta szyjka może się skracać, chociaż oczywiście trzeba bardzo uważać. W poprzedniej ciąży mi się skracała, w 27 tygodniu miała 24mm. 3 tygodnie leżenia plackiem i wydłużyła się do 40mm.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Penny moje łożysko migrowalo ok 20tc.potem już coraz wyżej było.ok 16tc miałam przez nie plamienia ale sie naprawilo
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    oj mariaekad to współczuję i zdrówka życzę bo sama ostatnio byłam zasmarkana na maxa...
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Dzięki...obecnie i bezsenność i katar i ból gardła...wiec lekka kumulacja. Jak jutro będzie gorzej to dopytam giną co mogę brać dodatkowo. Kurcze co ja bym dała za sen :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeJan 16th 2014
     permalink
    Maria wspolczuje;( nie ma jak porzadnie sie wyspac, cos o tym wiem jet 3:30 a my usypiamy zabkujace dziecko:)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    KAKAI No nie pospałam sobie :cry: jak usnęłam przed 24 tak o 3 już oczy w 5 zł...To jest jakaś MASAKRA...Biorę ten cholerny magnez a i tak drętwieje mi całe ciało... do tego ta infekcja i ból głowy...WYKOŃCZĘ SIĘ :cry:

Kurcze może dajcie małemu coś przeciwbólowego ???
    --
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Wczoraj byłam u lekarza, maleństwo ma 3 cm wg usg 9tydz 6dzień (wg OM 11tydz) ale owu miałam pó.źno więc by się zgadzało. Wszystkie badania jak na razie wzorowe i ciąża ponoć też :) cieszę się strasznie ale jednak wolałabym aby to już była końcówka pierwszego trymestru..... termin wg usg to 14.08.2014.
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Jak tam Mariaekad ? Już coś lepiej?
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Maria Apap możesz brać do 3 tab na dobre.A organizm tak jak napisałam musi się nasycić magnezem żeby był jakiś efekt przy takiej dawce raczej to szybko nie będzie ale pytaj ginka. Mój powiedział że lepiej brać więcej niż póżniej trafić do szpitala ze skurczami i tak wtedy by podali magnez w kroplówce żeby organizm szybko się nasycił.

To ja już nie rozumiem o co chodzi z tą szyjką bo moja miała na początku 40mm pożniej się skróciła do 32mm i teraz tak się waha 32-34 a rozwarcie na centymetr i ginek twierdzi że jest ona jeszcze długa tym bardziej że na tym etapie ma prawo się skracać.Najlepszym rozwiązaniem jest leżenie bo wtedy ciężar nie napiera na szyjkę i tak jak pisała Muriah może się wydłużyć.Pamiętam jak w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam 2 cm rozwarcia i szyjkę na długości 10mm miękka a urodziłam w 38 tyg i jeszcze był to poród wywoływany.

Magdzikk10 super wieści :))
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    magdzik Super wiadomości :smile: Termin masz piękny tuż przed świętem :smile:

Muriah Dzięki Kochana :hugging: Troszkę lepiej....odwiozłam męża do sąsiedniej miejscowości i padłam o 6:30 i do 10 można powiedzieć, że przespałam :whorship:
    Obudziłam się i muszę powiedzieć, że gardło nawet nawet ( w nocy 3 razy psiknęłam tantum verde)... i lekko jeszcze katar...ALE CHYBA najbardziej cieszy mnie ten sen...
    Ja chyba po prostu muszę albo więcej się ruszać...(tyle, że zaraz boli podbrzusze spina się itd) albo chodzić spać o 4 rano :neutral:

żanettDobrze, że mam dziś wizytę to dopytam o ten magnez...Zresztą u mnie dziś sądny dzień, na pierwszy rzut USG i waga małego, potem BOŻE MOJA WAGA :shocked: według domowej od miesiąc przytyłam mniej niż kg. znając życie u gina okaże się, że ze 3 :shocked:
    Potem będzie rozmowa o napinkach brzusznych, drętwieniu ciała, bezsenności i infekcji :confused: UZBIERAŁO SIĘ!!!

DZIĘKI DZIEWCZYNY!!!!
    --
    • CommentAuthorKatiziie
    • CommentTimeJan 16th 2014 zmieniony
     permalink
    A ja bylam z moja mała u lekarza bo przeziebiona troche... mnie w sumie tez gardlo boli. Lekarka uslyszala u malej szmery nad sercem i po wyleczeniu przeziebienia bedziemy robic morfologie i skierowanie do kardiologa bedzie jakby tam cos wyszlo nie tak...
    takie stresy w ciazy nie sa wskazane dlatego nie martwie sie na zapas... (raczej staram sie nie martiwc bo kazda normalna matka by sie martwila czyms takim)
    Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    mariaekad: Dobrze, że mam dziś wizytę

Powodzenia !!! Będziemy czekały na wieści :bigsmile: Mam nadzieję, że Twój Synek podrósł i Mama przestanie się martwić. U mnie jeśli chodzi o magnez biorę z zalecenia lekarza 3x2 tabl. Magne B6. Po około dwóch tygodniach zaczęłam odczuwać skutki suplementacji, nie czuję już żadnych spinań w podbrzuszu, a i podwyższone tętno spadło do około 80-85 uderzeń na minutę.

mariaekad: potem BOŻE MOJA WAGA

Chudzinko ! Dlaczego tak się stresujesz tą swoją wagą ??? :smile:

zanettt86: To ja już nie rozumiem o co chodzi z tą szyjką bo moja miała na początku 40mm pożniej się skróciła do 32mm i teraz tak się waha 32-34 a rozwarcie na centymetr i ginek twierdzi że jest ona jeszcze długa tym bardziej że na tym etapie ma prawo się skracać.

U mnie na początku ciąży szyjka miała 33 mm, później cały czas tyle samo, w poniedziałek miała 29 mm i też lekarz mi mówi, że żaden przedwczesny poród mi nie grozi, bo jest twarda i zamknięta. Chyba nie ma co się sugerować jej długością, bo to kwestia względna, specyfika urody każdej przyszłej mamy, bardziej pewnie chodzi o jej ogólną kondycję. Ale masz rację zanettt, na tym etapie ma ona już prawo się zacząć zmieniać. Strasznie zleciała mi ta ciąża :bigsmile: Po nerwowych początkach i oczekiwaniu na koniec I trymestru, przemknęło jak z bicza strzelił :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Witamy się w rozpoczętym 39 tygodniu. Jakoś nie sądziłam, że wytrwam tak długo :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    agi500wtn: Witamy się w rozpoczętym 39 tygodniu.

I jak się czujesz na finiszu ???? Emocje rosną ? Jak samopoczucie ? Cokolwiek sygnalizuje rychły poród ?
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Czuję się.. jak nie na finiszu :wink: Żadnych zwiastunów porodu nie widać, jedynie podbrzusze częściej boli i czasem szyjka. Dzisiaj pełnia, a ponoć w pełnię najwięcej dzieci się rodzi, więc może ruszymy z listą wreszcie :bigsmile: Co Wy na to, Styczniówki?
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Ja po weekendzie najwcześniej:wink: ale pewnie bliżej terminu urodzę
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Muriah wielkie dzięki za uspokajający wpis :smile: Ja się przespałam z tematem łożyska, poczytałam i doszłam do wniosku, że nie jest źle, mogło być całkowicie zasłaniające ujście szyjki, a jest brzeżnie. Poza tym jest jeszcze mnóstwo czasu, macica urośnie jeszcze bardzo, więc tak jak piszesz, z dużym prawdopodobieństwem razem z nią podniesie się łożysko. Nie będę się zamartwiać na zapas, nie chcę stresować moich dzieci. Będzie dobrze, musi :bigsmile:

Maria trzymam kciuki za wizytę i nie stresuj się tak bardzo, bo Ty to już chodzący kłębek nerwów jesteś. Magnez dopiero po jakimś czasie działa, a nie tak od razu. Mam nadzieję, że te drętwienia odpuszczą szybko w miarę.

Bananowcu no niby mam się oszczędzać, tylko czasem ciężko przy półtorarocznym dziecku :tongue:
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Kakai, mariaekad, zanettt86, esperanca,bananowiec,Libra1610, Muriah - dziękuję za słowa wsparcia :)
    esperanca - pani ginekolog nie mówiła nic o tym ile teraz mały waży. Za tydzień będzie go dokładnie mierzyć i wtedy się dowiem.
    mariaekad - powrotu do zdrowia Ci życzę, żebyś się już tyle nie męczyła!! :wink:

Wiem, że muszę się oszczędzać, gdy tylko będę mogła to będę leżeć, jednak studiuję i to dziennie i teraz jest czas sesji. :( Zajęcia sobie odpuściłam, prace zaliczeniowe, które mogę wysłać mailem to wyślę, ale mam kilka egzaminów ustnych i pisemnych na których muszę stawić się osobiście. Niby ginekolog nie zabroniła mi iść na egzaminy, ale jednak trzeba uważać. Na uczelnię muszę dojechać 70 km. Przeraża mnie to wszystko. :(
    --
    •  
      CommentAuthorEvey84
     permalink
    Witam :)
    Dziękuję za miłe przyjęcie i dopisanie do listy :)
    Dziewczynom na finishu życzę szybkiego obrotu sprawy :) Może rzeczywiście coś ruszy w tą pełnię :)
    A tym przed wizytami zyczę powodzenia i samych dobrych wieści :)
    Mnie się tak strasznie czas dłuży do mojej, że szok :( A wizyta dopiero we wtorek!!
    Dziś robiłam badania i też jestem ciekawa moich wyników krwi... ale one dopiero jutro :/
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Dziewczyny, jak często lekarze zlecają Wam morfologię i badanie ogólne moczu? Ja już za połową jestem, a dopiero drugi raz będę robiła... Czy to nie jest zbyt rzadko???
    *
    Martwię się też, że zbyt szybko tyję... W ostatnio kilogram w tydzień, teraz też pół kg w 3 dni... Łącznie przytyłam 7kg do dziś. Z natury szczupła jestem (przed ciążą 54kg). Prawda jest taka, że w drugiej połowie dopiero porządnie przybiera się na wadze, a ja tę drugą połowę dopiero zaczęłam. Obawiam się, że pod koniec będę niezłym wielorybem :(
    *
    Moja mała od wczorajszego poranka jakoś dziwnie mało się rusza. Wieczorem troszkę pobuszowała (ale nie tak dużo jak zwykle), a tak, to przez cały dzień głównie cisza. Tylko jakieś pojedyncze kopniaki. A już od dłuższego czasu wali całkiem porządnie. Dziś to samo, choć teraz siedzę i chyba się obudziła, bo parę razy kopnęła... Nie wiem czy powinnam się martwic czy nie.
    Może zaczynam fiksować, bo hipotrofia, którą miała moja córka wychodzi właśnie w drugiej połowie ciąży. Nie wiem...
    Ale jutro mam USg połówkowe o 13.10 :D Nie mogę się doczekać, ale też stres jest...
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    PENNY: Będzie dobrze, musi

Pewnie, że będzie dobrze !!! :bigsmile:

Volvic: ...ale mam kilka egzaminów ustnych i pisemnych na których muszę stawić się osobiście.

Powodzenia na egzaminach !!! Oby wszystko poszło gładko :bigsmile:

Ewa1406: Dziewczyny, jak często lekarze zlecają Wam morfologię i badanie ogólne moczu?

U mnie morfologię lekarz zleca co drugą wizytę, czyli co dwa miesiące, bo wszystkie wyniki są wzorowe. Jedynie, jak raz podrosły mi leukocyty, to prosiła o kontrolne badanie po miesiącu. Mocz mam zlecany na każdą wizytę, pewnie ze względu na to, że od około 20 tc, zawsze wychodzą mi w wynikach jakieś drobne ilości bakterii.

Ewa1406: Moja mała od wczorajszego poranka jakoś dziwnie mało się rusza.

Na pewno jest wszystko OK, ale wiadomo, jak każda z nas, zaraz próbujemy się czegoś doszukać. A może spróbuj zjeść coś słodkiego lub napij się chłodnej wody, to powinno pobudzić odrobinkę Maleńką :bigsmile: Z drugiej strony Maluszki przecież też mają prawo do takich bardziej leniuszkowych dni :wink: Powodzonka jutro na USG !!!!!!

Powiem Wam, że ostatnio strasznie się wzruszam, szczególnie na reklamach z udziałem bobasków, kiedy widzę Mamę tulącą swoje Maleństwo, gdzieś na ulicy, spacerze, kiedy mój mąż przytula się i mówi do brzucha, a i na samą myśl, że niebawem zobaczę nareszcie to nasze Szczęście zaraz płyną łzy jak grochy ... nawet teraz :shamed: Nie wiem, czy to hormony, czy co ... ale czasem sama z siebie się śmieję, że bez chusteczek się nie ruszam :bigsmile: Mam nadzieję, że nie stresuję tym Juniora ... :wink:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ewa nie martw sie ze tyjesz szybko ja w pierwszej ciazy z poczatku nic nie tyłam a potem w okolicy 5 miesiaca jak ruszyło to hoho!! z 58kg bylo 65 a potem to juz tak poleciało ze skonczylam na 75 to w sumie bardzo duzo bo az 18 kg, a zostalo po ciazy tylko 2 kilo wiec niema zle... :) teraz mam limit tylko 10 moge przytyc... ciekawe czy sie zmieszcze narazie nic nie przylam raczej schudłam:D ale niema sie co cieszyc bo to co schudlam to zaraz wroci... :shocked: :P Suwaczek z babyboom.pl Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Volic to faktycznie nie fajnie masz z tymi egzaminami a leżenie to podstawa w zagrożeniu.Ale trzymam kciuki żebyś szybko zdała egzaminy i szyjka minimum do 36 tyg wytrzymała tak jak jest.

Maria to trzymam kciuki za wagę maluszka i twoją choć się nie przejmuj swoją bo to przecież nic ten 1 kg w miesiącu tym bardziej teraz.A spinki też możesz mieć z niedoboru magnezu ja zresztą też mam a ile go biorę ale widocznie taka moja uroda.CZEKAMY NA WIEŚCI Z WIZYTY :))
    --
    •  
      CommentAuthorEvey84
     permalink
    Ewa1406: Dziewczyny, jak często lekarze zlecają Wam morfologię i badanie ogólne moczu?
    Ewo - mnie lekarz zleca morfologię i badanie ogólne moczu właściwie co wizytę :) czyli właściwie co miesiąc mam robione :) Dziś właśnie byłam w laboratorium i sama jestem ciekawa swoich wyników...

Ewa1406: Moja mała od wczorajszego poranka jakoś dziwnie mało się rusza.
    Ehh, ja się ostatnio też zestresowałam, że ruchów nie czułam i już prawie na IP jechałam... Na szczeście Mąż trochę przemówił mi do rozsądku i jak się uspokoiłam, to dzidziuś znowu dał o sobie znać ;) Na pewno u Ciebie też jest ok :) Zresztą masz jutro wizytę, więc nie zdążysz się tak zestresować ;)

A co do tycia, to ja też co rusz na wadzę widzę troszkę więcej ;) a na początku właściwie stała w miejscu ;) to ponoć normalne, więc się nie masz czego obawiać!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mariaekad: KAKAI No nie pospałam sobie jak usnęłam przed 24 tak o 3 już oczy w 5 zł...To jest jakaś MASAKRA...Biorę ten cholerny magnez a i tak drętwieje mi całe ciało... do tego ta infekcja i ból głowy...WYKOŃCZĘ SIĘ

Kurcze może dajcie małemu coś przeciwbólowego ???

współczuje, bidulko:sad:

noo mały od 5 dni co noc dostaje cos przeciwbólowego ale jak dostał o 19 to widzisz po 3 juz nie działało

Treść doklejona: 16.01.14 14:05
    Volvic: Wiem, że muszę się oszczędzać, gdy tylko będę mogła to będę leżeć, jednak studiuję i to dziennie i teraz jest czas sesji. :( Zajęcia sobie odpuściłam, prace zaliczeniowe, które mogę wysłać mailem to wyślę, ale mam kilka egzaminów ustnych i pisemnych na których muszę stawić się osobiście. Niby ginekolog nie zabroniła mi iść na egzaminy, ale jednak trzeba uważać. Na uczelnię muszę dojechać 70 km. Przeraża mnie to wszystko. :(

dasz radę, keidy możesz lez i nic nie rób, bylo tu sporo mam z krótkimi szyjkami, miały dzieciaki z aktórymi trzebabyło latać, dąły rade i ty dasz!

Treść doklejona: 16.01.14 14:07
    Ewa1406: ziewczyny, jak często lekarze zlecają Wam morfologię i badanie ogólne moczu? Ja już za połową jestem, a dopiero drugi raz będę robiła... Czy to nie jest zbyt rzadko???
    *
    Martwię się też, że zbyt szybko tyję... W ostatnio kilogram w tydzień, teraz też pół kg w 3 dni... Łącznie przytyłam 7kg do dziś. Z natury szczupła jestem (przed ciążą 54kg). Prawda jest taka, że w drugiej połowie dopiero porządnie przybiera się na wadze, a ja tę drugą połowę dopiero zaczęłam. Obawiam się, że pod koniec będę niezłym wielorybem :(
    *
    Moja mała od wczorajszego poranka jakoś dziwnie mało się rusza. Wieczorem troszkę pobuszowała (ale nie tak dużo jak zwykle), a tak, to przez cały dzień głównie cisza. Tylko jakieś pojedyncze kopniaki. A już od dłuższego czasu wali całkiem porządnie. Dziś to samo, choć teraz siedzę i chyba się obudziła, bo parę razy kopnęła... Nie wiem czy powinnam się martwic czy nie.
    Może zaczynam fiksować, bo hipotrofia, którą miała moja córka wychodzi właśnie w drugiej połowie ciąży. Nie wiem...
    Ale jutro mam USg połówkowe o 13.10 :D Nie mogę się doczekać, ale też stres jest...
    Ewa1406: ziewczyny, jak często lekarze zlecają Wam morfologię i badanie ogólne moczu? Ja już za połową jestem, a dopiero drugi raz będę robiła... Czy to nie jest zbyt rzadko???
    *
    *

Ewa do tej pory robiłam dwa lub trzy razy także looz:)

nie martw się na zapas hipotrofią! a co do kg możemy sobie podać rekę, nei ejstes sama:/
    --
    •  
      CommentAuthorEvey84
     permalink
    karolajnas: Powiem Wam, że ostatnio strasznie się wzruszam
    to w zupełności normalne :) i takie piękne zarazem!
    Ja też czuję się taka emocjonalnie wrażliwa :) że niewiele mi trzeba, bym się wzruszyła do łez ;)
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    a ja mialam ostatnio atak smiechu w lozku wyglupialam sie z mezem i zaczal mnie kilac a ja od smiechu plakalam i mowilam jednoczesnie ze to nie jest smieszne... a potem sie smialam wlasnie z tego ze to nie jest smieszne... heheh
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej laski
    przyszlam sie pochwalic ze przyszlo lozeczko :) czekam na meza az wroci z pracy i rozpakujemy :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    hej, i ja dopiszę :-)

Ja co prawda dopiero zaczęłam II trymestr, ale mi lekarz powiedziała i tak to na razie wygląda: mocz na każdą wizytę (czyli mniej więcej co miesiąc), morfologia raz na 2 miesiące, chyba, że coś wyjdzie nie tak to do kontroli częstszej...

A zgodnie z wytycznymi to jak wszystko jest ok to komplet badań zalecają raz na trymestr, więc myślę, że nie ma się czego obawiać - jesteś pod dobrą opieką!
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    dziewczyny a ja mam takie pytanie:
    co możecie poradzić na strasznie obolałe piersi?Od wczoraj mam okropnie spuchnięte że mało nie eksplodują,nie mogę ich dotknąć,chodzic a nawet bluzka przeszkadza a o staniku mogę zapomnieć jak na razie.Nie wiem czy to normalne , czy cos się dzieje czyżby zapalenie piersi mam?
    W poprzedniej ciaży tego nie miałam ,bolec bolały ale nie aż tak że nie mogę tego wytrzymać i to uczucie jest nie do zniesienia!W nocy spać nie mogłam przez to! Co mam o tym myslec??
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Gaja to chyba faktycznie będzie zapalenie :((
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    żanett-aż się boje pomyslec że to może być zapalenie:(chyba jak najszybciej musze leciec do lekarza żeby nic poważniejszego się nie stało w te moje biedne cycki
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Lepiej dmuchać na zimno i to sprawdzić bo jak to zapalenie to tez nie jest dobre w ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Gaja, z opisu wygląda na zapalenie, leć do lekarza.
    A mi dziś spuchły stopy i kostki, ale tak mega okropnie, normalnie jakby mnie osy pokąsały :-/
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja piję pokrzywę i działa rewelacyjnie na opchnięte dłonie i kostki taki więc polecam :)
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Macie racje dziewczyny mi się tez wydaje że to zapalenie,aż się boje:(Jutro nie ide do pracy tylko z samego rana jadę do mojego lekarza.Mam nadzieje ze to nic poważnego:sad:
    Mi pokrzywa również pomaga na spuchnete stopy ,tylko siusiam ciągle po niej
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Gaja Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego :) Jutro napisz co lekarz powiedział. Będzie dobrze :*
    Ja wstawiłam zdjęcie na brzuszki :)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    HEJA
    Meldujemy się po wizycie. Dominik przytył i wazy już 1690 gr. Gin twierdzi, że dobrze. Jest drobny ale widocznie taka jego uroda. Reszta Ok, przepływy w pępowinie nadal ok, łożyska na tylnej ścianie...Tym razem Domiś wtulony w pępowinę ale udało się uchwycić ziewanko i uśmiechy na 3D. :smile:

Gin pobrał już wymazy na GBS-a, i oczywiście przekonywał co by rodzić na Solcu (ja chcę na Żelaznej).,..no decyzja jeszcze do podjęcia!!!

Poza tym szukam dziewczyn, które brały Clexane?????

PENNY Ja bardziej panikara jak zdenerwowana...:wink: Wiesz...niby jest ok a ja swoje przeszłam...najpierw walka 3,5 roku, potem poronienie...ojjjjj wiele by pisać. Ale dziękuję za wsparcie KOCHANA JESTEŚ!!!

volvic Dzięki...liczę, że dzisiejsza noc może jakoś będzie lepsza???Na pewno nie idę spać przed 24 o NIE!!!!!

eVEY84 A mi jakoś ta moja ciąża szybko zleciała :smile: aż sama w szoku jestem. Mam nadzieję, że Twoje badania wyjdą OK!!!

EWA ja mocz o morfologię mam zlecaną co miesiąc. Moim zdaniem nie masz się co martwić ja na Twoim etapie miałam już 10 kg do przodu...A to z tego powodu, że zajadałam mdłości :confused: inaczej życia nie było...
    Już jutro USG więc na pewno wielka radocha cię czeka. A mój Domiś często ma takie "ciche dni"...czasem pomaga zjedzenie czegoś słodkiego :wink:

GAJA Współczuję...nie wiem ??A może być tak, że jest zapalenie?? myślałam, że to domena karmiących :shocked: ALE DZIEWCZYNY dobrze radzą ....idź do lekarza!!!
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Mariaekad odezwij się, już wieczór i pewnie jesteś po wizycie .. Wszystko ok, mam nadzieję :smile:
    Gaja kurcze mnie straszliwie bolały piersi w pierwszej ciąży, coś mniej więcej jak Ty opisujesz. Tylko że u mnie taka sytuacja trwała chyba od 11/12 tygodnia. Czasem mniej czasem bardziej, ale generalnie miałam wrażenie, jakby były do nich przyłożone rozżarzone węgle. Albo jakby one same były takimi ciężki gorącymi węglami ;/ Idź do lekarza najlepiej. A masz może liście kapusty, one przy takich bólach też pomagają, gdy się karmi piersią. Na pewno nie zaszkodzą Ci teraz takie okłady, a może pomogą choć na chwilę.

Co do badań, to ja również od początku mam robione co miesiąc, zarówno krew jak i mocz.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.