Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorDorit
    • CommentTimeMar 22nd 2014
     permalink
    Zaglądam do Was z sentymentu drogie ciężarówki i trosze zazdroszczę.:)))
    aale duzo podwojnych mamuś! Gratuluje serdecznie Wam i nowym Przyszłym.
    endzi91- ja tez sie tak stresowałam, dobrze rozumiem.:)

Hopefully- trzymam kciuki, moze juz rozpakowana?? Czekamy na wiesci!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    U Nas dziś 38tyg - a mialam nie dotrwac - podobnie jak w poprzednich ciazach....
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    natalia czyli kazda ciaza jest inna :wink:
    pewnie pisalas ale nie doczytalam co robisz z wozkiem kupuejsz nowy czy masz jakis po Igorku?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Kupilam od siostry nowy, po Igorze sprzedalam bo byl do kitu , teraz mamy tako laret (caly rozowy hahaha) i sobie chwale (mimo ze jezdze nim po domu :P lekko bardzo sie prowadzi, w miescie co 2 wozek to ten tako, moja siora jezdzila nim rok i jest mega zadowolona az zal bylo jej odsprzedac
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    oo to fajnie :bigsmile: ja chciałabym jakis inny ale szkoda mi troche kasy, chociaz nie wiem, moze zwariuje i kupie:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    jesli masz to nie kupuj, bez sensu... :)
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
    • CommentTimeMar 22nd 2014 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny ja po pierwszym USG. Wszystko dobrze, serduszko bije 129/min. Dzidzia ma chyba 4.5mm - tak zmierzył gin, jak ja mierzę ze zdjęcia to mi wychodzi 6 :) Normalnie bym nie podważała, ale zdarzało mi się z nim, że krzywo mierzył i np mi się endo kurczyło ;) W każdym razie dużej różnicy nie ma, bo termin wychodzi albo 12 albo 15.11. Jestem dużo spokojniejsza i czuję, że będzie dobrze :)

Witam nowe mamusie, fajnie :)

P.S. A jeszcze jedno. Czy któraś prowadziła ciąże na nfz w szpitalu gdzie potem ma rodzić? Część szpitali ma taką możliwość i się waham.
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Pandora, ja nie prowadzę ciąży przy szpitalu, ale rozważałam taką opcję.
    Ja widziałam raczej plusy, jak czytałam o lekarzach pracujących w szpitalu który wstępnie wybrałam opinie były w większości dobre, plusy takie, że szybko na badania umawiają, konsultacje dodatkowe itp... minusy: nie masz gwarancji jednego lekarza prowadzącego (dla mnie to był największy). U nas jeszcze plusem było to że mam do szpitala blisko, w razie czego kilka minut jednym tramwajem :-)
    Mam lekarza zaufanego na NFZ, więc zostałam (a właściwie wróciłam po leczeniu) u niego.
    Przede wszystkim - strasznie fajnie, że wszystko u Ciebie w porządku, obserwowałam Twoje starania na "weterankach..." i u wspólnej znajomej... :-)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Pandora no to super, że wszystko ok - a pomiarów nie podważaj bo i tak mierzone są pi razy drzwi :wink: tzn. o ile nie wychodzą jakieś kosmiczne różnice typu tydz czy dwa to nie ma się czym przejmować (tzn na tym etapie tydzień czy dwa, bo później to zawsze coś wychodzi inaczej od reszty :tongue:)...zresztą dużo zależy od ułożenia się dziecka itp. (moje ostatnio wychodziło ładnych kilka mm za duże, bo było zbyt wyprostowane :cool:)

A co do lekarza to nie pomogę bo ja co prawda chodzę do lekarza u którego w klinice chcę rodzić ale jedno i drugie prywatnie...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nataliaa_: jesli masz to nie kupuj, bez sensu... :)

no mam ale chciałabym lżejszy i bardziej glamur:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbrombap
     permalink
    Pandoro, gratulacje, rozumiem, że bardzo się cieszysz i przeżywasz, ale jeżeli teraz siedzisz nad zdjęciem usg z linijką o oceniasz różnicę 1,5 mm, to przy kolejnych usg nerwy Cię zjedzą. Przezierność karkową też będziesz mierzyć?! Jeżeli masz wątpliwości to zmień lekarza, ale uwierz, warto mieć kogoś, komu ufasz.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Pandora Gratuluje, ale pamietaj ze obraz usg jest powiekszony na ekranie itd...
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Nie no, bez przesady - nie siedzę z linijką w stresie, tak sobie zmierzyłam z ciekawości :) Zdjęcie jest chyba 1:1.
    Ogólnie mu ufam i wiem, że w takich małych pomiarach łatwo się pomylić. Ale chyba to teraz nie ma takiego znaczenia, prawda?
    A nad zmianą lekarza i tak się zastanawiam, bo rozważam te prowadzenie ciąży przyszpitalne.

Dziękuję za gratulacje :)
    --
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Dziewczyny coraz ciężej mi się śpi na boku tzn odczuwam lekki ból muszę sobie poskładać koc albo poduche dlatego zastanawiam się zakupem tej poduchy rogala i teraz pytanie do Was czy testowalyscie jakakolwiek ? Jeżeli tak to która polecacie i czy to się nadaje na całą noc do spania czy raczej na dzemki?
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Magdzik ja śpię na tej długiej takiej co ma troczki i można związać, wypełnienie kuleczowe i jest rewelacyjna bo bez niej bym nie wyrobiła juz totalnie.

A ja dziś mam doła i płakać mi się chce...
    --
    •  
      CommentAuthorhelvetka
     permalink
    U mnie cisza i spokój. Nawet skurczy przepowiadajacych już nie mam. Za to dziecię tak się układa, ze uciska na rwe kulszowa. Boli strasznie, często kuleje i chodzę jak połamaniec :/
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Magdzik ja mam taką poduchę, śpi się rewelacyjnie. Jedno co u mnie jest męczące w związku z nią to fakt, że ja mimo wszystko w nocy się kręcę, a zmiana boku z tą poduchą - to niestety powoduje przebudzenie. Ale tak poza tym to polecam!!!! Mam taką Motherhood.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMar 23rd 2014
     permalink
    Helvetka - ojj bidulka, wspolczuje :( w kazdej pozycji masz ta rwe?
    u mnie co jakis czas skurcze, czuje ze na dole cos sie burzy...
    probowalismy dzis seksu po takiiiim dlugim celibacie, wszystko mnie wsrodku pieklo;/ bolalo;/
    jakby to powiedzial moj 2latek 'dosyc juz'
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ja i bez poduchy się budzę a już opracowałam plan przekręcania się z nią.
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    Ja śpię ze zwykla poduszka między nogami może i skusilabym się na rogala ale cena odstrasza pozaym niewiele juz zostało z pierwszym dzieckiem tez tak robilam i bylo ok
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Moją poduszką była noga mojego ukochanego ^^ miedzy jego nogi lezac na boczku wkładałam swoją i było baaardzo wygodnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorhelvetka
     permalink
    Nataliaa, tylko jak chodzę i to najczęściej wieczorem. Rano śmigam normalnie, wieczorem jestem jak kaleka.. na szczęście to już niedługo :)

Co do poduchy rogala też chciałam kupić ale małe mieszkanie i brak miejsca na schowanie potem powstrzymało mnie. Zagarnełam całą kołdrę tylko dla siebie, taką 2x2,2m i spokojnie wystarczyła pod brzuszek, pod nogi, za plecy. Jednym słowem zwijam się w nią jak w kokon :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Helvetka ja od kilku dni mam to samo, taki ucisk, nerwoból na pośladki wieczorem, aż mnie wykręca.:confused:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ally nie wyganiam cie ale idź juz rodzić...:P u nas dalej bol pachwiny lewej najczesciej rano i jak budze sie w nocy.
    wie ktos co u naszej liderki hopefully?
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    Hopefully urodziła 17 marca od godz. 23.50... Tyle że wciąż czekamy na odzew pod kartą po wyjściu ze szpitala...
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Katizie bardzo chętnie, nie mozemy sie już doczekać ...tym sposobem jestem PIERWSZA!!!
    Gratulacje dla Hopefully :flowers::flowers::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    a ja mam nadzieje ze juz jestem pogrubiona;D
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Pozwalam sobie aktualizować listę:)

1. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    2. helvetka - 26.03.2014
    3. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec), 3. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    4. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    5. dziewczyna600 - 03.04.2014
    6. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    7. nulla - 08.04.2014
    8. Libra1610 - 16.04.2014
    9. eja86 - 24.04.2014 (dziewczynka)
    10. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)
    11. Tinamar - 6.05.2014 (chłopiec)
    12. Lesława - 16.05.2014 (chłopiec)
    13. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    14. CiastoMiłości - 25.05.2014
    15. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    16. zelkowa - 03.06.2014
    17. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    18. fitmama - 08.06.2014
    19. Evey84 - 10.06.2014
    20. justyn-rz - 25.06.2014 (chłopiec)
    21. P_Madzia - 28.06.2014 (chłopiec)
    22. Jaheira - 29.06.2014 (dziewczynka)
    23. PENNY - 1.07.2014 (dziewczynka)
    24. Karoolka - 8.07.2014 (dziewczynka)
    25. malgorzatka82 - 9.07.2014, 25. doti28 - 9.07.2014
    26. montever - 14.07.2014 (dziewczynka)
    27. Ariella - 18.07. 2014 (dziewczynka)
    28. Dii - 20.07.2014 (dziewczynka)
    29. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014 (chłopiec)
    30. Anka80 - 22.07.2014 (dziewczynka)
    31. Katiziie - 25.07.2014 (dziewczynka)
    32. KasiaTasia - 27.07.2014
    33. Jolcia1984 - 31.07.2014
    34. helva - 03.08.2014
    35. Anecia84 - 10.08.2014
    36. Magdzikk10 - 14.08.2014
    37. bilia- 25.08.2014
    38. Osinek - 04.09.2014, 38. magiczka - 04.09.2014
    39. dagus84 - 10.09.2014
    40. KatekMuc - 15.09.2014 (chłopiec)
    41. sardynka85 - 18.09.2014
    42. zabkaa25 - 04.10.2014
    43. milka1984 - 21.11.2014
    44. endzi91 - 26.11.2014
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    o rany ja już 3 :shocked: u nas cos ucichło...dzisiaj zrobiłam 5 razy runde po schodach w domu ale ledwo dałam rade ,zaliczony długi spacer i może coś ruszy :wink: już bym mogła isć na porodówkę :wink: byliśmy na wizycie w piątek ,przewidywana waga naszego synusia to 4200 ,ciekawe jak ja tego kilosa wypcham,troche mam boja bo większy od mojej córci :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Gratulacje dla hope!! :)) zdazyła przed północą.:))
    --
    •  
      CommentAuthoraciekawska
    • CommentTimeMar 24th 2014
     permalink
    gratulacje hope!! Ale masz cela ;)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    ojej ja już 17 :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Gratki, hope!
    A ja 15...
    Od 6 maja w sumie mogę rodzić :D
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    hej dziewczyny odebralam wynik progesteronu i 3.22ng/ml chyba wypadam z listy mam przeczucie ze nic z tego nie bedzie:(:cry:
    -- p:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    a ja zacne 13ste miejsce mam:bigsmile: juz bym chciala maj:) nie nastawiam sie ze urodze na poczatku pewnie blisko terminu:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ja się boję, że nie dam rady pójść na dzień mamy i taty do przedszkola 21 maja oraz występ mojej córki na balecie 23 maja :((( Termin mam na 27 maja.
    Łudzę się, że pod koniec na coś przyda się mieszkanie na 4 piętrze bez windy :D Teraz to przeklinam, bo ledwo turlam się na górę.
    Dlatego wolałabym już na początku maja. Takie 2 tygodniowe dziecię mogłabym od biedy zabrać już na balet, a na czas występu w przedszkolu puścić babcię na spacer z młodszą. Wiem, że jak mnie nie będzie, to Maja będzie bardzo przeżywać :(( A już najgorsza opcja, to poród 21 lub 23 maja. Wtedy nie będzie ani mnie, ani męża :( A tego już nam chyba nie wybaczy :(((
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeMar 24th 2014 zmieniony
     permalink
    Ewa nie zamartwiaj się na zapas:wink: ja bardzo chciałabym urodzić na początku maja, a co za tym idzie rodzic mniejsze dziecko, ale to nie koncert zyczeń, co ma być to będzie:bigsmile: wedlug mnie pojdziesz na oba wydarzenia a urodzisz w terminie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    endzi91 może powtórz? A suplementujesz? Czym?
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Ale dużo nowych mamusiek :) Gratuluję !

endzi91 - nie martw się na zapas. Ja bym się skonsultowała z lekarzem. Jeżeli nie plamisz to może trzeba dołożyć w tabletkach progesteronu i leżeć.
    --
    •  
      CommentAuthorLesława
     permalink
    Dziewczyny, wracam po przerwie na forum :) Znikłam na dłuższą chwilę tzn. podczytywałam Was regularnie, ale z różnych względów się nie udzielałam. Cieszę się bardzo, że w międzyczasie tyle Mamuś szczęśliwie się rozpakowało i jak widzę po liście sporo nas przybyło :) Tak trzymać! O rety, widzę, że zbliżam się do pierwszej dziesiątki! Mam nadzieję, że dotrzymam do terminu, bo jest u mnie podejrzenie wewnątrzmacicznego zahamowania wzrostu płodu :( Za tydzień kolejne kontrolne usg, zobaczymy czy Mały coś urósł... Jeśli nie to niewykluczone, że dostanę sterydy na rozwój płucek i będą kończyć ciążę przed czasem. Ale staram się być dobrej myśli :) Czy u którejś z Was lub z Waszego grona znajomych też było podejrzenie o hipotrofię płodu?
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    biore od dzisiaj luteine siedze i rycze:(ale dziwne bo temp od 2 dni skoczyla nawet na 37.14 wiec juz nie wiem
    -- p:
    •  
      CommentAuthorLesława
     permalink
    Endzi91, spokojnie, nie stresuj się, bo to nie pomoże... Ja też od samego początku byłam na luteinie, bo od zawsze kulał u mnie progesteron. Udało się zajść w ciążę i ją utrzymać :) Głowa do góry, leż, wypoczywaj, skup uwagę na jakiejś rzeczy/czynności, która Ci sprawia przyjemność :) Zobaczysz, wszystko będzie dobrze :)
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    tylko ja chyba za pozno zaczelam brac i juz moze byc po sprawie...:(
    -- p:
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Lesława, moja pierwsza córka to hipoteofik. W 35tc urodziła sie z waga 1650. Podejrzenie zahamowania wzrostu było od 28tc.
    Pytaj o co chcesz. Jak będę umiała, to odpowiem.
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    oszaleje dzisiaj wiec postanowilam jechac do lekarza ale nie mam zadnych nadziei:(
    -- p:
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    endzi a betę robiłaś?
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    jedna tylko 459 byla
    -- p:
    •  
      CommentAuthorLesława
     permalink
    Daj znać po wizycie, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze :)
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    endzi ja zamiast zawracac sobie głowę progesteronem bardziej skupiłabym sie na becie jednak.warto ją powtórzyć w odstępie 48-godzinnym.nie dołuj sie i nie zamartwiaj
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    endzi daj znac co tam po wizycie... trzymam kciuki zeby bylo ok, i sie tak nie zamartwiaj
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.