Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAnka80
    • CommentTimeMar 10th 2014
     permalink
    Ja zapanowałam nad bólem gardła (tabletki do ssania i płukanie wodą z sodą - takie zalecenie miałam), katar mnie nie męczy, pozostał tylko ten wredny kaszel. Niestety cebula, czosnek w ogóle nie wchodzą w grę w żadnej postaci - jakoś w ciąży w ogóle przestałam je tolerować :-(
    No na razie jeszcze powalczę z syropem i herbatą z sokiem malinowym, miód, cytryna też w użyciu. Mam nadzieję, że w końcu przejdzie a jak nie to pójdę do innego lekarza.
    puelka właśnie nie bardzo mnie moja pani dr osłuchała, byłam u niej po receptę do mojego stałego leczenia, a że choroba się pojawiła i rozwijała to myślałam, że coś mi pomoże, ona tylko popatrzyła i powiedziała "no w ciąży to ja Ci nic nie dam, polecam babcine sposoby ....itd"
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
    • CommentTimeMar 11th 2014 zmieniony
     permalink
    Ja wczoraj byłam u lekarza rodzinnego po skierowanie do specjalistów. Poprosiłam żeby mnie osłuchała i tylko do mnie lekarka podeszła od razu stwierdziła " oho! będzie panią bolał kręgosłup, ma pani strasznie krzywy" :( I zgadza się, już boli :(

Dzisiaj próbuję się gdzieś umówić do kardiologa i nie wiem czy zdążę na nfz w ciąży :/

Anka80 - mnie też trak jedna lekarka powiedziała. Potem druga i mój gin polecili prenalen gardło tabletki do ssania lub syrop. Nawet zalecili w razie mocnego bólu psikanie hasco septem 1 do 2 razy dziennie. Ja dwa dni psikałam bo już myślałam, że nie dam razy, 1 tabletka do ssania dziennie (żeby nie nadużywać) i na szczęście przeszło :)

sardynka - dziękuję za dopisanie do listy :*
    --
    •  
      CommentAuthorhelvetka
    • CommentTimeMar 11th 2014
     permalink
    Anka80: choroba się pojawiła i rozwijała to myślałam, że coś mi pomoże, ona tylko popatrzyła i powiedziała "no w ciąży to ja Ci nic nie dam, polecam babcine sposoby ....itd"

Jak ja zawitałam do lekarza to odniosłam wrażenie, że lekarz się mnie boi gorzej niż diabeł wody święconej.
    Chore gardło płukałam dwa razy (we wrześniu i listopadzie) Gargarinem i bardzo pomógł.
    --
    • CommentAuthorzelkowa
     permalink
    Witam, postanowilam sie ujawnic. Na 28 dni jestem juz troche okolo 7 lat . Mam juz jedna corke 6 letnia i obecnie czekam na synka. Jestem w 28 tyg.
    Oczywiscie nie obylo sie bez problemow i wczoraj mi w moczu wykryto bilako . Czy ktoras z Was mamuski tak miala .czekam na wizyte u lekarza . PoDrawiam ,aa moj termin porodu to 3 czerwca .
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
    • CommentTimeMar 11th 2014 zmieniony
     permalink
    Czasem lekarze przesadnie podchodzą do ciężarnych i zamiast im pomóc zostawiają ich z niczym.
    Ja na początku miałam zapalenie zatok. 3 razy. Dałam radę bez antybiotyku, ale brałam sinupret w tabletkach, a do nosa pozwolono mi sulfarinol (laryngolog powiedział, że mogę to wkrapiać, tylko mam wydmuchiwać nos, żeby nie połykać tych kropli). Nie wspomnę, że nawet płukanie zatok zaliczyłam 2 razy, bo tak byłam zaczopowana.
    Z innych: tantum verde, prenalen (wspomniany wcześniej), isla do sania i oczywiście euphorbium oraz woda morska do nosa.
    Do tego dobre nawilżenie mieszkania i inhalacje z soli fizjologicznej.
    Z domowych sposobów jedynie wodę z miodem i cytryną (ZIMNĄ, NIE GORĄCĄ!) piłam.
    A więc mozna się wyleczyć :)
    Dla porównania: miałam tak zatkany nos w zeszłym tygodniu, że myslałam, że umrę. Poszłam do medicover na jakiś dyżur i tam jaki stary ramol przyjmował. Wiecie co mi powiedział? Że mam dmuchać nos (jak bym nie wiedziała) - zademonstrował nawet, że każdą dziurkę oddzielnie mam dmuchać :D i leżeć. A jak zapytałam co zrobić, bo w nocy nie mogę oddychać, przez co nie śpię, to stwierdził, że leczony katar trwa 7 dni, a nie leczony tydzień.
    To nawet w aptece panie bardziej pomogą niż on :)
    Co do duszącego kaszlu, to on może wywołać skurcze, więc nie można go zostawić żeby sam zniknął.
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Przypadkiem ostatnio wyczytałam na ulotce Ibuprom Hipertonic Spray, że można w ciąży stosować..."za moich czasów" :wink: tego nie było i pamiętam jak się męczyłam z wodą morską, więc może Wam się przyda :smile: A na suchy kaszel polecam picie siemienia lnianego.
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    My meldujemy się nadal w dwupaku :neutral: Jutro termin a tu ani widu ani słychu :P O 12:30 mam wizytę u pani ginekolog, więc dowiem się czy coś się zaczyna dziać czy nadal mamy czekać :wink: Strasznie frustrująca jest ta końcówka.
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Volvic trzymamy za was kciuki :) u nas dzidzia coraz mocniej kopie:D <3
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Volvic trzymam kciuki żeby coś się jednak zaczęło bo takie czekanie na pewno jest stresujące.
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Co do kaszlu,mi pomógł syrop z cebuli,ale na gardło nic nie pomogło i musiałam brać antybiotyk duomox,bezpieczny w ciąży.

Ja dziś na kontroli w zusie byłam,pani dr zbadała mi serce-pewnie pod pretekstem, żeby zobaczyć czy sobie przypadkiem poduszki pod bluzkę nie włożyłam hehe, dane do komputera wklepała, kartę ciąży odbiła i tyle:wink:
    A w piątek wizyta u gina-nie mogę się doczekać!!!

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Volvic - bo te Nasze dzieci jaja sobie z Nas robią :) Trzymam kciuki :)

u mnie dzis 4skurcze co 10min;/ i dupa o! cisza! zasnelam i teraz nie wiem jak zasne ;)
    pip mnie tak boli, ze juz nie moge;/ brzuch wisi mi po kostki ;/ogolnie mam dosyc o!
    --
    • CommentAuthorkaamii
    • CommentTimeMar 12th 2014
     permalink
    Kochane w Dzień Kobiet przyszła na świat moja Niunia. Waży 3690 i ma 57 cm. Dostała 10 pkt poród sn. Niestety jeszcze siedzimy w szpitalu bo żółtaczka nie odpuszcza. Ale i tak jest cudnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Kami87 ogromne gratulacje !;) zyczymy duzo zdrowka dla was. A my nadal czekamy..
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Kami gratulacje;)) moja mala po porodzie tez miala zoltaczke a potem bakterie w moczu...
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Kamil87 - gratuluję:))))) zdrowia i szybkiego wyjścia do domu życzę :)
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Kami gratulacje , jaka długa :) Zdrówka dla Was!!
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
    • CommentTimeMar 12th 2014 zmieniony
     permalink
    Kami Gratulacje!!! Fajna, duża dziewczyna i to jeszcze w taki symboliczny dzień :-) Trzymajcie się cieplutko i niech szybko wyzdrowieje córcia żebyście mogły wrócić do domku...
    Volvic za dobrze u Ciebie dziecku i nie chce jeszcze wychodzić :-)
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Kami, gratulacje serdeczne!
    Natalia, wierzę, że poród już niedługo skoro brzuch nisko i wszystko boli...

A mi się już strasznie dłuży ta ciąża :((( Zaczyna być mi niewygodnie w nocy. W ogóle czuję jak bym od zawsze w tej ciąży była i na zawsze tak miałoby pozostać. W pon byłam w H&M i jak w przymierzalni zobaczyłam jaki wielki ten brzuch sie zrobił, to zaczełam się zastanawiać jak ja będę wygladała pod koniec. W końcu jeszcze 2,5 m-ca.
    I jakoś tak mi smutno. Maż wyjechał w delegację wczoraj rano i wraca jutro pod wieczór, więc sama z Mają siedzę :( Niestety teraz cały miesiąc będzie taki, że 3 dni mąż będzie poza domem. Niby to niewiele, ale smuci mnie to :( Z resztą ostatnio jestem jakaś taka przybita.
    20 marca idę do kardiologa na echo serca płodu. Meża nie będzie, ale moja mama ze mna pójdzie. Sama już nigdzie nie idę, bo chyba padnę z nerwów.
    To ponarzekałam...
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    kami87 cieszymy się z twojego szczęścia!przepiękny prezent na dzień kobiet dostałaś:bigsmile:

Treść doklejona: 12.03.14 09:48
    1. majulek81 - 1.03.2013 (dziewczynka)
    2. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    3. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    4. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    5. GaggataB - 22.03.2014 (dziewczynka)
    6. helvetka - 26.03.2014
    7. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec), 8. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    9. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    10. dziewczyna600 - 03.04.2014
    11. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    12. nulla - 08.04.2014
    13. Libra1610 - 16.04.2014
    14. eja86 - 24.04.2014 (dziewczynka)
    15. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)
    16. Tinamar - 6.05.2014 (chłopiec)
    17. Lesława - 16.05.2014 (chłopiec)
    18. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    19. CiastoMiłości - 25.05.2014
    20. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    21. zelkowa - 03,06,2014
    22. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    23. fitmama - 08.06.2014
    24. Evey84 - 10.06.2014
    25. justyn-rz - 25.06.2014 (chłopiec)
    26. P_Madzia - 28.06.2014 (chłopiec)
    27. Jaheira - 29.06.2014 (dziewczynka)
    28. PENNY - 1.07.2014 (dziewczynka)
    29. Karoolka - 8.07.2014 (dziewczynka)
    30. malgorzatka82 - 9.07.2014, 30. doti28 - 9.07.2014
    31. montever - 14.07.2014 (dziewczynka)
    32. Ariella - 18.07. 2014
    33. Dii - 20.07.2014
    34. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014 (chłopiec)
    35. Anka80 - 22.07.2014
    36. Katiziie - 25.07.2014
    37. KasiaTasia - 27.07.2014
    38. Jolcia1984 - 31.07.2014
    39. helva - 03.08.2014
    40. Anecia84 - 10.08.2014
    41. Magdzikk10 - 14.08.2014
    42. bilia- 25.08.2014
    43. Osinek 04.09.2014
    44. dagus84 - 10.09.2014
    45. KatekMuc - 15.09.2014
    46. sardynka85 - 18.09.2014
    47. zabkaa25 - 04.10.2014
    48. Anabella2013 - ???
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ewa trzymajcie sie... ja narzekam ze mojego wiecznie niema, ale widze ze ty masz jeszcze gorzej bo moj nie wyjezdza w delegacje na kilka dni na szczescie... Ale to tylko miesiac wiec musisz sie trzymac zeby Maja wiedziala ze jej mama to twarda babka :) i malenstwo w brzuszku czuje ze sie denerwujesz wiec wiesz...
    *majulek, hopefully, volvic widze ze maluszkom u was mega dobrze ze nie chca wychodzic...:)
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    Heh witam
    Zastanawiaja mnie te kontrole w zusie ....ze kontrolują kobiety w ciąży ja rozumuem kontrolę yych co sciemnisja ale ciąży raczej sciemnic się nie da bo wrazie jsk cis pójdzie nie tak to jest wypis ze szpitala czy katta ciąży i zsden lekarz na sciemnia nie nie pojdzue bo pojdzie siedzuec albo odbiora mu uprawnienia
    --
    •  
      CommentAuthoranairda1986
     permalink
    doti28: Heh witam
    Zastanawiaja mnie te kontrole w zusie ....ze kontrolują kobiety w ciąży ja rozumuem kontrolę yych co sciemnisja ale ciąży raczej sciemnic się nie da bo wrazie jsk cis pójdzie nie tak to jest wypis ze szpitala czy katta ciąży i zsden lekarz na sciemnia nie nie pojdzue bo pojdzie siedzuec albo odbiora mu uprawnienia

doti to nie chodzi o fakt bycia kobiety w ciąży, czy nie, ale o to że znaczna część kobiet dowiadując się o ciąży zatrudnia się u znajomych/rodziny, płaci przez 3-4 miesiące te najwyższe składki i idzie na L4. Kumpela tak zrobiła i jak wyliczyła to przez całą ciążę i macierzyński na ZUSIE "zarobi" około 40 tysięcy zł.

dlatego ZUS robi non stop kontrole...
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Gratuluje Kami....
    a ja ja przyszlam ponarzekac...
    od rana rycze ... bo kufa dlugopis nie chcial mi pisac na zaproszeniu ...
    bo maz zmywarke wlaczyl przed praca , a przeciez chcialam zeby posiedzial z nami...
    bo nie mam sily i chodze na czworaka :(
    bo juz mnie wszystko wkur....

boze ja juz nie moge wytrzymac sama ze soba :( tak fatalnie to ja sie nigdy chyba jeszcze nie czulam.... ehh
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    No jak ktoś jest pazerny na kase choc dla mnie glupota jest isc do pracy i placic zus od 6000 zeby pitem sobie to odbic i odkuc bo muszę midc wozek za 5000 nieogarniam tego ....najniższa krajia juz nie wystarcza
    --
  1.  permalink
    doti28: No jak ktoś jest pazerny na kase choc dla mnie glupota jest isc do pracy i placic zus od 6000 zeby pitem sobie to odbic i odkuc bo muszę midc wozek za 5000 nieogarniam tego ....najniższa krajia juz nie wystarcza

nawet jak weźmiesz zapłacisz te najniższe składki, to masz te 1000 pare zł przez kilka miesięcy na koncie...Już nie chodzi o wózek i najwyższe składki, bo mało takich osób, ale o te najniższe.

Ludzie kombinują jak mogą.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    Tylko że to 1000 zl tez trzeba skas mieć
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Czesc Dziewczyny. Moge dolaczyc? Wczoraj zobacylismy pierwszy raz od ponad roku piękne dwie kreseczki!!!!! :) w poniedziałek mam wizyte u gin :) Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Troche się martwie bo jakies dziwne uczuciemam w podbrzuszu... Kluje po obu stronach i lekko boli :( to normalne?
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    asia04108 gratulujemy i zapraszamy do nas! :) na poczatku ciazy takie bole podbrzusza sa calkowicie normalne (bol jakby na okres) i jesli nie towarzyszy im krwawienie ani inne plamienia to mysle ze jest ok. Czekamy na wiesci od gin.
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Nie plamie ma szczescie. A te bóle to to takie bolesne uklucia po obu stronach podbrzusza. Te "okresowe" już rzadziej odczuwam. Nie wytrzymam do poniedziałku :) aż mnie nosi, ciągle nie wierze ze to się dzieje :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja Ci powiem Asiu ze ja na poczatku barddzooooo dlugo mialam skurcze i to bardzo bolesne az musialam sciskac cos w rece...nie mialam plamien ani nic...
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    a ja nie wytrzymam do piatku bo mam USG polowkowe...:)
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    ewa Zrelaksuj się, obejrzyj ciekawy film, przeczytaj książkę, albo idź z córeczką na spacer, może Ci się humorek poprawi :wink:
    natalia Głowa do góry ! Będzie dobrze:wink:
    asia04108 Gratuluję dwóch kreseczek:wink: Spokojnej ciąży życzę, a te bóle w podbrzuszu są całkiem normalne, więc się nie przejmuj :*

Jestem po wizycie :) Rozwarcie powiększyło się do 2 cm :) Mały waży ok 3400 gram :) Na KTG żadne skurcze się nie zapisały, za to stan maluszka został oceniony na bardzo dobry :) Jeśli samo nic się nie ruszy, to w poniedziałek o 7:30 mam się stawić do szpitala.
    --
    •  
      CommentAuthoraciekawska
     permalink
    Witajcie dziewczyny,
    mam termin na 25 października 2014r. i z przyjemnością chciałabym dołączyć do Waszej dłuuuuugiej listy,
    pozdtawiam :surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    Katiziie: majulek, hopefully, volvic widze ze maluszkom u was mega dobrze ze nie chca wychodzic...

Oj nie chcą, już świruję z niecierpliwości :) Podejrzewam, że majulek to już urodziła, bo za dwa dni, będzie 2 tyg. po terminie, więc chyba mnie dopadła koszulka lidera - nie spodziewałam się, że kopnie mnie ten "zaszczyt"...

doti28: No jak ktoś jest pazerny na kase choc dla mnie glupota jest isc do pracy i placic zus od 6000 zeby pitem sobie to odbic i odkuc bo muszę midc wozek za 5000 nieogarniam tego ....najniższa krajia juz nie wystarcza

Nie chodzi o wózek za 5000 zł, tylko jak Państwo zdziera z nas kasę jak tylko może, to ludzie też kombinują, a każdy grosz się zawsze przyda.
    --
    •  
      CommentAuthorhelvetka
     permalink
    Zbliża się pełnia księżyca (niedziela).. porody pewnie ruszą na całego :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Majulek już dawno napisała, że ma się zgłosić do szpitala, więc zapewne jest już po :)
    mam nadzieję, że mnie pełnia też nie ominie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    To i ja liczę na pełnię :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorhelva
     permalink
    Katiziie: a ja nie wytrzymam do piatku bo mam USG polowkowe...:)

Ja też mam w piątek połówkowe. =)
    Ale na razie na spokojnie sobie czekam.
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ja tez miałam kontrolę z ZUS bo może pracuje mimo L4 albo latam a nie powinnam hahah Dziś miałam USG na NFZ i mała waży 1,2kg :)
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy :) Męczy mnie też szybkie tętno... Nie pozwala to normalnie funkcjonować. Przed ciążą brałam na to metocard zk, ale jak tylko zobaczyłam dwie kreski, to odstawiłam... i czuje sie fatalnie. Z drugiej strony boję się ze zaszkodziłam Malenstwu, bo test zrobilam 36dnia cykolu, do tej pory lykalam prochy... Boziu... Ciesze sie, ale mam taki metlik w glowie...
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    doti28
    co do ZUS-u to w wielu przypadkach żadna pazerność, ja też zamierzam podnieść składki tylko po to, żeby zapewnić sobie jakieś normalne pieniądze na macierzyńskim i nie chodzi mi o wózek za 5000 (bo planuję wiele rzeczy używanych od znajomych) tylko po prostu o pieniądze na życie. W zeszłym roku straciłam pracę (bardzo dobrze płatną), musiałam założyć działalność a zlecenia wiadomo raz są, raz ich nie ma. Mając kredyt na głowie (jak pewnie wiele z nas) i opłaty i z pensją męża niestety nie dajemy za bardzo rady.
    Na moich składkach z których nie zobaczę pewnie nigdy ani grosza ZUS swoje zarobił, nie mam żadnych skrupułów, żeby teraz być "pazerną" podwyższyć składkę i przez rok mieć po prostu pieniądze na życie i na dziecko... a z całym szacunkiem do Twojego "najniższa krajowa już nie wystarcza" no niestety - nie wystarcza....
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    to moja pierwsza ciąża, pewnie dlatego tak wszystko przeżywam :)
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Anka80, ale Ty masz firmę, pracujesz w niej- nie założyłaś jej po to, żeby wyłudzać kasę z ZUS. To jest jednak inna sytuacja. Owszem, wiele w naszym państwie nie funkcjonuje dobrze, ba- funkcjonuje fatalnie. Niestety to nie usprawiedliwia złodziejstwa. Bo fikcyjne zatrudnienie, siedzenie na L4 mimo zdolności do pracy, jest okradaniem państwa, czyli nas wszystkich. Nie ma co chociaż siebie oszukiwać.
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    azniee - pewnie masz rację, może zbyt ostro zareagowałam na wypowiedź doti, ale zdenerwowałam się po prostu pewnymi określeniami które padły w wypowiedzi...
    Fakt, moja firma nie jest fikcyjna, ale też Ktoś może mi zarzucić, że zarabiam aktualnie "grosze" (przede wszystkim dlatego, że jedna firma zerwała ze mną kontrakt jak się dowiedziała, że jestem w ciąży i na początku nie bardzo mogłam pracować - prawo nie chroni kobiet ciężarnych, które są przedsiębiorcami), a chcę mieć "nie wiadomo jak wysoki" zasiłek macierzyński.
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Z tą składką z ZUS to też nie jest tak jak wszyscy myślą, bo właśnie podnoszenie jej na kilka mc przed ciążą powoduje wzmożoną kontrolę raz a dwa nie podnosi na tyle by się to opłacało bo mało kto mówi że średnią na macierzyński wylicza się z całego roku a nie z ostatnich 3 mc. Więc jak ja miałabym płacić tą większą składkę przez tyle czasu to na jedno wychodzi :wink: bo prosiłam księgową by to przekalkulowała :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    I tak i nie, ja w ogóle nie płacę chorobowej na razie więc średnią policzą mi tylko z miesięcy za które zapłacę - rozmawiałam w ZUS-ie, przepisy się jeszcze nie zmieniły, chociaż chcą tą zmienić.
    Pan w ZUS nawet mi sugerował pewne rozwiązania bo powiedział, że skoro jest luka w przepisach to dlaczego z niej nie skorzystać.
    Ale trochę zrobił się off topic, więc sorki i z mojej strony zamykam temat, jak Ktoś by chciał porozmawiać lub coś dopowiedzieć to zapraszam na priv.
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    a no widzisz ja płacę od początku i może stąd ten problem u mnie ;)
    --
  2.  permalink
    Ja popieram Anka80 :cool: prawda jest taka ze ZUS czy inne instytucje maja nas w dupie, więc niestety ale trzeba sobie radzić i kombinować. Taka jest prawda ! Ja mam opłacane wszystkie składki i co dostałam skierowanie do endo bo wyszło mi brzydkie tsh, od grudnia latalam po szpitalu (oczywiście zapisy na 2015) i co musiałam iść prywatnie (150zl lżejsza ) i nikt sie tym nie przejmuje. Więc sami zmuszają nas do kombinowania :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeMar 13th 2014
     permalink
    Volvic: Jeśli samo nic się nie ruszy, to w poniedziałek o 7:30 mam się stawić do szpitala.

To Bruno urodził by się tak jak mój młodszy syn :)
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
    • CommentTimeMar 13th 2014
     permalink
    asia04108 wielkie gratulacje!!! spokojnych i szczęśliwych 9 miesięcy życzę:bigsmile:
    nataliaa_: od rana rycze ... bo kufa dlugopis nie chcial mi pisac na zaproszeniu ... bo maz zmywarke wlaczyl przed praca , a przeciez chcialam zeby posiedzial z nami...bo nie mam sily i chodze na czworaka :(bo juz mnie wszystko wkur....

ja od rana mam tak samo,poryczałam się bo z m się pokłóciłam
    bo wczoraj troszkę za duza czapke młodemu kupiłam wiec ja podłożyłam i zszyłam,a rano krytyka ze beznadziejnie to wygląda,
    bo m pieczywa rano nie zdazyl kupic przed praca,
    bo zjadł paste jajeczną,o której marzyłam jak tylko się dziś przebudziłam
    i na dodatek wszystko mi dziś z rąk leci ...grrrrrrr.....:neutral:

Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.