Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeFeb 5th 2014
     permalink
    Muriah pewnie już po jest już szczęśliwa mamusią :)
    Witamy nowe mamuśki sporo was pewnie jakiś wysyp będzie znowu bo to czasem tak falami idzie :)
    Ja jestem u swojej mamci z chłopakami na dwa dni zrobilismy sobie wycieczkę pociągiem :)
    Miłego dnia będę zaglądać
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Muriach urodziła o 1:20!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Witamy Stasia po tej stronie brzuszka!
    58cm i 3,62kg szczęścia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Ale super akcja porodowa!!! Gratulacje!!! Wszystkiego najlepszego Muriah!!!
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Cudnie, gratulacje serdeczne!!!
    --
  1.  permalink
    Witajcie, wczoraj byłam u lekarza, łożysko się trochę podniosło i jest nadzieja,że nie będzie przodujące i najprawdopodobniej będzie to dziewczynka-Zuzia(tak wybrała moja córka) ale 100% mi jeszcze nie daje. Mam już dość dobrze obcykane te zdjęcia usg i nic wystającego między nóżkami też nie widziałam:)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Muriah gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Muriah gratulacje :) Miłego poznawania się :)
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Witajcie Dziewczyny! chciałabym się dopisać do listy. Ponieważ po ponad 2 latach starań o drugie dziecko udało się nam!! :) 6 stycznia ujrzałam dwie kreseczki. 2i stycznia byłam u lekarza, widziałam Groszka i słyszałam serduszko :) teraz mogę dopisać się do listy. Termin wyznaczony przez gina to 17 września.
    --
  2.  permalink
    No no gratulację i witamy Stasia :)
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Muriah, gratulacje!
    Dzisiejsza noc była dobra! Urodził się też synek mojej przyjaciółki (jest na 28dni, ale na tym forum się nie udziela) :-)
    A ja zaczęłam 17tydzień ciąży z badaniami serca i z holterem założonym na 48h - nie mam pomysłu jak mam się myć z tymi wszystkimi kabelkami i wiszącym na szyi urządzeniem!
    Witam wszystkie nowe ciężarówki, pojawiacie się jak grzyby po deszczu i to cieszy!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
    • CommentTimeFeb 5th 2014 zmieniony
     permalink
    1. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    2. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    3. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    4. nika1981 - 24.02.2014 (dziewczynka)
    5. majulek81 - 1.03.2013 (dziewczynka)

6. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    7. myszaasia - 03.03.2014 (dziewczynka)
    8. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    9. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    10. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    11. esperanca - 12.03.2014 (chłopiec)
    12. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    13. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    14. GaggataB - 22.03.2014 (dziewczynka)
    15. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    16. helvetka - 26.03.2014
    17. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    17. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    18. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    19. dziewczyna600 - 03.04.2014
    20. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    21. nulla - 08.04.2014
    22. Libra1610 - 16.04.2014
    23. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)
    24. Lesława - 16.05.2014 (chłopiec)
    25. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    26. CiastoMiłości - 25.05.2014
    27. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    28. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    29. fitmama - 08.06.2014
    30. Evey84 - 10.06.2014
    31. justyn-rz - 25.06.2014 (chłopiec)
    32. P_Madzia - 28.06.2014 (chłopiec)
    33. Jaheira - 29.06.2014
    34. PENNY - 1.07.2014
    35. malgorzatka82 - 9.07.2014
    35. Karoolka - 9.07.2014
    35. doti28 - 9.07.2014
    36. montever - 14.07.2014 (dziewczynka)
    37. Ariella - 18.07. 2014
    38. Dii - 20.07.2014
    39. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014 (chłopiec)
    40. Anka80 - 22.07.2014
    41. Katiziie - 25.07.2014
    42. KasiaTasia - 27.07.2014
    43. Jolcia1984 - 31.07.2014
    44. helva - 03.08.2014
    45. Anecia84 - 10.08.2014
    46. Magdzikk10 - 14.08.2014
    47. dagus84 - 10.09.2014
    48. KatekMuc - 17.09. 2014
    49. sardynka85 - 18.09.2014
    50. matkaswejcorki - 01.10.2014
    51. Anabella2013 - ???

Dziewczynki starałam się poprawić listę. Robię to pierwszy raz :) jeśli jest coś źle to proszę o wybaczenie :) i poprawienie. Wiem ,że ktoś tu się zajmował lista ale dawno nie była wklejana :) buziaki
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Czesc :)
    Nie wiem czy wszystkie z Was zaglądaja na Bazarek wiec postanowiłam tu napisać.
    Może któraś z Was chciała by kupić ciuszki dla maluszka rozm 50-62
    Jesli tak prosze o wiadomosc na priv albo misia06@wp.pl
    --
    •  
      CommentAuthorhelvetka
     permalink
    Gratulacje dla Muriah i Stasia oraz wszystkich przyszłych mamuś!
    Ah, pamiętam te emocje na początku kiedy też dopisywałam się do listy..

Dziś po południu wizyta u doktorka. Już się nie mogę doczekać, 4 tygodniowa przerwa strasznie się ciągła. Mam wrażenie, że dzieciątko już się obróciło, bo przeponę mam nieźle skopaną i czuję czkawkę w dole. Jeśli faktycznie wisi jak nietoperek to mam nadzieje, że doktorek potwierdzi córeczkę :bigsmile: a nie jak do tej pory drogą eliminacji, bo nie widać "interesu" :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Jejciu, ale cudne wieści, Dzieciaczki się rodzą, kolejne pojawiają się w brzuszkach !!! :bigsmile: Piękne informacje :bigsmile: Oby tak dalej !!! Gratuluję wszystkim ropakowanym Mamusiom oraz wszystkim nowym przyszłym Mamusiom, które dołączyły do listy. Spokojnej ciąży !!!
    --
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    A mówią, że rok 2013 to początek niżu demograficznego.
    A tutaj co chwilę nowa mamusia :))
    Gratulacje dla świeżej mamusi!! I witam nowe z groszkami :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    o kurcze chwilke doslownie mnie nie było a tu takie nowinki!

muriah gratuluję synka i cudownego macierzyństwa zyczę!

witam cieplutko wszystkie nowe ciezaroweczki Trantitla, ariella, KatekMuc:bigsmile: lista powieksza się w zawrotnym tempie!oby tak dalej:wink:

AniaaaaaaaaM84 gratuluje synka a montever i Jolci dziewczynek:bigsmile:

Ja tez myslalam ze dziewuszke mam w brzuszku, bo ta ciąże znoszę zupełnie inaczej, czytaj:gorzej niż z synkiem i w ogóle się sobie nie podobam.Wrecz nie mogę na siebie patrzeć na zdjęciach! wczoraj bylam z tego powodu u fotografki na pierwszym z serii brzuszkowych zdjęć, wiec mam nadzieje ze mnie sfotoszopuje i będzie ok:wink:

Moja fryzjerka powiedziała mi wczoraj, ze u niej w 20 tyg.ciazy stwierdzono chłopaka, a 1,5 mies. później zmienilo się na dziewczynke i taka tez urodzila, wiec roznie z tym usg bywa:confused:

Dziewczyny robilyscie usg 4d, bo mój gin.robi 3d i nie nagrywa na cd, tylko wydruki daje, a ze chyba to będzie nasze ostatnie dziecko(aczkolwiek nigdy nie wom nigdy:wink:)to chciałabym mieć pamiatke. Tylko zastanawiam się w którym tygodniu najlepiej się wybrać. Dajcie znac!

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    justyn-rz, my nie robiliśmy specjalnie 3D, ani 4D, ponieważ w trakcie każdego USG u naszego lekarza przełącza on na widok 4D, nie dopłacaliśmy za to ani grosza, a z każdej wizyty wychodzimy ze zdjęciami i filmem nagranym na płytę DVD. Z tego, co mówił nasz spec od USG, najlepiej przyjść pomiędzy 25.-29.tygodniem. Takie jest jego zdanie. Nasz Junior w 21. tygodniu był taki drobniutki i przez to obraz 3D był słabiutki, a w 27. tygodniu a później w 31. tygodniu, mieliśmy już piękne zdjęcia Synka, z których ewidentnie wynika, że będzie to cały Tatuś :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ja byłam wczoraj na 4D i wszystko pięknie było widać. Córka podobna do taty będzie (znów!) :D
    Słyszałam, że najlepiej robić je między 24 a 28 tc. Tak też mówiono, gdy się rejestrowałam.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    HEJA DOTARŁAM :surprised:

ŻANETT U mnie w Klinice posiew z szyjki i odbytu 90 zł

MAGDZIK:clap: Cudowne wiadomości!!! Niech maluch dalej zdrowo rośnie :smile:

POZIOMKO trzymam mocno kciuki :smile:

TRANTITLA GRATULACJE...rozgość się... a na wizytę u gina to chyba za wcześnie :confused:

SARDYNKA WITAJ W NASZYM GRONIE :smile:

montever DZIEWCZYNKI SĄ SUPER ...gratulacje :smile:

ARIELLA MOJA przyjaciółka WITAJ, NARESZCIE!!!!:bigsmile:

EWA Super, że na USG OK a skoro gin mówi aby się nie przejmować to tak trzymać...i super, że dziewczynka :smile:

LOREN No to kochana w kolejce chyba następna jesteś :smile:

MURIAH :clap::clap::thumbup::thumbup::flowers::flowers: KOCHANA GRATULACJE WITAMY STASIA !!!!!!!!!!!

katekMuc WITAJ W GRONIE SZCZĘŚLIWYCH MAMUŚ...niech maluch zdrowo rośnie :bigsmile:

HELVETKA Trzymam kciuki za Twoją wizytę, będzie dobrze :smile:

JUSTYN-RZ nasz gin robi jedynie 3D chociaż 4D z tego co widzieliśmy też ma , wszystko nagrywa na płytkę z dokłądnymi opisami pomiarami...generalnie każdy filmik w okolicy 20 minut :smile:

Ja dziś malowałam drugi raz łóżeczko i oczywiście farby zabrakło :confused: a można jedynie dostać w Castoramie...i nerwa złapałam bo nie opłaca się po puszkę zapindalać 70 km :cry::cry: Więc cholera czekam do przyszłego czwartku bo jak na wizytę jechać będziemy to mamy klinikę koło Castoramy :neutral:

Do tego dziś moja starsza ma egzamin z katechizmu, a ja nalatałam się aby pity jak najszybciej załatwić...CZY WIECIE, ŻE w tym roku jeśli wasz łączny dochód przekroczy 112 tyś to nie ma już ulgi na dziecko :shocked::shocked::shocked::shocked::shocked: GRANDA ŁOBUZÓW!!

NO I :tooth::crazy::tooth::crazy: JESTEM NA 8 MIEJSCU mamo!!!!!!!!!!!!!!!!
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Muriah gratulacje!!!! :)) czekamy na nastepne rozpakowania...:)
    Mariaekad nie zebym cie straszyla ale niedlugo bedziesz na pierwszym miejscu hihih tak ja kazda z nas na naszej liscie:)

Treść doklejona: 05.02.14 12:06
    aaa no i wlasnie jeszcze jedno jutro mam badanie ginekologiczne...:) mam nadzieje ze cytologia pobrana ostatnim razem wyjdzie dobrze....
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Hej dziewczyny. Trochę mi zajęło dotarcie tutaj, ale wiedziałam, że macie informację, że urodziłam. 30 stycznia o 13.43 przez CC przyszła na świat nasza córeczka Jagódka. 3710g, 56cm 10/10 punktów. Niestety dostałam zakażenia rany i musiałyśmy dłużej zostać w szpitalu. Teraz jestem na antybiotykach. Liczę, że będzie ok i nie będę już wracać do szpitala.
    Poród miałam wywoływany 2 razy. Pomimo 40 sekundowych skurczy co 2 minuty rozwarcie wciąż było 2cm. Na szczęście lekarze zadecydowali o cesarce. Na szczęście, bo nawet przy CC był problem z jej wydostaniem i 2 razy poszerzali nacięcie :/
    Jagódka jest cudowna, choć była najgłośniejszym dzieckiem na oddziale. Zwłaszcza nocami daje do wiwatu.
    Trzymam kciuki za Was, a szczególnie za czołówkę. Życzę Wam zdrowych dzieci i porodów bez komplikacji :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Gratuluje dziewcazyny :)

stokosia87: Może któraś z Was chciała by kupić ciuszki dla maluszka rozm 50-62

ja chetnie rozm 56/62 body pajace spiochy
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Natalio - Przesyłam linki na priv :)
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    U mnie 39 tc na suwaczku...chyba trzeba spakować torbę :swingin::crazy::swingin::crazy:

Poziomka, jutro Twój dzień, prawda ? :clap::clap::clap:

Loren a Ty chętnie mnie wyprzedzisz sądząc po objawach ?:jumping::jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Muriah Ogromne gratulacje ;)

Właśnie wróciłam z wizyty. Szyjka się nadal skraca ma 2,8 cm, jest miekka i mam 0,5 cm rozwarcia. Za tydzień wizyta kolejna. Mam nadzieje, że doczołgam się do 37 tygodnia. Maluszek ma 2200 gram.
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Volvic ściskaj nogi bo to nie czas na was...
    --
  3.  permalink
    Muriah gratulacje :surprised: ale fajnie, ze juz jesteś po wszystkim :cool:
    Rownież gratulacje dla wszystkich nowych mam :smile:
    Ja teraz czekam na pierwszego kopniaka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    No, Volvic. Jeszcze trochę wytrzymaj. Żeby bobas ponad 2500 ważył, bo poniżej wezmą go za wcześniaka i będziesz musiała smigać obowiązkowo po specjalistach... A to czasochłonne jest.
    P.S. Na brzuszkach wstawiłam zdjęcie z wczorajszego USG 4D :))) Zapraszam.
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Ewa Wiem, wiem. Oszczędzam się, dużo odpoczywam, w domu prawie nic nie robię, biorę luteinę. Nie wiem co jeszcze mam zrobić, by go utrzymać dłużej w brzuszku:cry:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    rozmawiaj z nim powedz zeby sie w kolejke nie wpychal bo to nie ladnie... moze poslucha hihhi
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Volvic, nasi Synkowie jak widać lubią dokazywać i od początku pokazują, że mają swoje zdanie. Może ma to jakiś związek z imieniem :wink: Spokojnie, musisz się przestać martwić. Leż, odpoczywaj i nie martw się. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu, niestety.
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    bananowiec: chyba trzeba spakować torbę[/quote
    no czas najwyższy!:bigsmile:niemożliwa jesteś:tooth:
    [quote=bananowiec]Loren a Ty chętnie mnie wyprzedzisz sądząc po objawach ?

JA NIE CHCE!!!ale chyba nie bardzo to ode mnie zależy...ciekawa byłam która z nas pierwsza poleci: ja ty czy Poziomka...a Poziomka już jutro bedzie mamą wiec zostajemy we dwie prawie z tym samym terminem...póki co zaciskam nogi do soboty bo mąż wraca
    :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hejj!!

Wracam od ginki z dobrymi wieściami:bigsmile: Synek rosnie bardzo ładnie, waży 750g i mierzy 30cm, wszystkie pomiary adekwatne do wieku ciazy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Kakai cudowne wieści :) nic tylko się cieszyć
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    volvic a ginek do wagi sie nie uczepił jest ok jak na ten tydzien?Co do szyjki lez duzo i na pewno dochodzisz dluzej niz do konca 37 tyg.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Volvic: Właśnie wróciłam z wizyty. Szyjka się nadal skraca ma 2,8 cm, jest miekka i mam 0,5 cm rozwarcia. Za tydzień wizyta kolejna. Mam nadzieje, że doczołgam się do 37 tygodnia. Maluszek ma 2200 gram.
    --

kochana lez, wstawaj tlyko na siusiu i wytrwasz, zobaczysz i tak juz jestes daleko:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorhelvetka
     permalink
    Ja też mam pozytywne wieści od doktorka. Dzieciątko rośnie w siłę, waży ok. 2100g i faktycznie wisi już jak nietoperek. No i co ważne, potwierdzona córeczka więc mogę szaleć z wyprawką :bigsmile: :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hej Dziewczyny :)

Witam się po długiej przerwie :) Gratuluję świeżo upieczonym Mamusiom i tym, które własnie się dowiedziały, że Mamami będą :>
    Volvic staraj się nie denerwować tak, bo tym nie pomożesz ani sobie ani dziecku, nogi w górę i mocno zaciskaj, nie przemęczaj się, będzie dobrze, trzymam za to kciuki :)
    zanettt86: volvic a ginek do wagi sie nie uczepił jest ok jak na ten tydzien?

Ale waga jest ok, według centyli w skończonym 35 tc jest pomiezy 10 a 50, więc wszystko jest ok :>
    bananowiec: U mnie 39 tc na suwaczku...chyba trzeba spakować torbę

hahaha Bananowa Dziewczyno pakuj walizki, bo nie znasz dnia ani godziny :devil:

Ja powróciłam z dziecięciem z wojaży i dochodzę do siebie, więcej podróży do końca ciąży nie planuję :tongue: i nie wiem jak to się stało, że już w 2o tydzień weszłam :shocked: I prawdą jest, że druga ciąża "zaiwania" jak szalona :devil:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthormajulek81
     permalink
    Muriah gratulacje:)
    Ja od wczoraj chodze z takim strasznym uciskiem w dole brzucha,kazdy ruch sprawia mi bol a do tego cierpie na bezsennosc-spie po 2 godz.w nocy:/ W pierwszej ciazy czulam sie calkiem inaczej.Torby spakowane,bo wydaje mi sie,ze w kazdej chwili moze sie zaczac..
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    a ja mam pytanie co do listy... co z Anabella2013 bo niema ani daty ani nic nie pisze?
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Katiziie, Anabella2013 nie dała żadnego info odnośnie terminu, ani nie odezwała się po tym, jak tylko dała znać, że jest w ciąży. Dlatego tak to wygląda...
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    zanett Nie przyczepiła się do wagi. Poza tym moja mama rodziła też małe dzieci, ja ważyłam 2700 a mój brat 2900 :) Dziecko dogoni, a lepiej urodzić mniejsze niż takie 4-5 kilogramowe :-)
    --
    • CommentAuthorkaamii
     permalink
    gratuluję rozpakowanym, kakai i helvetka super wieści z wizyt, ja mam wizytę dopiero w poniedziałek i taka jestem ciekawa ile Niunka waży.
    Ja się pochwalę, że wszystko już mam gotowe na przybycie nowego członka rodziny, wyprawka zrobiona, poprane, poprasowane, pokoik prawie gotowy tylko jakieś drobiazgi do zrobienia
    Nawet torbę już dziś spakowałam do szpitala :)
    Myślicie, że oszalałam? Tak bym chciała żeby był marzec :)
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Volvic: zanett Nie przyczepiła się do wagi.

No pewnie, przecież jak na 35tc jest w normie :thumbup: Głowa do góry byle by nogi były ściśnięte :rolling::swingin:

Volvic: lepiej urodzić mniejsze niż takie 4-5 kilogramowe :-)

Najgorzej podobno urodzić główkę więc może być szczupaczek z dużą główką i nie ma co się cieszyć na zapas :rolling::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Volvic absolutnie nie napisałam tego zeby cie zdenerwowac po prostu z ciekawosci bo moj lekarz non stop marudzi ze mala mala a tydz temu miała 2300g
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Karolajns dzieki za info... zapomniala o nas anabella;( jutro wizyta niestety nie bedzie usg tylko badanie gin... na usg sie mam jutro umowic na wizycie;) pewnie bedzie w marcu jak znam terminy z nfz... jak nie pozniej...:(
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeFeb 6th 2014
     permalink
    Muriah GRATULACJE!!!!!!
    witajcie nowe przyszle mamusie:)
    jak cudownie jest zobaczyc siebie na pierwszym miejscu!!!jaki to zaszczyt hihihi
    a wiec witam sie (mam nadzieje) ostatni raz w dwupaku:crazy::crazy::crazy: oczywiscie nie mozemy z mezem spac, cieszymy sie ostatnimi chwilami z brzuszkiem:twosome:
    wczoraj mialam nieregularne skurcze, bol zoladka i niewyobrazalny bol spojenia lonowego:( plakalam caly dzien :( do tego bol miesni jak na grype :(:( ehh chyba to nerwy :(
    jak tylko Bede miala chwile to postaram sie jakos dac znac.
    trzymajcie kochane kciuki za nas:rainbow:
    ps. Bananowcu powodzenia!!! Czekam teraz na Ciebie:peace:
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Poziomko, spokojnego rozwiązania!!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Poziomko trzymam kciuki!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Poziomko ściskam kciuki to będzie najpiękniejszy dzień w Waszym życiu :heartsabove::heartsabove::heartsabove:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.