Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoragi500wtn
    • CommentTimeJan 21st 2014
     permalink
    Libra, początek III trymestru też był u mnie baardzo ociężały. Dopiero później zrobiło się trochę lepiej, a syndrom wicia gniazda dopiero na końcówce mi się włączył ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Mnie też nie chce się wić gniazda. Dobrze, że wszystko już mam po Dominiku :bigsmile:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    czekamy na wiesci od malgosi :)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Libra1610 Na Twoim etapie także nie myślałam o przygotowaniach ani o porodzie. Nawet się sobie dziwiłam, że jak byłam gdzieś w 15 tc to bardziej latałam za jakimiś ciuszkami, a później już w sklepie na mnie nic nie działało, żadne słodkie ubranka i zabaweczki.. do czasu. Od jakiegoś tygodnia piorę ciuszki, części do wózka itd, robię listy rzeczy do zrobienia, przeszkadza mi każdy brud. Z racji tego, że ja sama nie mogę za dużo działać z powodu zagrożenia wcześniejszym porodem to oczywiście cały czas wykorzystuję mojego faceta i mamusię :-) Gdybym mogła sobie pozwolić na sprzątanie i szykowanie wszystkiego to pewnie ścierka z mojej ręki by w ogóle nie wychodziła ^^
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ale mnie dziś głowa napiernicza:confused:

a tak poza tym bez zmian, brzuch na razie jakos wielce nie rosnie, dziec kopie coraz silniej, żadnych przygotowań czy wyprawek nie czynię, jakoś nie chce mi sie:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Ale fajnie wrócić na chwilę na ten wątek :)
    Pozdrawiam wszystkie oczekujące :)
    Dziewczyny która z was bierze aktualnie Duphaston?
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Mk, pamiętam jak zaglądałam na forum patrzeć, czy już urodziłaś, a teraz Twoja mała ma już 3,5 miesiąca..
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Dokładnie Agi :) i jest cudownie, także ciesz się bo Ty już jesteś tuż tuż od tego cudu :)
    --
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    Zwalniam listę, gwizdka waży 3480g, 55cm i pięknie sie cycusia. Pozdrawiamy
    -- [/url]
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Gratulujemy malgosia :)) ladna waga malenstwa. Zdrowka zyczmy
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Malgosia gratuluje:heartsabove::clap::cheer:
    Mnie szyjka tak kluje jak chodze, ze az lzy sie do oczu cisna...a jak mala postanowi pokopac po pecherzu to prawie niebo lize :devil:
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    malgosia GRATULACJE KOCHANA!!! :flowers::flowers::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    małgosia gratki :)

a ja już chcę noc i 8 rano jutro, nie mogę się doczekać połówkowego:cool:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    SZPILECZKO to &&&&&&&&&&&& KCIUKI :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Szpileczko trzymam kciuki

Ja od wczoraj mam taka depresje że masakra ryczę i ryczę niestety na wsparcie męża nie zawszę mogę liczyć co teraz na końcówce jest mi potrzebne... Boję się co to będzie po porodzie po cesarce będzie mi potrzebny w tych pierwszych dniach a naprawdę nie wiem czy mogę liczyć na to :cry::cry::cry:

Do tego miałam obiecaną sesje ciążową u koleżanki mieliśmy tydzień temu jechać ale febra się jej rozniosła na cała twarz i była w szpitalu,teraz mieliśmy jechać w niedzielę i własnie dostałam smsa że raczej siły nie będzie mieć więc dolina najlepiej zapłacić i mięć w du... tylko skąd ta kase brać??
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    żanett Bardzo mi przykro....to smutne co piszesz. Może Twój M potrzebuje trochę czasu??? Kurcze jesteś w ciąży i jego wsparcie teraz to podstawa. Mam nadzieję, że się opamięta.
    Kochana z tą sesją to rzeczywiście zonk :neutral: Ale skoro już kasę wzięła to trzeba liczyć się, że słowa dotrzyma...a bynajmniej mieć nadzieję. Nie smuć się, maluch w brzuszku wszystko czuje!!!!
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Ogromne gratulacje Małgosiu :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    małgosia Gratulacje!!!!! Fajna córa Wam wyszła!

Ja jestem dziś po wizycie lekarskiej i mi smutno, z Dzieciem wszystko ok, ale ja mam skierowanie do neurologa i kardiologa, bo mam arytmię i ostatnio kilka razy zemdlałam... czytałam, że omdlenia się zdarzają w ciąży i jakoś się nie przejęłam, ale lekarz się zdenerwował i mam teraz na siebie chuchać i dmuchać i zrobić te wszystkie badania i konsultacje, bo to nie przelewki.... ech.. .miała któraś podobnie? Dobrze się wszystko skończyło?

PS. Nie mam suwaczka, więc przypomnę - ciąża 14t 1d - wyczekana, wytęskniona, z zaskoczenia (bo szykowaliśmy się do in-vitro, lekarze nie dawali nam większych szans na naturę!)
    --
    • CommentAuthoresperanca
    • CommentTimeJan 21st 2014 zmieniony
     permalink
    Małgosia gratuluję Ci córeczki!

Szpilka trzymam kciuki za Wasze usg!

Zanettt Kochana widzę że nie tylko mnie dopadła depresja. Mąż na pewno stanie na wysokości zadania, nie ma innego wyjścia! Też się tego strasznie boję, ale wierzę że nasi mężczyźni dadzą radę.

Ja jestem po wizycie u ginki, Mały rośnie, szyjka się skraca ale tragedii nie ma, a mnie dołek dopadł :-( bardzo nie chce mieć tego cc, mam coraz więcej wątpliwości :-( i jeszcze to skierowanie do szpitala żeby ustalić termin.. Jestem załamana :-( ostatnio przeczytałam że cc to jakby wyrwanie nieprzygotowanego na przyjście na świat maleństwa z brzucha mamy, że to wielki szok dla niego i stres który może wpłynąć na jego zdrowie, nie ma działania hormonów porodowych i tej całej magii związanej z narodzinami... Ehh nie chce tak :'(
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Faktycznie omdlenia są dosyć czesto spotykane w ciąży ja dość długo odlatywała m na początku później mi się to unormowało ale ostatnio znowu mi się zdaża ale to pewnie z powodu trudności w złapaniu powietrza.

Maria dziękuje za słowa otuchy nie wiem czy się opamiętała bo wiele razy już były rozmowy a poprawy zero,najgorsze jest to że pracę (firmę) stawia na pierwszym miejscu choć twierdzi że tak nie jest.Bład mój jest w tym taki że nauczyłam go że jestem samo wystarczalna ale po tym jak się rozwiodłam obiecywałam sobie że nigdy nie popełnie takiego błędu że będę zależna od faceta.
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Ze sporym przerażeniem aktualizuję listę..

1. agi500wtn - 29.01.2014 (dziewczynka)
    2. Annie_86 - 01.02.2014 (dziewczynka)
    3. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)
    4. meggi12345 - 14.02.2014 (dziewczynka)
    4. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    5. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)

6. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    7. nika1981 - 24.02.2014 (dziewczynka)
    8. majulek81 - 1.03.2013 (dziewczynka)
    9. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    10. myszaasia - 03.03.2014 (dziewczynka)
    11. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    12. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    13. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    14. esperanca - 12.03.2014 (chłopiec)
    14. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    15. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    16. GaggataB - 22.03.2014 (dziewczynka)
    17. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    18. helvetka - 26.03.2014
    19. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    19. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    20. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    21. dziewczyna600 - 03.04.2014
    22. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    23. nulla - 08.04.2014
    24. Libra1610 - 16.04.2014
    25. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)
    26. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    27. CiastoMiłości - 25.05.2014
    28. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    29. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    30. fitmama - 08.06.2014
    31. Evey84 - 10.06.2014
    32. justyn-rz - 25.06.2014
    33. P_Madzia - 28.06.2014
    34. Jaheira - 29.06.2014
    35. PENNY - 1.07.2014
    36. malgorzatka82 - 9.07.2014
    36. Karoolka - 9.07.2014
    36. doti28 - 9.07.2014
    37. montever - 14.07.2014
    38. Dii - 20.07.2014
    39. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014
    40. Anka80 - 22.07.2014
    41. Katiziie - 25.07.2014
    42. KasiaTasia - 27.07.2014
    43. Jolcia1984 - 31.07.2014
    44. Anecia84 - 10.08.2014
    45. Magdzikk10 - 14.08.2014
    46. Anabella2013 - ???
    --
    • CommentAuthoresperanca
     permalink
    Mnie też dopadaja momenty osłabienia i takie kiedy nie mogę złapać oddechu.. Lekarka mówiła że to może być przez to że Mały się obróci i uciśnie żyły główne, zaburzy krążenie krwi i stąd to wszystko.. I faktycznie u mnie tak jest zawsze kiedy Mały jakaś dziwna pozycje przyjmie..
    --
  1.  permalink
    Małgosia gratulacje córci :flowers:
    .... mnie tez dzisiaj strasznie boli glowa :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    esperance ja też mam mieszane uczucia co do cc pisała mi jedna dziewczyna na forum że czasami podają kroplówkę żeby wywołać skurczę aby dziecko czuło że coś się dzieje będę rozmawiać na ten temat z moim ginkiem.

Kiedy idziesz na to ustalenie terminu?
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    AniaaaaaaaaM84: .... mnie tez dzisiaj strasznie boli glowa

I mnie....:sad:

esperanca: bardzo nie chce mieć tego cc

Zobacz co napisała Małgosia po cc....
    _malgosia_: Zwalniam listę, gwizdka waży 3480g, 55cm i pięknie sie cycusia.

Więcej stresu dostarczysz dziecku tym zamartwianiem się o cc niż, dziecko zdąży się zestresować podczas zabiegu....pamiętaj też, że przecież poród może rozpocząć się samoistnie przed terminem cc..odejdą ci wody, będą skurcze....trzeba tak do tego podejść...wasze zdrowie jest najważniejsze i jeśli masz wskazania do cc to trzeba to przyjąć jako najlepszy z możliwych wyborów! Głowa do góry :wink::wink::wink:

Anka80: Dobrze się wszystko skończyło?

Anka u ciebie się dobrze skończy tylko musisz być pod opieką specjalistów, zdrowie najważniejsze :thumbup:

zanettt86: będzie mi potrzebny w tych pierwszych dniach a naprawdę nie wiem czy mogę liczyć na to

Zmobilizuje się, zobaczysz:wink::wink:

agi500wtn: Ze sporym przerażeniem aktualizuję listę..

JESTEM PIĄTA :tooth::swingin::crazy::cheer::tooth::swingin::crazy::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeJan 22nd 2014 zmieniony
     permalink
    Zanett przykro mi z powodu kryzysu z mezem:sad: sama to przechodzilam kolo 30tc i wiem co czujesz:sad:
    Co do cc ESPERANCA to dla mnie tez to nie jest "szczyt marzen" i tez wolalabym tego uniknac...jednak nie mozesz myslec w ten sposob, ze cc ma same negatywy i nie ma "tego czegos" miedzy matka a dzieckiem. Czasem dla bezpieczenstwa Twojego i malenstwa cc to jedyne rozwiazanie i warto szukac pozytywow:wink:
    Ja o cc wiem od paru dni (no chyba, ze mala sie odwroci) i tez jestem troche podlamana, bo chcialam sama sie nia zajmowac, nie chcialam zeby rodzice przyjezdzali odrazu na porod i pomagali zajmowac mi sie dzieckiem..chcialam zeby to bylo tylko moje i m, chcialam zeby m przecial pepowine itd. Moglabym wymieniac mnostwo rzeczy ktorych zapewne nie przezyje przy cc ALE jesli tak mialo byc to musimy sie z tym pogodzic i zaczac szukac pozytywow:) wszystko jest w naszej glowie i jesli bedziemy spokojne i poprosimy polozne zeby odrazu podaly nam dziecko i ze chcemy przystawic je do piersi jak najszybciej to moze nie bedzie tak zle? :wink:
    O ja.....ja juz czwarta!!!! :crazy::crazy::crazy:
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Jestem po genetycznym, wszystko w porządku mimo że ja nie przybieram mała ma się świetnie :) Jak na razie przewidywana jej waga między 3-3,5kg . I kolejny raz potwierdzone że dziewczynka :) A teraz idę spać ;)

edit : po połówkowym ależ ja zakręcona jestem..
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeJan 22nd 2014
     permalink
    Szpileczko super wieści :))
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    agi500wtn: Ze sporym przerażeniem aktualizuję listę..

:smile: no, no, pozycja liderki zobowiązuje :smile: Gratulacje ! Ciekawe, czy ja doczekam pierwszej pozycji ...

bananowiec: Więcej stresu dostarczysz dziecku tym zamartwianiem się o cc niż, dziecko zdąży się zestresować podczas zabiegu....

Dokładnie, bananowcu, święte słowa !

poziomkaUK: Moglabym wymieniac mnostwo rzeczy ktorych zapewne nie przezyje przy cc ALE jesli tak mialo byc to musimy sie z tym pogodzic i zaczac szukac pozytywow:)

Poziomko, zresztą zanettt i esperanca, do Was też kieruję te słowa ... Nie możecie w ten sposób myśleć, że przez CC coś stracicie, że będziecie sobie gorzej radzić po porodzie itp. Tak naprawdę poród SN nie zawsze kończy się w stu procentach radośnie, a co, kiedy w grę wchodzi wielokrotne wywoływanie go, czy kiedy lekarze musza użyć kleszczy, próżnociągu, czy innych specjalistycznych narzędzi, bo dziecku grozi niedotlenienie z powodu przedłużającej się akcji porodowej ? To też dla Maluszka i rodzącej jest olbrzymi stres, nawet nie wiem, czy nie gorszy. Moja przyjaciółka po 29 godzinach naturalnego porodu, gdzie popękała we wszystkie możliwe strony, a lekarze i tak musieli użyć kleszczy, później przez pół roku nie mogła siedzieć z powodu trudno gojących się ran i olbrzymich hemoroidów, powiedziała, że nigdy więcej nie zdecyduje się na poród SN. Każdy przypadek jest inny. Nigdy nie wiemy, jak zakończy się akcja porodowa, ani jak będziemy się czuły zarówno rodząc naturalnie, jak i przez CC. Na wątku, gdzie dziewczyny opisują porody, jest wiele przepięknych i niesamowicie wzruszających opisów CC. Znam wiele dziewczyn, które fantastycznie radziły sobie po CC, zaraz po spionizowaniu zajmowały się swoimi Dzieciaczkami nie gorzej niż inne Mamy. Bardzo wierzę w siłę pozytywnego nastawienia. Wiem, że może być różnie, ale ja założyłam sobie, że to będzie najpiękniejszy dzień mojego życia, zresztą on taki będzie bez względu na wszystko ! Przyjdzie na świat moje ukochane, wyczekane i upragnione Maleństwo. To jest ta magia właśnie ! Sam fakt jego narodzin ! A ja zrobię wszystko by zapewnić mu 100% bezpieczeństwa ...

Naprawdę i u Was tak właśnie będzie !!! Zobaczycie :bigsmile:

Szpilka27: Jestem po genetycznym, wszystko w porządku mimo że ja nie przybieram mała ma się świetnie :)

Szpileczko, piękne wieści ! Niech Twoja córcia się dalej pięknie rozwija :bigsmile: Teraz już nim się obejrzysz, będziesz pakowała torbę do szpitala i szykowała się na poród :wink:
    --
    • CommentAuthorJolcia1984
     permalink
    Miała któraś z Was na początku ciąży przodujący trofoblast, który się przesunął? Dziś zaczynam 14 tydzień i wczoraj na usg lekarz mi powiedział,że mam nisko trofoblast ale,że niby może się on podnieść i przesunąć wraz z rosnącą macica do góry. Strasznie się boję, 2 ciąże już straciłam choć nie miałam nigdy takiego problemu.
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    U mnie od wczoraj oczyszczanie po każdym posiłku. Poza tym spokój. Chyba jeszcze trochę się pokulamy :wink:
    Od Annie od 3 dni nie ma wieści ani tu ani pod kartą. Myślę, że już tuli Alicję :)
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    agi500wtn: Myślę, że już tuli Alicję :)

A to coś się zapowiadało na wcześniejsze rozwiązanie ?
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Miała już skurcze lekkie, organizm się oczyszczał. Ginekolog mówiła, że w każdej chwili może się zacząć :)
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    :bigsmile: fajnie :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Chyba nie musi zapowiadać :)
    Moja szwagierka dziś rano urodziła. Jeszcze wczoraj z nią rozmawiałam i mówiła, że żadnych "objawów" nie ma. A o 2 w nocy odeszły jej wody, po 3 dotarli na porodówkę, natomiast mała na świecie była już o 7.
    -------------------------------------------------------

Przy okazji znalazłam kalkulator przyrostu wagi w ciąży.

Okazuje się, że mieszcze sie w normie jeszcze :D
    --
    •  
      CommentAuthorEvey84
     permalink
    Tak, tak.. czasami nic nie musi zapowiadać porodu ;) Chociaż dobrze jest, jak organizm wysyła sygnały, wtedy można się psychicznie przyszykować na tą ostatnią prostą ;)

Ja byłam wczoraj na wizycie :) I spotkała mnie niespodzianka, bo z potencjalnej córeczki z 16tc zrobił się Synuś :) Więc będę miała dwóch urwisów w domku :)
    Oczywiście moja intuicja od samego początku dobrze mi podpowiadała :) chociaż z wpisywaniem do tabelki wolałabym się jednak jeszcze wstrzymać do następnej wizyty, żeby jednak mieć te 100% pewności w postaci potwierdzenia :)
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    U mnie nic nie zapowiadało porodu łącznie z ginką dzień wcześniej :D Jedynie jak sobie przypominam, to faktycznie od rana miałam biegunkę, ale nie jakąś masakryczną, bo nie zwróciłam uwagi. Ciach prach i Dominik pojawił się na świecie.

Jeśli Annie urodziła, to fantastycznie Czekamy na wieści :)

Kurcze, to mi przypadnie drugie miejsce. Skoro wszyscy ostatnio rodzą przed terminem, to ze statystyk ja mam coraz mniejsze szanse na to :bigsmile:

Evey ja też miałam przypuszczalnie dziewczynkę w 18tyg., a w 21 ujawnił się penisek :D I też czekam na drugiego chłopa :smile: Gratuluję więc.
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Evey jak już syna ktoś wypatrzył, to siusiaczek mu raczej nie zniknie :)
    Z dziewczynami to wiadomo, że nigdy nie do końca wiadomo... 11 lutego idę na USG 4D i mam nadzieję, że po tym badaniu nie będzie już żadnych wątpliwości, że u mnie córa siedzi.
    --
    •  
      CommentAuthorEvey84
     permalink
    Wiem, że potwierdzony chłopczyk, już raczej zostanie chłopczykiem ;) z czego się niezmiernie cieszę :) co nie zmienia faktu, że jednak z wpisywaniem do tabelki wolę poczekać na jeszcze jedno potwierdzenie :P chhociaż teraz już i tak wszystkim oficjalnie mówię, bo wcześniej to tylko Rodzicom powiedzieliśmy o przypuszczeniach lekarza ;) i dobrze, bo by teraz wszyscy gadali ;P
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    SZPILECZKO Już pisałam pod wykresem, SUPER WIEŚCI!!!

karolajnas PIĘKNIE NAPISANE!!!

EWA u mnie było podobnie... dzień wcześniej tylko miałam takie w sumie oczyszczanie organizmu nad ranem odszedł czop 12 g później tuliłam córeczkę
    :smile:

EVEY No powiem tak... z dziewczynki chyba łatwiej jednak zobaczyć potem chłopca...Ale jak widać siusiora i rodzi się dziewczynka :shocked::wink:
    GRATULACJE najważniejsze, że wszystko OK!
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Dziewczynki, a co macie na myśli pisząc, że organizm się oczyszczał? Chodzi o biegunkę, wymioty?
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Ja miałam właściwie luźne częste stolce od rana. A skurcze zaczęły mi się w nocy. Wymioty miałam dopiero jak przyjechałam do szpitala.
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    karolajnas: co macie na myśli pisząc, że organizm się oczyszczał? Chodzi o biegunkę, wymioty?

Może być to lub to albo jedno i drugie ;) U mnie luźne stolce właściwie po każdym posiłku. Ale z tego, co czytałam wcale nie musi to oznaczać rychłego porodu..
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Wizyta kontrolna z dobrymi wieściami. Szyjka się nie skraca, wręcz się wydłużyła o kilka mm. :) Z malutkim wszystko ok. Powinnam wytrzymać do terminu :) Ale się cieszę!!!:wink::wink: Jednak rzeczywiście trochę leżenia mi się przydało, wcześniej za dużo chodziłam.
    Dzisiaj mały na ktg nie dość, że się bardzo ruszał to jeszcze dostał czkawki haha ^^ ale to było zabawne
    --
  2.  permalink
    Cześć dziewczyny!!!! Może mnie przyjmiecie :) ? Jakichś tydzień byłam na starających się, no ale od wczoraj zmienił mi się status na oczekującą :) To moja trzecia ciąża, wczoraj wytestowana :)
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Volic super wieści!! Było jakoś ta czkawkę słychać na ktg?

Matkaswejcorki witamy w naszym gronie spokojniej ciąży :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    dzięki zanettt:) postaram się tu zadomowić :)
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Zanettt - właśnie było słychać, nawet na korytarzu xD przezabawna sytuacja

Treść doklejona: 22.01.14 20:14
    Matkaswejcorki - gratuluję dwóch kreseczek ! Spokojnej ciąży
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Volvic, uroczy ten Twój Synek. Po prostu chciał się przed mamą popisać :smile:

matkaswejcorki, gratuluję i przyłączam się do życzeń spokojnej i radosnej ciąży!
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Volvic ale superr :)))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.