Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 31st 2014 zmieniony
     permalink
    Wy strzelacie kościami a ja za to jak polezę chwile na płasko albo pól płasko to mnie paraliżuje;/ nie moge wstać, pośladek sie spina nie moge nogi uniesc koszmar:(
    --
    •  
      CommentAuthormontever
    • CommentTimeJan 31st 2014 zmieniony
     permalink
    Z tymi pośladami to jakiś obłęd! Mi nawet po siedzeniu potrafi tak spiąć, że nogą niemal powłóczę :D Zastanawiam się czy można coś na to zaradzić... jakieś ćwiczenia..? Poruszę temat na najbliższej wizycie, bo to się robi coraz bardziej upierdliwe...

Treść doklejona: 31.01.14 22:26
    Nie to żebym narzekała ;)) Jeżeli takie są uroki ciąży to kupuję je w całości :D
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeJan 31st 2014
     permalink
    Natalia a magnez bierzesz?
    --
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeFeb 1st 2014
     permalink
    A ja dzis znów pawie rzucalam...:neutral:to jest dopiero upierdliwe...ale za to zgaga nie piecze i moge normalnie funkcjonowac:bigsmile:
    no i chyba powoli odchodzi mi czop,non stop mam mokro:tongue:ślisko śluz i galaretka...
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Loren to może cię ruszy w końcu :) Trzymam kciukasy :)
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeFeb 1st 2014 zmieniony
     permalink
    1. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)
    2. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    3. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    4. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)

5. nika1981 - 24.02.2014 (dziewczynka)
    6. majulek81 - 1.03.2013 (dziewczynka)
    7. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    8. myszaasia - 03.03.2014 (dziewczynka)
    9. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    10. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    11. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    12. esperanca - 12.03.2014 (chłopiec)
    12. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    13. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    14. GaggataB - 22.03.2014 (dziewczynka)
    15. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    16. helvetka - 26.03.2014
    17. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    17. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    18. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    19. dziewczyna600 - 03.04.2014
    20. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    21. nulla - 08.04.2014
    22. Libra1610 - 16.04.2014
    23. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)
    24. Lesława - 16.05.2014 (chłopiec)
    25. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    26. CiastoMiłości - 25.05.2014
    27. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    28. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    29. fitmama - 08.06.2014
    30. Evey84 - 10.06.2014
    31. justyn-rz - 25.06.2014 (chłopiec)
    32. P_Madzia - 28.06.2014 (chłopiec)
    33. Jaheira - 29.06.2014
    34. PENNY - 1.07.2014
    35. malgorzatka82 - 9.07.2014
    35. Karoolka - 9.07.2014
    35. doti28 - 9.07.2014
    36. montever - 14.07.2014
    37. Dii - 20.07.2014
    38. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014 (chłopiec)
    39. Anka80 - 22.07.2014
    40. Katiziie - 25.07.2014
    41. KasiaTasia - 27.07.2014
    42. Jolcia1984 - 31.07.2014
    43. helva - 03.08.2014
    44. Anecia84 - 10.08.2014
    45. Magdzikk10 - 14.08.2014
    46. dagus84 - 10.09.2014
    47. matkaswejcorki - 01.10.2014
    48. Anabella2013 - ???

Przeklejam listę, żeby się nam nie zagubiła i zaktualizowałam info, że P_Madzia spodziewa się Synka :bigsmile:

Miłego dnia Dziewczynki !
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Karola, agi500wtn urodziła już Jagódkę 30 stycznia :clap::clap::clap::clap:
    --
  1.  permalink
    ojej, parę dni mnie nie było, a tu tyle nowych wątków!!!! Cześć dziewczyny, tak w ogóle. Mam nadzieję, że cieszycie się dobrym zdrowiem :) Dzięki wielkie za wciągnięcie na listę:) Fajnie jest siebie tam zobaczyc, nieważne, że na szarym końcu:) Ostatni będą przecież kiedyś pierwszymi :D Buziaczki dla Was!!!!!! Mua:)
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Witam się po chwilowej nieobecności Doczytałam :smile: Odpisuję :smile:

NATALIA GRATULACJE 8 OKIENKA!!! To zawsze bliżej końca niż dalej :wink:

MURIAH Widocznie z tymi bezobjawowymi infekcjami teraz tak jest...jakieś dziwne te bakterie...kiedyś to wiadomo swędzawka, dziwna wydzielina...i jasne a teraz możemy chodzić i nic nie przeczuwać, że coś złego nam się tam hoduje :confused: Dobrze, że Twoja ginka ma plan wobec Ciebie...a może wizyty nie dotrzymasz ? :wink:

LOREN Ale data na urodziny...:surprised: mój mąż ma chrześniaka urodzonego 14 lutego :cool:
    i rzeczywiście może czop po woli Ci odchodzi...

ŻANETT Fajnie, że masz możliwość spotkania z położną...ja niestety nie...ale jakoś mi tego nie brakuje... jakby co mam kuzynkę położną i koleżankę wiec zawsze jest do kogo zadzwonić :wink:

ALISS GRATULACJE...SPOKOJNEJ CIĄŻY!!! :thumbup:

P_Madzia GRATULUJĘ SYNKA!!

Agi można chyba usunąć z Listy skoro wiemy że urodziła. :wink:

MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY !!!!
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Maria fajnie by było :)) Zawsze to lepsze niż wywoływanie porodu w szpitalu.
    Skoro Agi już urodziła, to jestem na pierwszym miejscu. Tego się nie spodziewałam.
    Loren fajnie :smile: Zwiastuny są takie fajne. Szkoda, że ja nie mam żadnego. No ale widocznie Staś się nie spieszy, ma jeszcze czas.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Kurcze ja młodą urodziłam w rozp. 39 tyg więc łudzę się, że Domi też wyjdzie wcześniej...ale widzę po Twoim przykładzie, że się kurcze może nie potwierdzić,..:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    OK, lista zaktualizowana :bigsmile: Czekałam, że może agi sama się odezwie do nas :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    BOZIU JESTEM 9 TA :crazy::tooth::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    No widzisz Mario to nie jest takie oczywiste jednak. Ja byłam bankowo pewna, że się sytuacja powtórzy.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Nie no opcji nie mam za 2 tyg zaczynam okna myć i fugi czyścić :wink: mimo iż przed BN przecież wyszorowałam wszystkie na błysk :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    Hej kochana!!bozeeee jak cudownie jest byc w ciazy......jestem taka szczesliwa...oby tylko bylo wszytsko dobrze..W czwartek bylam z mezem u rodzicow pochwalic sie:),rodzice przeszczesliwi -mama plakala ze szczescia, tacie chyba tez sie lezka w oku zakrecila...(tyle, ze oni wiedzieli, ze staram sie juz okolo roku i nie wychodzi). Jutra jedziemy do tesciow..ciekawe jaka bedzie ich reakacja(oni nie byli wtajemniczeni w nasze starania)..no i poki co raczej juz nikomu nie mowimy bo to jeszcze za wczesnie...poczekamy chociaz jak bedzie serduszko bilo..
    Powiedzcie mi kochana czy mozna jesc w ciazy: 1.ananasa swiezego
    2.pic sok aloe Vera(sok aloesowy)
    3.sok balsamiczny jabłkowy(z octem)
    4.pic sok malinowy(domowej roboty)
    5. i jak to w koncu z ta kawa?? jedna slaba dziennie moze byc??czy lepiej nie ryzykowac??
  2.  permalink
    Alisss, gratuluję :) Witaj w gronie mam :) Co do Twoich pytań, to: Sok malinowy i jedną, słabą kawę dziennie możesz pić, jak sądzę.Nie wiem co z balsmicznym i tym aloesowym, ale jestem przekonania, że prócz używek praktycznie wszystko w ciąży jest dozwolone w niewielkich ilościach. Takiego zdania jest mój lekarz, który prowadził wszystkie moje(ta jest trzecia) ciąże:)
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    alissss, o sok malinowy pytałam gina na pierwszej wizycie - można spokojnie, tylko w rozsądnych ilościach bo ponoć ma silne właściwości napotne... Aloesowego nie tykam, czytałam kilka publikacji na ten temat i nie jest wskazany.. Ja kawę odstawiłam na długo przed zajściem, zastąpiłam cykorią i wcale mi nie tęskno (a niskociśnieniowiec ze mnie przeokrutny)...
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    [/quote]
    mariaekad: Nie no opcji nie mam za 2 tyg zaczynam okna myć i fugi czyścić
    Ja to samo na razie tak po łepkach sprzątam ale za dwa tyg gruntownie wszystko
    alissss: 3.sok balsamiczny jabłkowy(z octem)

nie możesz akurat też pijałam przed ciążą i pytałam się o to ginka

Treść doklejona: 01.02.14 20:23

Wiem że to nie wątek ale muszę się pochwalić skończyłam kocyk dla Zośki
    sorki za jakość zdjęcia.
    --
    •  
      CommentAuthorLesława
     permalink
    Zanettt86, ja też dziergam :) Śliczny ten kocyk :) Mam w planach wydziergać podobny, tyle że wpadł mi w oko wzór w kotki albo sówki:) Zobaczymy, czy dam radę :) Jak dotąd robiłam takie najprostsze granny squares :)

A jeśli chodzi o to, co można jeść/pić w ciąży to mój gin też wyznaje zasadę, że praktycznie wszystko, ale w rozsądnych ilościach. Ja unikam tylko jedzenia produktów, od których można złapać toksoplazmozę, bo jej nie przechodziłam.
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Lesława: Zobaczymy, czy dam radę :)

Ja się przyznam że to mój początek pierwszą rzeczą jaką zrobiłam była czapka,póżniej opaska,buciki i to moja mama twierdziła że rady nie dam ale udowodniłam że dałam :D miesiąc i 3 dni pracy :)
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Cześć dziewczyny,

Na początku wielkie gratulacje dla Agi i Annie za to , ze mogą już swoje księżniczki tulic:)

Witam serdecznie na liscie Leslawe, Matkeswejcorki, Helve, dagus_84 i alisss i zyczę spokojnej ciąży az po szczęśliwe rozwiązanie:bigsmile:

PMadzia gratulacje jajek:bigsmile:

mariaekad nie martw się wynikiem GBS, ja w pierwszej ciązy tez miałam dodatni, zaraz przed porodem i po dostałam antybiotyk dożylnie a mój Mikołaj urodziła się caly, zdrowy, z duzą masą urodzeniową i zapewniam cie ze zadnych powiklan potem nie miał:)

Ja też już po wizycie jestem:) i po usg połówkowym:)trudno uwierzyć, ze to już polowa. Dzidzius wyogladany z każdej strony, wymierzona kazda cześć, posłuchaliśmy tętna, sprawdziliśmy przepływ w tętnicy pępowinowej i co najważniejsze wszystko jest w jak najlepszym porządku:)))Juuuuppppiiiiii!!!!!
    Wg usg termin porodu 24.06 wiec jeden dzień wcześniej niż z miesiączki, ale wszystkie wymiary i dane pięknie mieszczą się w siatkach centylowych:))) waga 300gr:)
    No i lekarz powiedział, ze z tego co on widzi to wszystko wskazuje na chłopca:DDD więc proszę o doklejenie info do listy:)

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    zanettt86: to moja mama twierdziła że rady nie dam ale udowodniłam że dałam :D

Ja też robię kocyk, bo moja mama powiedziała, że nie dam rady i się zniechęcę i to jest chyba najlepsza motywacja :D

justyn-rz: waga 300gr:)

ładna waga, nasz dzidziuś ważył w tym czasie co Twój tyle samo mniej więcej :)
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    A nam od wczoraj dokucza ból pleców i brzucha ;( nie mogę żadnej wygodnej pozycji znaleźć i Bruno strasznie się wypina, że mam wrażenie, że skóra to mi za chwilę pęknie i ujrzę piękny tyłeczek albo kolanko :wink: a teraz jeszcze problemy z pełnym wdechem ;(
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    justyn-rz Super wiadomości z wizyty oby tak dalej
    :smile: a ja już się pogodziłam z moim dodatnim GBS-sem ... Biorę grzecznie macmiror i wierzę ostro, że młody nic nie złapie... Ja jak na zakończony 35 tydz przystało nie mam czym oddychać :sad: jest mi strasznie ciężko ... Nie ma na chwilę obecną żadnej pozycji, która przyniosła by mi ulgę... Do tego dziś mnie biegunka dopadła :sad: ale chyba na tzw. Oczyszczanie organizmu lekko przy wcześnie ...

volvic Może wypróbuj spanie z poduszką pod brzuszkiem i ewentualnie pomiędzy nogami, mi kiedyś to pomogło.
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    co do spania to ja zamierzam kupic sobie poduszke fasole, bo ponoc pomaga bardzo a na allegro jakies 50zl kosztują. z początku myslalam o basenie i pływaniu, ale boję się żeby jakiegoś syfa nie zlapac:confused:
    •  
      CommentAuthorEwa1406
    • CommentTimeFeb 2nd 2014
     permalink
    Podusia super się sprawdza, ale ja mam nie fasolkę, tylko takiego "węża" 170cm. Jest ekstra. I potem przy maluchu też się przyda :)
    --
    •  
      CommentAuthorLesława
     permalink
    Dziewczyny, też myślę nad kupnem takiej poduchy, bo kręgosłup coraz boleśniej mi zaczyna dokuczać. Na co zwracać uwagę przy kupnie? Ona musi mieć jakieś specjalne wypełnienie? Dzięki z góry za porady :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Melduje sie ze jakos tam funkcjonuje...
    Gratulacje dla rozpakowanych mamus oraz dla Przyszlych mamus :)
    jutro mam wizyte i usg :) prosze o kciuki coby jednak z Jagody sie Ignacy nie zrobil ;D
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeFeb 2nd 2014 zmieniony
     permalink
    Hej :) Zagladam tu czasem i teskni mi sie za tym watkiem :)
    Trzymam kciuki za Was wszystkie
    Natalia ja tez miałam taki problem z posladkiem, niestety jest to ucisk na nerw w zwiazku z ciezarem i zmiana ułozenia kregosłupa i raczej nic na to nie poradzisz...
    alisss jedna kawa rozpuszczalna dziennie z jednej lyzeczki jest dopuszczalna :) ja cala ciaze piłam nawet dwie kawki dziennie z mleczkiem :) Chyba ze Szkrabek nie bedzie tolerował to napewno sie zorientujesz ;p
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    zanettt- kocyk cudowny!!!!!sama bym taki chciala!!!:)
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Lesława ja mam takiego węża z wypełnieniem styropianowym(takie kuleczki) i jest rewelacja bo można je sobie "ułożyć" tak by było ci jeszcze wygodniej.
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Leze sobie na kanapie a tu nagle w brzuszku bulbul;) mowie do mojego ze czuje ruchy a ten zaraz z reka do brzucha bo on tez chce poczuc... szybko bo to 16 tydzien, w pierwszej ciazy czulam w 20.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorLesława
     permalink
    Szpilka, dzięki za info :)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej! uMnie nadal przeziębieniowo, gardło drapie, a tak poza tym mały kopie juz mocno i ma czkawki:) w srode mam wizyte, będziemy podglądac babla:)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Co do poduszki fasoli to ponoć rewelacyjna sprawa ale chyba ta duża taka pod brzuch i kręgosłup to koszt ponad 100 zł...:neutral: no ja się nie zdecydowałam bo problemy ze snem mam od nie dawna i zresztą no jak na ostatnią ciążę to szkoa było mi kasy :neutral: Przetrwam :wink:

Natalia To trzymam kciuki za Twoje USG :smile:

Katizkie ja w obecnej ciąży pierwsze ruchy malucha zarejestrowałam bardzo wcześnie bo już w 13 tyg... Takie, że mąż bez problemu wyczuł jakieś ruchy 2tyg później... Ale to chyba indywidualna sprawa w przypadku każdej kobiety i ciąży :wink:

Kakai To kuruj się kochana i czekamy na dobre wiadomości
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Przyznaję, że dla mnie poducha-rogal to najlepszy z możliwych wynalazków. Kupiłam moją z firmy Motherhood i uważam, że to najlepiej wydane pieniądze. Używałam jej od około 15ego tygodnia. Dziś wiem, że daje mi naprawdę dużą wygodę i bardzo odciąża kręgosłup. Nie narzekam na sen, bo (odpukać) sypiam bardzo dobrze i bez żadnego bólu.
    Trzymam kciuki za podglądane w tym tygodniu Maluszki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    aha no i miałam pisać!! wspierajcie mnie rano myslami bo jutro czeka mnie test z glukozy 75 boje sieee:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Kakai, będzie dobrze :bigsmile: Martwisz się wynikiem, czy obawiasz się, czy dasz radę? :wink:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    mariaekad masz racje kazda kobieta jest inaczej zbudowana i w innym momencie odczuwa ruchy maluszka... ciekawe czy jutro tez bedzie bulgotac..:) ^^
    Suwaczek z babyboom.pl Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    karolajnas: Kakai, będzie dobrze Martwisz się wynikiem, czy obawiasz się, czy dasz radę?
    --
    boję się tego smaku i samopoczucie po, no i wyniku trochę też:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Alisss, wiesz, kiedy poczęłaś? Masz nieudostępniony wykres.
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Kakai nic sie nie boj jedyne co to mozesz byc pewna ze to nie boli... tylko moze cie troche mdlic, bo to trzeba wypic na raz a jest tego dosc duzo i slodkie strasznie... przynajmniej dla mnie bylo...:confused:
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ja tez mam już skierowanie, ale przeciągnę to, bo wizytę mam 28 lutego. Zrobię zaraz przed :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Kakai: aha no i miałam pisać!! wspierajcie mnie rano myslami bo jutro czeka mnie test z glukozy 75 boje sieee

mnie glukoza przeraża bardziej niż poród :p
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    Amazonka- owulacje mialam 13 albo 14 stycznia(czyli 13dc lub 14dc bo nowey rok -1 stycznia zaczelam okresem)

ehhh znowu mam glupie mysli, ze ten antybiotyk moze zaszkodzic...:( a bralam Unidox od 10 do 23 stycznia) Czy ktoras z Was byla w podobnej sytuacji????
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Szczerze to teraz jak pomyślę sobie o glukozie to już mi nie dobrze bo na słodkie nie bardzo mam chęć...
    --
    • CommentAuthorKatiziie
    • CommentTimeFeb 2nd 2014 zmieniony
     permalink
    SZPILKA jak sobie pomysle ze nie dlugo i mnie to czeka to juz mi nie dobrze... ale damy rade wszystkie!!! taka glukoza to przeciez nic w porownaniu z porodem
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Katiziie: taka glukoza to przeciez nic w porownaniu z porodem

ja się czułam zdecydowanie gorzej po jej wypiciu niż po/ w trakcie porodu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    karolajnas
    No ja gdybym wiedziała, że na obecną chwilę będą tak mi drętwieć nogi to pewnie też bym zainwestowała dużo wcześniej... no ale te moje problemy od nie dawna... i raczej z niedoboru magnezu niż z braku rogala albo złej pozycji do spania.:wink:
    Ale słyszałam, że właśnie bardzo wiele mam sobie chwali.

Dziewczyny to pomyślcie, że ja musiałam przez horror glukozy przechodzić dwa razy :neutral: MASAKRA TO BYŁA... ale dałam radę...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.