Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

A i jeszcze jedno... Nie bójcie się cesarskiego cięcia. Od około godziny nie czuję już żadnego bólu, a zeszłam już z kroplówek i dostaję tabletki przeciwbólowe. Najbardziej nieprzyjemne to obkurczanie macicy, ale tego się nie uniknie, bez znaczenia jaką drogą się rodzi.

W drugiej podobno wszystko szybciej idzie 

Karolajnas Mówisz o spakowanej torbie? Ja jeszcze nie mam :(
No ale że jechałam do szpitala na KTG to stwierdziłam, że już lepiej zabrać rzeczy ze sobą
Ale jeszcze parę drobiazgów muszę dopakować 

Nie bójcie się cesarskiego cięcia.

wśród mam podwójnych, które mają dwóch synkow?( tak mi sie zdaje).

do tego pęknięcie i takim sposobem przez 2 tyg. Nie byłam w stanie siąść jak człowiek... Więc są też dobre strony cc.
pamiętam do dziś ból był tak straszny, że babka z sali (ur wtedy swoje 3 dziecko) z tego wózeczka mi dziecko moje podawała bo ja nie miałam siły małej wyjąć taki ból 
i mało bolesny po całej akcji

raz juz rodzilam sn ale tak jak Maria czuje sie jak pierworodka bo to bylo 14 lat temu.PRZESTRASZNIE BOJE SIE BOLU!!!tak strasznie ze o niczym innym nie myślę...pierwszy poród nie byl ani jakiś mega dlugi ani skomplikowany ale ten bol z krzyża niedoopisania...
a teraz jak karola napisala ze cc nie jest takie straszne to myślę nad tym...ogolnie to boje sie nawet igiel,krwi i itd ale przy cc chociaz wiem ze dzidziuś bezpieczny a ja ciągle panikuje bo mój synek duży...
ja juz nie wiem co robić...
Za nami pięknie przespana noc, od 1ej do 5ej spaliśmy wszyscy. Bruno jest niesamowity :-)
A mnie wczoraj i przedwczoraj wieczorem bolał żołądek.
A mały przyrost wagi nie jest dobry i dla Twojej laktacji i dla Bruna.
????
nie powiem napawa mnie strachem.
i taka mądra jestem że pobrali mi wyszłam...i. 

ZAPOMNIAŁAM ZAPŁACIĆ....
Wysłałam już mamę bo ja na pociąg się śpieszyłam... a chciałam zapłacić ale pielęgniarka mówi dobra najpierw papierologia potem zapłacisz... No jak zobaczyłam, że mam 17 minut do pociągu jak wyrwałam 
Ot taka mała pomroczność ciążowa
W tej ciąży pewnie tez już w 7 mies. będę spakowana, bo w glowie gdzies ta myśl siedzi. Albo po prostu z głową mam coś nie tak!

Od 1 do 5 to wg mnie taki zupełnie normalny sen nocny noworodka, wcale nieoznaczający, że spadnie z wagi
Przynajmniej u nas tak było
Córkę rodziłam aż 9 lat temu... Więc w sumie mentalnie czuję sie trochę jak pierworódka
Hihi to tak jak ja
Nie wiem czemu ale ciągle chce mi się pić
Coś musi w tym być bo ja też piję i piję
Za nami pięknie przespana noc, od 1ej do 5ej spaliśmy wszyscy
noworodek zawsze po porodzie spada z wagi fizjologicznie

] i wyszła do domu z wagą 3500 gr 

Aczkolwiek osobiście uważam, ze CZTERY godziny to raczej nie jest żadna tragedia jeszcze

Szczerze to ja bym nie budziła noworodka, który śpi sobie cztery godziny :) tak samo uważam jak Teo. Co innego 7 czy 9 h nieprzerwanego snu, w tej sytuacji budziłabym na bank.
dmuchane kółko do pływania

do dziś dnia pamiętam jak z jedną dziewczyną na sali dochodziłyśmy do siebie po operacji i zastanawiałyśmy się (bez obrazy dla kogokolwiek - taką dokładnie miałyśmy myśl) "co za idiotki płacą za to, aby mieć CC, gdy nie ma wskazań?!".
] krwotok, sikało po suficie i ścianach. Jak w filmach.

a nie oszukujmy się każda mama marzy aby jak najszybciej znaleźć się w domu 
Niby proste nie ?
Zaopatrzę się albo lepiej strych przeszukam 

Ja zainwestowałam w tej ciąży całe 35 zł za 3 pary spodni
Kupiłam na lumpach spodnie lniane H&M mama rewelacja, w sumie nowe....(chodziłam aż do września), rybaczki C&A, oraz spodnie długie czarne dżinsowe H&M - NOWE Z METKĄ ...
uważam, że ubrania ciążowe a raczej ich ceny w sklepach to jakaś MASAKRA cenowa i mnie osobiście szkoda kasy. Oczywiście jak nie trzeba liczyć się z groszem i masz nieodpartą chęć na zakup ciążowych ciuchów to śmiało 

Co do tego jak noworodek będzie reagował na długą przerwę między karmieniami NIE JESTEŚMY W STANIE PRZEWIDZIEĆ TAK????

ja sobie założyłam po tym jak dziecię urodziło się z cechami hypotrofii ...więc podstawy do tego, że żarte to moje dziecię nie jest miałam 

Kochane Dziewczynki, dziękuję za wszystkie Wasze bezcenne wskazówki. Od wczoraj Bruniasty zleciało z 2980 na 2890. Położne i neonatolog powiedzieli, że super, ale od dziś mam już pilnować trybu karmienia co najmniej co 3 godziny. No i tak robię, musiałam dziś Małego wybudzać, szkoda mi go było, wiadomo, ale nie chce tu z położnymi w polemikę wchodzić, bo wiadomo, że chcemy jak najszybciej do domku wrócić :-)
I nawet gdybyś weszła w jakąkolwiek polemikę z położną, to nic by to nie dało, jeśli by synuś nadal z wagi leciał. Ja to bym chyba dziecko ze strachu ciągle przy piersi miała
A i byś sobie pięknie i szybko laktację rozkręciła tym bardziej, ze po cc jesteś :) Byle do wyjścia... 

Powodzenia 
W wielu sytuacjach można postawić 50:50 ale w tej... wolę postarać się jednak, bym była jak najszybciej z maluszkiem w cichym i ciepłym domu

Kochane mam pytanie czy warto kupic spodnie ciazowe
Zanettt86, tak u mnie czop był bezbarwny, rozciągliwy, ciut gęstszy niż śluz w czasie najwyższej płodności.