Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeFeb 12th 2014
     permalink
    Spoko luz córkę mam juz z imieniem a wiekszej ilosci potomstwa na razie nie wypatruje. ;)
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Eveke to w takim razie co robisz na watku dla przyszych mam?
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Katiziie: Dla dziewczynki Nela, a dla chopaka Antoni. Prosze nie podkradac:P

Nie grozi Ci to :bigsmile:

U nas będzie na 99% Ula. Taki był pomysł na Wojtka, gdyby się okazał być dziewczynką. A ponieważ nam jakoś szczególnie nie zbrzydło to imię (w Wawie raczej rzadko się je daje dziewczynkom), to tak pewnie zostanie.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jaheira: U nas będzie na 99% Ula.

A to nie przypadkiem od Sushki podkradzione ? :bigsmile::bigsmile::cool:
    Bo coś mi świta, że Jurek miał być Ulą albo Madzią :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Nelki są fajne:)
    Więc penny trzymam kciuki za jutrzejsze usg i faktycznie po brzuszku wróżę chłopca :)
    Maria a za ciebie także trzymam kciuki żeby droga była w miarę i Domis ładnie przybrał:)

Oj te chłopaki co się w tym roku ur to będą mieć wybór w pannach :)
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    To dlatego sushka mowila ze wie jakie...
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Katiezie a co nie wolno :P
    podczytuje "stare" znajome :)
    .
    Jahe wiesz ze Ula baardzo mi sie podoba! Tylko juz Urszula mniej dlatego u nas odpadlo. I masz racje. Niezbyt często nadawane.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeFeb 12th 2014 zmieniony
     permalink
    TEORKA:
    A to nie przypadkiem od Sushki podkradzione ? :bigsmile::bigsmile::cool:

Beż przesady, jeszcze mam swój własny gust:tongue:
    A że pobadają nam się z sushką te same imiona żeńskie- kolejny powód dla którego tak świetnie się dogadujemy prywatnie :bigsmile:

Treść doklejona: 12.02.14 22:12
    Katiziie: To dlatego sushka mowila ze wie jakie...

Sushka myślała o innym... Przez chwilę na tapecie była Kornelia.
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Eveke mozna mozna zapraszamy;)
    Jaheria bo kazdy ma swoj gust;)) a wybor do zapisania w urzedzie mozna zmieniac jak ktos chce to nawet codziennie ;)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Katiziie: Jaheria bo kazdy ma swoj gust;))

Nie, ale ja nie uważam,że Twoje imiona są brzydkie... Po prostu ja miałam w głowie już od dawna co innego :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jaheira: Beż przesady, jeszcze mam swój własny gust:tongue:

Dżisas przecież się śmieję :tongue::wink:

Jaheira: Przez chwilę na tapecie była Kornelia.

Ula milion osiemset razy lepszym wyborem jest zaiste :wink::wink::wink::wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    PENNY Ja niestety mam USG późno bo dopiero o 15:30...i jak znam życie Domiś spał będzie...

Moje noce ostatnio są bezsenne, non stop mnie skóra swędzi, do tego non stop na siuku latam i drętwieje mi całe ciało...No :shocked: w życiu takiego pakietu dolegliwości się nie spodziewałam :neutral:
    WYTRWAM JEDNAK... czekałam na tego mojego synka tyle lat, że mogę nie spać :wink::smile:

Dziewczyny imiona rzecz gustu jak wiele aspektów związanych z macierzyństwem...
    Ja ostatnio doczytałam, chyba zresztą tu na forum, że coś strasznie dużo będzie Dominików i Dominik, bo ludzie się modlą do św. Dominika... a jak zerknęłam na ranking najczęściej nadawanych imion w 2013 r to Dominik CHYBA NA 27 o ile się nie mylę... więc LUZZZZZ!!!! :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Jaheira: A że pobadają nam się z sushką te same imiona żeńskie- kolejny powód dla którego tak świetnie się dogadujemy prywatnie

Na szczęście w jednej zasadniczej kwestii mamy inny gust- ja wolę Czarusie waniliowe, a Ty truskawkowe :crazy: Nie ma kłótni przy konsumpcji:peace::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Gratuluje dziewczyny :)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
    • CommentTimeFeb 13th 2014
     permalink
    EWA, dzięki :-) Urodziłas kruszynkę :-) ja rodziłam 3960g :-)
    Ja mam dopiero początek ciąży i juz mam plamienia. Dostałam duphaston 2x1, luteine 2x2 i acard 1x1, bardzo dużo tych leków na raz. ..
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Jaheira: U nas będzie na 99% Ula.

Jahe, to już połówka :shocked: Pamiętam, jak moja babcia kochana ś.p. zawsze marzyła, by mieć wnusię "Urszulkę" :) Ładne imię :)
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    ewa1406 to rzeczywiście pechowo trafiłaś z pierwszym lekarzem, w dzisiejszych czasach az trudno uwierzyć ze sa jeszcze tacy niekompetentni ludzie!

mariaekad może jakas fotka , skoro się już tak wypiękniłaś? teraz nic tylko lezec i pachniec:wink:

jaheira a czemu to z niesmialoscia donosisz takie fajne wieści?

niunia32: Ja mam dopiero początek ciąży i juz mam plamienia. Dostałam duphaston 2x1, luteine 2x2 i acard 1x1, bardzo dużo tych leków na raz. ..--

no to trzymajcie się dzielnie!

ja za tydz.juz 6 miesiąc zaczynam, a ciagle mi się wydaje ze w 4 jestem hehe i co lepsze wielu ludziom tak mowie hehehe ale ten czas goni! w ogole to wydaje mi się ze moja dzidzia jakos słabiej kopie niż mój pierwszy syn:confused:albo pamiętam tylko te super mocne kuksańce w zebra i miedzy nogi heheh

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Jahe - super! Wiem co to za radość :bigsmile:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Dziewczyny, a czy któraś z was brała aż tak dużo leków na początku ciąży tak jak ja :duphaston 2x1, luteine 2x2 i acard 1x:. Zastanawiam się czy nie powinnam zmienić lekarza ?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    niunia32: duphaston 2x1, luteine 2x2 i acard 1x:

ja brałam luteinę i duphaston prawie przez całą ciąże :) Plus witaminki dla ciężarnych a na koniec jeszcze uzupełniałam żelazo :)
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Mónikha: Dziewczyny, a czy któraś z was brała aż tak dużo leków na początku ciąży tak jak ja :duphaston 2x1, luteine 2x2 i acard 1x:. Zastanawiam się czy nie powinnam zmienić lekarza ?--

niunia w twojej sytuacji przy plamieniu te leki to mus! nawet nie zachodz w głowę,tylko lez lez i jeszcze raz lez!

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    a dziewczyny kurcze jestem serwisantem sprzętu komputerowego a moja gin jeszcze mi nie chce zwolnienia dac..... nie wiem co mam zrobic :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    niunia32: Dziewczyny, a czy któraś z was brała aż tak dużo leków na początku ciąży tak jak ja :duphaston 2x1, luteine 2x2 i acard 1x:. Zastanawiam się czy nie powinnam zmienić lekarza ?

Ja przy plamieniu ok.10-11tc dostałam dupka 3x2, nospę 2x1 i aspargin 3x1.
    Lekarz na pewno wie co robi.
    .
    doti28: a dziewczyny kurcze jestem serwisantem sprzętu komputerowego a moja gin jeszcze mi nie chce zwolnienia dac..... nie wiem co mam zrobic

Poproś / naściemniaj / uświadom ginkę na czym polega twoja praca albo idź do innego gina.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    MÓNIKHA
    jA CHYBA POBIŁAM REKORD FORUM BO DO PONAD POŁOWY CIĄŻY brałam taki zestaw leków:
    Luteina 3×1
    Metformax 1×1
    Colostrum 2×1
    Kwas Foliowy 1×1
    Prenatal Classic 1×1
    Duphaston 3×1
    Clexsan 1x40 j (zastrzyki)

Uwierz MI MĄŻ kupił mi taki plastikowy pojemniczek na leki i one się tam nie mieściły zupełnie....

TRZYMAJCIE KCIUKI DZIŚ MAM WIZYTĘ i sprawdzanie czy młody przybrał :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Dziewczyny dziękuję Wam! biorę leki i już nie analizuję :-)
    MARIAEKAD, trzymam kciuki za wizytę! :-)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Doti nie czaj się, tylko zwyczajnie powiedz na czym praca polega i że nie dajesz rady.
    --
  1.  permalink
    Doti28 jak to ci nie chce dać ???!!! Przecież tak nie można !!!! Musisz jej powiedzieć, ze masz taka prace i nie ma opcji !!! Achhhh ci lekarze ....
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    mariaekad: non stop mnie skóra swędzi

Powiedz ginkowi o tym swędzeniu może to ta cholestoza czy jakoś tak się to nazywa,Kciuki trzymam za wizyte
    niunia32: Dziewczyny, a czy któraś z was brała aż tak dużo leków na początku ciąży tak jak ja :duphaston 2x1, luteine 2x2

Ja brałam dupek 3x1 i lutke 3x2 bez acardu

Ja wieczorem idę na ostatni przed porodem wypad do kina z koleżankami:)
    Jutro walentynki a ja nie mam prezentu dla męża nigdy nie miałam problemu z zakupem prezentów zawsze jakiś fajny pomysł w głowie miałam a teraz kurka zero pomysłów do tego jeszcze w poniedziałek ma imieniny :( Dajcie jakieś pomysły
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaTasia
     permalink
    wracając do tematu imienia dla dziecia, to u nas miała być Wandzia, no ale wygląda na to, że będzie chopak, więc chciałam Kazia ale mąż robi osła ....szukamy dalej :wink:

zanettt86: Jutro walentynki a ja nie mam prezentu dla męża nigdy nie miałam problemu z zakupem prezentów zawsze jakiś fajny pomysł w głowie miałam a teraz kurka zero pomysłów do tego jeszcze w poniedziałek ma imieniny :( Dajcie jakieś pomysły
    nie obchodzimy walentynek, więc nie mam jakiegoś wora z pomysłami, ale może jakieś ciasto upiecz?

doti28: a dziewczyny kurcze jestem serwisantem sprzętu komputerowego a moja gin jeszcze mi nie chce zwolnienia dac..... nie wiem co mam zrobic --
    a powiedziałaś jej na czym twoja praca polega? możesz też powiedzieć, że pracodawca Cię prosi, abyś wzieła L4 bo nie chce brać za ciebie odpowiedzialności, albo tak jak dziewczyny piszą, do innego lekarza idź.
    -- 6.X.2012 Tadziulek 4.VIII.2014 Zygmuś
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Dziękuję za odpowiedzi :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    U nas będzie Amelka, bo to jedyne kompromisowe imię, które znaleźliśmy.
    Gdyby to ode mnie zależało, to byłaby Hania lub Kalinka. Ale na to nie ma szans :((( Mąż się nie zgodzi, a teraz on decyduje, bo ja wybierałam dla pierwszej córki.
    Gdyby był syn, to nazywałby się Tymon.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Imię - u Nas to temat rzeka no, ale... stanęło na Jagodzie ( bo tak chciał mąż ) a ja już przez te 8msc się przyzwyczaiłam i mam swoją Jajutkę :)
    gdyby zaś przez jakiś przypadek miałby być jednak chłopak to byłby Ignacy :)

dziewczyny muszę się pochwalić wygrałam w TOTKA hahahaha 2zł idę szaleć <3

Treść doklejona: 13.02.14 14:10
    Ewa1406: Mąż się nie zgodzi, a teraz on decyduje,

u mnie to samo :)
    pocieszam sie tym, ze nie wymyslil jakiegos imienia z kosmosu :)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Bardzo ładne imię Ula, gratuluję córeczki.:))

I trzymam kciuki za reszte mam ktore mają dziś połówkowe- ech te emocje, pamietam u nas ten dzień.:)))
    My z mezem mielismy inne gusta co do imion, Agata to męza pomysł, przekonał mnie, mam koleżanki o tym imieniu, fajne babki, a to też rzadkie imię teraz nadawane!
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Dorit: Agata to męza pomysł, przekonał mnie, mam koleżanki o tym imieniu, fajne babki, a to też rzadkie imię teraz nadawane!

Ja mam koleżankę i 5-cio letnią sąsiadkę :bigsmile:
    Agatki to fajne babki ale charakterki mają :wink::tongue:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    U nas o imieniu decyduje ja;) powiedzialam kto rodzi ten wybiera;)) maz tylko mowi czy mu sie podoba...
    Natalia Gratuluje wygranej w totka hehehe:)
    Dzis przyszly moje zamowione leginsy ciazowe powiem wam ze sa super wygodne;) i wygladaja jak jeansy;) mozevpotem dodam fote na brzuszki jak bede na kompie.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.02.14 15:23</span>
    Ale mnie zlapal bol plecow!!! Alaaaa ruszyc sie nie moge. ;((( moj krzyz...
  2.  permalink
    U nas jezeli chodzi o imie dla synka bylismy zgodni, ale juz przy córce były zgrzyty ... ja chciałam Oktawie, mąż Oliwie .... uffff dobrze, ze jest syn :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeFeb 13th 2014 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny jest Dziewczynaaaaa :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile: całe 375 g cudnej Małej Siostry Naduszki, drapała się po głowie i policzkach, no i wszystko gra :bigsmile::bigsmile::bigsmile: I łożysko się nieco podniosło, jest nisko, ale nie styka się już z szyjką i powędrowało na ścianę tylną, jestem taka taka takaaaaaa heeeepi :rainbow:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Penny gratulację :) Dziewczyny alez się zdenerwowałam . głośno teraz było o tej aferze we włocławku z tymi bliźniakami. a teraz weszłam na lokalne wiadomości a tam ,że w naszym szpitalu, pan ordynator , który ma nie ciekawą opinię, prowadził pacjentkę, która nie umiałą określiś kiedy miała ostatnią miesiączkę , więc na podstawie usg miała teramin na połowe stycznia, a w niedz trafiła do szpitala i lekarze nie zrobili cesarki. dziecko zmarło!! okazało się ,że wody były czarno zielone a dziecko ważyło prawie 5 kg i było prawie miesiąc przenoszone!!!! a do tego kazali jej rodzić naturalnie martwe dziecko!! załącze link poczytajcie jak chcecie!! mam tylko nadzieje,że dobiorą się mu wreszcie do tyłka . http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140213/POWIAT0105/140219479
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Penny super :))) a mowi sie ze jak brzusiobjest szpicus to chlopak... a tu jednak dziewczynka:) ja jestem juz ciekawa kto mieszka u mnie w brzuszku;)
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    KatekMuc: a do tego kazali jej rodzić naturalnie martwe dziecko!!

to chyba akurat jest standard... :sad: też uważam, że to straszne, ale pewnie od strony medycznej uzasadnione :confused: choć raczej nie od strony zdrowia psychicznego...
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    no tak ale weżmy pod uwagę wielkośc tego dziecka!! szok. ale i tak w końcu zrobili jej cesarke
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    DZIEWCZYNY MELDUNEK PO WIZYCIE

Mój synek pięknie przybrał na wadze. Wprawdzie pomiary było ciężko zrobić bo główka mała brzusio większy a nóżka po środku z wielkością...ale szacuje, że 2600 jest :smile::smile::smile:

Mam zielone światło mogę rodzić!!!!

PENNY GRATULACJE OGROMNE!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Penny, nasze dziewczyny chyba sie zmówiły w kwestii wagi :bigsmile:
    Dzis sprawdzilam sobie USG polowkowe Wojtka- mniej wiecej w tym samym czasie wazył 500 gr... I tak dobil do 4024 w dniu porodu.
    Mam cicha nadzieje, ze tym razem przyjdzie mi rodzic mniejsze dzieciątko :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeFeb 13th 2014 zmieniony
     permalink
    Katiziie: a mowi sie ze jak brzusiobjest szpicus to chlopak... a tu jednak dziewczynka:)

Noooo, jestem żywym dowodem, ale mam nadzieję, że z tego cudnego hamburgera już żaden hot-dog się nie zrobi :tooth:

Dziewczyny dzięki :)
    Mariaekadno i piękna waga :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Ale niech sobie Dominik jeszcze w brzuchu miejsce pogrzeje :wink:
    Jaheira: Penny, nasze dziewczyny chyba sie zmówiły w kwestii wagi
    Ogromnie się cieszę z tych dziewuch naszych :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Jaheira: Dzis sprawdzilam sobie USG polowkowe Wojtka- mniej wiecej w tym samym czasie wazył 500 gr... I tak dobil do 4024 w dniu porodu.

To faktycznie z Wojtka był kawał chłopa :shocked::bigsmile:
    Jaheira: Mam cicha nadzieje, ze tym razem przyjdzie mi rodzic mniejsze dzieciątko

Oby, życzę bardzo :wink::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    A tak w ogóle to byś częściej na wątek zaglądała :tongue:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Dziewczyny proszę o modlitwe i kciuki za szczesliwe rozwiązanie...prawdopodobnie obędzie sie bez wywolywania,mialam mieć jutro,tak umówiłam sie z ginem.poki co skurcze co 4-5 minut...boli ale jeszcze daje rade:)smieje sie ze synek czekal na tatę bo dzis wracal z trasy.tata wrocil zaczęły sie skurcze:)mam nadzieje ze rano będę mogla sie pochwalic ze synek jest z nami:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Loren trzymam mocno kciuki. I czekamy na wiesci. Bądź dzielna :-)a swoją drogą jaki spryciarz poczekał na tatusia :-P
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Loren powodzenia! Czekamy na wieści.
    --
    • CommentAuthorLoren
    • CommentTimeFeb 14th 2014
     permalink
    No wiec spieszę sie pochwalic ze dzis o godz 3.20 z waga4050 i 62 cm wzrostu przyszedl na swiat nasz mamy amorek:bigsmile:ze względu na tachykardie plodu nie pozwolono na poród rodzinny,ani zadne wspomagacze porodu typu gaz...przez caly poród musialam byc podpięta pod ktg i jedynie pozwolono mi isc siusiu.na koniec okazali sie ze wody są zielone i jak odeszly brak bylo skurczy.pozdrawiamy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    LOREN :flowers::flowers: GRATULACJE!!!!

Cudownie, że maluch poczekał na tatusia, jak tylko będziesz miała siłę czas to napisz nam coś więcej. BUZIAKI DLA WAS!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Loren gratulacje!!! Chociaż poród pewnie nie był łatwy to przemawia przez Ciebie ogromne szczęście!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.