Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPandora1
    • CommentTimeMar 17th 2014
     permalink
    Masz rację, ale ostatnio wpadam w jakąś paranoję :/ Zupełnie nie wiem jak mam się ogarnąć.. Można pić melisę w ciąży, tak?
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Nie wiem czy mozna pić melisę...
    Rozumiem twoją paranoję, bo trudno jej nie mieć w tej sytuacji.
    Staraj się o wszystko pytać lekarza i nie czytać w necie. Tu niestety większość historii jest smutnych, bo o nich ludzie piszą chętniej niż o szczęśliwych zakończeniach niestety.
    Kiedy już nie mogę wytrzymać, żeby nie szperać w necie, to męża proszę, żeby poszperał i podał suche fakty. Lepsze to niż czytanie historii z życia cudzego.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja pilam meliske w ciazy:bigsmile:

spaaac:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Kakai, jak twoje samopoczucie?
    U mnie wróciła cześć dolegliwości z początku: senność, zmęczenie, mdłości.
    Masakra... Czy tak będzie już do końca?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Kakai spac Ci sie chce? Co Ty nie powiesz hehe :) ja najchetniej tez polozylabym sie spac... Igor nie ma litosci od kilku dni budzi sie 6-7
    teraz ma zabawe wciaga sobie stopy odkurzaczem... nie wytrzymam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Ja stosowałam clotrimazolum za zgodą lekarza w pierwszym trym, jak i teraz w drugim. Więc chyba można :)
    Trzymam kciuki za rodzące dzisiaj :)
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Volvic trzymamy kciuki:) i czekamy na wiesci :)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
  1.  permalink
    Powodzenia Volvic :wink:
    Gratulacje nowym mamuska :smile:
    Pandorka trzeba myśleć pozytywnie i nie warto czytać netu bo można zwariować. Bedzie dobrze :smile: trzymam za was mocno kciuki !
    A ja w końcu doczekałam sie kopniec naszego maluszka :heartsabove: cudowne uczucie :rainbow::rainbow::rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
    • CommentTimeMar 17th 2014 zmieniony
     permalink
    AniaaaaaaaaM84: A ja w końcu doczekałam sie kopniec naszego maluszka cudowne uczucie

gratki kochana! mój brzdąc już coraz mocniej kopie,przy tym brzuch cały faluje:) nawet przy ostatniej wizycie gina skopał jak tętno badał:wink:

volvic i hopefully trzymam kciuki,za to zebyscie szybko i "w miare bezboleśnie" urodziły, badzcie dzielne dziewczyny!
    ja po doświadczeniu z wywoływanym porodem i brakiem reakcji na oxy, mam nadzieje ze drugi poród sam naturalnie postąpi...

Gaggata gratulacje,serdecznie witamy twoje maleństwo po drugiej stronie brzuszka:bigsmile:

Gaja00 teraz czekamy na newsy od ciebie i rozwój akcji:wink:

Yvoonne
    szczęśliwych 9 miesięcy zyczę!!!

U mnie zimno,pada nic tylko na zmiane bym spała i muffinki wpierniczała.Nic sie nie chce w taką pogodę. Nawet pies na spacer nie chce isc. Musze ograniczyć słodycze bo skierowanie na test z 75glukozy dostałam,co by się nie okazało ze za słodka jestem:wink:

A propo sroki,to odszukałam,ale mam odmowe dostępu.Co mam zrobić ,żeby to zmienić?

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Pandora, ty lada moment masz usg, więc relaksuj się i czekaj spokojnie :) Ciekawe czy u ciebie jest tylko jeden maluszek :)))))))
    A patrząc na twoje hCG i progesteron na pewno wszystko jest ok. Nie masz się czym przejmować ;)))) U mnie była totalna padaka :/
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    justyn o dziwo ja mam tak samo z blogiem Sroki, chociaż kiedyś bez problemu z niej korzystałam... albo autorka zmieniła coś w uprawnieniach -może coś zmienia, albo nie wiem co... można wysłać do niej prośbę o zaproszenie na bloga, myślę, że jak w ciągu kilku dni nic się nie "naprawi" to takie zaproszenie wyślę.... bo blog faktycznie jest fajny...
    EDIT: znalazłam ją na facebooku -napisała, że ma jakąś awarię szablonu strony i stąd te problemy, pracuje nad naprawieniem... także jest szansa, że wróci :-)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Volvic aaaaaaaaaaaaale wspaniale! dzis utulisz malca :bigsmile:
    cudnie sie sytuacja potoczyła
    trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Dzięki dziewczyny, trochę mi lepiej :)
    W domu wypiję lekką meliskę i poszukam jakiś technik relaksacyjnych ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No Volvic trzymam kciuki mocno :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Pandora wyluzuj :) Pomyśl sobie tak, TY już jesteś mamą, czyli już powinnaś dbać o dobre samopoczucie swojego dziecka, bo już za nie odpowiadasz.. Po co fundować Nowemy Życiu stres już na początku i doszukiwać się jakiś nieprawidłowości. Weź sobie relaksacyjny prysznic, melisę, spotkaj się z kimś :) ciesz się dniem :)

Mnie też senność w weekend ogarnęła.. nie wiem czy spowodu nieprzespaneych nocy, czy spadku ciśnienia, które poleciało na łeb na szyję....
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Pandora, a jaki masz progesteron? i ktory tydz?

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.03.14 16:06</span>
    Nie bylas u lekarza? Ja tez swiruje, ze cos nie tak... :( Dzis ide do gin, nie wiem, jak to wytrzymam, chyba umre z nerwow... A brzuch ciagle z prawej strony pobolewa... i przelewa sie cos ciagle tam... Mam dzis 42 dzien cyklu...
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Dziewczyny mam takie kłucia w pip, bolesne, co to może oznaczać?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Ally - klucie mam i ja... prawdopodobnie dziecko wstawia sie ciagle w kanal i masz ucisk glowki na szyjke moze to powodowac rozwarcie - choc nie koniecznie...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Oby nie świadczyło to o infekcji
    --
    •  
      CommentAuthorpinkgonzo
     permalink
    Hej Kochane Ciezarowki..dolaczam sie do Was.. gratuluje rozpakowanym!!ja mam nadzieje rozpakowac sie okolo 17 pazdziernika;-)wiec jeszcze troszke
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    asia jestem 6t0d wg OM, a prg tydzień temu miałam 34ng/ml, ale z luteiną 2x1.
    U lekarza byłam, ale USG mam dopiero w piątek. Nie chciałam wcześniej żeby nie schizować, że nie ma serca ;) Hihi w sumie i tak czasem panikuje, ale chyba mniej ;)
    Daj znać po wizycie.

witaj pinkgonzo
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    no spac do kwadratu, ale na szczescie maly dzis zdrzemnal sie po 12 bez wiekszych problemow i poszłam spac rowniez, spalam 2h(!), wlasnie ostatnio dopada mnie ciagla sennosc, no i zaczynam sie juz poruszac w tempie lodowca:confused:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Kakai ja tez spalam ok.3h :) maly sie zlitowal
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    pinkgonzo gratulacje :) daj znać po wizycie na kiedy masz termin to dopiszemy Cię do naszej listy.

Ja dziś cały dzień mam twardnienia brzuszka :( na tym etapie to chyba normalne, ale jakoś często, a jak dotykam to taki bolesny ten brzusio jest :( wzięłam nospę, magnez, ciepły prysznic i zobaczę co będzie dalej... stresuję się, bo nie wiem, co jest normalne, a co już kwalifikuje się do wycieczki na IP. na Szkole Rodzenia położna mówiła, że lepiej sprawdzić niepotrzebnie niż zbagatelizować coś poważnego. ale ja mam wrażenie, że gdybym pojechała na IP to popatrzyliby na mnie jak na wariatkę :/ no i do tego serce mi zaczyna walić tak nierówno i szybko, a jeszcze krwawienia z nosa zaliczam coraz częściej :(
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kakai, Nataliaa zazdroszczę Wam tego spania w dzień, bo ja coś ostatnio nie mogę zasnąć o tej 12.oo, o której zwykle mała sobei drzemkę ucina... może za parę tygodni jeszcze większa senność mnie ogranie i będzie łatwiej :wink:

Karoolka ja od paru tygodni też mam twardnienia takie. W poprzedniej ciąży też miałam, pewnie macica sobie ćwiczy :) ja nie biorę na to żadnych leków (nie chcę wstrzymywać tych ćwiczeń macicy, bo kiedyś musi się przygotować do porodu:) ), Ale jak Cię brzuch boli, to może warto jednak na IP się przejechać, bo na tym etapie skurcze raczej nie powinny być bolesne. Lepiej żeby sobie popatrzyli na Ciebie o ten raz więcej jak na wariatkę, niż byś miała o jeden raz za mało pojechać. Nie przejmuj się tym, jeśli czujesz, że coś jest nie tak, to lepiej to sprawdzić. A słuchaj a nosisz może spodnie ? Bo mnie takie skurcze o wiele częściej łapią w spodniach, nawet ciążowych, niż w zwykłych getrach takich na brzuch naciaganych. A już jak w sukience chodzę po domu, to praktycznie skurczy brak. Mi mój gin kiedyś tłumaczył, że masa kobiet jeździ na IP, bo spodnie, zbyt ciasne majtki czy spódnicę drażnią macicę i stąd te skurcze. Zazwyczaj nie jest to niebezpieczne na tym etapie, ale starchu napędza przyszłym mamom.
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Dziewczyny ! O 18:25 przyszedł na świat Bruno. Wszystkich zaskoczył, bo miał ważyć 3400 a w rzeczywistości okazał się slodkim klocuszkiem o wadze 4200 gram i 56 cm.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Volvic, gratulacje. WIEEELKIE SZCZĘŚCIE :)
    --
    •  
      CommentAuthorhelva
     permalink
    Volvic: Dziewczyny ! O 18:25 przyszedł na świat Bruno. Wszystkich zaskoczył, bo miał ważyć 3400 a w rzeczywistości okazał się slodkim klocuszkiem o wadze 4200 gram i 56 cm.

Gratulacje! Spokoju i miłości dla całej rodzinki. =)
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Volvic super ale zaskoczenie :D
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Volvic-Gratuluje :flowers::flowers::flowers::flowers: Bruno niech rosnie zdrów a Tobie szybkiego powrotu do sił :hugging:

U nas jak było tak jest,skurcze czasem bardziej bolesne ale nie regularne więc dalej czekamy aż sie rozkręci i synuś zdecyduje się już wyjść....nie możemy się doczekać a Nikola ciagle caluje brzuś i spiewa braciszkowi, zniecierpliwiona czeka na dzidzi :bigsmile:
    Jaka zadowolona jestem jak widzę się w pierwszej piątce na naszej liście :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Volvic - ale fajnie! Gratulacje!!! Fajny klocuszek! Strasznie się cieszę!

Witam wszystkie nowe mamuśki, trzymam mocno kciuki, żeby Wasze szczęście rosły dzielnie.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Volvic Gratuluje:)

Treść doklejona: 18.03.14 00:32
    ja prosze o kciuki bo dzis na 18 mamy wizyte u gin, dostane skierowanie na CC :) i juz trzese sie ze strachu bo to bedzie max 29ego <3 ahhh
    --
    •  
      CommentAuthoreja86
     permalink
    Volic gratuluje!!! Ale niespodzianka! Spory maluszek ;-)
    ~
    Natalia_ , kciuki zacisniete!!! :-)

1. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    2. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    3. helvetka - 26.03.2014
    4. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec), 4. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    5. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    6. dziewczyna600 - 03.04.2014
    7. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    8. nulla - 08.04.2014
    9. Libra1610 - 16.04.2014
    10. eja86 - 24.04.2014 (dziewczynka)
    11. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)
    12. Tinamar - 6.05.2014 (chłopiec)
    13. Lesława - 16.05.2014 (chłopiec)
    14. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    15. CiastoMiłości - 25.05.2014
    16. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    17. zelkowa - 03,06,2014
    18. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    19. fitmama - 08.06.2014
    20. Evey84 - 10.06.2014
    21. justyn-rz - 25.06.2014 (chłopiec)
    22. P_Madzia - 28.06.2014 (chłopiec)
    23. Jaheira - 29.06.2014 (dziewczynka)
    24. PENNY - 1.07.2014 (dziewczynka)
    25. Karoolka - 8.07.2014 (dziewczynka)
    26. malgorzatka82 - 9.07.2014, 26. doti28 - 9.07.2014
    27. montever - 14.07.2014 (dziewczynka)
    28. Ariella - 18.07. 2014
    29. Dii - 20.07.2014
    30. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014 (chłopiec)
    31. Anka80 - 22.07.2014
    32. Katiziie - 25.07.2014
    33. KasiaTasia - 27.07.2014
    34. Jolcia1984 - 31.07.2014
    35. helva - 03.08.2014
    36. Anecia84 - 10.08.2014
    37. Magdzikk10 - 14.08.2014
    38. bilia- 25.08.2014
    39. Osinek 04.09.2014
    40. dagus84 - 10.09.2014
    41. KatekMuc - 15.09.2014
    42. sardynka85 - 18.09.2014
    43. zabkaa25 - 04.10.2014
    44. Anabella2013 - ???
    --
    Nie wiem czy nie pomieszalam Bo z telefonu przepisywalam ;-)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/klz98u697yycoenz.png[/img
    •  
      CommentAuthorEwa1406
    • CommentTimeMar 18th 2014
     permalink
    Gratulacje, Volvic!
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    PENNY: Ale jak Cię brzuch boli, to może warto jednak na IP się przejechać, bo na tym etapie skurcze raczej nie powinny być bolesne.

no właśnie w trakcie takiego twardnienia nie boli mnie nic, tylko później jak dotykam to jest taki obolały ten brzusio :( co do ubrania - po domu chodzę zazwyczaj w spodniach od pidżamy, więc nie drażnią mi brzuszka. Ale może cos w tym jest :) też do obserwacji ;) Dziś jest chyba lepiej, będę się bacznie obserwować :) Oczywiście miałam nerwa, bo Mira zazwyczaj budziła się przed 8, a dzis o tej porze jeszcze spała.. no i matka oczywiście martwiła się, czemu to dziecię się nie rusza. po chwili dostałam parę kopniaczków - co za radość :heartsabove:

Volvic ogromne gratulacje!!!!:clap::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej .. przyszlam poplakac, bo juz naprawde stracilam wszelkie sily...
    w nocy budze sie po 5razy i nie moge spac...
    mialam do tego mega zgage jakos to przetrwalam...
    ale teraz odruchy wymiotne, uczucie ze chce mi sie kupsko a nie moge :(
    nie musze chyba pisac jaka jestem zla :(
    juz naprawde nie mam sily....

jak ktos mi powie ze ciaza to nie choroba to wysmieje... moze i owszem to nie choroba, ale jak to inaczej tlumaczyc skoro dziewczyny maja np. cukrzyce itd... ehh
    paranoja jakas :( nigdy wiecej slyszycie nigdy! o!
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Generalnie twardnienia wszelakie lepiej skonsultować z ginem, bo wszystko kwestia tego czy skraca się od nich szyjka czy nie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Volvic ogromniaste gratulacje! Rzeczywiscie niezły klocuszek z Bruna :) Dałaś radę go naturalnie urodzić?:whorship:

Ja 3850 zywej wagi Mikołaja ledwo ledwo dałam radę, przy mojej drobnej budowie i 160cm wzrostu. Ciekawe jak będzie tym razem, chyba to jedyna rzecz ,której się obawiam :confused:

A ja dziś swiętuję 100 - dniówkę juuuuppppiiiiii:swingin: Aż sobie poloneza odtańczę z m wieczorem z tej okazji:boogie:

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Gratuluje 100dniowki :) zleciii szybko :)
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    natalia juz nie dlugo... na zgage sproboj szklanke mleka najlepiej chlodnego:) mi pomaga, co do tego ze chce ci sie kupe a nie mozesz to pewnie malenstwo sie pcha i masz takie wrazenie ze to ee...:P
    ja nie spalam w nocy bo moja corka postanowila zrobic sobie impreze i zamiast spac u siebie to przyszla do nas skakac po lozku...:( ale jej nagadalam w nocy i poszla z fochem do siebie:P a mala w brzuszku figluje równo:D :devil:
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    nataliaa_: nigdy wiecej slyszycie nigdy! o!

Ahahahah Nataliaaaa ja tak piałam w poprzedniej ciąży, to znaczy zaraz po porodzie, bo dla mnie ciąża to w sumie było pasmo cierpień: wieczna zgaga, ból kolan, ból spojenia, krwawienia z nosa, wieczne sikanie 24/h - dosłownie co godzinę w nocy, wszelakie bóle głowy, wymioty, nudności, bezsenność, 20 kg na plusie i już sama nie wiem co jeszcze. I też tak mówiłam, że NIGDY więcej, no i jak widać na gadaniu się skończyło :P
    Dasz radę, już bliżej niż dalej :bigsmile::bigsmile::bigsmile: A te wymioty i uczucie, że ciągle chcesz się wypróżnić, to może być oznaką zbliżającego sie porodu, bo się w ten sposób może organizm oczyszcza właśnie przed nim, więc kto wie :) a jak po wizycie wczoraj ? A na tę zgagę to próbowałaś może migdały jeść ?

Volvic no zacna waga Syna :shocked::bigsmile::bigsmile::bigsmile: gratulacje raz jeszcze :flowers:

Justyn-rz a Ty masz termin wyznaczony z USG czy OM ? Bo mamy takie same suwaczki, a mi wskazuje wg karty ciąży, że jeszcze mam 106 dni do porodu ?

Karoolka to trzymaj rękę na pulsie, lepiej pojechać na Ip o raz za dużo niż za mało.

Ja dziś jestem jak nowo narodzona, Nadia spała całą noc, raz tylko się obudziła, bo coś złego jej się śniło. A tak to bajka :) Od 6 biegam jak szalona, full energii, wytańczyłam się przy sprzątaniu za wszystkie czasy :tooth:
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    justyn-rz: Ja 3850 zywej wagi Mikołaja ledwo ledwo dałam radę, przy mojej drobnej budowie i 160cm wzrostu.

heh to chyba z Mikołajków duże chłopaki, bo mój 3930 i 61 cm (też sn)...a mój wzrost taki jak Twój, no i też do największych nie należę...w każdym bądź razie brzuch miałam jak przy trojaczkach a na ocp przed porodem codziennie się pytali czy robiłam krzywą cukrową i czy była ok :tongue:
    Ciekawe jak będzie teraz bo póki co za każdym razem młodsze większe od Miśka na podobnym etapie (a że wiem dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia to nie ma szans, żeby ciąża była starsza niż jest)
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    Witam ja po wizycie toxoplazmoza wyzla oki ale teraz mam skierowanie na ta glukoze75 blee..... usg nie mialam :/
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Penny - tyle ze u mnie to juz 3ciaza dla mnie ostatnia... ucinam sobie wszystko o! nigdy nigdy nigdy o!
    dzis mam wizyte na 17:40
    ciagle czuje ze siedzi mi na zoladku;/ podchodzi pod gardlo wrrr... odbija mi sie wymiocinami - a nie wymiotowalam;/ tylko mialam odruch wymiotny;/
    zjadlam marchew i jablko - mam parcie straszne na warzywa i owoce moge tonami jesc...
    --
    •  
      CommentAuthoreja86
     permalink
    Natalia_, mam to samo :-/ Generalnie boli mnie wszystko! We jells laze bo juz nie mam sily... Chyba spotkaly mnie wszystki dolehliwosci ciazowe jakie sa :-(
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/klz98u697yycoenz.png[/img
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    p.s. te suwaczki ja nie wiem ale mi blad pokazuje o 1dzien... :) i mnei to denerwuje ojjj bardzo :P

Treść doklejona: 18.03.14 14:21
    mi Jagoda bardzo nisko siedzi od 3tyg ciagle mam skurcze nie ktore bola nie ktore nie...
    prawdopodobnie czop albo jego czesc mi wyleciala... ehh
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    JUPI!!! BEDZIE DZIEWCZYNA!!! Właśnie wracam z usg :)
    Ps. Proszę o dopisanie mi jej do listy:)

Zastanawia mnie jedna rzecz. Wszystko w badaniu wyszło w normie tylko brzuszku sprawy. Na wizycie wcześniej też mi gin mówił, że ma duży brzuszek... Wiecie może czy to normalne? Lekarz nic mi nie powiedział, ale czy to oznacza że urodzę grubaskę?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Gratuluje:)
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    A ja tę koncówke ciąży znoszę nawet nawet :) mam i zgagę i bóle kręgosłupa, ale jak sobie pomysle że przecież jestem w ciaży to musi się coś dziać, to się tym tak nie przejmuję tylko tłumaczę sobie że to dzidziuś daje o sobie znać :) i już pierwsze skurcze się pojawiają, nie są jakieś uciążliwe, no ale są :) i za każdym razem jak mowie do męża że mnie skurczyk łapie, to on przestraszony czy to już i każe mi określać skalę skurczu :)

A po wizycie u lekarza dowiedziałam sie że dzidzia waży 2400-2500, i zapowiada się być małą dzidzią, jak zwykle wyszło mi za mało wód płodowych, ale juz lekarz stwierdził, że "taka moja natura" :)

Volvic, gratuluje :) a Dii - Tobie dziewczynki :)
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Dii gratulujemy corci;) i u nas tez prawdopodobnie jest dziewczynka..:)
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Dzięki:) Moje marzenie się spełniło!!! :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.