Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormariaekad
    • CommentTimeFeb 23rd 2014
     permalink
    Melduję się ...nadal w dwu paku...Brzuch już mam na nogach :confused: znaczy się, że opadł maksymalnie...
    Noc do bani, zero snu, cycki masuję jak tylko sobie przypomnę...

Nie ukrywam, że jest mi ciężko...
    Sorry że nie odpisuję jak zawsze każdej z Was... ale boli mnie już dosłownie wszystko. Brak snu od dobrych dwóch miesięcy daje o sobie znać....do tego ból głowy i mega bóle mięśni... JA CHCĘ JUŻ URODZIĆ!!!!:cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Maria juz blizej jak dalej :( ja tez juz nie mam sily... ale musze czekac... dasz rade jestes dzielna :*
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Maria jeszcze troszke kwesta kilku/ kilkunastu dni i bedziesz po:-)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 23rd 2014 zmieniony
     permalink
    zanet jaki masz stopien lozyska?
    czy mialas badane przeplywy po stwierdzeniu owego lozyska? bo ta polozna mowi ze sa cztery stopnie lozyska i jesli powiedziala Ci ze Twoje lozysko jest takie jakby ktos palil jej obowiazkiem bylo zbadanie przeplywow...
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Brzuch już mam na nogach znaczy się, że opadł maksymalnie...

Cyknij zdjęcie bo ciekawa jestem jak to u ciebie wygląda :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mariaekad: Nie ukrywam, że jest mi ciężko...

u mnie taki spadek samopoczucia zwiastował poród :) I te nocki okropne... prawie w ogóle nie spałam.
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeFeb 23rd 2014 zmieniony
     permalink
    maria, kochana, dasz radę ! Widocznie Dominiś ma jeszcze jakieś powody, żeby posiedzieć w brzuszku u Mamusi. Współczuję bóli, ale naprawdę pomyśl, że to już ostatnie ciążowe podrygi :bigsmile: Przynajmniej na ten moment :wink: Jestem z Tobą ! I bardzo mocno kibicuję !

zanettt, nie stresuj się łożyskiem, to już końcówka. Moja koleżanka z 28dni miała starzejące łożysko od 31tc, donosiła ją do 41 tygodnia i urodziła piękną i zdrową Córę ! Na pewno wszystko będzie dobrze. Jednak jak chcesz się uspokoić to może podjedź na IP lub do swojego ginekologa i poproś o dokładne USG z przepływami, bo tak naprawdę to one są najważniejsze.

Taka emocjonująca końcówka na pewno jest dla Was bardzo trudna, ale pomyślcie, że nagroda jest już bardzo blisko !

bananowcu, powinnam iść za Twoim przykładem i też rozstać się z wątkiem, ale jest mi strasznie trudno, to chyba kwestia sentymentu :bigsmile: Może kiedyś spotkamy się tu znów ! :bigsmile: Wszystkiego co najpiękniejsze w macierzyństwie Ci życzę !
    --
    • CommentAuthormajulek81
     permalink
    Myslalam,ze tylko ja narzekam na wszystko,ale widze,ze nie jestem sama..Mnie tez wszystko boli,zebra,kregoslup,puchna mi dlonie i stopy.Spojenie daje znac o sobie...a o bezsennosci nie wspomne:cry: Do tego odczuwam taki dziwny bol w srodku:shamed: tak jakby mi ktos szyjke na sile rozwieral.:shocked:
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    To i ja ponarzekam:
    Jak tylko trochę pochodzę czy coś porobie, to boli mnie odbyt i czuje jakby ucisk w pochwie. Normalnie pipa i d*pa mnie bolą :cry:
    Jutro idę glukozę zrobić w końcu. Czas najwyższy w sumie, bo w pt mam giną i muszę mieć wynik.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ewa1406: Jak tylko trochę pochodzę czy coś porobie, to boli mnie odbyt i czuje jakby ucisk w pochwie.

ja ostatnio mam cos podobnego, nie wiem co to w pierwszej ciazy tka nie miałam:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    maria trzymam kciuki by jutro szkrab zechciał powitać świat ;)

żanettt nie zazdroszczę problemu, trzymam kciuki by decyzja była podjęta jak najlepsza ;)

A ja cieszę się że ten dzień się kończy bo cały dzień, coś biję, rozlewam i mam wnerwa....no nie wyrabiam sama ze sobą, tylko chce mi się usiąść i ryczeć...
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Zanett,ja miałam wlasnie takie lozysko jak Ty. Moja mala miała hipotrofie,nie rosla dobrze. Urodzilam w 42tc,ale co 2-3 dni bylam na ktg i 1 x w tygodniu na usg i badaniu przeplywow. Mialam tez probe oksytocynowa bodajże w 38tc. Takie lozysko miałam od 29tc.
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Dzięki dziewczyny...NATALIA, KAKAI, KAROLAJNAS, SZPILECZKO, ŻANETT, EWA
    Na prawdę aż mi głupio :neutral: bo nie powinnam narzekać. Tyle lat czekania na Dominika więc powinnam jakoś z pokorą przyjąć to, że w ogóle nie sypiam, drętwieje mi całe ciało, ledwo chodzę i ogólnie ..ledwo żyję :sad::sad::sad:
    Ale na obecną chwilę miałabym jedynie ochotę siąść i płakać... Wnerwia mnie dosłownie wszystko, sam fakt, że czuję się zmechrana jak koń po westernie...ILEŻ MOŻNA FUNKCJONOWAĆ BEZ SNU :shocked::cry::confused: u mnie leci 2 miesiąc, gdzie sypiam po 1,5 baaaa czasem jak dobrze jest to 2 godz na dobę...
    A przecież nie leżę...TYLKO NON STOP COŚ ROBIĘ...

ŻANETT Jutro cyknę fotę i mam cichą nadzieję, że to już ostatnia przed porodem. MOŻE i moje DZIECIĘ czeka na jutrzejszy dyżur doktora???KTO WIE... ale zupełnie nic na poród nie wskazuje...żadnych skurczy, odchodzenia czopa...CHOLERA NIC... :(:(:(:(:(

KAROLAJNAS Nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę :neutral: MARZĘ O PORODZIE...SERIO!!!! Nawet już strachu i nerwów nie mam... MARZĘ O SKURCZACH, I O TYM, ŻEBY TO JUŻ BYŁO PO...

EWA U mnie na odwrót wszelkie dolegliwości mam w czasie odpoczynku, leżenia czy próbowania spania :confused: jak coś robię to NIC DOSŁOWNIE NIC mnie nie boli!!!

MAJULEK ŁĄCZĘ SIĘ z tobą w bólu bezsenności :neutral:

No i niby wchodzę płynnie i zaczynam 39 tydzień ciąży...
    Przepraszam że znowu smęciłam...ale gdzie mnie tak zrozumieją jak nie na tym wątku :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    natalia nie podała stopnia starzenia się łożyska tylko powiedziała że bardzo nie ładne i zapytała kto pali w domu na obrazie bardzo wyraźnie było widać wapnienie.Ciągle ten dylemat jechać w piątek do tego mniejszego szpitala czy 4 dni później do tego większego w tym drugim pracuje mój ginekolog prywatny a w tym pierwszym koleżanka gina z NFZ.W piątek był by 38+2 dni boję się że może mieć problem w oddychaniem a znowu przekonuje mnie to że te łożysko może nie działać jak powinno i lepiej nie czekać do 4.Steruje się tym żeby podjąć dobrą decyzję.
    Maria może to faktycznie oznaka zbliżającego się porodu u ciebie Pisałas że twój ginekolog ma jutro dyżur więc Dominik czeka do jutra :-)
    Natalia oszczędzaj się bo chyba te mleko z cycków to niepokojący znak.
    Majulek każdej z nas jest już ciężko na końcu wszystko boli spac nie idzie i chyba funkcjonujemy tylko dzięki myśleniu że niedługo będziemy mieć maluszka przy sobie.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 24.02.14 09:16</span>
    montenia: co 2-3 dni bylam na ktg i 1 x w tygodniu na usg i badaniu przeplywow

Straszne jest to że ginek prywatny nie zauważył tego albo po prostu nie zwracał uwagi na łożysko??Schizę już mam bo jak tylko mała się nie rusza chwilę to wpadam w panikę że coś się dzieje.
    mariaekad: Na prawdę aż mi głupio bo nie powinnam narzekać. Tyle lat czekania na Dominika więc powinnam jakoś z pokorą przyjąć to, że w ogóle nie sypiam, drętwieje mi całe ciało, ledwo chodzę i ogólnie ..ledwo żyję

Nie powinno być ci głupio bo jestem pewna że każda przyszła mama która nawet 10 lat czekała na maluszka miała by już dosyć pod koniec tym bardziej przy twoich dolegliwościach więc jest to jak najbardziej normalne.Trzymaj się kochana mam nadzieję że u ciebie zacznie się w oka mgnieniu :)
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
    • CommentTimeFeb 24th 2014
     permalink
    Jak miło być na liście porodów :)

Współczuję Wam dziewczyny tych ostatnich tygodni... Nie ważne, że się czekało tyle czasu na dzidziusia... 9 miesięcy to też długi czas a pod koniec jak czytam już dolegliwości wiele, więc jak trzeba to marudźcie i narzekajcie :) Ja pewnie będę bardzo marudzić :)

MARIAEKAD - już niewiele Ci zostało i za chwilę przytulisz maluszka :)
    ZANETTT - współczuje dylematów i stresów :( Mam nadzieję, że wszystko za niedługo sama się rozwiąże, a Ty urodzisz śliczne dzidzi. Ba! Jestem tego pewna :)

Ja jutro wieczorem mam wizytę u gina i będziemy mierzyć maluszka :) Zaczynam już 12 tydzień. Bardzo się ciszę. A martwić się będę cały czas. Pewnie całą ciążę, a potem i po porodzie. Taka już rola matki :)
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Maria to ze niema objawow nie znaczy ze nie urodzisz lada dzien... u mnie bylo tak ze nie mialam zadnych objawow porodu ciaza byla przenoszona juz 2 dni i ciagle czekalam az cos sie ruszy... wybralam sie do sklepu z mezem i jak worcilam pobolewalo mnie podbrzusze moja mama oczywiscie mowila jedz do szpitala, a ja nie ja ide sie kapac i spac.... i w nocy odeszly mi wody. A czop to niewiem czy mi odszedł czy nie bo wtedy nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    trzymajcie prosze kciuki za wizyte//// ide na 17
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hej Osinek :)
    Osinek: Zaczynam już 12 tydzień

Według suwaczka, to właśnie jutro 12 tydzień kończysz i zaczniesz 13 :)

Nataliaa trzymamy trzymamy :) daj szybko znać po co i jak :>

Ja dziś zaczynam jakieś drobne ćwiczenia dla ciężarnych - dzięki za wcześniejsze odpowiedzi w tym temacie :)
    mariaekad: Melduję się ...nadal w dwu paku...

No masz jeszcze dwa tygodnie :tongue: ale wiem i rozumiem, że już jest ciężko. Pamiętam siebie sprzed prawie dwóch lat, jakoś gorzej właśnie poprzednią ciążę znosiłam... i kurna jak ja już chciałam rodzić na tej końcówce i jak mnie do szału doprowadzało to czekanie... także wytrzymasz jeszcze trochę, już naprawdę niedaleko :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorKaroolka
    • CommentTimeFeb 24th 2014 zmieniony
     permalink
    mariaekad nie ma co być Ci głupio, ze narzekasz. Każda z nas ma takie chwile zapewne, że najchętniej usiadłybyśmy i płakały. a to, że tyle czasu czekałaś na Syneczka - tymbardziej rozumiem, że chcesz Go jak najszybciej przytulić :hugging: ja przytulam Ciebie i trzymam kciuku za szybkie rozwiązanie :)

Osinek powodzenia na wizycie! Pamiętam, że niedawno też przeżywałam to USG, a tu już połowa za nami ...

natalia trzymam kciuki! będzie wszystko dobrze :)

Ja od jakiegoś czasu czuję moją Mirę wyraźnie i regularnie :) cudowne uczucie! szczególnie, gdy kopie jak my (tzn. ja i tatuś) rękę na brzuchu. Gdy babcia chciała poczuć to tam cisza... :D zapisaliśmy się też do Szkoły Rodzenia - zajęcia zaczynam wcześnie, bo już 5 marca, ale następny termin rozpoczęcia to końcówka kwietnia. Biorąc pod uwagę, że kurs trwa 10 tygodni dla nas byłoby trochę późno :) poza tym zaczynam na własnej skórze czuć, co znaczą te bóle kręgosłupa, o których pisałyście. ale na razie nie jest źle.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Heh ja też pamiętam, że na końcówce strasznie się już nie mogłam doczekać porodu, bo ze względu na przeogromny brzuch ledwo co dawałam radę...a dzień czy dwa po porodzie miałam ochotę spakować Miśka z powrotem do brzucha :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    karolajnas: bananowcu, powinnam iść za Twoim przykładem i też rozstać się z wątkiem, ale jest mi strasznie trudno, to chyba kwestia sentymentu Może kiedyś spotkamy się tu znów ! Wszystkiego co najpiękniejsze w macierzyństwie Ci życzę !

Ale ja też tu sobie zaglądam :boogie::boogie::boogie:

Wypisałam się tylko jako ciężarna :tooth:

Katiziie: Maria to ze niema objawow nie znaczy ze nie urodzisz lada dzien.

Oooo tak...patrz mój przykład...nie masz wyjścia musisz dać radę, 3mam kciuki :thumbup::thumbup:

sardynka85: a dzień czy dwa po porodzie miałam ochotę spakować Miśka z powrotem do brzucha

:crazy::crazy::crazy: Jak dobrze znam to uczucie :rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    trzymajcie prosze kciuki za wizyte//// ide na 17

Już pewnie po jesteś czekam na wieści mam nadzieje że jest dobrze wszystko

dwa po porodzie miałam ochotę spakować Miśka z powrotem do brzucha

A co tak w kość dawała?

Moje ostatnie roztargnienie doprowadza mnie do szału nie lubię sama siebie wrrrrr
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    <strong>PENNY</strong> no tak, zawsze mi się to myli :shamed: to jeszcze lepiej :) :)

<strong>natalia</strong> ja również trzymam kciuki :)

fajnie się Was czyta dziewczyny :) bardzo mnie podnosi na duchu fakt, że każda za nas tak samo przeżywa ten pierwszy etap ciąży. A potem nadchodzi końcówka :) Zobaczycie jak ja będę narzekać :) Pewnie też będę miała okropne bóle kręgosłupa bo nawet przed ciążą je miałam.

A napiszcie mi czy Wy też czujecie/czułyście się tak jakby wszystkie wnętrzności skumulowały się pod żebrami ? Nie mogę się na chwilę przygarbić czy usiąść takiej pozycji bo czuje jakby mi się wszystko pod żebrami zgniatało...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no wiec jestem... mala jest super nisko, ale szyjka cala, skurcze sa ale nie bolesne (raczej te przepowiadajace), wyniki poszly lekko do gory ale rewelacji nie ma, mam zrobic badania internistyczne (m.in badanie serca - bo moze mam z nim problem) kolejna wizyta za 3tyg 18marca pytalam o skierowanie na cc to powiedzial ze w 39tyg dostane;/ mam brac dalej zelazo, przeplywy sprawdzal na usg i sa ok... nic juz nie rozumiem, no ale coz.. dostosuje sie...
    a ze mleko mam to niby normalne;/ ide robic nalesniki i sie najem o!
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    mala jest super nisko, ale szyjka cala

Jeju to dobrze że chociaż szyjka twardo trzyma
    na cc to powiedzial ze w 39tyg dostane;/

Chciała byś wcześniej mieć? Ja mam mieć w 38+2 i się kurcze stresuje czy będzie ok wszystko
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    niunka to nie chodzi o to czy w 39 czy wczesniej...
    ja poprostu chcialabym np od 37tyg skierowanie miec przy 'dupie' na okreslony dzien w 39tyg.. w razie wu jakby bylo cos wczesniej... bo ja z synem duzo wczesniej bylam w szpitalu z akcja porodowa ktora sie zatrzymala... i urodzilam go w 39tyg

38tyg niunka to juz ok... a jesli ma cos byc nie tak to i tak bedzie;/
    ehh nie ma co sie oszukiwac z enie kiedy dzieci w 35tyg rodza sie zdrowsze jak te w 37tyg no rozne sa sytuacje... ehh
    bedzie dobrze...
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    ehh nie ma co sie oszukiwac z enie kiedy dzieci w 35tyg rodza sie zdrowsze jak te w 37tyg no rozne sa sytuacje

To akurat prawda

ja poprostu chcialabym np od 37tyg skierowanie miec przy 'dupie' na okreslony dzien w 39tyg.. w razie wu jakby bylo cos wczesniej

Ale masz pewność że ci zrobią to cc bo widzisz u nas często mają w nosie ;/
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    Coś nam te dzieci robią na złość dziewczyny. Ja już też czekam jak na szpilkach, a tu po pierwszym dzisiejszym ktg - cisza i spokój :) Jakaś pełnia by się przydała, liczyłam że po wczorajszym odejściu czopu śluzowego coś się ruszy, ale skończyło się na myśleniu. Tydzień temu miałam rozwarcie na 2 cm i skróconą szyjkę, ale doktorek już się ze mną pożegnał i zaprosił po porodzie, więc nawet nie wiem teraz co tam w środku sie dzieje...
    Żanet trzymam kciuki, żeby Twój problem sam sie rozwiązał i niech się samo ruszy w najbliższym czasie!
    --
    • CommentAuthornika1981
     permalink
    myslalam ze tylko moj lekarz pozegnal sie ze mna w polowie 38 tc... zawsze myslalam ze ciaze prowadz sie do konca ;) ja tez juz nie moge sie doczekac zeby zwolnic pozycje liderki... to juz 40 tc i mam juz serdecznie dosc... dzis byly skurcze co 10 min ale po 2 godzinach cisza... jutro ktg trzymajcie kciuki zeby sie ruszylo...
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    KATIZIEE Zdaję sobie sprawę, że na obecną chwilę mogę nie mieć objawów a za chwilę mogą się one pojawić...CZEKAM...niecierpliwie ale czekam :smile:

PENNY Dzięki...dla mnie najgorsze są dolegliwości, a szczególnie ten brak snu...jestem mega zmęczona wykończona, śpię po 2-3 godz na dobę...i na prawde padam na pysk...ALE WEŹ I UŚNIJ :cry::cry::cry: ZA NIC... :neutral:Stąd moje marzenie aby lada chwila się rozpakować...

KAROOLKA DZIĘKUJĘ!!!! :kissing: na PRAWDĘ TEGO MI TRZEBA ...

BANANOWIEC Zaglądaj i Tobie też dziękuję za wsparcie :smile:

natalia no jak na 34 tydz. To ty może lepiej nie wywołuj sobie porodu...Bo doniosłam wrażenie, że chciałabyś już ... chociaż do 37 dotrzymaj :smile:

HOPEFULLY Widzę, że my dokładnie tak samo terminowo, u Ciebie chociaż czop odszedł u mnie kompletna cisza...I sądziłam, że ominie mnie wizyta w czwartek ale chyba jednak będę musiała jechać :confused:

NIKA :whorship::whorship: szacun JA OD 40 TYG CIĄŻY chyba będę gryzła ze złości... :neutral:

OT tyle u mnie...Trzymam kciuki za wasze wizyty i KTG!!! Ja nie muszę nosić koszulki lidera mogę oddać to moje trzecie miejsce już :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeFeb 25th 2014
     permalink
    Maria cos ty nie napisalam ze juz bym chciala w tym 34tyg bez przesady, wrecz sie modle zeby Jagoda posiedziala do minimm 37tyg
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Wczoraj robiłam glukozę i zastanawiam się jak to jest z wynikiem.
    Na czczo mam 83 (czyli w normie), a po 2h 47. Czy po obciążeniu nie powinno być więcej niż na czczo? Jak to jest?
    Help!
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Zaglądam z nadzieją na rewelacje jakieś a tu cisza,dzieciaki wasze grzecznie sobie w brzuszkach siedzą. W sumie nie ma się co dziwić, u mamy zawsze najlepiej:bigsmile:
    Taka sama historia z moim Mikosiem była, nie chciał wyjść z brzucha nawet wywoływany w 40tc.
    Współczuję wam wszystkim razem i każdej z osobna tych męk na finiszu, zwłaszcza ze teraz powinnyście magazynować siły i energię na poród.
    Czytając was kolejny raz sobie przypominam,żeby delektować się każdą wolną minutą mojego drugiego trymestru,bo w trzecim to juz róznie bywa.
    Dziewczyny uszy do góry i do przodu! Gwarantuję, że za jakiś czas będziecie miło wspominać nawet wszytkie te cierpienia:wink:
    Ja dopijam kawkę zbożową,kończę babeczkę i śmigam z psiurem na spacer do lasu zaczerpnąć troszkę wit.D w naturalnej postaci:bigsmile:

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    mariaekad: u Ciebie chociaż czop odszedł u mnie kompletna cisza...

Maria, może być i tak, że u Ciebie też odszedł, tylko mogłaś nie zauważyć, a czasem odchodzi przed samym porodem, więc to nie wyznacznik, a tylko złudnych nadziei mi narobił ;p

nika1981: myslalam ze tylko moj lekarz pozegnal sie ze mna w polowie 38 tc... zawsze myslalam ze ciaze prowadz sie do konca

Nika, no ja myślę, że wiedzą, co robią, zawsze te 150 zł za wizytę mam w kieszeni, tylko taka niepewność w głowie, jak szyjka, łożysko, czy wszystko dobrze, pocieszam się tym, że jeżeli dzidzia się rusza, to nie ma co popadać w paranoję i trzeba cierpliwie czekać, aż wyrazi chęć opuszczenia domku...

justyn-rz: Ja dopijam kawkę zbożową,kończę babeczkę i śmigam z psiurem na spacer do lasu zaczerpnąć troszkę wit.D w naturalnej postaci:bigsmile:

Przydałby mi się teraz pies, motywował by mnie to wcześniejszego wygrzebywania się z łóżka i spacerku w taką piękną pogodę, bo tak samej to mi się nie chce jak kołek chodzić :)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ja właśnie wpadam zobaczyć co u Was u tez lecę ze szczeniakami na spacerki a jest ich trochę ;) Nie chce mi się no ale muszę je socjalizować więc dobrze że są bo bym cały dzień przesiedziała przed TV
    --
    • CommentAuthormajulek81
     permalink
    Ja tez czekam z niecierpliwoscia na koniec...ledwo sie ruszam tak mi kregoslup dokucza.Dzis sama siebie nie poznaje taka jestem spuchnieta na twarzy.Dzis ktg w normie,skurcze nieregularne.Cisnienie troszke podwyzszone.Chodze z rozwarciem i skrocona szyjka.Lekarz sie zdziwil,ze jeszcze nie urodzilam.U mnie dzis 39t2d.
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    Pewnie się posypiemy wszystkie na raz ;p
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Witajcie dziewczynki
    Wczoraj wieczorem po masażu sutków miałam mega bolesne skurcze ciągnące do kręgosłupa ale oczywiście po 2 h mineło :/ Dzisiaj n ktg skurcze też się zapisały na wysokości 60-70% ale nic się nie dzieje.Po rozmowie z babeczka do której chodziłam na NFZ raczej się przekonuje do piątku bo te łożysko ( Trzeci stopień ) mówi że dziecko jest już dojrzałe i nie mam sie martwić o problemy z oddychaniem.Chciałam już ją przekabacić na sterydy ale stwierdziła że to nie ma sensu...A ten drugi ginek napisał mi smsa że mam jednak przyjechać nie 4 tylko 5 :/ Odpisałam mu z zapytaniem czy ma do tego czasu jeszcze jakiś dyżur żeby w razie czego mogła spokojnie jechać odp że nie ( miałam nadzieję że odp że w razie czego mam dzwonić on załatwi żeby ktoś inny zrobił tą cesarkę) Tak że więc raczej piątek.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 25.02.14 14:56</span>
    .Dzis sama siebie nie poznaje taka jestem spuchnieta na twarzy.

Może to jakaś oznaka zbliżającego się porodu

Pewnie się posypiemy wszystkie na raz ;p

Jak się któraś nie pospieszy to ja chyba w piątek wyskoczę przed szereg :)

Na czczo mam 83 (czyli w normie), a po 2h 47.

Dziwne a co powiedziała babka w labolatorium?
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Żanett No kochana życzę Ci aby poszło sprawnie...serio... ja tam nic nie zmienię...muszę czekać po masażu sutków mam może ze 3-4 skurcze i to wszystko więc pewniak, ze Domi jeszcze posiedzi...
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Żanett No kochana życzę Ci aby poszło sprawnie

Będę prosić o modlitwę w piątek od rana bo na pewno będę mega zestresowana :confused: zresztą już jestem.

po masażu sutków mam może ze 3-4 skurcze

Moje też pewnie inne te skurcze bo piję herbatę z liści malin ona też jednak wywołuje skurcze.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Dziewczyny powiedzcie mi, bo nie pamiętam, w którym tygodniu najlepiej zrobić usg połówkowe 4d?
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Dii: Dziewczyny powiedzcie mi, bo nie pamiętam, w którym tygodniu najlepiej zrobić usg połówkowe 4d?

Połówkowe najlepiej ok 20 tc (tzn w skończonym 20) ale to raczej 2d, w celu wykluczenia wad rozwojowych...
    A 4d/3d najfajniej wychodzi jak coś ok 30tc
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Tak dokladnie polowkowe robia w 20- 21 tyg i jest 2d... ja ide na nie 14 marca i jak malenstwo pokaze to bede wiedziec czy on czy ona.
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja połowkowe miałam w 2d a na 3d byłam w 24tyg
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Aha. Bo ja idę na usg do Medicoverze a tam dodatkowo pytają czy chce się odpłatnie płytę i wtedy jest 4d. Teraz się na to zdecyduję i zapłacę 90 zł. dlatego zastanawiałam się kiedy najlepiej. Ok. To ją chyba też ok 14-15 marca pójdę:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
    • CommentTimeFeb 25th 2014 zmieniony
     permalink
    Zanett moja mi tak kopala po zebrach ze jeszcze 2 tyg po porodzie czulam ze mam obite w srodku bo bolalo przy dotyku i glebszym oddechu
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    u mnie skurcze od jakiejs godziny ale nie bolesne :I
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Jak byłam w 24tyg obraz malutkiej był bardzo ładny wcześniej to podobno nie warto

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 25.02.14 20:12</span>
    Jeny ale mnie żebra dzisiaj bolą,dziwne to przecież brzuch poszedł niżej od czego to cholerka
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ewa z tego co wiem to taki wynik jak Twój to niedocukrzenie, podpytaj lekarza
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Pojechałam dziś do Medicover podpytać internistę, bo mam dopiero w piątek gina. Stwierdził, że w ciąży takie spadki mogą być normalne i mam się nie przejmować póki co skoro poza tym wynikiem czuję się ogólnie dobrze.
    Ciekawe co gin na to...
    Oczywiście martwię się niesamowicie. Mam dość już zamartwiania się. Zawsze coś się znajdzie, co nie jest w normie. Jestem tym zmęczona psychicznie :( Czuję, że jak jeszcze coś na mnie spadnie, to chyba oszaleję, będę siedzieć i płakać chyba.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.