Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor
    • CommentTimeMar 20th 2014
     permalink
    Volvic to łóżeczko w którym naświetlany jetst Twój maluch to przegenialna rzecz!
    dzieki temu mozecie ciągle być razem i karmić sie na żądanie
    Moja Kamila też leżakowała w łóżeczku UV.w trzeciej dobie drastycznie spadł nam poziom bilirubiny i wyszliśmy do domku.zatem ciesz się że nie zabierają ci maluszka pod lampy standardowe,nie musi za Tobą tęsknić :wink:
    i cieszy mnie że nie zaszczepili Ci go
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Hej dziewczynki, a ja się przyszłam pochwalić, że po dzisiejszym połówkowym, szykuje nam się BABECZKA!!!
    Lekarz nie dawał jeszcze 100% pewności, bo dziecko od początku jest mało współpracujące, ale powiedział, że "ptaszka to on tu nie widzi"....tak więc nieśmiało, ale można przy aktualizacji listy dopisać u mnie dziewczynkę!
    No i najważniejsze, że wszystko jest w normie, parametry pomierzone właściwie dla czasu ciąży, więc Ufff!
    Happy!!! Bardzo jestem happy!!!
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Osinek, dzięki za słowa otuchy :) Staram się myśleć pozytywnie. Dziś mi dokuczyły te bóle porządnie... A teraz mam wrażenie, że wszystko mi na wyrostek włazi :/ boli jak cholera z prawej strony w boku, czasem to aż mnie zgina... Ale wszystko zniosę, byle tylko Maluszek się dobrze rozwijał.
    Dziewczyny "na wylocie" ;P POWODZENIA!!! :)
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Proszę o dopisanie do listy ze będzie chłopczyk. Będę mieć drugiego synusia. I termin po dzisiejszym usg na 9 września
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMar 21st 2014 zmieniony
     permalink
    Dii, Katek dopisałam Wam płeć, jak kogoś pominęłam jeszcze to niech napisze - edytuję listę :)
    Pozwoliłam sobie wykreślić Anabellę, która poza przywitaniem się tu wieki temu (a przynajmniej sporo przede mną :p) więcej się nie pojawiła i nie podała też daty porodu (jak kiedyś zechce do nas dołączyć to wtedy dopisze się ją z powrotem :wink: )

1. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    2. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    3. helvetka - 26.03.2014
    4. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec), 4. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    5. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    6. dziewczyna600 - 03.04.2014
    7. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    8. nulla - 08.04.2014
    9. Libra1610 - 16.04.2014
    10. eja86 - 24.04.2014 (dziewczynka)
    11. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)
    12. Tinamar - 6.05.2014 (chłopiec)
    13. Lesława - 16.05.2014 (chłopiec)
    14. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    15. CiastoMiłości - 25.05.2014
    16. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    17. zelkowa - 03.06.2014
    18. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    19. fitmama - 08.06.2014
    20. Evey84 - 10.06.2014
    21. justyn-rz - 25.06.2014 (chłopiec)
    22. P_Madzia - 28.06.2014 (chłopiec)
    23. Jaheira - 29.06.2014 (dziewczynka)
    24. PENNY - 1.07.2014 (dziewczynka)
    25. Karoolka - 8.07.2014 (dziewczynka)
    26. malgorzatka82 - 9.07.2014, 26. doti28 - 9.07.2014
    27. montever - 14.07.2014 (dziewczynka)
    28. Ariella - 18.07. 2014 (dziewczynka)
    29. Dii - 20.07.2014 (dziewczynka)
    30. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014 (chłopiec)
    31. Anka80 - 22.07.2014 (dziewczynka)
    32. Katiziie - 25.07.2014 (dziewczynka)
    33. KasiaTasia - 27.07.2014
    34. Jolcia1984 - 31.07.2014
    35. helva - 03.08.2014
    36. Anecia84 - 10.08.2014
    37. Magdzikk10 - 14.08.2014
    38. bilia- 25.08.2014
    39. Osinek - 04.09.2014, 39. magiczka - 04.09.2014
    40. dagus84 - 10.09.2014
    41. KatekMuc - 15.09.2014 (chłopiec)
    42. sardynka85 - 18.09.2014
    43. zabkaa25 - 04.10.2014
    44. milka1984 - 21.11.2014
    45. endzi91 - 26.11.2014

Treść doklejona: 21.03.14 08:19
    asia04108: A teraz mam wrażenie, że wszystko mi na wyrostek włazi :/ boli jak cholera z prawej strony w boku, czasem to aż mnie zgina...

ja miałam takie bóle w pierwszej ciąży...gdyby nie to, że wyrostka już nie mam to byłabym pewna, że to on (bo ból identyczny)...lekarz sprawdzał na usg przydatki ale też niczego niepokojącego nie zauważył- obstawiam, że to było jakieś więzadło macicy ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
    • CommentTimeMar 21st 2014
     permalink
    sardynka ja się wczoraj pochwaliłam, że u mnie będzie najprawdopodobniej dziewczynka! ;-) więc przy okazji można dopisać....
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Anka pannica dopisana :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    sardynka85: PENNY a w którym tc "postraszyli" Cię po raz pierwszy tym łożyskiem? Bo mi lekarz na genetycznym (skończony 12tc) powiedział właśnie, że łożysko nachodzi na szyjkę, ale że w tak wczesnej ciąży o niczym to nie świadczy (tzn. wiem, że dopiero się kształtuje a wraz z wiekiem ciąży podnosi)...ale w pierwszej ciąży nic takiego nie usłyszałam, więc nie wiem do końca czy ryzyko teraz większe, czy po prostu fizjologia dla tego etapu ciąży?

Sardynko najlepszy układ jest taki, jeśli dziecko zagnieździ się już na początku dalej od ujścia szyjki macicy - tak by było najprawidłowiej. U mnie tak było w poprzedniej ciaży, więc lekarz w ogóle nic nigdy nie wspominał ani o łożysku, ani o jakimkolwiek zagrożeniu. W tej ciąży Mała zakotwiczyła się samym ujściu, dlatego lekarz powiedział, bym się oszczędzała - chociaż osobiście nie wiem czy na początku takie oszczędzanie ma sens, bo w końcu dziecko jest wielkości paru milimetrów, i nie wiem jakby na przykład moje schylanie, wstawanie czy podnoszenie Nadii miało na to wpłynąć, skoro i tak od środka nic tam się nie dzieje, bo macica jest jeszcze maleńka. Ale wiadomo, że lepiej chuchać na zimne :) w każdym razie na kolejnym usg powiedziano mi, że łożysko póki co przoduje, ale że jest bardzo duża szansa, że wraz z rosnącą macicą ono będzie się podnosić do góry. I faktycznie na usg połówkowym okazało się, że przestało pokrywać brzeg szyjki :) jest nadal bardzo nisko umiejscowione na tylnej ścianie, ale nie przoduje :) i mamy nadzieję, że jeszcze się podniesie, bo teoretycznie ma czas do około 32-33 tygodnia ciąży. Dopiero po tym czasie należy zacząć się martwić, bo małe szanse są na to, by się podniosło. Także uszy do góry. A powiedzi mi: całkowicie Ci łożysko zakrywa ujście szyjki ? Bo u mnie było brzeżnie przodujące, więc nie tak najgorzej.

A tak w ogóle to jest jakiś wysyp panienek w brzuchach :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Hej dziewczyny, mam na sutkach takie małe żółtawe strupki- czy to może być zaschnięta siara???

PENNY ciekawe czy rzeczywiście tydzień wcześniej od Ciebie urodzę ???

Katek i Anka gratuluję rozpoznania! jak widać równowaga musi być:wink:

Co do listy, to patrząc na nią nie ma tak żeby się przeplatał chłopiec z dziewczynką, tylko jest kilku chłopców, a potem kilka dziewczynek. Zaciekawiło mnie to:wink:

Mnie dziś czeka cały dzień na mieście, więc lecę się zbierać a Wam wszystkim życzę miłego dnia:bigsmile:

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    PENNY: A powiedzi mi: całkowicie Ci łożysko zakrywa ujście szyjki ?

nie mam pojęcia...wiesz ja genetyczne miałam jakoś na początku skończonego 12tc - wtedy łożysko zaczyna się dopiero kształtować, z tego co wiem zaczęło się tworzyć na przedniej ścianie i właśnie przy (albo na?) szyjce, ale ten genetyk stwierdził, że to żadna anomalia jak na ten tydzień...trzy dni wcześniej miałam usg u gina prowadzącego i on w ogóle nic o łożysku nie wspominał...kolejną wizytę mam 01.04 to już pewnie będzie coś więcej widać...mam nadzieję, że przodować nie będzie, bo przy niechodzącym dziecku, którym przez większość dnia zajmuję się sama raczej nie ma mowy o oszczędnym trybie życia no i może sprawa drugorzędna, ale jednak chciałabym znowu urodzić sn, a przy przodującym to niemożliwe...

justyn-rz: Hej dziewczyny, mam na sutkach takie małe żółtawe strupki- czy to może być zaschnięta siara???

już kiedyś był ten temat poruszany akurat w tym wątku :p wyszło na to, że to włókniaczki (chyba) i są wynikiem szalejących hormonów...pamiętam, że miałam takie w pierwszej ciąży (pod koniec były wręcz ciemnobrązowe) a po porodzie zniknęły sama nie wiem kiedy :wink:

Treść doklejona: 21.03.14 08:50
    PENNY: A tak w ogóle to jest jakiś wysyp panienek w brzuchach

no mam nadzieję, że mojej póki co 80-90% pannie nie wyrosną jajeczka do następnego badania...bo już powoli roztaczam wizję sukieneczek i dziewczęcego pokoiku :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAriella
     permalink
    Hej, u mnie tez bedzie dziewczynka - dopiszcie prosze na liscie :-)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    same dziewczyny :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    nataliaa_: same dziewczyny :)

no sporo dziewczyn :) pamiętam jak rodziłam Miśka to lista była zdecydowanie bardziej męska :tongue:

Ariella dopisałam :)
    --
    • CommentAuthorJolcia1984
     permalink
    Sardynka ja miałam na genetycznym łożysko zachodzące na ujściu i jakoś w 17 tygodniu było już wyżej,później w 19 tygodniu lekarz mówił,że przodowanie już nie grozi bo jest coraz wyżej więc jak widać zazwyczaj się podnosi.
    U mnie ma być najprawdopodobniej dziewczynka, mam nadzieję w poniedziałek na połówkowym się potwierdzi.
    --
    •  
      CommentAuthorKatekMuc
     permalink
    Dobrze niech dziewczynki się rodzą :) Żeby chłopcy mieli w czym wybierać. Znowu moje dwie najlepsze kumpeli urodziły teraz synusiów no i u mnie też chłop. to takie wysypy są raz chłopcy raz dziewczynki. Mój chłop rośnie jak na drożdżach. :) waga w górnej granicy :) także koksuje :) Ja nie pisałam ostatnio za wiele, bo dużo u mnie się działo. 5 marca wylądowałam w szpitalu z krwawieniem i bólem brzucha. Strach, panika.. tyle lat starań a tu takie fiołki. potrzymali mnie 3 dni, końskie dawki dupka i nospy . Na szczęście krwawienie więcej się nie pojawiło. Potem zmarła mi babcia. i tak tylko tu do Was zaglądałam. Ale wczorajsza wizyta tak mnie uszczęsliwiła, że humor powrócił. I to słoneczko za oknem tak mnie pozytywnie nastraja.
    Sardynko my będziemy rodzić prawie w jednym czasie. Ciekawe co u Ciebie się chowa ?? :smile: Oby została Dziewczynka :) i jajca nie urosły :)
    Ariella gratuluję Pannicy :)
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    sardynka u nas tez dziewczynka:) puki co lekarka tiktaka nie widziala:)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorTinamar
     permalink
    Jajku, a ja już do pierwszej dziesiątki się zbliżam ! Nie nadążam za tym czasem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAriella
     permalink
    sardynko- dzieki za dopisanie, mam nadzieje ze nic sie w tym temacie nie zmieni :-)
    Podobnie jak Di bylam w siodmym niebie jak sie dowiedzialam ze bedzie babeczka, w domu mam juz 3,5 letniego synka.
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    hej dziewczyny przyjmiecie mnie?po 1.5 roku staran w srode zobaczylam 2 kreski:)beta z wczoraj 459,1 jestem w 5 tygodniu ciazy tylko jakos 2 tygodnie po owulacji bo byla ona w 20dc...na usg widzialam juz malutki pecherzyk...ogolnie nie mam zadnych objawow jedynie to ciagle spie:)i troche sie martwie czy wszystko jest ok...
    -- p:
    • CommentAuthormagiczka
     permalink
    Hej, to i ja skromnie proszę o przyjęcie do szanownego grona i dopisanie do listy:)
    Jestem w 17 tygodniu, termin na 4/09/2014. Mam już jednego synka, w listopadzie skończył 4 lata, a teraz jeszcze nie wiem kto mi tam w brzuszku fika:) A fika i czuję to już dość dobrze:):smile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Hehe :) A słyszałam, że teraz zrobić dziewczynkę to ciężka sprawa:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    A ja przyszłam się pożalić bo rwa tak mi dokucza że hej, skurcze mięśni nóg mam takie że budzę się w nocy po kilka razy ze łzami w oczach i brzuch na dole mi twardnieje...Byłam u rehabilitanta i pracujemy nad rwą ale to też boli, ponaklejał mi plastry podtrzymujące i znowu we wtorek do niego.

Witam nowe ciężarówki :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    magiczka, Katiziie dopisano :)

endzi91 jasne, że przyjmiemy tylko podaj przewidywaną datę porodu to dopiszemy Cię do listy :)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    26 listopada:)
    -- p:
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    sardynka, dzięki :) dobrze wiedzieć, że ktoś też tak miał i było ok :) Ostatnio stwierdzam, że to forum wpływa na mnie kojąco, a na moje lęki na pewno ;P Dzis na szczęście czuję się lepiej :)
    hej endzi91 :)
    • CommentAuthormagiczka
     permalink
    Endzi, dokładnie taki termin miałam w pierwszej ciąży:)
    No ale Dawidek urodził się 23/11:)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    ja narazie ciagle sie martwie czy wszystko jest ok ale jak juz bedzie bilo serduszko napewno sie uspokoje:)
    -- p:
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    sardynka dzieki:)
    witamy nowe mamusie:)
    • CommentAuthorJolcia1984
     permalink
    Dii dziewczynkę robi się podobno przed owulacją, ja tak robiłam i jedną mam i mam nadzieję będzie druga :)
    --
    •  
      CommentAuthoreja86
     permalink
    Witam nowe brzuchatki! :-)
    No faktycznie sporo dziewuszek ;-) U mnie mam na dzieje, ze juz dziewczynka nie zamieni sie w chlopca Bo juz cala wyprawka skompletowana ;-D Chyba zemdlalabym na pirodowce haha :-D
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/klz98u697yycoenz.png[/img
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam sie i ja w drugiej ciazy, mam nadzieje ze bedzie szczesliwie zakonczona, zyje w stresie bo mam jakas bakterie gronkowca i wyszla ona juz po naszych staraniach no i okazalo sie ze sie udalo i mam nadzieje ze nie sprawi ona ze poronie... no nic, musze byc dobrej mysli. przewidywany termin na 21.11 ale bedzie na pewno wczesniej bo cc sie szykuje.
    tyle dziewczynek przyjdzie niedlugo na swiat, a to jest moje marzenie zeby byla dziewczynka. Jakies szanse sa bo mialam owu sponiona o 3dni wiec plemniczki sobie poczekaly na jajeczko no i moze bedzie dziewczynka, tak mi sie marzy ehhh
    U mnie tez na razie zadnych objawow nie ma, ale mam na nie jeszcze czas :) i oby nie byly dotkliwe
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Milka czyli dopisać Cię do listy :cool: ?
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    milka- GRATULACJE i szczęśliwych 9 miesięcy życze :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Jolcia1984: Dii dziewczynkę robi się podobno przed owulacją,

Uuu to ja nie zgadnę, bo staraliśmy się co 2 dzień i w terminie owulacji też i po owulacji jeszcze raz po kilku dniach:wink: Ale może faktycznie trafiłam przed tą owulacją... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    w zasadzie każde dziecko "robi się" przed owulacją bo po owulacji to już po ptokach :wink:
    a tak serio to zależność jest jedynie taka, że jeśli od stosunku do owulacji minie więcej czasu (2 i więcej dni przed) to większe szanse mają plemniki żeńskie, bo są od męskich wolniejsze ale silniejsze...natomiast jeśli od stosunku do owulacji mija niewielki czas (ok 1 dnia przed) to większe szanse mają plemniki męskie, bo są szybsze od żeńskich :)
    Natomiast nie jest to żadna skuteczna metoda na określoną płeć bo w praktyce różnie bywa :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Hehe :bigsmile: to ja owulację miałam 1.11. (na święto zmarłych:devil:) a stosunek był w tymże dniu, dwa dni wcześniej i dwa dni później:cool:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMar 22nd 2014
     permalink
    Hejo
    Witam nowe mamusie :)
    nie moge spac, maz tak chrapie, ze mam ochote wykopac go na ksiezyc :(

Treść doklejona: 22.03.14 01:38
    P.S Jeszcze tylko 9dni do CC :)
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    *Dii widze ze juz na suwaczku masz wpiasne prawdopodobne imie...:)
    co do tego kiedy sie robi dziewczynki a kiedy chlopakow to u mnie byloby ciezko okreslic czy bylo przed czy po owulacji bo mialam strasznie nieregularne cykle raz 30, potem np 35 a najczesciej 38 nawet do 40 dni wiec ja zeby sprawdzic czy mialam owulacje musialabym robic testy...
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    a ja wstalam rano troche zalamana ciagle sie boje ze cos jest nie tak niby to dopiero 18dzien od owulacji wiec objawow moze nie byc ale ciagle nie moge uwierzyc ze sie udalo chyba dotrze to do mnie jak brzuch mi urosnie:)
    -- p:
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMar 22nd 2014 zmieniony
     permalink
    Dii: to ja owulację miałam 1.11. (na święto zmarłych) a stosunek był w tymże dniu

to żeście świętowali :rolling:

(nasze też świąteczne, ale z Bożego Narodzenia :wink:)
    --
    •  
      CommentAuthorpinkgonzo
     permalink
    Dzis urodzila mi sie sasiadka 4400 60cm..nie wyobrazam sibie wypchnac takiego kolosa!!
    A ja trmin mam na 17.10
    •  
      CommentAuthorhelva
     permalink
    Dii: Hehe :bigsmile: to ja owulację miałam 1.11. (na święto zmarłych:devil:) a stosunek był w tymże dniu, dwa dni wcześniej i dwa dni później:cool:

1.11 to jednak święto wszystkich świętych, więc świętować co jest! Zaduszki są 2.11. =)
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    sardynka85: wyszło na to, że to włókniaczki (chyba) i są wynikiem szalejących hormonów

no to jestem tykającą bombą hormonalną:wink:

KatekMuc przykro mi z powodu babci:sad: Moja tez zmarła 3 mies. temu. Jak szła do szpitala, to się ze mna tak zegnała, jakby mnie już miała nie zobaczyć, wspominała jak piła pępkową flaszkę z moim ojcem jak ja się urodziłam. I rzeczywiście już się nie zobaczyłyśmy...

Ale dużo tu nowych cięzarówek:bigsmile:Super! Duuzo zdrówka dla was i waszych fasolek zyczę!

A jak tam dziewczyny z pierwszej 5 listy? Jak któras zwolni liste to wskakuję do 20-stki:wink:

Z tym celowaniem w płeć, to mogą sobie próbować dziewczyny o regularnych cyklach. Ja niby celowałam w dziewczynkę, a ze owulka przyszła wcześniej niż w poprzednich cyklach wiec raczej będzie facet. Ja tam zawsze chciłam mieć chłopców, bo u mnie w domu sam babiniec był,ale m marzy się corka, nawet jak w pierwszej ciąży bylam. ale oczywiście jeszcze wszystko może się zdarzyć:wink:

A mnie od wczorajszego wieczora głowa boli, ciśnienie 100/60 wiec ok i rozważam strzelenie sobie zwykłej kawy:confused:

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl:bigsmile:
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    A ja witam się na półmetku:) w środę usg połówkowe i mam nadzieje że dowiem się kto tam u mnie pomieszkuje. Po pierwszym prenatalnym było wskazanie na dziewczynkę ale w środę mam nadzieję się wyjaśni:bigsmile:
    -- ;;;;
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Witam nowe mamusie :-)
    A ja dobijam do połówki i z tej okazji będę miała usg pewnie, 28 mam wizytę. Ostatnio miałam genetyczne. Jeszcze płci nie znam i może się dowiem teraz.
    Ostatnio jednak męczą mnie bóle takie jak przed @ dosyć mocne i nie wiem, co o tym sądzić.
    Wpiszecie mnie też na liście, do tej pory zawsze patrzyłam na Anecia84, bo też mam termin na 10.08 mam nadzieję, że dotrwam i wtedy się rozpakuje, bo to moje urodziny:-)
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    pinkgonzo: Dzis urodzila mi sie sasiadka 4400 60cm..nie wyobrazam sibie wypchnac takiego kolosa!!

dla mnie tez wydaje się to niemożliwe!!! moja znajoma urodziła syna 4450 SN , a po jakims czasie okazało się ze ma naderwaną nerkę z wysiłku porodowego:neutral:

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja to ogólnie w nic nie celowałam, bo starania jako takie mieliśmy zacząć od następnego cyklu :devil: No ale o ile w pierwszej ciąży nie mam zielonego pojęcia kiedy doszło do poczęcia, tak w tej z całą pewnością mogę stwierdzić, że dziecko zrobiliśmy 25.12 :tooth:

Mój Misiek też do najmniejszych nie należał bo 3930 i 61cm...rodziłam ze znieczuleniem i ogólnie całkiem bezboleśnie, no ale przez niepełne rozwarcie rozerwało mi szyjkę (chyba jedyny minus)
    --
  1.  permalink
    pinkgonzo: Dzis urodzila mi sie sasiadka 4400 60cm..nie wyobrazam sibie wypchnac takiego kolosa!!

Ja urodzilam synka 4450, 58 cm SN. I nie byl to zaden extremalny wyczyn.
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Ja już jestem po terminie, mam się zgłosić teraz do szpitala w środę i już zostać.
    Także twardo okupuję drugie miejsce :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorpuelka
     permalink
    Witam nowe Mamusie :) Widać że chyba bociany wracają z ciepłych krajów ;-) U mnie póki co cisza, zostało 10dni do terminu, a ja mam full energii i ciągle bym coś robiła, wczoraj prawie cały dzień spędziłam w kuchni na gotowaniu "obiadów poporodowych" ;), ale niestety okupiłam to mega spuchniętymi stopami i kostkami :( i raczej już takie pozostaną do rozwiązania. A ciekawe jak nasza liderka hopefully?
    -- [
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.