Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeFeb 7th 2014 zmieniony
     permalink
    PENNY: No dokładnie :P ja myślałam, że w drugiej ciązy wymiotowanie przez trzy miesiące non stop się nie powtórzy... no i na myśleniu się skończyło pawiowałam jeszcze gorzej niż w ciąży z Nadią

ja pierwszą ciążę miałam za to właśnie zupełnie bezobjawową, w 10tc po wydmach w Łebie biegałam i jadłam wszystko bez problemu...a teraz masakra, cały czas mnie mdli (od czasu do czasu kończy się pawiem), spać mi się chce 24/dobę...a wiadomo, że przy małym dziecku jest co robić...także pozostało mi liczenie na to, że w II trym to co najgorsze minie :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeFeb 8th 2014
     permalink
    Ja w pierwszej ciazy tez czulam sie super.jedynie pod koniec skurcze lydek dokuczaly...a teraz?...jestem żywym przykladem ze mozna wymiotować cale 9 miesięcy i co dzien zaczynać dzien mdlosciami a kończyć zgaga:confused:moze to wiek juz nie ten,organizm inaczej funkcjonuje...nie wiem...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    sardynka85: ja pierwszą ciążę miałam za to właśnie zupełnie bezobjawową, w 10tc po wydmach w Łebie biegałam i jadłam wszystko bez problemu...a teraz masakra, cały czas mnie mdli (od czasu do czasu kończy się pawiem), spać mi się chce 24/dobę...a wiadomo, że przy małym dziecku jest co robić...także pozostało mi liczenie na to, że w II trym to co najgorsze minie --

jakbym siebie slyszala! w pierwszej ciąży oprócz rosnącego brzucha zadnych objawow nie miałam:) a ta zupełnie inna! z tego wnioskowałam ze dziewczynka bedzie:wink: na szczęście od miesiąca jest i niebo lepiej(tfu tfu co by nie zapeszyć),to chyba przez to ze już 2 trymestr albo ze już na zwolnieniu jestem:)

karolajnas gratuluję braku hodowli:)

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    a my wczoraj całą czwórką :bigsmile: zaliczyliśmy wizytę u pani doktor ... Tadek roznosił gabinet, ale zbadać się mnie dało, wszystko jest jak najbardziej w porządku, może poza tym, że wg. ginki za duzo przytyłam :shamed: no ale w sumie z 55kg startowałam, teraz 62 mi wyskoczyło, nie wiem czy to 7 kg to AŻ tak dużo ? brzuch mam większy niż przy Tadziu w 20 tyg. (na zdjęcia z tego okresu patrząc) ale za to więcej się ruszam i mniej jem :wink: żeby nie było - nie przejmuje się tym jakos specjalnie, ale małżonek usłyszał i mi zabronił jeść pączki - ja w odwecie schowałam mu jego zapas czekolady, bo w sumie jego ciąża spożywcza rozwija się równie dobrze jak moja :tongue:

no i główna wiadomość po wizycie jest taka, że będziemy mieli drugiego synka :smile: ja nie wiem jak z tą ilościa testosteronu w domu wytrzymam :tongue:
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Loren: moze to wiek juz nie ten,organizm inaczej funkcjonuje...nie wiem...

Loren ja myślę, że to raczej sprawka hormonów, bo ja w pierwszej ciąży właśnie bardzo źle się czułam i wymiotowałam do samego końca :confused: Teraz jak ręką odjął w drugim trymestrze, a jakby nie patrzeć to starsza jestem :P

KasiaTasia gratuluję drugiego chłopaka, wesoło będziesz miała :devil::bigsmile::bigsmile:
    Mi Marcin zabronił jeść tyle czekolady, a dość sporo zjadłam w ciągu ostatnich dni :P Więc znalazłam sobie przepis w necie, na domową czekoladę na gorąco, dziś zrobiłam i jest pyyyycha:

2 szklanki mleka roślinnego - ja dałam domowej roboty kokosowe
    3 łyżki płaskie kakao - można dać dwie jeśli ma być też dla dziecka
    około 1/2 - 3/4 szklanki suszonych daktyli
    1/4 łyżeczki soli morskiej

Wszystko wrzucić do gara, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotowac pięć minut. Trochę niech przestygnie, zmiksować na gładką masę i jeść !!! Niebo w gębie, mega zdrowe, nietuczące, rozgrzewające :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Jeszcze dziś będę robić czekoladę z podobnego przepisu tylko, taką gęstą, może do naleśników się nada :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Witam się dzisiaj po pierwszym KTG....:tooth:

Jestem tak "nieporodowa", że bardziej się nie da :swingin::swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    KASIATASIA :shocked::shocked::shocked: 7 KG TO DUŻO :shocked::shocked: Chyba poprzez zazdrość ta lekarka tak powiedziała...ja mam na plusie ok 14 kg i wcale nie czuję się ciężka, utuczona itd. Ot każda kobieta tyje inaczej i w swoim tępie. Że o powrocie do figury potem nie wspomnę...Irytują mnie tacy lekarze. :confused:

I GRATULUJĘ SYNKA! :bigsmile:

BANANOWIEC mnie już by roznosiło :wink: może weź się za mycie okien :cool:

Ja dziś ogarniałam dom... ale padam na pyszczek :confused: planuję jednak mycie tych moich osyfionych zimą okien na ten tydzień...Bo jak się firanek nie ma to MASAKRA!!!
    Młody dziś grzeczny...ale jak się wyciągać zaczyna to ja wpół z bólu zgięta :confused:

MIŁEJ SOBOTY :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    mariaekad: może weź się za mycie okien

Umyte....:devil::rolling:

Nie chcę na siłę wywoływać skurczy jak szyjka jest jeszcze nie gotowa...będę męczyć siebie i Pipkę a szyjka dopiero zacznie się zgładzać....:shades: Młoda rusza się, nie zeszła do kanału bo brzuch wysoko, ma dobre tętno.....zacznie się jak Pipka będzie gotowa....tylko szkoda, że matka ciągle musi tyć :devil::jumping:

mariaekad: Bo jak się firanek nie ma to MASAKRA!!!

U mnie rolety robiły robotę :swingin::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    bananowiec My generalnie wszędzie mamy plisy :smile: no ale na dzień są całkiem odsłonięte tym bardziej, że słonko daje czadu i cieplutko w domu...okna salonowe duże więc i ciepło. No ale jednak szyba na przestrzał goła :confused:

Na poddaszu gdzie okna balkonowe mam firany więc zanim dojrzę, że brudne to muszę firankę zdjąć :wink:
    No a na dole ehhhhhh

Mnie dziwnie boli jedna strona brzucha i to zazwyczaj jak młody przybierze dziwną figurę , wyciąga się czy przeciąga...No ale jaki ból... :sad:

A Ty masz widzę anielską cierpliwość :smile: mnie już roznosi a co dopiero ja dotrwam do Twojego etapu :shocked:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    bananowiec a jak wagowo twoja córcia stoi???:bigsmile:bo troszkę jestem zestresowana waga mojego dziecia...:confused:
    bananowiec: Jestem tak "nieporodowa", że bardziej się nie da

na pierwszym KTG miałam to samo:bigsmile:a na drugim już jakies skurcze sie zapisały:bigsmile:takie po 80-100%

Treść doklejona: 08.02.14 19:32
    mariaekad: Mnie dziwnie boli jedna strona brzucha i to zazwyczaj jak młody przybierze dziwną figurę , wyciąga się czy przeciąga...No ale jaki ból...

mój wczoraj centralnie przez pępek chciał sie przecisnąć...:crazy:śmiesznie to wyglądało ale bolało też nieżle:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Kochane Dziewczynki, mam do Was pytanie, czy którejś z Was zaczął już odchodzić czop śluzowy ? Jeśli tak, to jak to u Was wygląda ? Ja mam podejrzenie, że u mnie tak się dzieje, chyba, że to normalne, że pod koniec konsystencja śluzu zmienia się na bardziej rozciągliwą.
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Mi tez zmienil sie śluz na taki rozciagliwy i dodatkowo czasem pojawia się taki duży glut przezroczysto-kremowy
    i tak juz od kilku dni:bigsmile:poki co krwi niezauwazylam.
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeFeb 8th 2014 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, właśnie odeszły mi wody!!!:shocked::bigsmile:
    Szykujemy się do szpitala. Trzymajcie kciuki! Błagam o modlitwę!
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Karola no co za wiadomość! Jestem z Wami myślami! Czekam na informację!
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Kurde Karola.....trzymaj się dzielnie, synek na pewno będzie pod dobrą opieką!!!!

Miałam właśnie Ci odpisać, że u mnie czop jeszcze nie odszedł a u ciebie już się zaczęło.....daj znać jak będziesz mogła :wink:

mariaekad: No ale jaki ból...

A jak u ciebie umiejscowione jest łożysko? Ja tylko w niektórych miejscach odczuwam to rozciąganie jako nieprzyjemne, ale ja mam łożysko na przedniej ścianie i ono amortyzuje dosyć mocno...

Loren: na taki rozciagliwy i dodatkowo czasem pojawia się taki duży glut przezroczysto-kremowy

Eeee chyba to nie ja powinnam mieć lidera :rolling::tooth:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Jeju...karola...az mam dreszcze:bigsmile:powodzenia,trzymaj sie dzielnie i czekamy na wiesci:bigsmile:
    bananowiec poki co jestem za tobą na liście i chyba na lidera sie nie zalapie...oby do piątku i będę przytulać synka:bigsmile:z objawów porodowych mam prawie wszystkie,skurcze dokuczają a nic sie nie dzieje...

powiedzcie mi kochane jak wagowo stoja wasze dzieciaczki???
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    U mnie tydzień temu było 3kg..coś mi Młoda przystopowała, ale to podobno normalne...no a biorąc pod uwagę, że na USG daje +/- 450g to generalnie na naszym etapie ciąży to już bardzo indywidualna sprawa...:wink::wink::wink:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    No to mój mial 3,5...troszke sie martwie bo ja cienka jestem,89cm w biodrach...ale pytalam giną i nic na to nie mówi.a dzidziuś duży...:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Loren ale to tylko szacowana waga...no i synek może być "ciężki" ale długi a nie kluska trudna do wypchnięcia...:wink::wink::wink:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Bananowiec ja mam taką nadzieję...bo troszke w strachu jestem jak mi gin powiedział ze moze ważyć 3800. Corka wazyla z ledwością 3kg i wszystkie kosci mi wymierzyli czy na pewno sie przeciwnie...JA TO PANIKARA JESTEM:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeFeb 9th 2014
     permalink
    Karola no to trzymam kciuki i czekam na wiesci o tym że Bruno już na świecie :)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Boże chwile mnie nie ma a tu KAROLAJNAS rodzi:shocked: toż ona miała termin chwilkę prze de mną :shocked: NORMALNIE MAM CIARY:smile: a już chciałam odpisać o śluzie, że wlaśnie zauważyłam od kilku dni dużą ilość rozciągliwego śluzu... Ale wiem jak czop wygląda wiew moim przypadku to chyba jeszcze nie to :smile: poza tym mój niech do środy siedzi - mam fryzjera a potem może sie rodzić >:bigsmile:

bananowiec ja mam łożysko na tylnej ścianie ale ruchy młodego na serio powodują u mnie ból :neutral:

co do wagi mój synek w trakcie 34 tyg ważył 1690 gr podejrzewam, że na obecną chwilę coś ponad dwa kg ale dla mnie ok, córkę rodziłam w 39 tyg z wagą 2700 gr i nie było niestety łatwo więc nie narzekała będę jeśli młody wagowo będzie taki sam... A ja cierpię na TOTALNĄ BEZSENNOSĆ :cry:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Karolajns coz za wiesci... jak znajdziesz chwilke wyslij jskies info... :bigsmile:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    KasiaTasia: no i główna wiadomość po wizycie jest taka, że będziemy mieli drugiego synka ja nie wiem jak z tą ilościa testosteronu w domu wytrzymam

ja mam dokładnie taki sam dylemat hehe aczkolwiek gratuluję bardzo:bigsmile:
    karolajnas: Dziewczyny, właśnie odeszły mi wody!!!Szykujemy się do szpitala. Trzymajcie kciuki! Błagam o modlitwę!

wow kochana a cos ty tak wystartowała?pewnie się igrzysk w soczi naogladalas i chcesz być pierwsza hehe:wink: zartuje oczywiście! trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! trzymaj się dzielnie!

a ja dziś w nocy jakies straszne sny miałam. najpierw mi się snilo ze urodziłam dziewczynke wiec ok ale potem przysnilo mi się za jakies male zwierzątko urodziłam, które mój pies zagryzł a potem jeszcze odwiedzila mnie kuzynka w ciąży i mi tak strasznie przykro bylo:shocked: masakra jakiś horror normalnie! chyba musze zbastowac z jedzeniem czekolady przed spaniem:confused:

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorKatiziie
    • CommentTimeFeb 9th 2014 zmieniony
     permalink
    Ja dzis tez zle spalam... Corka w nocy spala z plakala nie wiem o co cho ale po zmianie pampersa i polozeniu jej obok siebie w pozycii na boku uspokoila sie wiec niewiem o co jej chodzilo... potem miala jakis taki plytki oddech jakby sie bala czegos... ale potem juz spala do rana. Posatym maluszek w brzuszku wlasnie sie poruszyl wiec lekarka mowiac ze to nie mozliwe sie pomylila...

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 09.02.14 10:52</span>
    Aaa no i witam sie w rozpoczetym 5 miesiacu;))
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    justyn-rz to nie jesteś sama, też dzisiaj miałam koszmar związany z małym dzieciątkiem. :shocked: i do teraz jakoś dziwnie się czuje.
    Karolajnas Coooooo?! To nas zaskoczyłaś. Ja jestem tylko tydzień do tyłu, mam nadzieję, że za tydzień nie zacznę rodzić. Dzięki Tobie zaczyna do mnie dochodzić, że niedługo mogę być na porodówce:shocked: Tak czy inaczej życzę powodzenia, szybkiego porodu i zdrowego Brunona !!! :smile: Pozdrów go od wszystkich ciotek z forum :)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    mariaekad: poza tym mój niech do środy siedzi - mam fryzjera a potem może sie rodzić >

Ja mam fryzjera tydzień pózniej :)

Jak to jest dziewczyny dziecko urodzone w skończonym 36 tyg nie jest już wcześniakiem? Bo tak się zastanawiam odnośnie Karoli ona ma 36+4?
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Zanettt86 dopiero od skończonego 37 uznaje się, że dziecko jest donoszone
    --
  1.  permalink
    Moja córka urodziła się po skończonym 36 tygodniu więc w 37 zaczętym i ma wpisane w papiery,że donoszona. Nie potrzebowała dodatkowych zabiegów po porodzie ani konsultacji i dostała 10 punktów Apgar.
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Dziewczyny a ma któraś z Was kontakt z karolajnas albo dostęp do jej karty?

Martwię się bo to było zdecydowanie za wcześnie na poród....:sad:
    Oczywiście mały może wymagać niewielkiego wspomagania, albo i nawet wcale ale jednak to chyba za wcześnie dla płucek takiego maluszka.....
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Jolcia1984: Moja córka urodziła się po skończonym 36 tygodniu więc w 37 zaczętym i ma wpisane w papiery,że donoszona.

Moja znajoma też dwójkę urodziła w skończonym 36 tyg i mówiła że jest wpisane donoszona. Ale lekarze gadają że niby w 37 tyg choć też każdy uważa inaczej.
    bananowiec: Oczywiście mały może wymagać niewielkiego wspomagania

Oby było wszystko dobrze to zależy od dziecka mi ginek mówił że czasami jest tak że dziecko w 34 rodzi się w lepszym stanie niż to w 36 reguły nie ma.
    --
  2.  permalink
    KasiaTasia- o jak fajnie, że będziesz miała drugiego syna :) Fajnie się chowają dzieci tej samej płci :)

BANANOWIEC- dzisiaj jesteś nieporodowa, a jutro rodzisz :D Ja również byłam kompletnie nie gotowa, aż tu w nocy bach, wody odeszły :)

Karolajnas- powodzenia!!!!

A ja, po namowie paru mądrych, zdecydowałam posiedzieć w domu tydzień na L4. Jeszcze nie wszystko się wyciszyło, delikatnie różowy śluz się pojawia i przyznam, że chyba pierwszy raz w życiu jestem tak zdyscyplinowana. I leżę, leżę i leżę :D Boki już bolą, nawet już czytać się nie chce, w tv jeden wielki chłam. Nie wiem jak można tak leżeć przez całą ciąże. Toż to oszaleć można, hehehe.
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Przepraszając za to, że się wtrąciłam przed szereg i dziękując za wsparcie i wszystkie Wasze kciuki oraz dobre słowo, informuję Wasvkochane, że o godzinie 0.50 z wagą 2980g i wzrostem 54 cm, przyszedł na świat nasz Skarb! Bruno oczywiście kalendarzowo jest wcześniakiem, ale nie przeszkodziło mu to, żeby dostać 10 punktów Apgar :bigsmile:
    Junior jest prześliczny, bardzo podobny do Taty. Pięknie ssie pierś, na szczęście z laktacją pomimo CC nie mamy żadnego kłopotu. Ja po 6 godzinach od cięcia wstałam i czuję się wspaniale. Jestem po znieczuleniu podpajęczynówkowym. Wszystko już pracuje bez zarzutu :wink:
    Jesteśmy w nim zakochani po uszy :-) Postaram się wrzucić zdjęcie, ale piszę z telefonu, więc nie wiem, czy się uda.
    Pozdrawiamy Was drogie Ciocie i tym samym zwalniamy miejsce na liście :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Pisałam jednocześnie z Karolą, spiesząc z informacją spod jej karty, ale skoro się ujawniła osobiście to usunęłam...
    Karola, ogromne gratulacje raz jeszcze!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Karola gratuluję cieszę się, że wszystko okej z synkiem :clap::cheer::crazy::cheer::clap::crazy:

Wepchnęłaś się :devil::rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Karolajnas gratulacje!!!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    matkaswejcorki: a również byłam kompletnie nie gotowa, aż tu w nocy bach, wody odeszły :)

Serio a wcześniej żadnych skurczy i brak rozwarcia? Szukam nadziei....:tooth::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    KAROLAJNAS CUDOWNIE, BOŻE JAK SIĘ CIESZĘ!!! :flowers::flowers::flowers:
    Waga małego na prawdę super. Dobrze, że nie macie problemów z laktacją. Jak będziesz miała chwilę i czas to napisz nam CZEMU zakończyło się CC?????

BUZIAKI OGROMNE!!!!:kissing:
    --
    • CommentAuthormajulek81
     permalink
    KAROLAJNAS gratuluje:))) Duzo zdrowka dla Was.
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Tatuś zajmuje się Brunem, a ja chwilowo odpoczywam.

mariaekad, CC odbyło się ze względu na ułożenie miednicowe Juniorka.

No u nas nic nie wskazywało, że coś się zacznie poza tą podejrzaną wydzielina, która okazała się czopem. Wody chlusnęły podczas oglądania filmu w łóżku ;-) Usłyszałam coś w rodzaju korka od szampana i poleciało... Ho ho ho :-) Spokojnie wzięłam prysznic, domknęłam walizkę, zabrałam dokumenty i pojechaliśmy do szpitala. Zero skurczów przed badaniem, ale lekarz na IP podczas badania stwierdził, że szyjka ma ok. 1,5cm i rozwarcie na dwa palce. Po badaniu zaczęły się delikatne skurcze. Na salę operacyjną trafiliśmy pół godziny po północy, a godzinę później byłam już na pooperacyjnej. Jeszcze na bloku dostałam Bruna do przytulania przez ok.15 minut. Później pojechał do męża, bo przy CC na CITO niestety nie mógł być ze mną.

Cudnie jest być Mamą!!! Jestem najszczęśliwsza na świecie :heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Karolajnas gratulacje,wszystkiego dobrego dla was:)
    Maria a cc miała dlatego że Bruno pchał się na świat tyłeczkiem :)

Treść doklejona: 09.02.14 15:00
    Karola ale ci zazdroszczę :)Normalnie się wzruszyłam jak przeczytałam co napisałaś :'(Ja też już chcę niech ten czas szybciej mija noooo
    --
  3.  permalink
    karolajnas, rewelacyjne wieści!!!!! Gratuluję serdecznie. Teraz cieszcie się wspólnymi chwilami i niech nic nie mąci Waszego szczęścia i spokoju:)

bananowcu- no w drugiej ciązy nic a nic. Mało, że pracowałam niemal do końca, latałam jak kot z pęcherzem, ba, nawet imprezowałam(w przyzwoitych warunkach :D i okolicznościach rzecz jasna), a potem, na dwa tygodnie przed porodem sprzątałam całą chatę. Nic to nie pomagało, a przynajmniej tak mi się wówczas wydawało:) W dniu planowanego porodu poszłam na tak zwane "wywoływanie porodu" przez moje koleżanki z pracy. Obie panie spiły się na umór, ja wyśmiałam się jak nigdy, wróciłam do domu po północy z przeświadczeniem, że chyba jednak już zawsze będę chodzić w tej ciąży :D Jeszcze posiedziałam na gg i pogadałam z pijaną koleżanką, po czym udałam się na spoczynek. Coś koło 1 w nocy było. Za 2,5 h obudziły mnie odchodzące wody. Uwierz, rodzenie, w tamtej chwili, było ostatnią rzeczą, o jakiej marzyłam. J a chciałam spać, spać i spać! Przecież dopiero co się położyłam:D No i zatkałam się ręcznikiem, mając nadzieję, zę to wystarczy i zanim pojawią się skurcze, to ja trochę jeszcze pośpię. Adrenalina zrobiła jednak swoje i spać się nie dało. Parę dni wcześniej byłam na ostatniej wizycie. Lekarz powiedział, że na razie nic się nie dzieje, a do porodu jeszcze kawałek. Tak więc, nie znasz dnia i godziny. Powodzenia :)
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Ależ mu się śpieszyło do mamusi :smile:
    JA TEŻ JUŻ CHCĘ MIEĆ DOMINIKA PRZY SOBIE :smile::smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Na wątek z fotkami wstawiam zdjęcie naszego Skarbeczka :-)

Dziękujemy, kochane, nie znacie dnia ani godziny :wink:

Trzymam za Was wszystkie kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Karolajnas Ogromne gratulacje ! :) Malutki jest śliczny. Szkoda, że tak wcześnie nam uciekłaś, ale jak już mówiłyśmy te Brunonki chyba są takie psotliwe z natury ^^ :) Cieszę się, że wszystko jest z wami w porządku :) Nawet Ci zazdroszczę, że masz już maluszka obok siebie :) Jeszcze raz gratulacje i cieszcie się sobą ! :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    moje gratki dla rozpakowanych mamusiek :D o ja powoli presuwamy sie z konca listy na początek jak ten czas leci:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ogromne gratulacje Karola:) Cieszymy sie z Wami... w sumie to powinnas dostac opieprz za wpychanie sie w kolejke ale co tam... najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo :)) SUPER! :D:D:D

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 09.02.14 17:23</span>
    Aktualizuje liste:

1. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    2. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    3. nika1981 - 24.02.2014 (dziewczynka)
    4. majulek81 - 1.03.2013 (dziewczynka)
    5. myszaasia - 03.03.2014 (dziewczynka)
    6. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    7. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    8. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    9. esperanca - 12.03.2014 (chłopiec), 9. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    10. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    11. GaggataB - 22.03.2014 (dziewczynka)
    12. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    13. helvetka - 26.03.2014
    14. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec), 14. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    15. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    16. dziewczyna600 - 03.04.2014
    17. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    18. nulla - 08.04.2014
    19. Libra1610 - 16.04.2014
    20. eja86 - 24.04.2014 (dziewczynka)
    21. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)
    22. Lesława - 16.05.2014 (chłopiec)
    23. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    24. CiastoMiłości - 25.05.2014
    25. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    26. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    27. fitmama - 08.06.2014
    28. Evey84 - 10.06.2014
    29. justyn-rz - 25.06.2014 (chłopiec)
    30. P_Madzia - 28.06.2014 (chłopiec)
    31. Jaheira - 29.06.2014
    32. PENNY - 1.07.2014
    33. malgorzatka82 - 9.07.2014, 33. Karoolka - 9.07.2014, 33. doti28 - 9.07.2014
    34. montever - 14.07.2014 (dziewczynka)
    35. Ariella - 18.07. 2014
    36. Dii - 20.07.2014
    37. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014 (chłopiec)
    38. Anka80 - 22.07.2014
    39. Katiziie - 25.07.2014
    40. KasiaTasia - 27.07.2014
    41. Jolcia1984 - 31.07.2014
    42. helva - 03.08.2014
    43. Anecia84 - 10.08.2014
    44. Magdzikk10 - 14.08.2014
    45. dagus84 - 10.09.2014
    46. KatekMuc - 17.09.2014
    47. sardynka85 - 18.09.2014
    48. matkaswejcorki - 01.10.2014
    49. Anabella2013 - ???

Mam nadzieje ze nie ma błędu...
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    9 miejsce :shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked: Jeszcze ta dzisiejsza akcja z Karolajnas, Booooże :shocked:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ja to czytalam w nocy ale myslalam ze to byl sen heheheh
    pierwsza 10 niech sie szykuje, bo jak widac nigdy nie wiadomo kiedy sie moze zaczac.
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Pamiętajcie, że może ale nie musi Was spotkać to samo. Cieszcie się pięknymi brzuszkami i ruchami Maluszka. Tak mi teraz dziwnie, że się nic w środku nie rusza :wink: Radzę chociaż dokładnie dopakować torby :smile:
    Ale widok moich dwóch ukochanych Mężczyzn, gdzie starszy trzyma młodszego w ramionach, po prostu jest cudowny. :wink:
    Dziękujemy Wam kochane eCiocie :bigsmile:
    A i jeszcze jedno... Nie bójcie się cesarskiego cięcia. Od około godziny nie czuję już żadnego bólu, a zeszłam już z kroplówek i dostaję tabletki przeciwbólowe. Najbardziej nieprzyjemne to obkurczanie macicy, ale tego się nie uniknie, bez znaczenia jaką drogą się rodzi.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.