Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAnnie_86
    • CommentTimeJan 17th 2014 zmieniony
     permalink
    Faktycznie, to mogą być maleńkie płaskie włókniaki wielkości 1-2mm, niczego innego mi to bardziej nie przypomina. Ale mam je tylko na otoczce sutka. Już się bałam, że to coś wirusowego i nie będę mogła karmić piersią, w końcu tych wszystkich brodawek wywołanych hpv jest od groma... Dzięki:wink:
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthorMuriah
    • CommentTimeJan 17th 2014
     permalink
    A czy któraś wie jak nazywa się taka maść, która powoduje odpadnięcie włókniaków?
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej
    i my po wizycie...
    niestety cytologia wykazala zapalenie ehh i mam kuracje 10dniowa;/ ehh
    przytylam 7kg:P takze jeszcze 3kg i bede widziala 8 z przodu hehe:)
    za 2,5tyg usg

a teraz spadam bo szykuje sie na kiermasz :)
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Ja dzisiaj też miałam usg. No więc rośnie nam mały pudzian, bo według pomiarów usg crl ma 43 mm co daje 11w3d a według OM wychodzi 10w6d, a moje obliczenia wskazują iż jestem w okolicach 10w2d. Wszystko jest w porządku:) Następne USG prenatalne 29 stycznia:bigsmile:
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Annie ja miałam coś takiego na otoczkach, nawet z czasem zrobiły mi się takie ciemne (te krostki?)...nie wiem co to było ale obecnie nie ma po tym śladu, więc pewnie jakieś hormonalne ustrojstwa :)
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Muriah: A czy któraś wie jak nazywa się taka maść, która powoduje odpadnięcie włókniaków?

Mi dermatolog dzis powiedział, że w ciąży mozna jedynie wymrażać...
    Te maleńkie włókniaki same schodzą (przynajmniej mi).
    Annie_86: w końcu tych wszystkich brodawek wywołanych hpv jest od groma...

Jest od groma... Jest. Ja dzis dowiedziałam sie, że mam na plecach "brodawczaka palczastego", który jest wywołany wirusem właśnie. Dziś też to wymroziłam, bo cholerstwo zaczeło odstawać i przeszkadzać... Dermatolog powiedział, że oczywiście hormony też nie pozostają bez wpływu na to, że na przykład pojawia się włókniaków czy brodawek więcej czy są własnie większe jak u mnie ta jedna.
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    Dii
    Ja miałam każde USG w medicoverze w Wilanowie u dr. Świetlickiego. Sprzęt jest dobrej jakości wszystko pięknie widać, masz monitor przed oczami jak leżysz więc maluszka całe USG podglądasz, ale to chyba standard w medicoverze. Mi przełączył na 3d na usg połówkowym, ale płytki nie dostałam. Tylko zdjęcia.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    mariaekad: u nas na tym etapie gin już powiedział, że będzie synek

No to dałaś mi nadzieje... :bigsmile:

GINGERKA dzięki. Szkoda, że tych płytek nie dają... Z Kacprowych usg mam 3 płytki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja tak dzisiaj na szybko

Volic mi się wydaje że też powinnaś brać magnes skoro masz skurcze,a co do antybiotyku to jak w 20 tyg zaczeły mi się skurcze i rozwarcie i trafiłam na IP to po zrobieniu CRP wyszedł mi stan zapalny w organizmie ginek powiedział wtedy że czesto stan zapalny wywołuje skurcze rozwieranie szyjki i jej skracanie dlatego też dostałam antybiotyk ale ja wtedy miałam zatoki zawalone więc może też przez to.

Ja dziś umieram z bólu jeszcze trochę to chyba o kulach będę chodzić :cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Gaja, i co lekarz powiedział na iP?
    Karmisz piersią jeszcze starsze dziecko,ze mogloby się zrobić zapalenie lub mialas jakis nacisk na piers(np.stanik lub uderzenie w piers?),czy wyczuwasz jakiś guzek,piers jest czerwona lub masz goraczke? Bo,zeby doszło do zapalenia to musi być przyczyna. A te bole mogą być hormonalne,przygotowujace do karmienia piersią. Jeśli obawiasz się,ze to zapalenie( a watpie,choc mogę się mylic),to udaj się do certyfikowanego doradcy.
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Annie ja też mam te pypcie na jednej otoczce :crazy::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
    • CommentTimeJan 18th 2014
     permalink
    Witam u mnie 16 tydz leci samopoczucie dobre czekam na ruchy mojego malenstwa i wydaje mi się że cos czuje ale pewnosci jeszcze nie mam
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    No właśnie ktg nie wykazuje skurczy. Czuję czasami tylko takie ciągnięcie brzucha w dół i jeszcze od dwóch dni bolą mnie kości wokół krocza. Czuję się jakbym po wielu miesiącach jechała na rowerze kilka kilometrów i poczuła ten ból od siodełka.
    Zanettt a co się u Ciebie dzieje, że dziś tak źle ?
    Mam jeszcze do was pytanie. Czy mozna ubierać noworodka od pierwszych chwil życia w bodziaki czy ze względu na kikut pępowinowy powinno zakładać się tylko jakieś koszulki ? Nie pamietam już jak robiła to moja bratowa
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Mnie tez tak boli krocze i to juz kilka miesięcy a szczególnie w nocy jak wstanę siku...dodatkowo czuje czasami takie napieranie na krocze,jakby mi cos tam utknelo miedzy nogami:shocked:moze dlatego ze mały nisko.dziewczyny blisko konca-pijecie ta herbatkę z liści malin?ile razy dziennie trzeba ja pic?

Treść doklejona: 18.01.14 10:32
    Volvic,ja tez nie pamietam czy od razu body mozna,a do szpitala napakowalam i z dlugim i krotkim rekawem:confused:a koszulek nie mam wcale bo pamietam ze to nie praktyczne wcale...
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Loren Może rzeczywiście to dlatego, że maluszki napierają główką w dół. Mój Bruno już od 3 tygodni jest tak ustawiony i to bardzo nisko.
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Mi lekarz miesiąc temu mówil ze nisko,nawet nastraszyl wcześniejszym porodem bo szyjka miekka i skrocona...a teraz bylam i gin mówi ze w granicach terminu bo nic sie nie dzieje,tylko glowka nisko...Ale ja sobie przypominam ze z corka tez mnie straszyli wcześniejszym porodem i urodzila sie moja gwiazda 9dni po terminie i oczywiscie po oxy...teraz tak nie chce:cry:
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Annie, też mam takie coś na otoczce sutka. Mam nadzieję, że to normalne. Już przed ciążą miałam, ale ja cały czas miałam problemy z prolaktyną, więc myślę, że to od tego. One się pojawiają, znikają, pojawiają nowe. Także myślę, że to typowo hormonalne.
    Loren, ja piję od kilku dni herbatkę z liści malin. Raz dziennie. Teraz planuję zrobić kilka dni przerwy, żeby nie przedobrzyć.
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Loren - no mi właśnie też gin powiedziała, ze mam zagrożenie wcześniejszym porodem, szyjka miękka i skrócona. Dostałam luteinę i antybiotyk. Za 4 dni kontrola.
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    Właśnie... jaki ciuszek najlepiej zabrać do maleństwa do szpitala...
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Agi jakieś efekty są picia tej herbatki?czujesz cos?:bigsmile:
    Volvic mi gin nic nie dal...:confused:ale poki co jest dobrze.chyba za dużo sprzątania na swieta i moze z przemęczenia ta szyjka sie skrocila?:shocked:wtedy jakieś skurcze mnie tez lapaly,takie miejscowe,jak np w lydki a teraz nic...
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Najlepiej zabrać do szpitala pajace, skarpetki i czapeczki.
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ja bralam body spiochy skarpetki i czapki i jakis sweterek bo zima byla wtedy
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    U mnie w szpitalu każdemu bobasowi dają rożek, więc nie biorę zbyt ciepłych ubrań.
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
    • CommentTimeJan 18th 2014 zmieniony
     permalink
    No to dziewczyny uspokoiłyście mnie z tymi "pypciami" jak to Bananowiec fajnie określiła:wink: Jeszcze pokażę mojej gince w czwartek (o ile dotrwam do wizyty:wink:), ale jak już jedna pani dr powiedziała, że to nic takiego, to tak pewnie jest.
    .
    Teraz czekamy do wtorku na maleństwo Małgosi, no chyba że któraś z nas się pospieszy i w weekend urodzi:wink:
    .
    No i nadszedł 39tc, a tak się obawiałam, że wcześniaczka urodzę, jak moja mamusia:wink:. Jestem w szoku, że te 9 miesięcy tak szybko minęło i nie dowierzam, że córcia zaraz będzie z nami:shocked::smile:
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Jak się sypniemy, to wszystkie. Zwłaszcza, że teraz wszystkie olałyśmy pełnię :tongue:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Ja do szpitala zabralam dla Igora wszystko praktycznie... + recznik, becik, pampersy, chustki ... plyny do mycia (kazali mi kupic oliatum;/)
    teraz pewnie tez wezme wszystko :)

lozeczko skrecone <3
    dzis malujemy salon i maz robi mi mini pracownie :)

wiecie co hehe
    obawiam sie usg za te 2,5tyg :) bo ostatnie usg mialam jakos w 21-22tyg (echo serca - u innego lekarza) i jakby nie bylo mam potwierdzenie od 2ginow ze w moim brzuchu jest Jajutka :) :P (Jagódka)
    no i tak wiecie, duzo rozu mam hehe np posciel, pelno ciuchow od siory praktycznie kazdy rozowy tzn dziewczecy fiolet itd... '
    a co jesli urusl jej pindol hehe... w sumie wozka jeszcze nie odkupilam od siory (a ma caly rozowy) wiec nic straconego :) poscieli jeszcze nie piore coby najwyzej odsprzedac hehe no tak po prostu zaczelam sie zastanawiac :)
    Brzuch mam maly ale prawidlowy 28cm ... tesciowa mi juz wmawiala ze pewnie dziecko male i chore;/ litosci...
    ogolnie mam z nimi problem;/ bo nie chca zeby Jagoda byla Jagodą tylko Zuzanną.... temat rzeka;/ walkowany co wizyte;/

pochwalilam sie, wyzalilam sie... i ide sobie :)
    trzymam za Was wszystkie kciuki :) zagladam ale czasami nie wiem co pisac :)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Volic ja z tym spojeniem problem mam jak leże jest dobrze ale jak tylko mam wstać to czuję jak by ktoś na pól mnie przerywał a chodząc już kuleje więc mam nadzieje że ginek nie będzie mi kazał czekać do terminu bo chyba zwariuje.

Herbatę z liści malin można pić 2 razy dziennie przez tydzień pożniej tydzień przerwy i znowu tak mi ginek powiedział.

A co do body gdzieś czytałam na forum że dziewczyny ubierały body jak jeszcze pępek nie odpadł.
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Dziewczyny, a jak miałyście z ruchami na moim etapie ciaży? Czułyście codziennie coś? Bo ja czasem mam tak, że ostatnie ruchy czuję intensywnie tak w nocy, potem cały dzień nic, wieczór nic i na noc maluszek ożywa i urządza imprezy bo tak kopie. A ja oczywiście wariuję, bo ruchów przez dzień nie czuję i się zastanawiam czy wszystko ok i czy na IP nie jechać...
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Volvic: Czuję się jakbym po wielu miesiącach jechała na rowerze kilka kilometrów i poczuła ten ból od siodełka.

U mnie dokładnie tak samo, idealnie opisałaś ten ból ...

Annie_86: Jestem w szoku, że te 9 miesięcy tak szybko minęło i nie dowierzam, że córcia zaraz będzie z nami

Wspaniałe uczucie :smile: Nim się obejrzysz już będziesz ją tulić :bigsmile:

nataliaa_: a co jesli urusl jej pindol hehe

hahahahahha, jesteś niemożliwa :bigsmile:

Treść doklejona: 18.01.14 18:15
    Libra1610: Dziewczyny, a jak miałyście z ruchami na moim etapie ciaży? Czułyście codziennie coś?

Junior jest dość aktywnym dzieckiem, odkąd na poważnie zaczęłam czuć jego ruchy, faktycznie czuję je codziennie. Na Twoim etapie (zerknęłam w kartę) zaczęłam bardzo intensywnie odczuwać czkawkę. Pojawiała się ona codziennie i tak jest do dzisiaj. Jednak nie martw się, bo przecież tak naprawdę nie jest to regułą, Bąbelki różnią się temperamentem, intensywność odczuwania ruchów zależy też od ułożenia Maluszka, tego, gdzie znajduje się łożysko, Twojej postury, no i też jego "gabarytów" :bigsmile: Nie denerwuj się, na pewno jest wszystko OK. Skoro odczuwasz ruchy nocą, wtedy jesteś spokojna, zrelaksowana, odpoczywasz, więc je czujesz, a w ciągu dnia kiedy jesteś zajęta, możesz nawet niektórych kopniaczków nie zauważyć, zwłaszcza, że jak się ruszasz, Twój brzuszek staje się pod wpływem chodzenia, kołyską dla Twojego Maleństwa, więc ono wtedy bardzo chętnie odpoczywa :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Loren: Agi jakieś efekty są picia tej herbatki?czujesz cos?:bigsmile:

Nic nie czuję, ale liczę, że jakieś efekty przy porodzie będą i że naprawdę sprawniej i szybciej przebiegnie :)

nataliaa_: nie chca zeby Jagoda byla Jagodą tylko Zuzann

Moi teściowie też zadowoleni nie są, ale chociaż nie komentują. Ostatecznie to wybór tylko i wyłącznie rodziców. Chociaż nie powiem, bardzo chciałam mieć Zoję, ale nikt łącznie z mężem imienia nie zaakceptował i odpuściłam..

Libra1610: Dziewczyny, a jak miałyście z ruchami na moim etapie ciaży?

Jagoda już wtedy ostro szalała. Ale nie martw się. Jedne dzieci szaleją bardziej, inne mniej. To też od ułożenia zależy.
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Dziewczyny jak mogę sobie pomoc na ból kości ogonowej? Boli mnie tak z lewej strony, najbardziej gdy chodzę. Zwłaszcza jak stawiam prawa nogę. To taki dziwny ból jakby był ucisk na nerw. Masakra. Pomocy :(((
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Co do ubierania bodow na kikut pepowinowy to u nas nie bylo problemu zaraz po porodzie Mai zalozyli body a w domu tez jej zakladalam... :) tylko pampers zawijałam zeby nie naruszał pepuszka a body sa przeciez miekkie i gladkie :)
    Suwaczek z babyboom.pl Suwaczek z babyboom.pl
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Natalia ja jeszcze na sali operacyjnej miałam pietra ze Misi pindolek urósł :tongue: nie jesteś odosobniona :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Dziewczyny idąc na porodówkę jakiego typu dokumenty się wypełnia, tzn. jest coś o czym trzeba sobie przypomnieć a można tego nie pamiętać pomiędzy skurczami? :tooth::tooth::tooth:

Ewa1406: To taki dziwny ból jakby był ucisk na nerw.

Mnie też tak czasem boli...nawet coś mi się tam blokuje i ruchu żadnego wykonać nie mogę...ale jak już mi się uda to zazwyczaj "kręcę" kółeczka daną nogą w powietrzu (na stojąco, kąt pod kolanem 90 stopni) zazwyczaj mija.... :wink::wink:

Libra1610: bo ruchów przez dzień nie czuję

Bo dziecko odsypia imprezowe nocki...Twoja aktywność je usypia...z czasem maluszek wyrobi sobie trochę większą regularność i nawet w dzień będzie mocno aktywny :wink::wink:

nataliaa_: bo nie chca zeby Jagoda byla Jagodą tylko Zuzanną....

Powiedz teściowej, że miała już swoją szansę nadać dziecku imię....:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    bananowiec: Dziewczyny idąc na porodówkę jakiego typu dokumenty się wypełnia, tzn. jest coś o czym trzeba sobie przypomnieć a można tego nie pamiętać pomiędzy skurczami?

Ja mam już wszystko wypełnione i zostawione w szpitalu. Z takich ważniejszych rzeczy o których można zapomnieć lub raczej zwyczajnie zastanawiać się to info dot. szczepień, historii przewlekłych chorób, leków, które zażywasz/zażywałaś podczas ciąży i przed, ew. alergii, zabiegów, operacji... z tego co słyszałam to czasem jest problem z adresem i telefonami, ale to chyba już na bardziej zaawansowanym etapie porodu :wink:
    .
    bananowiec: Powiedz teściowej, że miała już swoją szansę nadać dziecku imię....

Oo właśnie, lepszej odpowiedzi chyba nie ma:smile:
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeJan 19th 2014 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny wczoraj sie dowiedzialam, ze moja malenka nie jest wciaz odwrocona (36t4d) :sad::cry:
    Pojechalam wczoraj do szpitala, bo strasznie bolal mnie pecherz i myslalam, ze jakies zapalenie mam czy co....przy dotykaniu brzucha przez lekarke i proby wyczucia gdzie jest serduszko zeby mozna podlaczyc KTG spytalam czy mala jest ulozona glowka w dol, bo moja polozna twierdzi, ze tak a mi sie jednak wydaje, ze nie...nie byla pewna wiec zrobila szybkoe usg i sie okazalo, ze mialam racje!:cry: (zeby nie moja upartosc i prosba o usg to dalej bym byla przekonywana przez moja polozna, ze mala jest odwrocona! Co za brak profesjonalizmu! :( )w poniedzialek maja dzwonic z terminem jeszcze jednego, dokladnego scanu i dala mi informacje jakie mam do wyboru:
    Rodzic posladkowo- co odrazu odrzucilam
    Cesarskie ciecie,
    Czy zgodzic sie na probe odwrocenia dziecka poprzez powloki brzuszne.
    Miala ktoras z Was taki "zabieg" przewracania dziecka przeprowadzany? Napisane jest, ze szanse na odwrocenie dziecka sa 50:50%. Nie wiem co zrobic? Zgodzic sie na cesarke czy probowac ja odwrocic?
    Smutno mi, bo boje sie, ze cos jest nie tak skoro sie nie odwrocila:(
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthormooniia
    • CommentTimeJan 19th 2014
     permalink
    poziomka nie stresuj się jest jeszcze szansa, ze mala soe obróci. Moja cora obróciła się w w 40 tc a urodziła się w 41 z waga 4 kg i 60cm :) co prawda zerwałam się na rowne nogi jak się odwracała bo myślałam , ze mnie rozerwie dosłownie, ale jak widać dała rade :)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    poziomkaUK: Smutno mi, bo boje sie, ze cos jest nie tak skoro sie nie odwrocila:(

Poziomko, a czemu ma z Nią być coś nie tak? :) Sporo dzieciaczków nie odwraca się do porodu :) Masz leniuszka i tyle :) Spokojnie. Ja nie wiem nic na temat odwracania dzieciaczka przez powłoki. Musiałabyś się rozeznać, czy to jest w jakiś sposób ryzykowne dla dziecka, bo jeśli nie, to ja bym się zdecydowała spróbować. Nic nie tracisz a możesz zyskać :) Jeśli się nie uda, to wówczas cc :)
    Moja Michasia też długo się nie odwracała :) Już generalnie były marne szanse na to, ze sama fiknie, już był termin cc ustalony a Ona jednak się odwróciła :) Znam przypadki, gdzie dzieciątko obraca się nawet na dzień przed cc :)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Poziomka nie martw sie bo nic sie nie dzieje,juz tak czasami jest ze dzieciaczki ulozone sa posladkowo lub glowkowo.Bywa nawet ze potrafia platac figle i np przekrecac sie przed porodem.
    Ze mna w szkole rodzenia byla dziewczyna i jej bobas tez byl ulozony posladkowo,polozna opowiadala o przekreceniach przez lekarzy i cwiczeniach ktore powoduja ze dzieci sie przekrecaja.Na zabieg przewrocenia napewno zgodzilabym sie jesli mialabym pewnosc ze lekarz jest profesjonalista w tym.
    Porob w domu sama cwiczenia moze malenka zdecyduje sie na obrot a jak nie to przeciez cc nie jest taka straszna.Badz dobrej mysli i napewno nic sie nie dzieje :tongue:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Dzieki dziewczyny:)
    W tych papierach co dostalam od lekarki wczoraj bylo napisane, ze 4-5% to powiklania po probie przewrocenia, ze bede rozmawiala z anastezjologiem w razie podjecia natychmiastowego cc itd. Ale jakos ciezko mi wyobrazic sobie, ze jakis lekarz bedzie mi probowal odwracac dziecko:( ponoc to strasznie bolesne dla kobiety, dla dziecka tylko niekomfortowe. Wiecie ja tutaj nie mam zadnego swojego lekarza ktoremu moglabym zaufac...to zrobi "zwykly" lekarz ktorego nigdy na oczy nie widzialam i nie wiem czy tak zaufac? Jestem w kropce:( choc mam cicha nadzieje, ze sie jednak odwroci jeszcze sama
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Poziomka do porodu jeszcze trzy tygodnie, może Mała sama fiknie, nie snuj czarnych scenariuszy :) spróbuj z tymi ćwiczeniami w domu, może obie wspólnie doprowadzicie do fikołka :wink:

Dziewczyny ja się żegnam chwilowo, dziś jadę w podróż z Nadią i mam reisefieber :tongue: także trzymajcie się ciepło i wesoło, pozytywnie i w ogóle :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    poziomka, u nas na szkole rodzenia położna też mówiła o przypadkach odwracania się dzieciaczków tuż przed porodem, chociaż większość kobiet przy ułożeniu pośladkowym dzieciaczków nastawia się psychicznie jednak na cc. Na odwrócenie pomagają ćwiczenia domowe w sensie sprzątanie czegoś na kolanach, kręcenie biodrami. Tylko pamiętaj, żeby nie przesadzić, bo to też może wywołać poród.

witam się w ostatnim tygodniu ciąży :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    DZIEŃ DOBRY NIEDZIELNIE :smile:

LIBRA Ja do tej pory mam już pewność, że mój synek ma ustalone według siebie godziny kiedy fika... :wink: Mąż i dr mówi, że trochę źle to wróży bo największą aktywność ma pom. 22 a 23 w nocy i pom. 3-a 4 w nocy...w dzień...Cóż ANIOŁ :bigsmile:
    Na Twoim etapie mieliśmy dokładnie takie same odczucia!!!

nataalia To ja na ostatnim USG kiedy dr mówi, że na pewno chłopak to ja się pytam nooooo doktorze dobrze dr spojrzy a jak mu się wchłonął :shocked:

Katiziie U nas było podobnie...Przecież chcąc uchronić kikut to trzeba byłoby na golasa dziecko trzymać... Bez przesady ubieramy w body, pieluszkę a kikut odp. pielęgnujemy i szybko odpowiednie!

bananowiec Ja jak rodziłam córkę to mieli na Żelaznej już moje dane bo leżałam tam na patologii w 18 tyg. ciąży...No ale i tak z pakietem wymaganych dokumentów szłam tak!

poziomkaUK ja bym się w życiu nie zgodziła na przewracanie dziecka przez powłoki brzuszne.... prędzej na cc...Owszem szanse są na odwrócenie naturalne ... ALE MOIM ZDANIEM MAŁE... :neutral: No wiadomo reguły nie ma...JA BYM NIE RYZYKOWAŁA!!! Jeśli np. nie poczułabyś właśnie takiej rewolucji w brzuszku a poród by się zaczął ja bym była za cc! Twój wybór no i trzymaj się choć wiem, że to zapewne napełnia cię lękiem

PENNY Miłego dnia zatem a co to ten reisefieber ????

Ja dziś co godz. wstawałam na siusiu :confused: a wczoraj specjalnie nasprzątałam się jak głupia sądząc, że jak padnę to podniosę się w okolicach 7 a tu dupa :cry:
    Każda kolejna noc mnie przeraża :confused: Oby do końca lutego :smile:

MIŁEJ NIEDZIELI DZIEWCZYNKI!!!
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Poziomko, nasz Junior też wciąż głową do góry, nie przejmuj się, ja na obrót zewnętrzny bym się nie zdecydowała. Zwłaszcza, że dziecko po takim obrocie potrafi zaraz znów wrócić do poprzedniej pozycji. U mnie lekarz prosił, żebym zaczęła się oswajać z myślą o CC, a może Maluch zrobi niespodziankę :smile: Nie martw się, dziecku się nic nie dzieje złego. Widocznie tak mu wygodnie :wink:

PENNY, spokojnej podróży! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Dzieki, naprawde mnie pocieszylyscie. Zobacze co mi jutro powie lekarz po usg, moze znajdzie przyczyne czemu mala sie nie odwrocila i chyba nie zdecyduje sie na odwrocenie..wole nie ryzykowac, nie chce jej do niczego zmuszac...widocznie tak mialo byc? Pobrobuje porobic te cwiczenia w domu i jak sie nie uda to zgodze sie na cc choc nigdy o niej nie myslalam i jestem troche przestraszona:confused:
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja bym tez się chyba nie zdecydowała na odwrócenie przez lekarza, szczególnie, że istnieje ryzyko odklejenia się łożyska (i natychmiastowego cc), z ćwiczeniami za to warto spróbować a nóż widelec się uda :) a jak nie to chyba najlepiej cc...znam kilkoro dzieci, które nie odwróciły się na czas i to okazy zdrowia, więc na pewno nie ma co się martwić tym, że to coś "nienormalnego" - po prostu czasami tak bywa i tyle :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Dzięki dziewczyny :>

Mariaekad reisefieber to taka gorączka przedwyjazdowa, podenerwowanie :) Mam trochę stresa, bo jadę sama z dzieckiem w dość długą trasę. Już bym chciała być w tym autobusie, a najlepiej we Wrocławiu :>

Poziomka uszy do góry :smile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Poziomko, ja też bym nie robiła nic na siłę...ale 3mam kciuki, że jednak Mała się jeszcze odwróci :thumbup::thumbup::thumbup:

PENNY: bo jadę sama z dzieckiem w dość długą trasę

Szczęśliwej podróży :swingin:

_malgosia_: witam się w ostatnim tygodniu ciąży :)

:crazy::crazy::crazy: szaleństwo :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Poziomko, u nas też położna opowiadała o kobietce, która przyjechała na cc i wtedy się okazało, że dziecko się jednak odwróciło i wracała do domu czekać na skurcze. Także wszystko jeszcze jest możliwe.
    Ja bym wybrała CC. A wcześniej spróbowała z ćwiczeniami, ale nie pozwoliłabym odwracać dziecka na siłę.
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Z tymi ćwiczeniami to chyba trzyma się tyłek na poduszkach czy jakoś tak czytałam
    Też bym chyba nie dała sobie przewrócić dziecka przez powłoki na samą myśl ciarki mnie przechodzą.

PENNY szczęśliwej i spokojnej podróży tym bardziej że warunki są ciężkie na drogach.

Współczuje ci Maria z tymi nockami ja raczej śpię w nocy dziś tylko wstałam na siku i nie spałam od 4-7 ale to chyba tylko dlatego że załapałam misję z myśleniem o cc.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.