Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMuriah
    • CommentTimeJan 24th 2014
     permalink
    Orgazm na pewno wywoła skurcze, ale zwykle one nie mają wpływu na ciążę. Przypominają bardziej skurcze przepowiadające.
    Ja mam skurcze B-H od szóstego miesiąca ciąży, stają się one coraz bardziej bolesne i nieprzyjemne. Natomiast niczego u mnie nie powodują. Wczoraj miałam wizytę u gina i okazuje się, że szyjka 40mm. Ale stan ten może się bardzo szybko zmienić pod wpływem właściwych skurczy.
    i nie martwcie się, że nie rozpoznacie właściwych skurczy :bigsmile: Nie da się ich przegapić. W nocy Was obudzą i już nie pozwolą zasnąć.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    agi500wtn: To taki silny, intensywny ból w szyjce i podbrzuszu.

Ale nie jest on powiązany z jednoczesnymi ruchami dziecka? A bóle @ to chyba też skurcze? SKOMPLIKOWANE to to dla pierworódki :tooth::tooth:

Czy Twoja Jagoda jest już choć trochę w kanale? Wiesz coś? Bo mi na ostatnim usg wyszło, że Młoda jeszcze nie wbita (dobrze było widać główkę)...

poziomkaUK: czy ma mnie umawiac na tego 7 czy nie?!

Hahaha jakaś nieogarnięta kobieta :tongue::wink::wink: No a położna....daj znać czy się odezwała...kuźwa czy my mamy XIXw żeby przez brzuch oceniać położenie, nie mogą robić szybkiego USG..UK taki cywilizowany kraj:devil::devil:

Volvic: I stąd moje pytanie czy sam orgazm bez penetracji mógłby wpłynąć negatywnie?

Niestety może działać na czynność skurczową macicy, ale przecież są rzeczy na które nie mamy wpływu...ale powiedz o tym lekarzowi, może on cię jakoś uspokoi :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    bananowiec: Ale nie jest on powiązany z jednoczesnymi ruchami dziecka?

Nie. U mnie ból wywołany ruchami małej jest chwilowy. Ten jest dłuższy i.. no taki inny :P Myślę, że Muriah ma rację, że tych prawdziwych skurczy z niczym nie pomylimy.

bananowiec: Czy Twoja Jagoda jest już choć trochę w kanale?

Nie mam pojęcia. Ginka nic mi nie mówiła na ten temat :sad: Tylko jak zawsze - szyjka długa, zamknięta.. I że spokojnie dotrwam do terminu, a nawet przenoszę.. Teraz mam we wtorek wizytę (dzień przed terminem), więc liczę, że coś już zaplanujemy (jaki poród, gdzie, czy jeszcze kolejna wizyta, czy może na wywołanie).
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
    • CommentTimeJan 24th 2014 zmieniony
     permalink
    Witam dziewczyny po długiej przerwie:)

Na początku gratulacje dla swiezo upieczonych mam, które już tula swoje maleństwa:)

Gratki również dla przyszłych mamusiek, które zaszczycily liste swoja obecnoscia:)))

Czas tak szybko leci, dopiero 40 miejsce miałam, już 32 i lada chwila połowa ciązy stuknie:)

Dlugo nie zagladalam, bo mój młody trzecia angine w ciągu 1,5 mies. zlapal, potem przez swieta meczyl go bol zeba. apogeum jakies! Na szczęście wizyta w klinice zaliczona, zabek wyleczony a następne w trakcie leczenia.

niestety przyszla i kolej na mnie, i teraz ja siedze na antybiotyku, bo angina ropna się do mnie przyplatala:/ na dodatek jakies nerwobóle w klatce piersiowej i łopatce mnie lapia, wiec chyba musze wrocic do zazywania mg.

W ogole to jakas taka oslabiona jestem, nic mi się nie chce, nawet domu ogarnać.Pewnie przez ta chorobę. No i zapewne pogoda tez tak działa. Na wiosne to człowiek pelen energii jest jakiś taki. Na szczęście już na wolnym siedze, wiec pocieszam się ze powoli zdaze wszystkie zaplanowane porządki przeprowadzić i przygotować dom na przyjście niuni.

Co do porodu, to mysle o nim coraz częściej,odkad dzidzia kopie mocniej.Niestety nie wspominam go zbyt miło i teraz już jestem bardziej swiadoma co mnie czeka, a to n ie jest pocieszające heheh Nawet ostatnio zaczelam ogladac program "Porodowka" na TLC ku przypomnieniu heheh....

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Z tym libido to kiedyś slyszalam ze na chlopaka jest a na dziewczynkę nie ma:wink::wink:u mnie to by sie sprawdzilo:bigsmile:teraz moze troszke opadlo bo ciezko ale mowie do męża ze moze cos podzialamy bo podobno cos tam moze przyspieszyc:tooth:a maz nie chce...z drugiej strony to czuje jakbym miala tam wszystko spuchnięte...
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    agi, a jak tam ? Annie_86 nie odezwała się pod kartą ?
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Moja polozna oddzwonila, nie bylo slychac, ze czuje sie chocby troche winna swojej niekompetencji...:confused: umowila mnie znow na 31 stycznia. No niestety bananowcu Anglia niby rozwinieta a ulozenie dziecka poprzez powloki brzucha sprawdzaja:shocked::confused: zeby nie moja czulosc i pilnosc to dopiero przy porodzie dowiedzialabym sie, ze jest ulozona posladkowo i trzeba cc robic...
    Co do libido to na poczatku ciazy mialam BARDZO wysokie...a teraz juz mi obojetne w sumie:tongue: za to dla mojego m nic nie przeszkadzalo cala ciaze , a jak sie dowiedzial, ze mala jest nozkami w dole a nie glowka to jeszcze bardziej mu libido skoczylo:twosome:hehehe
    I tak czytajac o Waszych skurczach to ja chyba nigdy nie doswiadczylam zadnego skurczu przepowiadajacego...nie wiem czy sie cieszyc czy nie
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Loren ja czekam na drugiego chłopaka. I na libido też czekam :tongue: No ale może jestem wyjątkiem.

No właśnie, co u Annie?
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Agi... ja mam to samo moglabym w ogole nie uprawiac sexu...
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    A ja bym mogla się kochać całymi dniami, takie mam libido, ale lekarz ze względu na skracającą się szyjkę zabronił, więc pościmy... :/ i już mi mąż zapowiada, że ma nadzieję że nie pęknę ani mnie nie będą nacinać przy porodzie bo chce szybko po porodzie nadrobić :D
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Libra ja tez nie moge sie doczekac kiedy poszaleje z mezulkiem:hugging:ale do tego czasu daleko...3 tyg do porodu+6tyg polotu no i teraz juz celibat ze 2 miesiące...zapomne jak sie to robi:crazy::tooth::crazy:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    ja jakby nie maz to juz dawno bym zapomniala jak to sie robi... on zawsze wie jak mnie rozkrecic na szczescie bo inaczej biedny on.
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Volvic na pewno nie można ani współżyć a o orgazmie już wogle możesz na trzy tyg zapomnieć ja pamiętam jak w poprzedniej ciąży od 20 tyg miałam zakaz to pod koniec to już w snach orgazm przeżywałam ale wtedy to miałam libido a teraz z kobiety z której się non stop chciało nie chce się woglę,mąż już z jezorem od 2 tyg chodzi a ja nie mam totalnie ochoty zresztą on też nie zasłużył ;p Ale po 36 tyg będę musiała się przemóc żeby szybciej poszło z porodem.

Co do herbatki ja właśnie dzisiaj zamawiałam w aptece odbieram ją we wtorek to najwyżej napiszę z jakiej to firmy mój ginek też twierdzi że ona bardziej na psychikę działa no ale to i tak dużo bo czasami przez psychikę człowiek się blokuje ;p

Karolajnas nic nie biorę przeciw bólowego bo nie ma sensu apap nie pomaga ginek mi zapisał diclofenac w czopkach wziełam dwa razy efekt był kiepski wieć dalej nie brałam bo mogą być skutki uboczne (ginek twierdzi że nie ale na ulotce jest inaczej napisane).
    --
  1.  permalink
    zanett, no to gratuluję trzeciego potomka, potomkini raczej :) I cieszę się, że nie jestem ze swoją trzecią ciążą sama :)
    Co do libido, to powiem Wa, ze z pierwszą córką było takie nawet nawet, z drugą w ogóle, a w obecnej ciązy, mimo, że to początki początków jest i to oooooogromne :D Mówicie, że chłopak?
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Matkaswejcorki no ja mialam na początku itak do polowy ciazy straszne:bigsmile:po nocach mi sie snilo...teraz tez bym nie pogardzila lekkimi figlami,to mój niechce:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    co do libido w pierwszym trymestrze w ogóle brak ochoty miałam,marzyłam o spaniu tylko:) teraz w drugim jest wysoookie, ale to już nie to samo jak przed, bo w glowie zawsze myśl o dziecku;)zobaczymy jak będzie w trzecim. W poprzedniej ciąży miałam zakaz od trzeciego trymestru tez ze względu na szyjke. W końcu i tak synek po terminie się urodził, wiec z mezem dzialalismy wcześniej żeby wywołać coś,ale nici z tego bo się okazało już na porodowce, ze oksytocyna w ogole na mnie nie działa:P

•  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Niestety, Annie jeszcze się nie odezwała :sad: Pozostaje nam czekać.

Dziewczyny, zaczął mi odchodzić czop śluzowy. Czy przy dodatnim GBS może to być niebezpieczne dla dziecka?
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Agi raczej nie gdyby tak było po pierwsze lekarze by nas uprzedzili...tym bardziej, że czop może i nawet ze 2tyg odchodzić.....mi z resztą lekarz na moje pytanie czy po odejściu wód mam się spieszyć w związku z dodatnim GBS odpowiedział, że normalnie mam się naszykować, dopakować, wziąć prysznic i przyjechać do szpitala....więc tym bardziej przy odchodzącym czopie śluzowym nie ma co się denerwować...a może zadzwoń do szpitala swojego na porodową izbę przyjęć i zapytaj jak się bardzo martwisz..... :wink::wink::wink:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    ja nie pamietam zeby mi odchodzil jakis czop w poprzedniej ciazy... nawet niewiem co to (wiem wstyd):shamed:
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Banan, zadzwoniłam dla spokoju do położnej. Powiedziała że nie mam się martwić tym gbsem :)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    ja też nie pamiętam mojego czopu w poprzednich ciążach a rozwarcie na 2,5 cm miałam od 20 tyg i szyjkę na maksa skróconą w 30 tyg
    Aż wam zazdroszczę tego libido troszkę brakuje mi tych figli ale ochoty brak mam nadzieje ze po porodzie szybko wróci ;p
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Dziewczynki, po porodzie na pewno wróci ochota na igraszki :smile:
    My teraz uważamy ze względu na twardnienia brzuszka, więc musimy się wstrzymać, być może do rozwiązania. Najważniejsze dobro dziecka :bigsmile: A nam z mężem nie zaszkodzi trochę się za sobą stęsknić :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    No to pozostaje mi totalny celibat. Jeszcze 3,5 tygodnia. Ja chyba oszaleje :sad:
    Dzisiaj poczułam co to zgaga! Tragedia... wypilam szklankę gorącego mleka i na razie jest spokój
    Dobranoc ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeJan 25th 2014
     permalink
    Volvic: Dzisiaj poczułam co to zgaga!

Szczęściara :wink:
    Ja przez całą ciążę miałam zgagę,całymi dniami. W nocy jak się budziłam to miałam ochotę wymiotować. Pomagało czasem właśnie ciepłe mleko.
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Właśnie, szczęściara. Jakby nie mleko to już w poprzedniej ciąży bym umarła na zgagę.
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    A ja umieram bo mleka nie lubie:cry:mecze sie co dzien i co noc.i tak od ok.20 tygodnia.dzisiaj noc byla w miarę to teraz sie morduje i nie wiem czy pawiem tego nie zakończę...zeby chociaz jakas ulga:cry:mam wrażenie ze na zawsze juz mi ta zgaga pozostanie...a juz nie wspomne o wyostrzonym węchu-byle zapach i juz mi niedobrze:cry:

Treść doklejona: 25.01.14 10:24
    A juz nie wspomne o tym dziwnym smaku w ustach:sad:gorzko-metaliczny przez caly czas!:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
    • CommentTimeJan 25th 2014 zmieniony
     permalink
    Loren: A ja umieram bo mleka nie lubie

a próbowałaś migdały? ja nie miałam ani w poprzedniej ani w obecnej ciązy zgagi, ale koleżankom pomagały.

A wiecie dziewczyny, ze w moim przypadku sex po ciąży smakuje lepiej, tak jakbym bardziej wrazliwa się zrobila. A obawiałam się przeciwnego skutku,po naturalnym porodzie.

agi500wtn: Dziewczyny, zaczął mi odchodzić czop śluzowy.

no to gratulacje i czekamy na rozwój akcji! trzymaj się cieplutko i przede wszystkim spokojnie:wink:

• CommentAuthorLoren
     permalink
    Migdaly pomagaly przez chwile,później nie pomagaly a wręcz zygalam po nich a teraz znów sie nimi ratuje...ale nie zawsze:sad:ogólnie przez caly dzien zgryzam paczkę migdalow.probowalam jablka bo podobno tez dzialaja ale nie na mnie:neutral:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ja to mialam w poprzedniej ciazy taka zgage ze nie umialam juz wytrzymac... az mi nie dobrze bylo
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Loren,mozesz brac rennie na zgage lub gaviscon.
    A jogurty naturalne lubisz? To tez można po lyzeczce powoli jesc.
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Ja się właśnie rennie ratuję, głownie w nocy- w dzień też mam problemy ze zgagą ale zdecydowanie jak się położę to jest gorzej bo czasem "cofka" dochodzi :surfing: Migdały już nie działają, po mleku bym rzygała dalej niż widziała :shades:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Gratuluję nowym przyszłym i obecnym mamusią. Weszłam sobie na strony kiedy byłam w szpitalu i normalnie się wzruszylam.
    Dziewczyny z chęcią bym wróciła w starym składzie i obecnym i przyszłym. . Cudownie być w ciąży:heartsabove:

Treść doklejona: 25.01.14 15:29
    Na zgage pomagaly mi migdaly
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Rennie juz na mnie nie dziala,gaviscon w tabletkach nie dziala jedynie jeszcze w mleczku na chwile...w dzien tez jakoś daje rade ale w nocy i rano jest dramat:cry:no i jak zgaga to i wymioty i tak wkolko:sad:jogurtów ani nic z nabialu nie lubię ale jak rura palila to i jogurt jadlam.pomagal na chwile a potem jeszcze gorzej...a jogurt naturalny to juz wogule masakra jakas!bleeee....:confused:
    dzisiaj mam jakiś dzien placzu:cry:o byle co...ze corka podla,ze maz skąpy,ze bym zjadla cos ale nie wiem co...:cry:jeju...

Treść doklejona: 25.01.14 16:11
    MIGDALY JUZ NIE DZIALAJA:cry:ale jem...
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Na mnie na szczęście Gaviscon zazwyczaj działa. Bez niego to nie mam pojęcia jak bym funkcjonowała :/
    --
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    witam się i żegnam jenocześnie. Dzisiaj wyszłyśmy z niunią ze szpitala, więc czeka nas pierwsza nocka w domku. Żegnam się natomiast z tym wątkiem, ale na pewno co jakiś czas będę zaglądać :) Macierzyństwo to niesamowite szczęście! Dziękuję wszystkim za gratulacje :)))buziaki!
    -- [/url]
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    AGI a ty jak tam sie czujesz jako 1 na liscie ?
    Suwaczek z babyboom.pl Suwaczek z babyboom.pl

Treść doklejona: 25.01.14 22:13
    Dziweczyny powiedzcie mi czy to jest normalne zeby na moim etapie ciazy bolal mnie kregoslup w okolicy krzyzowej? bo w poprzedniej ciazy tez mialam straszne bole ale dopiero pod koniec ciazy... oczywiscie bol nie jest stały tylko jak np wstaje z kanapy albo cos robie dluzszy czas to wtedy mie boli i czasem przy chodzeniu...
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej dziewczyny....
    daje znac o sobie ;) kulam sie i walcze z zapaleniem ... cytologia wyszla nie fajnie;/ mam kuracje 10dniowa... (jeszcze 2dni mi zostaly)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeJan 26th 2014
     permalink
    Loren a piastprazol? Próbowałaś?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hej u nas po staremu;-) weszlismy w 24 tydzien, maly kopie coraz mocniej, ja czuje sie swietnie, wszyscy mi mowia ze schudlam na buzi, czy to mozliwe!?!?
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    DZIEŃ DOBRY :smile:
    Dzień mnie nie było a tu 55 postów do nadrobienia :shocked:

Poziomka UK Co za debilka z tej babki z przychodni :shocked: Wcale się nie dziwię, że się wnerwiłaś. A położna mogłaby chociaż nie wiem przeprosić ...

volvic W sumie to współczuję...moje libido padło wraz z testem ciążowym...:neutral: Ale myślę, że Karolajnas ma rację, lepiej się wstrzymać.

Justyn-rz Kurcze współczuję chorób :neutral: my jakoś się trzymamy i mam nadzieję, że ta zostanie do końca ciąży. Ja za to mam fazę wicia gniazda...ale z kasą kiepsko więc jakoś za specjalnie nie szaleję :neutral: Planowałam pomalować łóżeczko na biało i chyba we wtorek się za to z mężem weźmiemy...potem będzie pasowało do pokoju młodego :wink:

LOREN U mnie odwrotnie z Niśką libido wysokie z Dominikiem ZERO :cry:

LIBRA:bigsmile::cool: To napalony Twój mąż :wink:

Kurcze trochę niepokoi mnie ta infekcja jaka wyszła z posiewu z szyjki bo nie wiem co to jest??? Mąż jutro do Kliniki jedzie po receptę to przywiezie papier... Mam nadzieję, że to zwykły grzybek a nie dodatni GBS...bo chyba by mi powiedziały...mało tego to dziwne, że po raz kolejny mam zupełnie bezobjawową infekcję :neutral:

MIŁEJ NIEDZIELI,... u nas sypie jak nie wiem co :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja wczoraj byłam u koleżanki na pępkowym fajne spotkanie same mamy z dziećmi i trzy ciężarne super spędzony czas :))

Jutro mam wizytę u ginka prywatnie ciekawe co powie na zaświadczenie od ortopedy,mam tyle rzeczy do spytania go że na kartce muszę sobie zapisać bo zapomnę.

Miłej niedzieli życzę
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    mariaekad: mało tego to dziwne, że po raz kolejny mam zupełnie bezobjawową infekcję

Miejmy nadzieję, że to nic poważnego. Niestety ponoć to normalne w ciąży, że pewne bakterie powodują infekcje bezobjawowe ! :shocked: Niestety :sad:

zanettt86: mam tyle rzeczy do spytania go że na kartce muszę sobie zapisać bo zapomnę.

Obowiązkowo !!! Ja już szykuję pytania na spotkanie z położną :bigsmile: Czasem naprawdę lepiej pójść z notesikiem, niż przegapić coś i stresować się w niepewności. Zanettt, powodzenia, pamiętaj, że Twoje zdrówko jest tak samo ważne, jak Maleństwa !!! Wszystko będzie dobrze !!!
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
    • CommentTimeJan 26th 2014 zmieniony
     permalink
    Katiziie: AGI a ty jak tam sie czujesz jako 1 na liscie ?

Czuję się tak, jakby to była jakaś pomyłka, że się na tym miejscu znalazłam :P W ogóle nie czuję się przedporodowo..

Dziewczynki, Annie 21 stycznia urodziła Alicję. Wczoraj odezwała się pod kartą :) Pewnie sama da Wam tu znać, jak się ogarnie, ale nie chciałam Was dłużej trzymać w niepewności :wink:
    --
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Dziewczyny co mogę wziąść podczas ciąży na wzdęcia ? Zjadłam coś wieczorem i cała noc nie spałam tragedia. Pierwszy raz w życiu takie coś miałam. Mam espumisan w drazetkach taki bez popijania ale nie wiem czy taki mogę czy jakiś lżejszy dla niemowląt np.
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Wspaniałe wiadomości :) Gratulujemy Annie :)
    Wszystkie dziewczyny teraz przed terminem rodzą. Ciekawe Agi czy nam też będzie dane. Skoro Tobie czop odchodzi, to pewnie tak. A ja się tu będę kulać w żółtej koszulce lidera, czego byłam pewna, że uniknę. Jednak każda ciąża inna. Nie, żebym się spieszyła. Ja się tylko boję skutków przenoszenia, czyli np zielonych wód, zbyt dużej masy urodzeniowej itp.

Aktualizuję listę (Loren witaj wśród grubasów):

1. agi500wtn - 29.01.2014 (dziewczynka)
    2. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)
    3. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    4. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    5. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    6. nika1981 - 24.02.2014 (dziewczynka)
    7. majulek81 - 1.03.2013 (dziewczynka)
    8. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    9. myszaasia - 03.03.2014 (dziewczynka)
    10. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    11. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    12. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    13. esperanca - 12.03.2014 (chłopiec)
    13. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    14. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    15. GaggataB - 22.03.2014 (dziewczynka)
    16. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    17. helvetka - 26.03.2014
    18. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    18. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    19. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    20. dziewczyna600 - 03.04.2014
    21. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    22. nulla - 08.04.2014
    23. Libra1610 - 16.04.2014
    24. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)
    25. Lesława - 16.05.2014 (chłopiec)
    26. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    27. CiastoMiłości - 25.05.2014
    28. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    29. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    30. fitmama - 08.06.2014
    31. Evey84 - 10.06.2014
    32. justyn-rz - 25.06.2014
    33. P_Madzia - 28.06.2014
    34. Jaheira - 29.06.2014
    35. PENNY - 1.07.2014
    36. malgorzatka82 - 9.07.2014
    36. Karoolka - 9.07.2014
    36. doti28 - 9.07.2014
    37. montever - 14.07.2014
    38. Dii - 20.07.2014
    39. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014
    40. Anka80 - 22.07.2014
    41. Katiziie - 25.07.2014
    42. KasiaTasia - 27.07.2014
    43. Jolcia1984 - 31.07.2014
    44. Anecia84 - 10.08.2014
    45. Magdzikk10 - 14.08.2014
    46. matkaswejcorki - 01.10.2014
    47. Anabella2013 - ???
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Dziewczyny witam się już jako mamusia:bigsmile: nasza kruszynka urodziła się 21.01 niedługo po północy, poród postępował szybko i sprawnie, ale niestety zakończył się cc pod całkowitą narkozą (powody ortopedyczne). Maleńka jest cudowna i kochana a co najważniejsze zdrowa jak rybka - jesteśmy z mężem przeszczęśliwi i zakochani w niej po uszy!!!!:bigsmile:
    .
    Życzę Wam powodzenia i wiele radości z macierzyństwa, bo być mamą jest wspaniale!!! :smile:
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Muriah, ja bym Ci chętnie pozycję liderki zwolniła, ale obawiam się, że czasem mogę nie zdążyć Cię na nią wpuścić :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Agi wcale mi się tak nie spieszy do tego zaszczytu :smile:

Annie jeszcze raz GRATULACJE!!!
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Annie_86: Życzę Wam powodzenia i wiele radości z macierzyństwa, bo być mamą jest wspaniale!!!

Annie, gratuluję z całego serca ! Wspaniałego macierzyństwa Ci życzę :bigsmile:

A ja się melduję ze spakowaną torbą do szpitala !!! JUPIiiiiiii !!! Tak sobie na nią patrzę i czuję mega adrenalinę i straszną radość w sercu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Magdzikk10: Pierwszy raz w życiu takie coś miałam. Mam espumisan w drazetkach taki bez popijania ale nie wiem czy taki mogę czy jakiś lżejszy dla niemowląt np.

Madzik, ja brałam espumisan w drażetkach. Miałam w ciąży okropne kolki jelitowe, że aż się słabo robiło z bólu. Niemniej... nawet espumisan niewiele pomagał. Pilnuj koniecznie diety, nie jedz wzdymających rzeczy. w 24 tyg miałam pierwszy atak, później było jeszcze parę ale po wprowadzeniu diety, przeszło.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.