Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeFeb 2nd 2014
     permalink
    Katiziie: Kakai nic sie nie boj jedyne co to mozesz byc pewna ze to nie boli... tylko moze cie troche mdlic, bo to trzeba wypic na raz a jest tego dosc duzo i slodkie strasznie... przynajmniej dla mnie bylo...

dzieki z apocieszenie, ale mam niemiłe wspomnienia z badania w pierwszej ciązy:neutral:

Treść doklejona: 02.02.14 21:05
    Szpilka27: Szczerze to teraz jak pomyślę sobie o glukozie to już mi nie dobrze bo na słodkie nie bardzo mam chęć...

ja słodkie lubię, no ale nie glukozę tenn smak jest okropny, biore cytryne
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    glukoza FUUJ... ja pilam pol kufla plastikowego;/ takiego co nalewaja piwo z kija... na koniec myslalam ze pawia puszcze;/
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Kakai: ja słodkie lubię, no ale nie glukozę tenn smak jest okropny, biore cytryne

O to to!
    Z cytryną smakuje prawie jak lemoniada :tongue:
    Ja tak się bałam tej glukozy (głównie przez to że się naczytałam i nasłuchałam obrzydliwych historii) a później okazało się że z cytryną - całkiem nieźle wchodzi
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nataliaa_: glukoza FUUJ... ja pilam pol kufla plastikowego;/ takiego co nalewaja piwo z kija... na koniec myslalam ze pawia puszcze;/

współczuje:confused:
    bilia: O to to!
    Z cytryną smakuje prawie jak lemoniada
    Ja tak się bałam tej glukozy (głównie przez to że się naczytałam i nasłuchałam obrzydliwych historii) a później okazało się że z cytryną - całkiem nieźle wchodzi

no nie no z cytryna jest tez fuj, ale musze dac rade:confused:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    KAROLAJNS Ja tez mialam dwa razy glukoze bo pierwszy wynik byl zly i musialam drugi raz to pic tylko ze w wiekszej ilosci... SARDYNKA ja sie czulam gorzej przy porodzie bo bolalo... glukoza na szczescie nie boli...;) ale faktem jest ze to strasznie nie dobre.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    U każdej wykonuje się tą krzywą cukrową? Ja miałam badaną glukozę tylko z krwi. :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    U każdej wykonuje się tą krzywą cukrową? J

Teoretycznie każdej. To jest wymagane badanie... Ale znam parę osób, którym nie zlecono go...

Nie mniej jest to głupota lekarzy, że to bagatelizują. Na własnym przykładzie powiem, że badając mi krew na czczo zawsze miałam cukry w normie. Okazało się, że jestem typem cukrzyka, któremu cukier rośnie do dużych :rozmiarów" po posiłkach... Gdybym nie miała "krzywej cukrowej" mogłabym nieświadomie szkodzić dziecku... Dlatego kobietki upominajcie się o to badanie...
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeFeb 2nd 2014 zmieniony
     permalink
    Z tego co wiem ten test obecnie to nawet więcej niż obowiązek. Ale jak widać są wciąż lekarze, którzy go nie zlecają. Szkoda słów...

Kakai, akurat u mnie nie było żadnego kłopotu z wypiciem, ani z samopoczuciem później, ale położna, która pobierała mi krew mówiła, że częściej dziewczyny mają kłopoty żołądkowe po dołożeniu do napoju cytryny, bo ponoć ona działa drażniąco na ściany żołądka na czczo. Musisz się dobrze nastawić i nie myśleć o smaku, nie doszukiwać się dolegliwości po wypiciu, najlepiej weź dobrą książkę i od razu po wypiciu się nią zajmij :wink:
    Powodzenia, trzymam kciuki za badanie i wynik!
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Kakai: no nie no z cytryna jest tez fuj, ale musze dac rade

Dasz radę - spokojnie :smile:
    Zobaczysz że tragedii nie będzie.
    .
    Volvic: U każdej wykonuje się tą krzywą cukrową? Ja miałam badaną glukozę tylko z krwi.

Bo krzywą bada się z krwi (najpierw normalnie - na czczo a później po wypiciu tego roztworu z glukozy).
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeFeb 3rd 2014
     permalink
    Alisss, oceniasz datę owulacji na podstawie dnia cyklu?
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Witajcie przyszle mamusie po weekendowo:bigsmile: to byl Moj ostatni weekend tylko we dwoje z m:dinner: dzis mamy ostatnie usg malutkiej zeby slrawdzic czy aby na pewno nie zdecydowala sie odwrocic, pozniej pobranie krwi, rozmowa z lekarzem i anastezjologiem i w czwartek cc:swingin::swingin:
    Co do krzywej cukrowej to w UK nie robia tego u kazdej kobiety:confused: ja mialam akurat, bo mam PCOS i musze przyznac, ze nie bylo to takie straszne...podali mi to cos slodkiego z zimna woda i bylo calkiem do wypicia:bigsmile:
    Co do tego rogala to ja tez troche zaluje, ze sobie nie kupilam, bo ponoc jest bardzo pomocny przy karmieniu....a do spania klade sobie duza poduszke pod nogi albo zarzucam noge na m i jakos spie hihihihi
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    Amazonka- oceniam date owulacji na podstawie usg..12 stycznia pecherzyki jeszcze byly a 14 juz nie..wiec kolo 13.01 owulacja
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    OK.
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Ja w pierwszej ciąży miałam krzywą cukrową na granicy normy (138) ale na czczo miałam aż 107 i zostałam skierowana do diabetologa i badałam cukier po każdym posiłku i pomimo tego że krzywa cukrowa w porządku to cukry po jedzeniu miałam makabrycznie wysokie bo po dwóch kromkach chleba czasami było i 190. Więc ja jestem przykładem tego że krzywa może być w normie a cukrzyca i tak się pojawi. Najlepsze że po słodkim cukry mi tak nie skakały jak po pieczywie czy też gotowanej marchewce. Więc teraz badam raz na jakiś czas cukier po godzinie od posiłku i na razie są w normie. Więc nasuwa się pytanie czy ta krzywa cukrowa potrafi wykryć każdą cukrzycę bo ja jestem przypadkiem że niestety nie. Jak dla mnie powinno badać się przez jakiś czas poziomy cukrów po każdym posiłku, bo krzywa cukrowa w moim przypadku wyszła niemiarodajna.
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Dla mnie glukoza to pikuś, zważywszy, że mój organizm traktuje cukry jak tlen. Wessałam, a za drugim razem i bez cytryny. Było dobre, szkoda, że bez ciasteczka :tongue:

Ja w poprzedniej ciąży też kupiłam rogal z Motherhood i jestem bardzo zadowolona. Przydaje się podczas karmienia, a teraz na nim śpię. Chociaż ostatnio Dominik mi go kradnie, bo też bardzo lubi na nim leżeć :smile:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeFeb 3rd 2014 zmieniony
     permalink
    Muriah te oooo to za rozsmieszenie mnie z tym ciasteczkiem hahaha:bigsmile::rolling: mi podala taki kubeczek z tym czyms i jak wypilam to bylo mi malo, bo tak mi sie pic chcialo a to bylo takie zimne i slodkie, ze moglabym jeszcze i z dwa takie wypic. Choc 2h pozniej bylo mi strasznie slodko na zoladku
    A tak w ogole Muriah spiesz sie i zwalniaj miejsce, bo chce sie zobaczyc na 1miejscu do czwartku:boogie:
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Katizie, ja teraz w drugiej ciąży też szybko czyłam ruchy kolo15 tyg. Najlepsze jest to, ze jak powiedziałam o tym mojemu ginowi to mi nie uwierzył buahahahaha no bo niby skąd od ma to wiedzieć?:tongue:

W pierwszej ciąży też piłam glukozę z cytryną i dało radę, wypiłam sobie na spokojnie w domu, odczekałam i poszłam na badanko. Przy następnej wizycie gin mi mówił, że tez mi d da już na to skierowanie.

Co do poduszek to te z Motherhood są rzeczywiście drogie-ponad 100 ale znalazłam tez duże za ok 50zl.
    http://allegro.pl/duzy-rogal-fasolka-poduszka-dla-ciezarnych-155cm-i3936529688.html

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Poziomko bardzo bym Cię chętnie wpuściła przed siebie, bo u mnie to chyba nic się ciekawego do czwartku nie przydarzy :bigsmile:

Ja za poduszkę dałam chyba ok 70zł. Ale głowy sobie już obciąć za to nie dam.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    U mnie robią to badnie tak: przychodzisz na czczo i pobieraja krew, pijesz ta glukoze i po godzinie pobieraja drugi raz, a po nastepnej godzinie 3 raz...
    Suwaczek z babyboom.pl Suwaczek z babyboom.pl
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Natalia trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę

Maria ja mam to samo oddychać nie idzie w każdej pozycji żle,ehh jeszcze trochę nam zostało wsumie najgorsza końcówka.

Mnie na samom myśl o wypiciu glukozy mdli beeeee nigdy więcej.

Poduszkę niby myślałam żeby kupić,ale kasy było mi żal i jakoś sobie muszę radzić bez niej.

Ostatnio na wizycie pytałam się ginka o toksoplazmoze bo nie kazał robić wcześniej drugi raz to powiedział że teraz już sensu nie ma bo to powinnam w 20 tyg ;/ a jak wtedy byłam w szpitalu to pewnie miałam robione mam sprawdzić ehh no i sprawdziłam nie miałam. Co mówicie zrobić jeszcze? Zła jestem na niego bo powinien tego dopilnować
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Zanettt, ja Toxo miałam w I trymestrze, a w 29. tygodniu miałam powtórkę, ponieważ pierwsze wyniki wyszły dodatnie w obu klasach na szczęście przy bardzo wysokiej awidności. Teraz przy powtórce IgG - dodatnie, IgM - ujemne. W sytuacji, kiedy pierwszy wynik wykazał, że w przeszłości przechodziłaś Toxo, czyli IgG było dodatnie, a IgM ujemne, raczej nie powtarza się badania, chyba, że sama wartość IgG budzi wątpliwości, ale wtedy wg mojego zakaźnika, należy powtórzyć badanie po 3 i 6 tygodniach od pierwszego pobrania.

Kojarzysz jaki był Twój pierwszy wynik ?

Poziomko, Wasz wielki dzień nadchodzi :bigsmile: Musisz czuć się z tym uczuciem wspaniale :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Karolajnas oj tak czuje sie wspaniale...nie moge uwierzyc, ze to JUZ!!! Tak dlugo czekalam na ta ciaze a teraz bedzie juz po? Strasznie szybko mi zlecialo te 9miesiecy, nie mialam nawet "czasu" nacieszyc sie brzuszkiem i tymi kopniaczkami...a juz za 3dni bede tulic swoja kruszynke....ciesze sie strasznie, ze tak mocno zmieni sie moje zycie, ze juz teraz bedziemy we troje, ze nic juz nie bedzie tak jak dawniej i teraz zawsze bede miec ta swoja kruszynke tylko dla siebie:heartsabove: to bedzie MOJE dziecko, cos co wyszlo ze mnie, cos co powstawalo we mnie...jestem z siebie taka dumna! TA CIAZA TO MOJE NAJWIEKSZE ZYCIOWE OSIAGNIECIE!!!:cheer:
    Ostatnio z mezem mamy fazy na mowienie: to juz nasz ostatni wypad na zakupy we dwoje, to juz nasza ostatnia niedziela we dwoje, ostatni raz ogladalismy jakis program we dwoje...nawet jak rosol gotowalismy w niedziele to w tym samym czasie powiedzielismy, ze gotujemy ten rosol ostatni raz przed narodzinami malenkiej....tak strasznie sie cieszymy a zarazem nie mozemy uwierzyc, ze to juz!!!! Aaaaaaaaaaaaa jestem w euforii!:jumping::crazy::crazy:
    Za kazdym razem kiedy wchodzimy do sypialni to nachylamy sie nad lozeczkiem i mowimy do niego jakby malutka juz tam lezala :tooth:wiem, wiem troche chore hehe cala ciaze mowilam do malutkiej zeby siedziala u mamy w brzuszku jak najdluzej, bo nigdzie nie bedzie jej lepiej jak tam....a teraz, za pare dni bedzie juz na brzuszku mamusi lezala i tam przy piersi bedzie jej najlepiej:heartsabove:
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Przepięknie to napisałaś, Poziomeczko :bigsmile: Strasznie się wzruszyłam ... ale to wszystko prawda ! Sama też czekam i rozmyślam, jak piękne stanie się nasze życie, kiedy dołączy do niego nasz Synek :bigsmile:

Zatem bardzo mocno trzymam kciuki za spokojny przebieg CC i szybki powrót do formy ! Będziesz miała jak dać nam znać, że Wasze Szczęście jest już na świecie ? :smile: Będziemy tu czekać z radością na tą nowinę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Bede miec telefon, maz juz wie, ze ma wszystkich o wszystkim informowac hehe takze jak tylko bedzie po cesarce to na pewno napisze:wink:
    Ciekawe ile nasza mala Poziomeczka wazy:wink:dzis zobaczymy ja ostatni raz poprzez usg! :)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dalam rade z ta glukoza choc latwo nie bylo, wieczorem wyniki wiem za naczczo mam dobre bo pobrala mi tez z palca, ciekawe jak po obciazeniu

Ja rogala kupilam dopiero w tej ciazy i musze prYznac ze do tej pory w nim nie spalam bo jest dla mnie strasznie niwygodny, ja spie na plaskich poduszkaj a tu mnie szyja boli
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Brawo Kakai :bigsmile: U mnie też robiła położna pobranie z palca, wyniki z krwi z żyły wyszły jeszcze niższe niż z palca.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Kakai to dobrych wyników życzę :)

Ja właśnie z samym wypiciem glukozy nie miałam najmniejszych problemów (z cytryną piłam), ale tak 15 minut po jej wypiciu zrobiło mi się potwornie niedobrze, dostałam dreszczy i prawie zemdlałam...na szczęście robiłam badanie w przychodni mojego gina i pielęgniarka położyła mnie na leżance w pokoju do ktg i przyniosła miskę "na zaś" :p
    Dodam, że wyniki miałam jak najbardziej ok :)
    --
  1.  permalink
    zanet, przepiękny kocyk. Jestem pod ogromnym wrażeniem.
    Piszecie o glukozie. To moja trzecia ciąża,powinnam do wieli rzeczy przyzwyczaić się i nie przejmować, a jednak są sprawy, które mnie mierzą:

1. hemoroidy poporodowe(coś strasznego)
    2. będę ponownie próbować rodzić bez nacięcia, ale podczas pierwszego porodu żałowałam, żę o to poprosiłam. Myślałam, że mnie ozerwie, a głupio mi było błagać o to by mnie położna nacięła jednak :D Teraz znowu plan taki sam i ponowne obawy.
    3. glukoza- koszmar. Nie dałam rady ani w pierwszej, ani w drugiej ciąży wypić do końca. Strasznie mnie cofało. Przez kolejnych kilka miesięcy dosłownie czułam ten smak!!!! Mąż mówił, żę przesadzam, a ja naprawdę na hasło glukoza miałam w ustach ten posmak. Obrzydlistwo. A jeszcze u nas nie wolno pić z cytryną. Mam jednak plan nie dać się i jednak walczyć o tą cytrynę;)
    •  
      CommentAuthorLesława
     permalink
    PoziomkaUK, pięknie napisałaś o oczekiwaniu na Malutką i ostatnich razach "przed" :) Aż się wzruszyłam :)

Przede mną też krzywa cukrowa, damy radę Dziewczyny :) Na szczęście nie robi się tego co miesiąc jak morfologię ;)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    karolajnas: Brawo Kakai U mnie też robiła położna pobranie z palca, wyniki z krwi z żyły wyszły jeszcze niższe niż z palca.

oo fajnie, ejstem ciekawa jak wyjdzie w porównaniu z pierwszą ciążą:)
    sardynka85: zrobiło mi się potwornie niedobrze,

współczuje:confused:
    matkaswejcorki: Obrzydlistwo.

nnoo fujj
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    poziomkoUK Cudownie ujęłaś swoje emocje i uczucia. Mój mąż też bardzo często nachylał się nad łóżeczkiem i czasem nawet wzbudzał tym moje rozczulenie ogromne...Toż tyle lat czekania na drugi cud!
    Mam nadzieję, że na USG wszystko ok! A do czwartku BOZIU toż lada dzień :smile: i będziesz tuliła swoje maleństwo :smile:

My dziś wzięliśmy się za malowanie łóżeczka... :shocked::shocked: napadło mnie coś i z koloru Teak (młody odziedziczył łóżeczko po siostrze kupiliśmy wtedy cały zestaw sosnowych mebli w pięknym ciepłym kolorze TEAK... łóżeczko z funkcją JUNIORA ) ALE PONIEWAŻ docelowy kolor w pokoju młodego ma być jano- szary z pasami zieleni i ew granatu więc ten TEAK za nic pasował nie będzie :/...

Chciałam mieć kolor biały...wiadomo po pomalowaniu jednej warstwy dupki nie urywa :shamed::confused: ale liczę, że strzelimy jeszcze jedną i ładnie będzie. Zależy mi też trochę na takim efekcie mebla starodawnego, prowansalskiego....przetarć nie zrobię ale właśnie jak się tak nie domaluje idealnie gładziutko to może coś fajnego wyjdzie...
    --
  2.  permalink
    mariaekad, a jaką farbą bedziesz malowała? Mnie też czeka to w przyszłości i zastanawiam się czy zwykła farba do mebli wystarczy?
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mam juz wyniki, po obciążeniu glukozą wyszło 118, także ładnie:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    MATKASWEJCORKImalujemy farbą bondexa. Ponoć najlepsza i najtrwalsza. Nie pokrywa idealnie ale ma właśnie takie prześwity ale nam na tym zależało :wink:

KAKAI:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mariaekad: docelowy kolor w pokoju młodego ma być jano- szary z pasami zieleni

oo wyobrażam sobie że będzie cudny:heartsabove:
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny musze sie wam pochwalic :surprised: bylismy dzisiaj na wizycie u Gin i bedzie chłopak :cool: Mały Oli rośnie jak na drożdżach, także jak ktoś może to niech dopisze mi do naszej listy chłopak :wink:
    --
  4.  permalink
    Wszystkim przyszłym mamusiom kibicuję! Z maluszkiem na świecie życie jest piękniejsze :)
    -- [/url]
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    hej kochane!!dzisiaj moj 34dc...18 dzien od owulacji i beta 442...w 14dniu od owulacji byla beta 109...cp myslicoe o przyroscie??nie jest za duzy??nie wskazuje na blizniaki??
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    karolajnas: Kojarzysz jaki był Twój pierwszy wynik ?
    Obydwa 0,1
    poziomkaUK: jak tam....a teraz, za pare dni bedzie juz na brzuszku mamusi lezala i tam przy piersi bedzie jej najlepiej
    Pięknie piszesz też się wzruszyłam
    mariaekad: Mój mąż też bardzo często nachylał się nad łóżeczkiem i czasem nawet wzbudzał tym moje rozczulenie ogromne...Toż tyle lat czekania na drugi cud!
    Maria macie łóżeczko rozłożone?Ja tak myślę żeby w przyszłym tygodniu kołyskę rozłożyć
    AniaaaaaaaaM84: Dziewczyny musze sie wam pochwalic bylismy dzisiaj na wizycie u Gin i bedzie chłopak
    Gratulację
    alissss: hej kochane!!dzisiaj moj 34dc...18 dzien od owulacji i beta 442...w 14dniu od owulacji byla beta 109...cp myslicoe o przyroscie??

Ja myślę że przyrost jest ładny masz kalkulator,na bliżniaki był by większy od początku raczej http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    No i jestem .. zaraz Was nadrobie ale tak po chamsku najpierw napisze o sobie :(

otoz... mam anemie :( i to ze ten posladek mi sie napina, boli dol plecow to to jest rwa kulszowa :(
    cukrzyca mnie ominela
    z mala wsio ok, +9kg mam ...
    mala wazy ponad 1,5kg
    i juz sama nie wiem w ktorym jestem tygodniu ciazy ;/ podobno jutro bedzie pelny 31;/
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Alissss, muszę Ci powiedzieć, że z tym wróżeniem bliźniąt z B-HCG to jak z wróżeniem z fusów. Moja przyjaciółka jest w bliźniaczej ciąży i przyrosty B-HCG oraz jej wartości miała niższe ode mnie, dlatego myślę, że do pierwszego USG nic nie jest przesądzone.

Zanettt86, kochana, u nas już od dwóch tygodni łóżeczko, zresztą jak i cały pokój czekają na Juniora :wink:
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    karolajnas- a Ty kochana jaki mialas przyrost??
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    nataliaa_: otoz... mam anemie :( i to ze ten posladek mi sie napina, boli dol plecow to to jest rwa kulszowa :(
    cukrzyca mnie ominela
    z mala wsio ok, +9kg mam ...
    mala wazy ponad 1,5kg
    i juz sama nie wiem w ktorym jestem tygodniu ciazy ;/ podobno jutro bedzie pelny 31;/

Oj nie dobrze złe się pewnie odżywiasz,waga małej to chyba w dolnej normnie centylowej? Podobnie jak moja,a co z tym tygodniem może według usg ci to liczył?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dostalam tabletki zelaza i mam diete taka aby uzupelnic zelazo produktami...
    mowil ze z mala ok, nie przyczepil sie do wagi..
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Alissss, wyglądało to tak: 12dfl - 30,7 -> po 72 h (15 dfl) - 239,6 -> po 48 h (17dfl) - 579,8 -> po 96 h (21dfl) - 5809. Mam nadzieję, że w miarę czytelnie opisałam, nie wiem tylko jak to wyglądało w kwestii procentowych przyrostów, ale możesz sobie wrzucić do kalkulatora.
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    alissss naprawdę przyrost bety jest bardzo ładny, ale nie przesądza o bliźniakach czy jednym maleństwie :-) ja co prawda betę sprawdzałam troszkę później (20dfl i 22) (gdzie teoretycznie już wolniej rośnie powyżej 1000) i miałam w górnych granicach - w tym kalkulatorze co karolajnas dawała linka, a ciąża u mnie pojedyncza :-)
    O ile dobrze pamiętam to w czwartek masz usg to wtedy wszystko będzie jasne!
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    ja w ciąży z Mikołajem w 11 dfl miałam betę 160 a w 14 dfl 960 ....także mega wartości i mega przyrost a Misio jeden :wink:
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    Karolajna- a mozesz podac linka do tego kalkulatora?
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    żanett Łóżeczko mieliśmy już złożone od jakichś 2 miesięcy...ale patrzyłam na nie i patrzyłam i nie mogłam no....:confused: Tym bardziej, że całe 5 l szarej farby nam zostało po zrobieniu sypialni...postanowiłam dodać trochę białej i w ten sposób lekko szary będzie idealny...nO ALE WTEDY ZA CHOLERĘ łóżeczko nie będzie do niczego pasowało :neutral: więc przekonałam M, że białe jest piękne i MALUJEMY :surprised:
    alissss Ja doskonale rozumiem Twoje obawy o przyrost bety...ja żyłam przez to w permanentnym stresie i pytam się po co???? Czy ma to jakieś znaczenie, czy masz w sobie jedno czy dwa życia???PRZECIEŻ CZEKAŁAŚ NA TEN CUD DOŚĆ DŁUGO PRAWDA???
    Ciesz się tym beta przyrasta a TO NAJWAŻNIEJSZE :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Ja mialam taki maly przyrost bety ze pewnie gdybym znala normy to myslalabym ze poronilam bo prawie stala w miejscu, ale ńie mialam o zadnym kalkulatorze przyrostu pojecia i nieswiadomisc czasem jest duzo lepsza bo czlowiek sie nie stresuje :)

nataliaa a ktory masz tydzien cazy wg usg?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.