Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAnka80
    • CommentTimeJan 29th 2014
     permalink
    Co do zabierania tatusiów do lekarza to jestem za. Mój S ze mną chodził na każdą wizytę (teraz wrócił na dobre do pracy, więc weźmie wolne dopiero na połówkowe), ale powiem szczerze, że do niego fakt, że będzie tatusiem dotarł właśnie na USG genetycznym w 12t :-), patrzył, patrzył, a jego mina jak lekarz włączył dźwięk i pomiar tętna (usłyszeliśmy po raz pierwszy serduszko) - bezcenna.
    Więc bez względu na formę badania jak najbardziej zachęcam do zabierania mężów, partnerów.... po prostu przyszłych tatusiów :-)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
    • CommentTimeJan 30th 2014
     permalink
    No dokładnie... Dla nas bycie razem na wizycie było normą,, ponieważ u naszego lekarza na rok przed udanym poczęciem leczyliśmy się i diagnozowaliśmy się... Więc każda następna wizyta już ciążowa była we dwoje, my serduszko usłyszeliśmy w 6 tyg i nie powiem my oboje płakaliśmy a nasz kochany gin był mega wzruszony:smile: no Dar Nowego Życia jest jednak CUDOWNY
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Hej dziewczyny

Agi trzymamy kciuki czekamy na wieści :)

Ja czekam właśnie na położna,ma mnie dzisiaj pierwszy raz odwiedzić :)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ja właśnie myślałam że mój M będzie gadał że nie chce mu się chodzić do lekarza ze mną bo po co albo do szkoły rodzenia a miło mnie zaskoczył bo od pierwszej wizyty poszedł ze mną w zasadzie bez pytania tylko sam się wyszykował i czekał, jak się umawiamy to też on chce być. Chyba z raz nie był bo nie dotarł z pracy to był zawiedziony trochę. A tak to stawał na uszach by być. Chce chodzić do szkoły i być przy porodzie, traktuje to bardzo naturalnie.
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Moj nie byl ze mna na kazdym usg bo wiadomo praca... ale byl ze mna w momencie gdy poznalismy płec i byl przy porodzie nawet pepowine przecinał, a teraz mialam dwa usg i jeszcze ze mna nie byl, ale 6 lutego mam wizyte i wtedy umowie sie na kolejne USG to pojdzie ze mna bo bedzie to kolo 20 tyg wiec pewnie poznamy juz plec:)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeJan 30th 2014 zmieniony
     permalink
    Jestem po wizycie u pani doktor :bigsmile: Pobrany został GBS, szyjka zamknięta, ładnie trzyma. Po powrocie do domu, skorzystałam z toalety i na papierze zobaczyłam taki gęsty lekko żółty śluz w postaci jednego "glutka" (przepraszam za dosłowność), no i już zaczęłam rozkminiać, czy to nie odszedł czop śluzowy ! Wspomnę, że przechodzę właśnie leczenie grzybicy. Możliwe, że np. szyjka została podrażniona podczas pobrania i stąd ta wydzielina ? Czy to faktycznie czop ? Normalnie zdębiałam :shocked: Wstępnie rozmawiałyśmy o CC w dniu 5.03., pani doktor mówi, że nie ma potrzeby robienia cięcia wcześniej, bo u nas chodzi o ułożenie dziecka, nie ma zagrożenia żadnego, więc należy dać mu czas na odwrócenie się, bo a nuż się namyśli ... Ale teraz sobie siedzę i myślę, czy ja nerwowo dam radę tyle wytrzymać :bigsmile: Cały czas obawiam się, co zrobię, jak zacznie się wcześniej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    karolajnas: skorzystałam z toalety i na papierze zobaczyłam taki gęsty lekko żółty śluz w postaci jednego "glutka" (przepraszam za dosłowność), no i już zaczęłam rozkminiać, czy to nie odszedł czop śluzowy ! Wspomnę, że przechodzę właśnie leczenie grzybicy.

Karolajnas, a bierzesz Macmiror?? Bo ja właśnie po nim takie zjawisko zaobserwowałam, skończyłam brać i przeszło :)
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Biorę, tzn. wczoraj nie wzięłam, żeby móc dziś pobrać wymaz na GBS, ale chyba masz rację, że to raczej zwiększona ilość wydzieliny związana z infekcją :bigsmile: Bo kolor wydzieliny sugeruje, że mimo przerwy, resztki globulki nadal są obecne. Tak też myślę, czy w ogóle możliwe jest odejście czopa śluzowego z kompletnie zamkniętej, twardej szyjki ?
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    karolajnas Ja też mam po tych globulkach zwiększoną ilość wydzieliny i dokładnie zgadza się z Twoim opisem. U mnie czop odszedł w dniu porodu za jednym zamachem, że się tak wyrażę...Ja liczę, że urodzę jeszcze w Lutym... Zresztą 13 mam wizytę i wtedy się dowiem co i jak.
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Karolajnas ja od początku ciąży praktycznie mam glutki. Pytałam o to moją ginkę i powiedziała, że niektóre kobiety tak mają. Wytłumaczyła co to jest, ale jakoś nie pamiętam. Czop jak zaczyna odchodzić, to chyba jest go więcej. Ja mam teraz coraz więcej glutków, ale to nie jest czop.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    My też zawsze z mężem chodzimy na wizyty i to jest super, jak się przeżywa razem takie chwile, też wszystkim polecam :)
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Hahaha my z mężem dzisiaj jedziemy na ostatnią planowaną wizytę (jedziemy na dwa auta)...mąż do mnie zadzwonił z pracy i powiedział, że BEZ NIEGO MAM NIE WCHODZIĆ na ostatnie badanie, jakbym przyjechała a jego jeszcze z pracy nie będzie to absolutnie mam sama nie wchodzić....faceci :shades::shades::shades:

karolajnas: czy to nie odszedł czop śluzowy

Nawet gdyby (ale z tego co piszesz to pewnie pozostałości tabletki+śluz) to szyjkę masz zamkniętą...a czop może odchodzić...odchodzić...myślę, że póki co poród ci nie grozi :swingin:

Treść doklejona: 30.01.14 14:05
    Muriah jakie plany macie z lekarzem? Masz skierowanie na KTG albo do szpitala w najbliższym czasie? Skurcze jakieś są? :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Hahaha bananowcu jakbym o swoim m czytala:cool:
    Moj tez ze mna na kazde usg chodzil i chodzi:) tylko do poloznej nie, bo u niej to tylko waga, cisnienie i sluchanie serduszka dopplerem i po wizycie:confused: a serduszka to sami codziennie w domu sobie sluchalismy:smile: poki nie zaczela sie ruszac:)
    A u nas zostal TYLKO TYDZIEN i bede tulic moja kruszynke:crazy::crazy::crazy::twosome::grouphug:
    O ile panienka nie zdecyduje sie odwrocic:devil: bo wiadomo jak to kobiety- lubia czesto zmieniac zdanie hihihi
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Dziewczyny! Witam się w 8 okienku aaaaaaaaaaaa lece lulac malego i zaczynam buszowanie na allegro bo brakuje kilku rzeczy
    macie jakiegos sprawdzonego sprzedawce ktory ma pieluchy tetrowe i rzeczy do porodu... ?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej! ja dalej zasmarkana, zrobiłam dizś rosół na zdrowie, połozyłam mlodego i siedze i wciąz kminię co by tu zjesc:wink:

karolajna czop to glutek nie ejst, tylko wielki glucior z żyłkami krwi:shamed::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    :bigsmile::bigsmile::bigsmile: No mam wielką nadzieję, że dotrzymamy do terminu cięcia. Za dwa tygodnie, kolejna kontrola, jeśli coś by zaczęło się dziać z szyjką, pani doktor powiedziała, że przyśpieszymy termin CC. Dziękuję Wam za info o czopie :wink:

poziomkaUK: A u nas zostal TYLKO TYDZIEN i bede tulic moja kruszynke

Ale cudnie ! :bigsmile:

No właśnie, Muriah, jakie plany ??? Kiedy rodzisz ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ja na wizyty chodzę sama, ale na samo USG mąż też chodzi.
    Właśnie... jutro mam wizytę :) A we wtorek USG 4D :D
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Ciekawe, co tam u Agi :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Kakai: tylko wielki glucior z żyłkami krwi

u mnie nie bylo krwi
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Nataliaaa Ja zamawiałam wszystko u tego sprzedawcy - polgrande_pl :)
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Dziewczynki akurat dzisiaj byłam u ginki i plan jest taki, że jeśli poród nie rozpocznie się do 7 dni po wyliczonym terminie, to mam się zgłosić do szpitala. Mam więc jeszcze trochę czasu i jeszcze jedną wizytę ginekologiczną przed sobą. A z dzisiejszej wizyty wnika, że wszystko jest pozamykane. Staś nadal oscyluje w okolicach 3,6kg.
    No i witam się gronie zagrzybionych bez objawów :bigsmile: Ja dostałam Gynalgin.

A co do skurczy, to mam cały czas przepowiadające. Są już na prawdę mało przyjemne, zwłaszcza nocą. Kość łonowa boli jak cholera.
    A dzisiaj brzuszek mi opadł.
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    karolajnas: Ciekawe, co tam u Agi

Agi już po cesarce, na pewno niedługo da Wam znać co i jak:wink:
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    no wiec ja tez juz po wizycie...na poród wczesniejszy jak sie zapowiadało tak sie juz nie zapowiada...poprosiłam o usg bo ten mój dzidzius jakos tak wysoko siedzi ale wszystko jest w porządku,główka w dole,wysoko.mały na tą chwile waży 3500:shocked:+-500:shocked:do dnia porodu dobije do 4000:shocked:córka tak dla porównania wazyła 3000 i to 9 dni po terminie...nie wiem jak to bedzie:neutral:miałam tez ktg i okazuje sie ze dzidzius ma wysokie tętno i nie wiadomo od czego:cry:między 150-190:cry:kiedyś na usg 3d inny lekarz zwrócił na to uwagę,obadał serduszko bardzo dokładnie i też nie wiedział...potem jak byłam w szpitalu na cukrzyce nikt nawet o tym nie wspomniał a teraz znów:cry:i dlaczego????:cry:bardzo sie wystraszyłam i juz najlepiej bym chciała zeby wyjąć synka jak najszybciej...jesli do 14 lutego nie urodze mam sie zgłosic do szpitala i tego dnia powitam na swiecie synka:)jeszcze dwa tygodnie...:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Muriah: Kość łonowa boli jak cholera.
    A dzisiaj brzuszek mi opadł.
    To jak opadł to może akurat się ruszy szybciej,ja się tego momentu opadnięcia boje bo jeśli teraz już z bólu nie daję rady to co to będzie jak opadnie
    Annie_86: Agi już po cesarce, na pewno niedługo da Wam znać co i jak
    Agi Gratulację !!!
    Loren: dzidzius ma wysokie tętno i nie wiadomo od czegomiędzy 150-190
    Kurczę moja też ma dość wysoki i ginek nic nie mówił na to a ciebie nie chciał do szpitala wysłać na obserwację?
    :
    Loren: jesli do 14 lutego nie urodze mam sie zgłosic do szpitala i tego dnia powitam na swiecie synka:)jeszcze dwa tygodnie...

Może prezent na Walentynki będzie :))

Ja dziś po wizycie położnej pierwsze spotkanie takie papierkowe było na kolejne ma przyjść za tydzień i mówiła że jakąś paczuszkę mi przyniesie ;p a ogólnie babka super gaduła niesamowita,powiedziała że mogę dzwonić o każdej porze dnia i nocy :)
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    może dlatego takie wysokie tętno bo dzidzius miał akurat wtedy czkawkę?:shocked:no i troszkę sie ruszał...ale to tętno cały czas był na poziomie 150-190...:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Zanett w kolejnych ciazach brzuch podobno najczesniej opada dopiero przy porodzie. Moze i u Ciebie tak bedzie.
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    A u mnie wreszcie brzuszek wyskoczył :bigsmile: aż nie mogę się napatrzeć :)
    --
    • CommentAuthoralissss
    • CommentTimeJan 31st 2014
     permalink
    Witajcie!!
    w koncu mi sie udalo i ujrzałam wymarzone 2 kreski na tescie...staralam sie o dzidzie prawie 1,5 roku...jestem w takim szoku, ze nie moge spac juz od 5 rano...najlepsze jest to, ze mialam dwie nieudane iui a w ciaze zaszlam na naturalnym cyklu..oby tylko bylo wszytsko teraz juz dobrze...Troche sie martwie bo bralam antybiotyk na poczatku cyklu...wiec jeszcze zahaczyłam o kilka dni fazy lutelanej...Dzisiaj odbiore pierwsza bete, natomiast na USG wybieram sie za tydzien w czwartek...
    Ciesze sie bardzo, ze jest to forum bo jest duzym wsparciem zarówno dla kobiet starających sie o dzidzie jak i tych juz "zafasolkowanych"....
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeJan 31st 2014 zmieniony
     permalink
    Loren moja mala na ostatnim ktg tez miala tetno miedzy 148-180 i te 180 bylo kiedy sie ruszala dosc intensywnie, polozna mowila, ze wszystko ok. Nie martw sie, na pewno wszystko jest dobrze:):) szkoda, ze nie chciala Cie zostawic na dluzszej obserwacji:confused: bylabys spokojniejsza:wink:
    Alisssss GRATULUJE!!! Zawsze bardzo mnie ciesza wszystkie ciaze ale chyba najbardziej jednak takie w ktorych zdarzyl sie MALY WIELKI cud i choc nie bylo latwo to sie udalo!!:rainbow: widzialam wczoraj na watku "weteranki, inseminacja, ivf" , ze Ci sie udalo i ciesze sie, ze dolaczylas do Nas:clap::cheer: SPOKOJNEJ CIAZY KOCHANA:peace:
    A mnie w nocy znow meczy nie dosc, ze spojenie lonowe to jeszcze czuje jak mi sie wszystko rozciaga:shocked: na tym etapie ciazy?? :shocked: normalnie jakby macica mi sie rozciagala i az ciezko bylo sie przewrocic z boku na bok w nocy:sad:
    No i cierpie ostatnio na bole glowy:sad: codziennie po pare godzin:sad:
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Poziomko dla mnie przewracanie się w nocy z boku na bok, to już od jakiegoś czasu po prostu horror. W poprzedniej ciąży też tak miałam. To chyba po prostu jest normalne, że nie można wykonać żadnego ruchu bez stękania :bigsmile:
    Co do bóli głowy, to koniecznie mierz ciśnienie. Jeśli jest w porządku, to pewnie nie ma się czym przejmować.
    alissss cieszę sie bardzo Twoim szczęściem :smile: Witaj w gronie przyszłych mamusiek.
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Cisnienie zawsze mialam w normie, niskie. Dzisiaj mam polozna to mi zmierzy i zobaczymy. W domu nie mam jak mierzyc:sad:
    Ja wiem, ze ciezko jest sie przewracac, bo to juz nie pierwszy miesiac:wink: ale zeby tak ciagnelo w pachwinach?? Ja tak mialam w drugim trymestrze jak mi sie wszystko rozciagalo i nie moglam sie spokojnie przewrocic...myslalam, ze mam to juz za soba z tak wielkim brzuchem:bigsmile: i ze nic mi sie tam nie rozciaga:confused:
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Ja nie wiem, czy to jest jeszcze rozciąganie, czy też jest to już tak mocno rozciągnięte i dlatego boli. 9 miesiąc to tragedia w spaniu. Jak się przebudzam do kibelka, to jeszcze dodatkowo łapie mnie skurcz, przez co chce mi się 100 razy bardziej sikać, a wstać nie mogę, bo wszystko boli. Na szczęście obok siebie mam łóżeczko Dominika i wstaję podciągając się za nie rękoma :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLesława
     permalink
    Ja też stękam już przy każdym przekręcaniu się w łóżku ;) Czasem tak głośno, że Męża obudzę ;) W ogóle czuję już jakby mi się kości miednicy rozszerzały...taki niby ból, sama nie wiem, na pewno odczucie, że coś się tam dzieje.
    A wczoraj w nocy nasz Synek urządził sobie siłownię w dolnym prawym roku brzuszka ;) Zasnąć nie mogłam przez tego Łobuziaka ;) Ale uwielbiam te fikołki :)

Alissss, gratulacje! Życzę spokojnych 9 miesięcy :)

Doczytałam, że Agi powitała już na świecie swoje Maleństwo - gratuluję! Miejmy nadzieję, że czuje się dobrze i niedługo się do nas odezwie :)
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Cudnie zaczynać dzień od takich informacji :smile: Alissss, gratuluję! Spokojnej ciąży i nie martw się wielkością bety, najważniejsze są jej przyrosty :wink: A przede wszystkim bądź dobrej myśli :wink:

A u mnie na razie dolegliwości związane z poruszaniem się ustały. Faktycznie było ciężko, szczególnie podczas snu. Teraz łatwo nie jest, ale to z powodu nadbagażu, a nie bólu. Musimy to wytrzymać :bigsmile: Zwłaszcza, że nagroda za te cierpienia jest bezcenna :wink:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Alissss gratuluje:bigsmile:tez podczytuje ten wątek bo sama jestem po trzech iui-trzeciej udanej:bigsmile:moja kolezanka tez po trzech a zaszla na naturalnym cyklu:bigsmile:uwielbiam czytac o takich cudach i kibicuje dziewczynom z tego wątku mocno...:bigsmile:teraz juz będzie tylko dobrze:)
    poziomko ja sie martwie bo mój synek ciągle ma tętno do 190,nie tylko jak sie ruszal i ze wtedy skok....moze przez czkawke:shocked:a i mnie juz daje popalić spojenie...w nocy jakas makabra i z przekrecaniem sie i ze wstawaniem a dodatkowo strasznie mi strzelają kosci tam w kroczu:shocked:tez tak macie???
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    dziekuje kocchane!!! a teraz mi powiedzcie bo wlasnie odczytalam wynik bety i mam 109...a wczoraj byl to moj 30dc i powiedzmy 14/15dzien od owulacji..czy beta nie jest za duza???bo mialam 3 pęcherzyki wiec mam ryzyko ciazy mnogiej...
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    gratulujemy alissss :) Spokojnej ciazy, milo ze do nas dolączylas :)
    Suwaczek z babyboom.pl Suwaczek z babyboom.pl
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Alisss kochana dobrze jest:bigsmile:moja kolezanka miala 400 w 29dc ale ona miala krotkie cykle...a to ze byly trzy pęcherzyki nie musi oznaczać trojaczków.ja mialam pierwsza iui z trzema pecherzykami,niestety ciaza biochemiczna a trzecia byla na dwóch a będę miala jednego synka:bigsmile:
    niesamowite uczucie zobaczyć te dwie kreski na teście...:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Loren, w kwestii strzelania kości, mam tak samo :wink: A najśmieszniejsze są te odgłosy z brzuszka, takie jakby strzelanie kosteczek, albo paznokcia o paznokieć, wyczytałam, że mogą to być odgłosy pękających pęcherzyków powietrza np. w moich jelitach, ale mnie to bardziej pasuje właśnie na jakieś chrząstki w obrębie miednicy, szczególnie je słyszę, kiedy Junior się rusza.

alissss: a teraz mi powiedzcie bo wlasnie odczytalam wynik bety i mam 109

Spokojnie, to wcale nie musi być ciąża mnoga. Ja w 27 dc, czyli 15 dniu fazy lutealnej, betę miałam 239 :wink:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Ja w dzien wogule nie slysze strzelania kosci tylko w nocy jak wstaje...i to dzis tak centralnie w d....:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Mi też strzelają kości w miednicy głownie w nocy jak się przekręcam, ale to wina relaksyny, która rozluźnia nasze stawy i przygotowuje do porodu :tooth::tooth::tooth:

karolajnas: A najśmieszniejsze są te odgłosy z brzuszka, takie jakby strzelanie kosteczek, albo paznokcia o paznokieć, wyczytałam, że mogą to być odgłosy pękających pęcherzyków powietrza np. w jelitach, ale mnie to bardziej pasuje właśnie na jakieś chrząstki w obrębie miednicy, szczególnie je słyszę, kiedy Junior się rusza.

Gadałam o tym z lekarzem, własnie o takim "pykaniu" jak paznokieć o paznokieć, paznokieć o ekran telefonu lub jakby komuś kosteczki przeskakiwały....to nie dziecku strzelają kości, pęcherzyki powietrza (dziecko jest wyciszone od wewnątrz-nie mamy szansy usłyszeć "co robi"), a najczęściej to strzelają nasze żebra wypychane przez dziecko :tooth::tooth:
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    ale Wy wszytskie kochane jestescie:*:*:* tak to prawda zobaczyc dwie kreski to prawdziwy cud..tyle testow juz naraobilam i zawsze jedna kreska..w koncu sie udalo!!!! jestem mega szczesliwa a jednoczescie bardzo sie martwie, zeby wszytsko bylo dobrze..
    to z tych waszy bet wynika, ze moja jest dosc niska..aaa zwariowac mozna...
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    alissss: to z tych waszy bet wynika, ze moja jest dosc niska..aaa zwariowac mozna...

Bo ważny jest przyrost a nie jeden wynik i nie można go porównywać z wynikami innych kobiet.....będzie dobrze :thumbup::thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    bananowiec: Bo ważny jest przyrost a nie jeden wynik i nie można go porównywać z wynikami innych kobiet.....będzie dobrze

Święte słowa !!! Alisss, wyluzuj Dziewczyno, bo oszalejesz :bigsmile: Wszystko jest dobrze i tak masz myśleć !
    --
    •  
      CommentAuthorLesława
     permalink
    Alissss, Dziewczyny mają 100% racji - najważniejszy jest przyrost. Ale doskonale pamiętam jak też analizowałam wyniki, czy aby nie za niska albo za wysoka :) Z perspektywy czasu wiem, że nie warto tyle myśleć ;)
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Dlatego ja nie robilam bety bo nie chcialam sie niepotrzebnie nakręcać...powiedzialam sobie co ma byc to będzie a będzie dobrze:bigsmile:u ciebie tez będzie chociaz wiem ze kazda z nas sie martwila żeby wszystko bylo ok:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Alisss bliźniaki są fajne :bigsmile::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Cześć dziewczyny! Nie pisze zbyt często ale podczytuję :) wszystkim nowym, przyszłym mamom gratuluje a ja chciałabym prosić o dopisanie mi chłopca :) dziś na usg piękne jajka ujrzalam :) pozdrawiam Was ciepło !
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Dziewczyny czy któraś z Was pomoże w interpretacji wyników ??
    PAPPA- 3,51 IU/L
    FREE betaHCG- 59,73 IU/L

norm żadnych nie ma podanych, lekarz w pon późnym wieczorem dopiero.
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    alissss: Witajcie!!
    w koncu mi sie udalo i ujrzałam wymarzone 2 kreski na tescie
    Gartulację i trzymam kciuki za przyros bety :)
    Loren: strasznie mi strzelają kosci tam w kroczutez tak macie???

Tak jak inne dziewczyny też tak mam :) A dzisiaj to po wyprawie na zakupy się poryczałam tak bolało dosłownie czułam jak by ktoś mnie rozdzierał na pół :( ostatni raz robiłam dziś zakupy do porodu niech mąż jezdzi choć wolę sama bo wiadomo czasem coś w sklepie się przypomni coś się zobaczy a mąż to wiecie tylko to co na kartce,no ale musze odpuścić
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.