Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
no Dar Nowego Życia jest jednak CUDOWNY
Pobrany został GBS, szyjka zamknięta, ładnie trzyma. Po powrocie do domu, skorzystałam z toalety i na papierze zobaczyłam taki gęsty lekko żółty śluz w postaci jednego "glutka" (przepraszam za dosłowność), no i już zaczęłam rozkminiać, czy to nie odszedł czop śluzowy ! Wspomnę, że przechodzę właśnie leczenie grzybicy. Możliwe, że np. szyjka została podrażniona podczas pobrania i stąd ta wydzielina ? Czy to faktycznie czop ? Normalnie zdębiałam
Wstępnie rozmawiałyśmy o CC w dniu 5.03., pani doktor mówi, że nie ma potrzeby robienia cięcia wcześniej, bo u nas chodzi o ułożenie dziecka, nie ma zagrożenia żadnego, więc należy dać mu czas na odwrócenie się, bo a nuż się namyśli ... Ale teraz sobie siedzę i myślę, czy ja nerwowo dam radę tyle wytrzymać
Cały czas obawiam się, co zrobię, jak zacznie się wcześniej
skorzystałam z toalety i na papierze zobaczyłam taki gęsty lekko żółty śluz w postaci jednego "glutka" (przepraszam za dosłowność), no i już zaczęłam rozkminiać, czy to nie odszedł czop śluzowy ! Wspomnę, że przechodzę właśnie leczenie grzybicy.

Bo kolor wydzieliny sugeruje, że mimo przerwy, resztki globulki nadal są obecne. Tak też myślę, czy w ogóle możliwe jest odejście czopa śluzowego z kompletnie zamkniętej, twardej szyjki ?

czy to nie odszedł czop śluzowy

a serduszka to sami codziennie w domu sobie sluchalismy
poki nie zaczela sie ruszac:) 

bo wiadomo jak to kobiety- lubia czesto zmieniac zdanie hihihi

No mam wielką nadzieję, że dotrzymamy do terminu cięcia. Za dwa tygodnie, kolejna kontrola, jeśli coś by zaczęło się dziać z szyjką, pani doktor powiedziała, że przyśpieszymy termin CC. Dziękuję Wam za info o czopie 
A u nas zostal TYLKO TYDZIEN i bede tulic moja kruszynke
tylko wielki glucior z żyłkami krwi

Ja dostałam Gynalgin.Ciekawe, co tam u Agi

+-500
do dnia porodu dobije do 4000
córka tak dla porównania wazyła 3000 i to 9 dni po terminie...nie wiem jak to bedzie
miałam tez ktg i okazuje sie ze dzidzius ma wysokie tętno i nie wiadomo od czego
między 150-190
kiedyś na usg 3d inny lekarz zwrócił na to uwagę,obadał serduszko bardzo dokładnie i też nie wiedział...potem jak byłam w szpitalu na cukrzyce nikt nawet o tym nie wspomniał a teraz znów
i dlaczego????
bardzo sie wystraszyłam i juz najlepiej bym chciała zeby wyjąć synka jak najszybciej...jesli do 14 lutego nie urodze mam sie zgłosic do szpitala i tego dnia powitam na swiecie synka:)jeszcze dwa tygodnie...
Kość łonowa boli jak cholera.
A dzisiaj brzuszek mi opadł.
To jak opadł to może akurat się ruszy szybciej,ja się tego momentu opadnięcia boje bo jeśli teraz już z bólu nie daję rady to co to będzie jak opadnie
Agi już po cesarce, na pewno niedługo da Wam znać co i jak
Agi Gratulację !!!
dzidzius ma wysokie tętno i nie wiadomo od czegomiędzy 150-190:
Kurczę moja też ma dość wysoki i ginek nic nie mówił na to a ciebie nie chciał do szpitala wysłać na obserwację?
jesli do 14 lutego nie urodze mam sie zgłosic do szpitala i tego dnia powitam na swiecie synka:)jeszcze dwa tygodnie...
bylabys spokojniejsza
widzialam wczoraj na watku "weteranki, inseminacja, ivf" , ze Ci sie udalo i ciesze sie, ze dolaczylas do Nas
SPOKOJNEJ CIAZY KOCHANA
na tym etapie ciazy??
normalnie jakby macica mi sie rozciagala i az ciezko bylo sie przewrocic z boku na bok w nocy
codziennie po pare godzin

Witaj w gronie przyszłych mamusiek.

ale zeby tak ciagnelo w pachwinach?? Ja tak mialam w drugim trymestrze jak mi sie wszystko rozciagalo i nie moglam sie spokojnie przewrocic...myslalam, ze mam to juz za soba z tak wielkim brzuchem
i ze nic mi sie tam nie rozciaga
Alissss, gratuluję! Spokojnej ciąży i nie martw się wielkością bety, najważniejsze są jej przyrosty
A przede wszystkim bądź dobrej myśli 
Zwłaszcza, że nagroda za te cierpienia jest bezcenna
tez podczytuje ten wątek bo sama jestem po trzech iui-trzeciej udanej
moja kolezanka tez po trzech a zaszla na naturalnym cyklu
uwielbiam czytac o takich cudach i kibicuje dziewczynom z tego wątku mocno...
teraz juz będzie tylko dobrze:)
a i mnie juz daje popalić spojenie...w nocy jakas makabra i z przekrecaniem sie i ze wstawaniem a dodatkowo strasznie mi strzelają kosci tam w kroczu
tez tak macie???
moja kolezanka miala 400 w 29dc ale ona miala krotkie cykle...a to ze byly trzy pęcherzyki nie musi oznaczać trojaczków.ja mialam pierwsza iui z trzema pecherzykami,niestety ciaza biochemiczna a trzecia byla na dwóch a będę miala jednego synka
A najśmieszniejsze są te odgłosy z brzuszka, takie jakby strzelanie kosteczek, albo paznokcia o paznokieć, wyczytałam, że mogą to być odgłosy pękających pęcherzyków powietrza np. w moich jelitach, ale mnie to bardziej pasuje właśnie na jakieś chrząstki w obrębie miednicy, szczególnie je słyszę, kiedy Junior się rusza.a teraz mi powiedzcie bo wlasnie odczytalam wynik bety i mam 109

A najśmieszniejsze są te odgłosy z brzuszka, takie jakby strzelanie kosteczek, albo paznokcia o paznokieć, wyczytałam, że mogą to być odgłosy pękających pęcherzyków powietrza np. w jelitach, ale mnie to bardziej pasuje właśnie na jakieś chrząstki w obrębie miednicy, szczególnie je słyszę, kiedy Junior się rusza.

Witajcie!!
w koncu mi sie udalo i ujrzałam wymarzone 2 kreski na tescie
Gartulację i trzymam kciuki za przyros bety :)
strasznie mi strzelają kosci tam w kroczutez tak macie???