Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No dokładnie :P ja myślałam, że w drugiej ciązy wymiotowanie przez trzy miesiące non stop się nie powtórzy... no i na myśleniu się skończyło pawiowałam jeszcze gorzej niż w ciąży z Nadią
ja pierwszą ciążę miałam za to właśnie zupełnie bezobjawową, w 10tc po wydmach w Łebie biegałam i jadłam wszystko bez problemu...a teraz masakra, cały czas mnie mdli (od czasu do czasu kończy się pawiem), spać mi się chce 24/dobę...a wiadomo, że przy małym dziecku jest co robić...także pozostało mi liczenie na to, że w II trym to co najgorsze minie --
na szczęście od miesiąca jest i niebo lepiej(tfu tfu co by nie zapeszyć),to chyba przez to ze już 2 trymestr albo ze już na zwolnieniu jestem:)
zaliczyliśmy wizytę u pani doktor ... Tadek roznosił gabinet, ale zbadać się mnie dało, wszystko jest jak najbardziej w porządku, może poza tym, że wg. ginki za duzo przytyłam
no ale w sumie z 55kg startowałam, teraz 62 mi wyskoczyło, nie wiem czy to 7 kg to AŻ tak dużo ? brzuch mam większy niż przy Tadziu w 20 tyg. (na zdjęcia z tego okresu patrząc) ale za to więcej się ruszam i mniej jem
żeby nie było - nie przejmuje się tym jakos specjalnie, ale małżonek usłyszał i mi zabronił jeść pączki - ja w odwecie schowałam mu jego zapas czekolady, bo w sumie jego ciąża spożywcza rozwija się równie dobrze jak moja 
ja nie wiem jak z tą ilościa testosteronu w domu wytrzymam 
moze to wiek juz nie ten,organizm inaczej funkcjonuje...nie wiem...
Teraz jak ręką odjął w drugim trymestrze, a jakby nie patrzeć to starsza jestem :P 

7 KG TO DUŻO 
Chyba poprzez zazdrość ta lekarka tak powiedziała...ja mam na plusie ok 14 kg i wcale nie czuję się ciężka, utuczona itd. Ot każda kobieta tyje inaczej i w swoim tępie. Że o powrocie do figury potem nie wspomnę...Irytują mnie tacy lekarze. 

może weź się za mycie okien 
planuję jednak mycie tych moich osyfionych zimą okien na ten tydzień...Bo jak się firanek nie ma to MASAKRA!!!
może weź się za mycie okien

Młoda rusza się, nie zeszła do kanału bo brzuch wysoko, ma dobre tętno.....zacznie się jak Pipka będzie gotowa....tylko szkoda, że matka ciągle musi tyć 

Bo jak się firanek nie ma to MASAKRA!!!

no ale na dzień są całkiem odsłonięte tym bardziej, że słonko daje czadu i cieplutko w domu...okna salonowe duże więc i ciepło. No ale jednak szyba na przestrzał goła 

mnie już roznosi a co dopiero ja dotrwam do Twojego etapu
bo troszkę jestem zestresowana waga mojego dziecia...
Jestem tak "nieporodowa", że bardziej się nie da
a na drugim już jakies skurcze sie zapisały
takie po 80-100%Mnie dziwnie boli jedna strona brzucha i to zazwyczaj jak młody przybierze dziwną figurę , wyciąga się czy przeciąga...No ale jaki ból...
śmiesznie to wyglądało ale bolało też nieżle

No ale jaki ból...
na taki rozciagliwy i dodatkowo czasem pojawia się taki duży glut przezroczysto-kremowy

powodzenia,trzymaj sie dzielnie i czekamy na wiesci
z objawów porodowych mam prawie wszystkie,skurcze dokuczają a nic sie nie dzieje...
toż ona miała termin chwilkę prze de mną
NORMALNIE MAM CIARY
a już chciałam odpisać o śluzie, że wlaśnie zauważyłam od kilku dni dużą ilość rozciągliwego śluzu... Ale wiem jak czop wygląda wiew moim przypadku to chyba jeszcze nie to
poza tym mój niech do środy siedzi - mam fryzjera a potem może sie rodzić >

no i główna wiadomość po wizycie jest taka, że będziemy mieli drugiego synka ja nie wiem jak z tą ilościa testosteronu w domu wytrzymam

Dziewczyny, właśnie odeszły mi wody!!!Szykujemy się do szpitala. Trzymajcie kciuki! Błagam o modlitwę!
zartuje oczywiście! trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! trzymaj się dzielnie!
masakra jakiś horror normalnie! chyba musze zbastowac z jedzeniem czekolady przed spaniem

i do teraz jakoś dziwnie się czuje.
Tak czy inaczej życzę powodzenia, szybkiego porodu i zdrowego Brunona !!!
Pozdrów go od wszystkich ciotek z forum :)
Moja córka urodziła się po skończonym 36 tygodniu więc w 37 zaczętym i ma wpisane w papiery,że donoszona.
Oczywiście mały może wymagać niewielkiego wspomagania

Radzę chociaż dokładnie dopakować torby