Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormariaekad
    • CommentTimeMar 13th 2014
     permalink
    WITAM SIĘ JUŻ W NOWEJ ROLI
    Nie będę ukrywała, że 170 postów nie doczytam... z praktycznych względów!!!
    CHCIAŁAM oficjalnie odmeldować się z wątku przyszłych mamuś. BARDZO DZIĘKUJĘ... każdej osobie, która była ze mną, wspierała, doradzała swoimi doświadczeniami i troską.
    Wiele osób na tym wątku było mi bardzo bliskich i BARDZO ZA TO DZIĘKUJĘ.
    ALLY DZIĘKUJĘ ZA PRZEKAZANIE WIADOMOŚCI o narodzinach mojego synka.
    ŻYCZĘ KAŻDEJ Z Was najpiękniejszych chwil ciążowych, lekkich porodów i samych dobrych chwil!!!
    DZIĘKUJĘ :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Cześć dziewczyny :)
    Staraliśmy się z mężem dwa lata, mam Hashimoto, PCOS i endometriozę. W cyklu, w którym odpuściliśmy czekając na IUI się udało :)
    Pierwsza beta w około 14dfl (nie wiem kiedy dokładnie była owu, bo cykl olałam) 714, w 16dfl 1520 i dziś - w 21dfl 9529 mIU/ml.
    Zrobiłam dziś dodatkową betę, bo w ogóle nie mam żadnych objawów i już się przestraszyłam, że coś nie tak :)
    Miałyście tak, że przy wysokiej becie nadal nie było objawów? Kiedy się ich spodziewać?
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Pandora1 a kręci ci się w głowie cały czas i masz takie uczucie jak byś wszystko w trójwymiarze widziała????
    --
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Pandora ja jestem w 17 tyg i do tej pory nie mam żadnych objawów :) gdyby nie brzuszek i usg pewnie do tej pory bym nie wierzyła :)
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Anula nie mam własnie nic, ani mdłości, ani zawrotów głowy, może troszkę zmęczenia i problemy ze snem.
    Magdzik to może mnie objawy ominą i wszystko będzie ok :) Bo wymioty nie należą do najprzyjemniejszych doświadczeń ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Pandora ja dolegliwości miałam ale moja bliska przyjaciółka żadnych, jedynie pod koniec ciąży trochę jej już było ciężko i jakieś lekkie dolegliwości :-)
    A brak dolegliwości nie świadczy o niczym złym, bo niedawno urodziła zdrowego fajnego chłopaka, tak więc może i Ty należysz do szczęściar którym nic się nie będzie działo poza rosnącym brzuszkiem :-)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja sie chyba zabije...
    mam dosc :( dosyc o!
    jak mi ktos powie (tzn maz) ze mam urodzic jeszcze jedno dziecko to ja zamorduje normalnie zamorduje....
    wszystko mnie boli, wkur.... jezu chyba sie nigdy tak nie czulam..
    do tego piecze;/ a lekarz mnie zbywa;/ wizyta dopiero 18ego ja sie pochlastam jak Boga kocham :(
    ide ryczec o!
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Pnadora po pierwsze gratulacje a po drugie objawy mogą jeszcze nadejść a jak nie nadejdą to tylko się cieszyć :wink:

Ja w pierwszej ciąży nie miałam praktycznie żadnych i mam zdrowego synka, w drugiej objawy pojawiły się w 51dc i tylko modliłam się kiedy znikną (mdłości i wymioty przeszły ok 11 tc) - teraz jedynie piersi mnie trochę pobolewają i bardzo dobrze, że nic więcej mi nie jest :cool:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Pandora gratulacje... ciesz sie puki niemasz objawow bo ja w obu ciazach mialam straszne mdłosci i wymioty...
    Natalia niewiem co mam napisac bo i tak nic to nieda, ale trzymaj sie juz nie dlugo dostaniesz najpiekniejsza nagrode za cale trudy ciazy...:)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Dziewczyny, zrobiłam dziś betkę i nie wiem... Pomóżcie. Ostatnią miesiączkę miałam 4 lutego, więc jestem w 5 tygodniu, a mój wynik to 3324,3, a podane normy to:
    0,2-1 tydzień: 5-50
    1-2 tydzień: 50-500
    2-3 tydzień: 100-5000
    3-4 tydzień: 500-10000
    4-5 tydzień: 1000-50000
    5-6 tydzień: 10000-100000
    niby w normie, ale jakiś chyba mały mój, co? :(((((

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.03.14 18:41</span>
    dziwne jakies te normy w ogole. pokrywaja sie
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Dziewczyny, ale to chyba jest tak, że nudności i wymioty są związane nie tyle z tc co z wysokością bety, prawda? Podobno mdłości to konsekwencja wysokiego hcg i wysokiego progesteronu. W sumie jak mam teraz koło 10 000 to jeszcze nie tak dużo i może się zacząć :) Ale może mam organizm mało wrażliwy na mdłości ;) Oby :))
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Nie wiem jak to jest ale ja w obu ciazach strasznie wymiotowałam przez co schudlam...
    Jutro USG dobrze ze rano bo bym nie wytrzymala...:bigsmile:
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Pandora, wszystko bym oddała aby nie mieć mdłości ! Więc się ciesz i oby objawami jakimi będziesz się cieszyć był tylko powiększający się brzuszek :))
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Dziewczyny, powiedzcie chociaz slowo o tym moim wyniku :(

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.03.14 19:01</span>
    Pandora, w ktorym tygodniu jestes? wysoka masz bete w porownaniu z moja...
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    asia04108 moim zdaniem z Twoją betą jest wszystko w porządku, ja w skończonym 5t1d miałam niecałe 1800, dwa dni później już prawie 3900....
    jak się martwisz to powtórz badanie i sprawdź przyrost, bo to on jest ważny, porównywanie z innymi kobietkami niespecjalnie ma sens, bo to hormon, wydzielanie zależy od wielu czynników, świadczą o tym nawet bardzo szerokie zakresy laboratoryjne...
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Ja jestem wg OM 5t4d. USG mam za tydzień.
    Moje koleżanki miały ponad dwukrotnie niższe ode mnie i wszystko było ok, więc jak widać to zależy :)
    Ja mam jakąś wysoką, ale nie wiem dokładnie kiedy była owu.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMar 13th 2014 zmieniony
     permalink
    Pandora1: Podobno mdłości to konsekwencja wysokiego hcg i wysokiego progesteronu

eee tam - chyba niewiele osób miało wyższą betę niż ja w ciąży z Miśkiem (w 22dfl prawie 18000) a mdłości i wymiotów zero (progesteron też ok, nigdy nie suplementowany)...w tej ciąży beta nieco niższa (przynajmniej początkowa, bo później nie sprawdzałam już) a rzygałam dalej niż widziałam :wink:

asia04108 nie liczy się wartość a przyrosty, po jednej becie ciężko stwierdzić co i jak :smile:
    A normy, które podałaś są od zapłodnienia a nie od początku ciąży, czyli Ty jesteś teraz w ok 3tc
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Dzięki :) W poniedziałek powtórzę badanie

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.03.14 20:50</span>
    a może jutro pójść? powinno już się zwiększyć
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    sardynka85: w 22dfl prawie 18000

wow no to rzeczywiście :) Może Ci się wrażliwość na hormon zmieniła ;)
    Tak naprawdę to to są takie eksperymentalne badania, że to zależy od hcg i prg. Pewnie są też inne czynniki.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMar 13th 2014 zmieniony
     permalink
    Pandora1: Tak naprawdę to to są takie eksperymentalne badania, że to zależy od hcg i prg

czytałam coś tam na ten temat, ale chyba to jednak zależy właśnie od wrażliwości danego organizmu na zmiany hormonalne...chociaż wtedy dziwne, że przy drugiej ciąży (z mniejszym hcg) mój organizm ześwirował :cool:
    chyba, że wierzenia ludowe to nie bajka i płeć dziecka ma wpływ na samopoczucie przyszłej mamy :devil: (podobno teraz ma być córka - przynajmniej na 80-90% :tongue:)\

W każdym bądź razie beta przyrasta Ci bardzo ładnie, więc ciesz się brakiem objawów, na których pojawienie się tak na prawdę masz jeszcze czas (chociaż z autopsji to zdecydowanie lepsza ciąża bezobjawowa :cool:)
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Pandora1: Miałyście tak, że przy wysokiej becie nadal nie było objawów? Kiedy się ich spodziewać?

Ja w ciąży z Karolkiem nie miałam ŻADNYCH objawów przez całą ciążę!
    Gdyby nie to że rósł mi brzuch i później - mały fikał jak szalony to nawet bym nie wiedziała że jestem w ciąży.
    .
    asia04108: Dziewczyny, powiedzcie chociaz slowo o tym moim wyniku :(

No ale wynik jest przecież w normie...
    Jeśli się martwisz to powtórz badanie po 48 godz i wtedy sprawdź przyrost.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    chyba zaczyna do mnie docierac, ze porod tuz tuz...
    w sobote robimy synkowi urodziny w bawialni :)
    we wtorek mam wizyte u gin... az sie boje
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeMar 14th 2014
     permalink
    A ja chyba muszę zadzwonić do ginka bo nie wytrzymam do wizyty, mimo że biorę magnez w podwójnej dawce jak mi kazał i kardiolog i on to od kilku dni mam takie skurcze kończyń że masakra...
    --
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Pandorka- gratulacje, super wieści, pamiętam Ciebie z wątku staraczkowego. Nie martw się tym, że nie masz objawów. Wiele kobiet nie ma. Ja w tej ciąży też miałam też dosyć wysoką betę i zero objawów.
    Katiziie, helva - kciuki za połówkowe :-)
    Ja się też swojego doczekać nie mogę, a mam za 2 tygodnie, a od czasu genetycznego nie miałam usg i nie wiem jak dzidzia rośnie, ale chyba szybko, bo czuję coraz mocniejsze kopniaczki i przepychanki. A wcześniej czułam takie delikatne. Dla mnie te motylki w brzuchu, czy rybki pływające to przereklamowane. Ja czyję jakbym miała jakiegoś węża tam:wink:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    U nas po polowkowym takie wiesci: waga 340g i 19cm. Prawdopodobnie bedzie dziewczynka ale nie na 100% bo pepowina zaslaniala i nogi byly skrzyzowane... pozatym wszystko ok
    •  
      CommentAuthorEwa1406
    • CommentTimeMar 14th 2014 zmieniony
     permalink
    Dobre wieści, Kati. Gratuluję :)
    A mi udało się dziś zamówić kosz mojżesza :D O taki:
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Ja już z 4 dni po owu mogłam spać na stojąco i miałam strasznie podkrążone oczy, sine po prostu i tak mi zostało niestety ;p
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Pandora hej :) Powtórz sobie betę, jak dobrze przyrasta to się nie zamartwiaj na zapas :P Objawy mogą być już, albo w ogóle nie .. na dwoje babka wróżyła :)
    Mała 1990 jest odpowiedni wątek poświecony dyskusji czy się zaszło w ciążę czy nie :)

U nas nic ciekawego, Nadia mi dziś w nocy nie dała pospać, a Jej młodszej Siostrze chyba też się udzieliło i miała niemalże dyskotekę :devil:
    Ewa a ten kosz to jest nowy czy używany ? Boj ak nowy to zarzuć na wątku wyprawkowym linkiem, bo mi się szalenie podoba :)
    Katiziie gratuluję córy :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Penny, nowy zamawiałam i link wrzuciłam już na wyprawkę :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    PENNY kiepsko masz z tym spaniem... ja śpię ciągiem po bite 8h a i tak rano ciężko się podnieść z łóżka...
    Ewa kosz śliczny :) Ja właśnie się zastanawiam czy i na ile jest mi potrzebny oraz czy przy Miśku będzie bezpieczny...
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    sardynka85: ja śpię ciągiem po bite 8h

:shocked::shocked::shocked: a idź !!! ja tak ostatni raz spałam w poprzedniej ciązy gdzieś koło 20 tygodnia.. ale w sumie to się już przyzwyczaiłam :swingin: przynajmniej szoku nie będę mieć przy drugiej córce :tooth: tak liczę, że za trzy lata się w końcu wyśpię, hahahah :rolling:

Ewa to idę obczaić, bo mi tak smutno, że wszystko będzie miała Młodsza po Starszej i chciałabym coś kupić właśnie dla Niej :) Muszę tylko przemyśleć czy mi się taki kosz faktycznie przyda, bo z Nadią bardzo długo (do teraz się zdarza) śpimy w łóżku :)

A napiszę Wam jeszcze, że od paru dni ćwiczę sobie po około 3o - 4o minut dziennie pilates dla babek w ciąży i jest mi z tym super dobrze :):):) polecam szczerze :)
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    PENNY: a idź !!!

No Misiek odkąd odcyckował się w nocy (sam w 8 miesiącu) zaczął sypiać ciągiem po 10-12h i tak mu na szczęście zostało :bigsmile:
    ale czuję w kościach, że drugie pewnie da mi popalić pod tym względem - zresztą już na usg widać, że mała zgaga na dupce wysiedzieć sekundy nie umie :devil:

Treść doklejona: 14.03.14 14:39
    PENNY: A napiszę Wam jeszcze, że od paru dni ćwiczę sobie po około 3o - 4o minut dziennie pilates dla babek w ciąży i jest mi z tym super dobrze :):):)

a polecisz jakiś konkretny trening z ytb? Bo tam tych ćwiczeń w cały świat, póki co w oko wpadła mi jedynie fittapy ale to ok 10 min ćwiczeń, więc trochę mało :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej witam sie oficjalnie z trójką z przodu:bigsmile:

z tej okazji sobie suwaczek podrasowałam:updown:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Sardynko to Ci zazdroszczę milion tych nocy , super super, może Młodsza też taka będzie, serio życzę :) A co do ćwiczeń to ja wyginam śmiało ciało razem z tą panią :

Pilates dla Przyszłych Mam :>:>:>

Cały cykl trwa ponad 50 minut, ale nie robię go tylko wybiórczo :) bo też muszę w czasie, gdy młoda śpi coś ugotować czy zwyczajnie na tyłku posiedzieć :wink:

Kakai szok jak ten czas zapitala :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    no mega Penny, z dzieckiem u boku ciaza sie nie dłuzy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dziewczyny prawdopodobnie 23ego przywitam na swiecie Jajute :)
    wszystko bede wiedziala we wtorek :)
    --
    •  
      CommentAuthorhelva
     permalink
    I ja się po połówkowym melduje. Z dzieciem wszystko dobrze. Wszystkie narządy i kości na swoim miejscu. Serce wzorowe. :D
    Płeć nieznana (bo nie chcemy wiedzieć). =)
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    helva podziwiam, że nie chcecie wiedzieć :-) w sumie to najpiękniejsza niespodzianka w życiu będzie, ale mnie już ciekawość od środka zżera....
    --
    •  
      CommentAuthorhelva
     permalink
    Anka80: helva podziwiam, że nie chcecie wiedzieć :-) w sumie to najpiękniejsza niespodzianka w życiu będzie, ale mnie już ciekawość od środka zżera....

Tak jest mi (o dziwo) łatwiej. ;]
    Szwagier z żoną mają dwóch synów i trzeci syn urodzi się w maju, więc rodzina tu oczekuje po cichu, że u nas będzie dziewczynka. =) Nie potrzebuje wplatać tego dziecka w rodzinne intrygi. ;P
    Poza tym chcemy za wszelką cenę uniknąć zakupów i prezentów zrobionych "pod płeć" - kolor/faktura/krój.. etc.
    A z praktycznych względów też - lekarz może się pomylić, a kolejnego USG nie będę mieć (chyba, żeby coś się złego działo), więc dodatkowo nikt mi tego nie potwierdzi... A znam nie jedną historię pomyłki, gdzie rodzicie byli nastawieni na chłopca i urodziła się dziewczynka lub odwrotnie.
    Dlatego - poczekamy, zobaczymy i będziemy się cieszyć. ^^
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    HCG total ilosciowo
    HCG 3324,3 mUI/ml
    Cia¿a:
    0,2-1 tydzien: 5-50
    1-2 tydzien: 50-500
    2-3tydzien: 100-5000
    3-4 tydzien: 500-10000
    4-5 tydzien: 1000-50000
    5-6 tydzien: 10000-100000
    6-8 tydzien: 15000-200000
    2-3 miesiac: 10000-100000
    Kobiety niebedace w cia¿y: <2

Dziewczyny, ja jeszcze drążę temat tego hcg :((( Już całkiem spanikowałam... Według pierwszego dn ost miesiączki jestem w końcówce 6 tygodnia. A ten wynik wskazuje na coś między 2 a 5 tygodniem... Boże :((((((( Te normy podawane sa od okresu czy owulacji? :((((((((( Jutro ide jeszcze raz na badanie, ale nie wiem, jak wytrzymam przez noc :((((((((( Boję się, że nie urośnie wystarczająco :(((((
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Asia - ja na początku ciazy też te normy miałam nieco przesunięte i ciąża jakby była opóźniona jakies 2 tygodnie. Bardzo mnie to martwiło i się stresowałam tym bardziej że na usg długo nie było nic widać a potem długo serduszka nie było i lekarze głupio mówili, że już powinno coś być i tylko mnie dołowali. A prawda byłą taka, że owulacje miałąm kilka dni później niź te standardowe 14dc a i najprawdopodobniej zagnieżdżenie było bardzo późno a zarodeczek też ma prawo troszkę więcej czasu potrzebować. Dlatego głowa do góry i najwazniejsze jest żeby beta ładnie przyrosła a nie do końca jej wysokość. Teraz mój synuś mieści się w górnych granicach "rozmiarowych" dla jego wieku więc nadrobił wszystko z zadatkiem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    asia04108: Te normy podawane sa od okresu czy owulacji?

No przecież jasno widać, że od owulacji, w przeciwnym wypadku musiałabyś być w ciąży jeszcze przed zapłodnieniem (bo posiadanie bety ok 100 w 7dc jest nierealne przecież) :wink:
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    sardynka, Ty się tu nie wymądrzaj ;) Boję się strasznie, dlatego nie myślę pewnie racjonalnie... Bardzo długo czekałam na tę ciążę, więć gdyby teraz coś było nie tak, to bym tego nie przeżyła :( Dzięki Dziewczyny
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Asia ja też się stresuję. Oczekiwaniem na USG nawet bardziej niż na przyrost. Trzeba głęboko oddychać i stosować techniki relaksacyjne, może meliskę walnąć ;) Raczej nie ma innych sposobów żeby to przetrzymać :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    na becie sie nie znam wiec nie pomoge...
    co do mdlosci cieszcie sie poki ich nie macie ja wymiotowalam od rana do wieczora do 14tyg :)

dziewczyny u mnie cos sie ''burzy'' cmi jak na @, i kluje szyjka....
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witajcie, a wg mnie te normy to sa tygodnie od zagniezdzenia podane, bo niby co to znaczy dziwne 0,2 - 1 tyg? wg mnie to 0,2 oznacza 2 dzien od zagniezdzenia bo wtedy pojawia sie beta w krwi i to by sie wg mnie zgadzalo, wiec jak na moje oko to masz bete piekna. znajdz w necie normy od okresu to bedziesz miala jasnosc.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeMar 15th 2014
     permalink
    asia ale nie nakręcaj się, po co ci ten stres. Wszystko jest w porządku i tj dziewczyny piszą zależy kiedy miałaś owulację jedna ma w 14dc inna w 21dc i u jednej w 6tc widać serduszko a u innej w 8tc bo każda ma inaczej cykl, spokojnie bo nerwy tu ci nic nie pomogą a wręcz przeciwnie:wink:

Natalia no to czekamy na wieści, tylko doczekaj do tego lekarza.
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    nataliaa_: do tego piecze;/ a lekarz mnie zbywa;/

ja pamiętam pod koniec pierwszej ciąży, ze gin mi mówił, ze jak mnie będzie piekło na dole to mam jechać do szpitala. z tego co piszesz to chyba zaczyna się już tam coś dziac, z reszt ajakby cie cos niepokoilo to nawet nie zastanawiaj się i jedz na ip żeby sprawdzić,przezorny zawsze ubezpieczony, jakby było cos nie tak to cie zatrzymają , a jak wszystko ok to puszcza do domu a ty przynajmniej spokojniejsza będziesz.

mariaekad cieszymy się twoim szczęściem, fajnie, ze już możesz tulic maleństwo:) dozo zdrówka dla was, Tobie szybkiego powrotu do formy i samych przespanych nocek:)

Pandora1 gratulacje! nie martw się na zapas bo ciaża to cudowny stan,tym bardziej piękniejszy jeśli ci nic nie dolega! zycze ci tego stanu az do porodu:bigsmile:

asia04108 wg mnie z twoja betą jest wszystko ok,powtórz jeszcze ze 2 razy co drugi dzień i będziesz mieć porównanie i nie stresuj się bo tylko maluszkowi zaszkodzisz, odpoczywaj bo na pewno za niedługo usłyszysz serduszko:wink:

Ewa1406 sliczny ten kosz, jak go zobaczyłam znów dylemat do mnie powrócił czy kupować czy nie....hmmmm

Katiziie super wieści:bigsmile:

ja tez już po wczorajszej wizycie:) wszystko ok:) tętno w porządku, dzidzia bryka w brzuchu:) ja kolejne 1,5 kg na plusie... za to dziś głowa pęka od rana:( pewnie przez ta okropną pogodę...

Kakai: no mega Penny, z dzieckiem u boku ciaza sie nie dłuzy

oj skads to znam...

helva ja tez podziwiam decyzji, aczkolwiek przecież najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa przecież i tak będziemy mocno kochac czy to chlopiec czy dziewczynka
    ja wczoraj nie miałam usg wiec nasz "chyba" chłopczyk nie potwierdzony na 100% ale jakos tez parcia wiedzy czy to oby na pewno chłopczyk nie mam...w poprzedniej ciąży odchodziłam od zmysłów, teraz totalny luz, wiem jedno,ze będzie cudowna dzidzia:bigsmile:

a tak z innej beczki, jakie kosmetyki kupujecie maluszkom swoim nowonarodzonym? możecie podac jakies linki ciekawe? chodzi mi o jakie sprawdzone, bez mydła i parabenów i chyba o jakiejś lżejszej konsystencji, skoro pod koniec czerwca w goraca pogode będę rodzić.

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    *justyn Jesli chodzi o kosmetyki bez parabenow i 100% naturalne to z czystym sercem moge polecic LaifLine Cosmetics. Mają tam linie kosmetyków Baby stworzona z naturalnych skladnikow wlasnie dla maluszkow. Podaje linka z fb: https://www.facebook.com/pages/Laifline-Cosmetics-Polska/392139960885348?fref=ts.
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMar 15th 2014 zmieniony
     permalink
    helva co do płci to oczywiście Wasz wybór (ja osobiście bym nie wytrzymała, no ale to kwestia indywidualna heh) ale przynajmniej jeszcze jedno usg powinnaś zrobić (w ok 30tc) aby wykluczyć min. hipotrofię płodu i inne tego typu problemy, które pojawiają się dopiero w późniejszym etapie ciąży i mogą jej poważnie zagrażać...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.