Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoralissss
    • CommentTimeFeb 3rd 2014
     permalink
    mariaekad-no wiadomo,ze jakby byly blizniaki to sie oswoje z ta mysla i bede megaaaa szczeliwa..ale teraz jestem na etapie, ze chce jedno:P:P
    sardynka- no faktycznie mialas spory przyrost:) ja wiem, ze moj nie jest jakis duzy ale kolezanka mnie nastraszyla:)
    •  
      CommentAuthorEwa1406
    • CommentTimeFeb 3rd 2014 zmieniony
     permalink
    Alis mi w tej ciąży lekarz w ogóle nie zlecał bety. Sama zrobiłam przed wizytą, ale pierwsze skierowanie na badania i kartę ciąży dostałam na wizycie jak na USG pikało już serduszko.
    Przyrost jest ważny, ale jeśli jest zły, to i tak nic zrobić nie można. Dlatego uważam, że trzeba cierpliwie czekać na ten pulsujący pikselek na USG.
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Alisss mi lekarz mówił że 50% minimalnie powinno wzrosnąć w ciągu 48h jeśli w czwartek masz usg powinno być już widać pęcherzyk jest on widoczny przy becie ok 1000.

Białe łóżeczko piękne Maria mi też się podoba takie :) Ja kurcze do tyłu jestem z przygotowaniami jutro jadę wieczorem do mamy na dwa dni ale jak wrócę to musze w końcu wyprać wózek złożyć kołyskę i torbę spakować bo mam tylko spakowaną piżamę ręcznik podkłady majtki i kilka kosmetyków.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink

Treść doklejona: 03.02.14 23:31
    Alisss Wybacz ale na obecnym etapie ciąży to jak wróżenie z fusów :neutral: poza tym nawet jeśli jesteś w ciąży bliźniaczej to będziesz miała prawie całe 9 miesięcy na oswojenie się tą myślą... Mh.. No a jeśli chciałaś tylko jedno dzieciątko to czemu świadomie zdecydowałaś się na stymulację??? Nie wiedziałaś o tym że po stymulacji prawdopodobieństwo ciąży mnogiej jest duże ??? Moim zdaniem powinnaś skupić się teraz na radości, że się udało i modlić się aby ciążę utrzymać.

Żanett- no ja mam obecnie świra na punkcie szarości i bieli :wink: że mój M się na te moje ekscesy zgodził :wink: Na pewno się pochwalę efektem końcowym :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Libra1610: nataliaa a ktory masz tydzien cazy wg usg?

rano zerkne w wyniki i w karte bo juz zglupialam :(
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    mariaekad- zdecydowalam sie na stymulacje...bo po 1,5 roku staran, rozczarowan i smutkow czlowiek robi wszytsko co moze pomoc, zadzialac...no i oczywiscie, ze sie megaaa ciesze i modle, zeby wszytsko skonczylo sie dobrze...dzisiaj przez caly dzien balam sie , ze beta bedzie za niska, teraz wyliczam, ze moze za wysoka...aaaaaaaaa zwariowac mozna.. aaaa no i na meza zaczelam sie drzec jak walnieta...:P:P:P musze troche wyluzowac...
    a Ty pamietaz swoj przyrost bety??

Treść doklejona: 04.02.14 00:00
    ps...tez uwielbiam biel i szarosc...i wtych kolorach marzy mi sie urządzić pokoik dla dzidzi...koniecznie podziel sie efektami:)
    •  
      CommentAuthorMuriah
    • CommentTimeFeb 4th 2014
     permalink
    Tak żartem powiem, że dyskusje o becie powinny być zakazane. Ja też pamiętam, że przy Dominiku włosy z głowy rwałam, czy aby nie za mało. Po pierwszym prawidłowym przyroście dałam sobie spokój i postanowiłam zamknąć ten temat na wieki. I zamknęłam, bo przy Stasiu betę zrobiłam raz, aby potwierdzić ciążę. alissss nie ma się co przejmować, przyrosty masz, a reszta faktycznie wróżenie z fusów.

Dziewczyny :smile: Dzisiaj mamy ze Stasiem termin :))
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    alissss: musze troche wyluzowac...

To będzie dla Ciebie i dzieciątka najlepsze, więc postaraj się z całych sił i pamiętaj, że różne pytania, dylematy, stresy towarzyszą na każdym etapie ciąży, więc naucz się radzić sobie z tym, jak tylko to możliwe.

Treść doklejona: 04.02.14 10:28
    Muriah: Dziewczyny Dzisiaj mamy ze Stasiem termin :))

A jakaś pełnia się nie szykuje, czy coś?? ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
    • CommentTimeFeb 4th 2014 zmieniony
     permalink
    Muriah: bo przy Stasiu betę zrobiłam raz, aby potwierdzić ciążę

Dokładnie tak samo zrobiłam w tej ciąży. Aby skończyć z sikaniem na testy z apteki zrobiłam betę i sprawa była jasna. Z resztą nawet położna (jak poszłam zapisać się na wizytę do lekarza) powiedziała, że drugi raz mam nie robić. Bo nie ma po co się stresować. A co ma być to będzie i liczenie przyrostu bety nic nie da. Plus ja mam jakiś dziwny pogląd na temat wczesnych poronień. Są bardzo przykre i mnie nie spotkały, ale uważam, że jeśli do nich dochodzi to z jakiegoś powodu. W końcu natura sama odsiewa uszkodzone zarodki...
    Zaraz pewnie baty dostanę za takie stwierdzenia, ale trudno... Takie moje zdanie.
    No i gratuluję skończenia 40 tygodnia!!! :bigsmile:
    Jak ja też już bym chciała... Nawet muszę przyznać, że nie boję się żadnego porodu. Miałam poprzednio CC, a teraz jak się uda, to chcę SN. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona.
    Póki co dziś o 14.20 mam USG 4D :)))
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Ewa moja ginka uważa dokładnie tak samo. Ja wolę się nie wypowiadać, bo nie miałam żadnego poronienia, a domyślam się, że to jest trauma straszna. Poza tym poronienie może być z winy organizmu matki, a nie wad dziecka, więc nigdy nie wiadomo.

A pełnia dopiero 15 lutego.
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    aliss
    Ja w ogóle jestem ewenement bo staraliśmy się 3,5 roku i jak się @ nie pojawiła to akurat na mazury jechaliśmy ze znajomymi...głusza totalna do miasta daleko a do apteki jeszcze dalej. Ani testu ani bety przez tydzień wakacji... Jak wróciłam siknęłam więc już mega dwie krechy były...dla spokoju poszłam na betę była mega wysoka bo ciąża już była wtedy ponad 5 tyg i dwa dni później przyrost ...I KONIEC!!!!!! Pomijając fakt, że każda z nas chciałaby na już wszystkie wiedzieć być pewna itd. to uważam, że spokój nas uratuje :wink:

Dziś malowaliśmy drugą część łóżeczka JUTRO 2 WARSTWA :smile: NO CIEKAWA BARDZO JESTEM EFEKTU KOŃCOWEGO Pochwalę się na pewno jak się wpierw nie pochlastam :wink::smile:

muriah Pewna byłam, że w tym czasie to już tuliła będziesz malucha... a może mu za zimno :cool: i chce jeszcze w ciepełku posiedzieć :wink::smile:

EWA TRZYMAM MOCNO kciuki za Twoje USG :smile:
    Ja za tydzień wizyta i badania i mam nadzieję że Domi przybrał ładnie...i w sumie mogę rodzić :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    ja juz szybciutko zalecam sie do waszych rad i w ogole nie mysle juz o tej becie:) i powiem wam, ze poki co naprawde dobrze sie czuje:)
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    mariaekad to widzę że chyba mamy tak samo bo ja sobie wymyśliłam białe mebelki plus tapeta szara w białe kropeczki na jednej ścianie i delikatny róż w dodatkach ;)
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    mariaekad, szpilka- a mi sie marzy cos w tym stylu: http://www.e-aranzacje.pl/a/10475,jak-urzadzic-pokoj-dzieciecy

Treść doklejona: 04.02.14 12:11
    chociaz mamy tylko dwa pokoje wiec bedziemy spac razem z maluszkiem...ale jakies elementy do sypialni z tych aranzacji sie wstawi:P
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    szpileczko JA generalnie różu dodawała nie będę :wink: no chyba, że z Dominika nagle wyjdzie Łucja :shocked: to byłabym w szoku :wink:
    Ale marzą mi się dwie duże ściany właśnie w jano-szraym kolorze a dwie od skosów z pasami...
    Na razie sobie mogę po planować...bo małż uparł się, że młody śpi z nami w sypialni...Niby nic przeciwko temu nie mam bo sypialnia 25 metrów ma więc ganiać się możemy :bigsmile: no ale ja już mam syndrom planowania, wicia gniazda w jego docelowym pokoju (aktualnie pokój zabaw).

ALISS Bardzo fajne aranżacje
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja po wizycie na NFZ szyjka bez zmian ehh a miałam nadzieje że powoli coś się ruszy z chłopakami już dawno miałam szyjkę skróconą i rozwartą na 2 cm więc wydaje mi się że chyba nie będę szybciej rodzić pewnie dopiero po 39 tyg planowe cc.GBS pobrała mi a powiedzcie mi ile płaciliście prywatnie za to badanie?
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Zanettt86, ja płaciłam 30 zł.
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny przyszłam się pochwalić wczoraj miałam badania prenatalne usg i badania krwi. Wszystko oki na 90%.... 100% tylko inwazyjnie.... bardzo się ciesze strasznie się denerwowałam. Badania trwało 1,5 godziny bo małe w ogóle nie chciało się obrócić i Pani Dr nie mogła przezierności karkowej zrobić.....

Na kogo teraz czekamy bo mi się lista zagubiła :( ??
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    MAGDZIKK10- SUEPRE!!!!:)NO TO PEWNIE MEGA CI ULZYLO?? SUPER!! TERAZ CZEKAMY NA DZIDZIE
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Muriah i jak tam ?? Nic?
    U mnie po wczorajszej wizycie bez zmian..malutka dalej ma wszystko w pupci i siedzi sobie wysoko po lewej stronie. Wymacala mi brzuch jakas praktykantka, az bolal mnie pozniej pol wieczoru :confused:
    Takze cesarskie ciecie planowane jest dalej na czwartek, na 7:30 mam sie stawic w szpitalu. Dostalam podkolanowki uciskowe (baaardzo seksowne hahaha), zel do kapieli i tabletki i CZEKAMY!!! No chyba, ze zdecyduje sie jednak odwrocic w czwartek, bo zrobia jeszcze jedno usg przed cc. Znieczulenie zaplanowane podpajeczynowkowe. Nie wiem czym sie rozni od typowego Epiduralu?
    Jutro rodzice urzadaja "kolacje pozegnalna" hihihi i w czwartek staniemy sie RODZINA:grouphug:
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
  2.  permalink
    a ja nigdy nie robiłam bety bez wyraźnego zalecenia lekarza. W każdej ciązy kazał zrobić raz i to wszystko. Sama myśl o niej mnie stresowała. Te wszystkie przyrosty, za małe, za duże, eeeee, to nie dla mnie :)
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Poziomeczko u mnie nic a nic. Wątpię, żeby coś się do czwartku zmieniło. Ale wspaniale, że już za chwilę będziesz Mamusią :smile:
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Trzymam kciuki zebys nie musiala dlugo czekac :bigsmile:
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    • CommentAuthorTrantitla
     permalink
    Cześć dziewczyny :) Jestem całkowicie nowa i będę potrzebowała dużo Waszej pomocy zapewne. Jakieś 2 godzinki temu zobaczyłam na teście 2 krechy, co mnie troszkę zdziwiło, bo zaczęliśmy się starać 2 m-ce temu, a tu siup, tak szybciutko :) Ukochany w pracy, będzie miał niespodziankę po powrocie, a jutro muszę się umówić z ginem, coby potwierdzić dobrą nowinę :) No to cóż, pochwaliłam się, emocje dalej mną trzęsą, pozdrawiam :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Trantitla! Gratulacje! I witamy w naszym gronie ;) to Twoja 1 ciaza? ;)
    --
  3.  permalink
    Trantitla gratulację :)

Dziewczyny no to trzymam kciuki za porody łagodne :)
    • CommentAuthorTrantitla
     permalink
    Pierwsza i jestem przerażona jak małe dziecko :) Mam nadzieję, że lekarz potwierdzi i powie, że wszystko w porządku :)
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    mariaekad no nie dziwię się że ty bez różu. U nas mała też będzie na początku z nami spała bo nie będzie mi się chciało między pokojami latać i chciałabym właśnie już wić tam gniazdko ale na razie pokój zamieszkują szczeniaki :cool:
    alissss bardzo fajne te aranżacje ale mebelki takie są strasznie drogie :( Ja na razie zrobię tańszą wersję, czyli komoda zwykła prosta biała z Ikei ;)
    Trantitla trzymam kciuki :)
    poziomkaUK fajnie, ja już doczekać się nie mogę
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    Trantitla-gratulacje!!!:) wiem co czujesz bo sama 5 dni temu zobaczylam pierwsze w swoim zyciu 2 kreseczki:)

Treść doklejona: 04.02.14 19:22
    Szpilka- no wlasnie domyslam sie, ze beda mega drogie..ja tez w Ikei jak cos kupie...zresztą w sypialni i tak mam meble z ikei wiec cos sie dopasuje:)
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    To i ja oficjalnie melduję się w tym wątku po raz drugi :) Bąbelek potwierdzony na usg, wszystkie wymiary zgodne z tc, termin porodu 18.09 (jak się komuś chce może mnie wpisać na listę, bo z telefonu nie dam rady)
    --
    • CommentAuthoralissss
     permalink
    sardynka- super:) to bedzie panna??w sensie znak zadiaku:P
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    alissss: sardynka- super:) to bedzie panna??w sensie znak zadiaku:P

jeśli urodzi się w terminie to tak, a jeśli się zasiedzi (jak brat) to chyba waga :p
    --
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    Korzystając z okazji, że kroi się kilka zmian na liście i ja proszę o dopisanie mi dziewczynki... A byłam święcie przekonana że chłopaka mam pod sercem. Z "wywiadu środowiskowego" wynikało, że przeczucia kobiet w tej kwestii w zdecydowanej większości się sprawdzaja a tu taki psikus! :D
    --
    •  
      CommentAuthorAriella
     permalink
    i ja tez poprosze o przyjecie mnie do grona szczesliwych oczekujacych mamus. wlasnie zaczelam 18 tydzien, termin mam na 18 lipca. :-)
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    montever: i ja proszę o dopisanie mi dziewczynki... A byłam święcie przekonana że chłopaka mam pod sercem

Kochana, gratuluję i dokładnie tak samo było u mnie, przeczucia zawiodły, dlatego teraz nie dumam :) Pamiętaj, że jeszcze czeka na nas niezła gromadka i jak mój mąż mówi, któreś z nich musi być chłopakiem :)
    --
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    Dzięki Hope! To prawda... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Gratuluję wszystkim nowym przyszłym mamusiom ;))) coś dzisiaj was bardzo duzo. ;)
    Ja dzisiaj odczuwałam trochę bolesne skurcze, przed chwilą wzięłam nospę i się uspokoiło. Ale to, że mam jakieś skurcze doszło do mnie po czasie xd bolał mnie tak co jakiś czas brzuch, twardniał, nadchodziła fala i było pssss alllla. I po chwili mówię "kurcze, takie coś to chyba skurcze". Boże a jak przyjdą te właściwe i znowu nie załapie, ze to jednak jest to ???
    --
  4.  permalink
    Oj uwierz ze zalapiesz he he, ja tez myslalam, ze przegapie ale jednak sie nie da :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Kurcze, dopiero co wpisywałam się na listę, a tu "nowe mamusie" się wpisują na wrzesień... to forum mi uświadamia jak ten czas ciaży szybko leci :) Gratulacje wszystkim :) Ja się muszę pochwalić! dziś pierwszzy raz poczułam wyraźnie czkawkę malucha, tak że od razu wiedziałam, że to "to" :)
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    A ja witam nowo przybyłe ciężarne i melduję się po USG 3D.
    Mała rośnie – waży teraz około 630g, wszystko rozwija się prawidłowo, tylko Pan wykrył niedomykalność zastawki trójdzielnej. Kazał iść do lekarza, który lepiej się na tym zna, ale uspokoił, że ta niedomykalność w niczym nie przeszkadza normalnemu funkcjonowaniu dziecka. Przepływ krwi przez serduszko jest w normie, ale "cośtam" znalazł i kazał sprawdzić raz jeszcze i dać znać czego się dowiedziałam.
    Muszę stwierdzić też, że Amelka wygląda zupełnie jak Maja na USG :) Już się śmiałam do męża, że tylko swoje klony robi i z nim nie gadam :D
    Aaaa no i na tyle był pewien, że to dziewczyna, że nawet wpisał to w opisie :)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ewa ja mam tą wadę, ogólnie nie przeszkadza tylko co jakiś czas trzeba zrobić ECHO. Jak jest w niewielkim stopniu to na nic nie wpływa ;)
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Poszłam do lekarza, który ma bardzo dobry sprzęt, ale sam przyznał, że muszę to sprawdzić u innego, który po prostu się w tym specjalizuje.
    Jutro zadzwonię i spróbuję się umówić jakoś.
    Nie martwię się tym, bo dobrze mi wyjaśnił, że wszystko jest OK. Poza tym może wcale tego nie ma :)
    Natomiast niewielka różnica w terminie z OM i USG przyprawia mnie o zawrót głowy. Na prawdę niewielka, bo z OM mam 27 maja, a z dzisiejszego USG 31 maja. Nienormalna jestem jakaś, bo wszystko jest OK. Ale po tym co było w poprzedniej ciąży boję się chyba wyluzować tak całkowicie. Boję się przestać bać. Porównuję wagi i wymiary dzieci, sprawdzam na tych siatkach centylowych. Ba, nawet sprawdzam czy brzuch mam większy teraz :D
    Teraz jak to tu napisałam i przeczytałam, to muszę stwierdzić, że chyba mnie pogięło...
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Jednak rodzę. Info poślę przez koleżankę. Trzymać kciuki!!!!!!!!!!!!!
    •  
      CommentAuthorVolvic
    • CommentTimeFeb 5th 2014
     permalink
    Muriah powodzenia ! Szybkiego porodu życzę;*
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Czekamy na info, powodzenia:crazy::crazy::crazy:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    zagladam a tu tyle sie dzieje...:bigsmile:Muriah powodzenia i szybkiego bezbolesnego porodu życze:bigsmile:powiem szczerze że troszkę mnie to przeraziło że w jednej chwili wszystko może sie zmienic...nic sie nie dzieje a tu nagle bach!:shocked:
    a ja wczoraj byłam kontrolnie na ktg bo to tętno troszkę wysokie było ostatnio.teraz trochę lepiej,tzn tez skakało do 190 ale było też 130 co pierwszy raz widziałam.ogólnie przy ruchach tętno było większe i gin powiedział ze jest ok:bigsmile:nawet zapisała sie jakas akcja skurczowa:bigsmile:
    po za tym no to puszczam pawie po nocach:confused:ogólnie żle spie...że na koncówce nie można się wyspac:confused:
    czop śluzowy ciągle odchodzi,mam nadzieje że mały poczeka na tatę do soboty:bigsmile:a w sobotę tata ma urodziny:crazy:
    bananowiec myślałam że coś się u ciebie dzieje bo nic się nie odzywasz...:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Dzieje się tylko tyle, że spać nie mogę bo czekam aż coś zacznie się dziać:swingin::swingin::swingin:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    bananowiec: Dzieje się tylko tyle, że spać nie mogę bo czekam aż coś zacznie się dziać

dobre i to:tooth::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Muriah powodzenia

Ewa, u Mikołaja też wykryto niedomykalność zastawki (na połówkowym), też robiliśmy echo serca no i oczywiście wszyscy lekarze potwierdzili, że to nic poważnego :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLesława
     permalink
    Muriah, trzymam bardzo mocno kciuki!!! Czekamy na pozytywne wieści :)

Poza tym witam wszystkie nowe przyszłe Mamusie i życzę spokojnej ciąży :)

Loren i bananowiec, lada chwila i Wy napiszecie jak Muriah, że jednak rodzicie :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.