Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLibra1610
    • CommentTimeMar 24th 2014
     permalink
    kurcze, ja nie miałam progesteronu sprawdzanego ani razu w życiu, jednak niewiedza powoduje że człowiek jest spokojniejszy. Ale endzi, trzymam kciuki by wszystko było ok.

Ja już coraz bliżej konca, na liście też coraz wyżej i już czuję w powietrzu stres :) w środe mam gina więc zobaczymy co mi powie
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Libra ty do srody a ja musze czekac do 3 kwietnia, a na usg to chyba w maju dopiero...:( chyba ze mnie wcisną w koniec kwietnia:devil:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    endzi ja również badałaby raczej betę niż progesteron. Ta która Ci wyszła jest całkiem spora. Należałoby ją powtórzyć po 48h. Daj znać co powiedział lekarz. Trzymam kciuki !

Ja mam usg jutro. Już zaczynam się bać :(
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ja idę w pt do gina i zobaczę jak mała urosła w ciagu ostatnich 5 tygodni. Stres oczywiście nie mały :(
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ewa nie dziwie sie...
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Ja sie najbardziej boje ze dzidzia malo rosnie bo 2 tyg temu wazyla 2100 g tylko, a do tego w moczu wyszly mi dzis leukocyty i wysokie ph :/ a nic nie c zuje żebym miala jakas infekcje...

Do tego od piatku strasznie puchne i tylko pokrzywa to zbija na chwile...
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    dziewczyny jak sobie radzicie z obrzekami bo własnie mnie dopadła ta przypadłosc
    --
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Progesteron w ciąży jest bardzo ważny ponieważ jego niedobór powoduje poronienia dlatego bierze się na tzw podtrzymanie luteinę lub duphaston. Progesteron jest niezbędny do podtrzymania ciąży, dlatego bada się go w pierwszym trymestrze. Ja badałam bete a potem przy drugiej becie od razu progesteron mimo wysokiego i tak miałam plamienia co powoduje dodatkowo obniżenie progesteronu. Norma to ok 20ng/ml dla 4 tyg ciąży
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    No fakt taki niski progesteron nie świadczy dobrze...ale może to jakiś błąd w labie? Endzi czekamy na wieści od gina...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nie straszcie dziewczyny,nic nie jest przesądzone.nie powinna pisac że nic z tego nie bedzie tylko na podstawie wyniku progesteronu.
    sugerować to może niska beta.a progesteron można łykać w tabletkach przecież,należałoby to tylko skonsultować z ginekologiem
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ja mam zatkany nos zaraz oszaleje nie moge oddychac przez nos... mocze stopy w wodzie z sola i psikam do nosa sola morska
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMar 24th 2014 zmieniony
     permalink
    uś no na podstawie bety też nie można pisać, że nic nie będzie z ciąży...jednak nie ma się co oszukiwać bo taki wynik progesteronu nie wskazuje nawet na możliwość zagnieżdżenia zarodka w macicy a co dopiero utrzymania starszej ciąży...i to żadne straszenie tylko fakty medyczne o których chyba endzi już wie (bo widać co pisze)

A miernik taki jak każdy inny...tzn. nie jedyną betą można stwierdzić czy ciąża ma się dobrze czy nie :wink:

Ja trzymam jednak kciuki za błąd w labie (może powinno być 30 z hakiem a nie 3...)...bo przy tak niskim to chyba już dawno powinny pojawić się chociażby plamienia
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Endzi a nie plamisz? Dziwny ten wynik. On by nawet świadczył, że owulacji nie było. A jasne, że była bo jesteś w ciąży. Może rzeczywiście to błąd labu? Za taki błąd to można... :/ Daj znać co gin powie.
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    jestem wszystko jest ok nie wiem skad taki wynik nie plamie a ni nic...pecherzyk rosnie wiec beta pewnie tez ale bede ja miala jutro masakra z tym wynikiem...

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 24.03.14 23:06</span>
    dostalam zdjecie usg i pecherzyk ma 4mm gin mowi ze to bardzo wczesna ciaza....
    -- p:
    •  
      CommentAuthoreja86
     permalink
    Endzi91, no uspokoilam sie... Cieszę sie, ze szystko ok. Pewnie jakiś błąd ...
    Matko! Ja 9 jestem!!!
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/klz98u697yycoenz.png[/img
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMar 25th 2014
     permalink
    Hejo :)
    jeszcze 6 dni i będę najszczęśliwszą kobietą na ziemi <3
    --
  1.  permalink
    Cześć dziewczyny.
    I ja skromnie proszę o dopisanie do listy :D
    Jestem w ósmym tygodniu. W czwartek idę do lekarza na pierwszą wizytę. Mam nadzieję, że serduszko będzie biło jak dzwon.
    Wg obliczeń data porodu to 6.11.2014, ale dokładnie będę wiedziała w czwartek :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Gratuluje :)

dzis mam ktg na 17:40 prosze o kciuki :) aby to bylo JUZ :)
    --
    •  
      CommentAuthorLesława
     permalink
    Endzi, cieszę się, że wszystko ok :) Odpoczywaj teraz i myśl pozytywnie :)

Nataliaa, trzymam kciuki :)

Klementynaaa, witaj w gronie przyszłych Mamuś :)
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Natalia trzymam kciuki!
    Gratuluje nowej mamusi :)
    --
    • CommentAuthorKatiziie
    • CommentTimeMar 25th 2014 zmieniony
     permalink
    Klementyna dopisuje cie do listy :) jesli w czwartek zmieni sie data to sie zmieni na liscie:)

1. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    2. helvetka - 26.03.2014
    3. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec), 3. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    4. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    5. dziewczyna600 - 03.04.2014
    6. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    7. nulla - 08.04.2014
    8. Libra1610 - 16.04.2014
    9. eja86 - 24.04.2014 (dziewczynka)
    10. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)
    11. Tinamar - 6.05.2014 (chłopiec)
    12. Lesława - 16.05.2014 (chłopiec)
    13. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    14. CiastoMiłości - 25.05.2014
    15. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    16. zelkowa - 03.06.2014
    17. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    18. fitmama - 08.06.2014
    19. Evey84 - 10.06.2014
    20. justyn-rz - 25.06.2014 (chłopiec)
    21. P_Madzia - 28.06.2014 (chłopiec)
    22. Jaheira - 29.06.2014 (dziewczynka)
    23. PENNY - 1.07.2014 (dziewczynka)
    24. Karoolka - 8.07.2014 (dziewczynka)
    25. malgorzatka82 - 9.07.2014, 25. doti28 - 9.07.2014
    26. montever - 14.07.2014 (dziewczynka)
    27. Ariella - 18.07. 2014 (dziewczynka)
    28. Dii - 20.07.2014 (dziewczynka)
    29. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014 (chłopiec)
    30. Anka80 - 22.07.2014 (dziewczynka)
    31. Katiziie - 25.07.2014 (dziewczynka)
    32. KasiaTasia - 27.07.2014
    33. Jolcia1984 - 31.07.2014
    34. helva - 03.08.2014
    35. Anecia84 - 10.08.2014, 35. endodar - 10.08.2014 (dziewczynka)
    36. Magdzikk10 - 14.08.2014
    37. bilia- 25.08.2014
    38. Osinek - 04.09.2014, 38. magiczka - 04.09.2014
    39. dagus84 - 10.09.2014
    40. KatekMuc - 15.09.2014 (chłopiec)
    41. sardynka85 - 18.09.2014
    42. zabkaa25 - 04.10.2014
    43. Klementynaaa -06.11.2014
    44. milka1984 - 21.11.2014
    45. endzi91 - 26.11.2014
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    tez mi sie wydaje ze to jakis blad dostalam luteine ale gin mowi ze pecherzyk rosnie widac juz cos w srodku co prawda serca jeszcze nie ale to za wczesnie nie mam plamien ani nic takiego wiec jest ok....jak pecherzyk rosnie to beta pewnie tez ale odbiore ja za godzine dopiero....
    -- p:
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Kati - Klementyna na liście powinna być 43...
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Endzi no taki progesteron po ciąży to by Ci mógł chyba już zostać w trakcie/ po poronieniu - pewnie czeski błąd labu- ale ile stresu :/

A w którym dokładnie jesteś teraz dniu ciąży?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja jestem juz na 4pozycji :P CC 31ego :P
    --
    •  
      CommentAuthorKlementynaaa
     permalink
    Dzięki dziewczyny. Stresuję się ogromnie przed tą wizytą. I strasznie nie mogę się doczekać. Jestem po jednym poronieniu.
    Badałam betę, dobrze przyrastała. Progesteron też w normie. No i pozostało mi czekać na wizytę u ginekologa.
    A co do miejsca na liście, to mogę poczekać do czwartku. Wtedy będzie wszystko wiadomo.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Katiziee myślę, że o 20 dni to data się Kelementynie nie zmieni ;) więc możesz spokojnie ją wpisać za zaabką ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    wam tez na koncowce jest tak nie dobrze i zle? ciagle chce mi sie wymiotowac;/ brzuch mi sie spina az czuje w pipie ehh
    pogoda nie nastraja ehh
    wczoraj o 23 myslalam ze rodze...ale ucichlo...
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Natalia, a nie możesz wybrać sobie daty na 1 kwietnia? :)
    Klementyna gratulacje, myśl pozytywnie, na pewno będzie dobrze. Też mam za sobą taką historię.
    o mnie też mdli, i ta dobijająca pogoda:/ piję miętę. Mój M współodczuwa, jemu też niedobrze :P
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Ally1381: Natalia, a nie możesz wybrać sobie daty na 1 kwietnia? :)
    moja starsza ma 1 kwietnia urodziny :)
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    fajna data :) mój M z 2 kwietnia.
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    A macie dziewczyny na końcówce takie uczucie jakby Was kłuło lub pikało coś w pochwie? Dziś na KTG położna stwierdziła, że moja macica wcale jeszcze nie jest porodowa i żebym się niczym nie przejmowała, ale jak tu się mam nie przejmować, jak za 3 tyg termin :) Moja teściowa z 3.04 :D
    --
    •  
      CommentAuthorLesława
     permalink
    Mój Mąż jest prima-aprilisowy :)
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    dzisiaj beta 1190:)wiec jest ok dzis jest moj 39dc ale owu mialam w 20dc...nie wiem skad ten wynik progesteronu chyba powtorze za jakis czas...
    -- p:
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    endzi91: dzisiaj beta 1190:)

no to beta bardzo ładna :) progesteron to już olej... i tak suplementujesz przecież :)
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Super endzi. Pewnie powinno być 32ng, a nie 3,2 ;) Ale co się nastresowałaś to Twoje :/
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    endzi, już nie powtarzaj tego progesteronu, bo widzisz że tylko niepotrzebnie się stresowałaś przez to :)
    --
    •  
      CommentAuthorhelvetka
     permalink
    Libra, potwierdzam te kłucia i pikania. Czasem nawet podskakuje z zaskoczenia i lekkiego bólu.
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    no naprawde luteine biore a jak by byl taki progesteron to by ciaza sie nie utrzymala ale wczorajszy dzien byl straszny co przeszlam to moje:(
    -- p:
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Hepefully wielkie gratulacje! czekamy na wieści! Mam nadzieję że ty i maluszek macie się dobrze!

Pandora fajnie, ze już serduszko słyszałaś:bigsmile: nie ma nic piękniejszego!

Endzi cieszę się, ze wszystko ok się okazało i nie zazdroszczę stresu jaki przeżyłaś. Teraz odpoczywaj i myśl o fasolce:bigsmile:

Klementynaaa witamy wśró ciężarówek:bigsmile:

A ja już w pierwszej 20-stce jupiiii:crazy:
    Wczoraj dowiedziałam się, ze kuzynka w ciąży jest no i może może może też moja siostra:clap:
    Na dodatek w jakiś letarg wpadłam i nic tylko bym jadła i spała. Rano nie mogę się dobudzić, szykuje młodego do przedszkola i i ide dalej w kimono:wink: CHyba ta pogoda nijaka tak na mnie działa.

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Ally1381: Natalia, a nie możesz wybrać sobie daty na 1 kwietnia? :)

no wlasnie chce tej daty uniknac;D maz pomysli ze to zart :P

Treść doklejona: 25.03.14 12:30
    Libra1610: A macie dziewczyny na końcówce takie uczucie jakby Was kłuło lub pikało coś w pochwie?

mozliwe ze tak odczuwasz ruchy dziecka, jesli jest juz nisko polozone :)
    ja tak czuje od dawna, klucie, pikanie, jak Jagoda ma czkawke to mi odbyt skacze hehe
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Klementyna dopisana tak jak powinno byc :)
    •  
      CommentAuthorpuelka
     permalink
    Mi został tydzień do terminu (31.03) a od niedzieli, wieczorami najbardziej mam takie bóle jak na okres, czasem też coś zakłuje, wczoraj też zaliczyłam 3x biegunkę, a dziś tylko rano.. Chyba się coś szykuje, a dziś na 16 mam wizytę z KTG więc zobaczymy :bigsmile: Już się nastawiłam że w tym tyg urodzę, już bym bardzooo chciała!!
    -- [
  2.  permalink
    Dziewczyny jak sobie radzicie/radziłyście z zaparciami?
    Bo mnie to chce czasami rozerwać.
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ja zaparć nie miałam, ale powinnaś:
    1. dużo pić
    2. jeść jabłka, suszone śliwki, jogurty, produkty z błonnikiem (owsianeczka na sniadanie?)
    3. nie jeść słodyczy

Słodycze co prawda wcinam, ale dwa pierwsze punkty realizuję i zaparć jak do tej pory nie miałam. Lepiej im zapobiegać, żeby potem hemoroidy się nie przyplątały...
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Super, endzi :) Współczuję Ci tego, co przeżyłaś, ale najważniejsze, że wszystko jest ok.

Pandora, a usg miałaś już przez powłoki, czy to jeszcze za wcześnie? Ja już się nie mogę doczekać swojego, a mam dopiero w poniedziałek ;/ W sobotę muszę zrobić badania, trochę tego jest. Ty już je robiłaś?

Dziewczyny, a kiedy można już stwierdzić, czy Dzidzia rozwija się prawidłowo?
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Endzi:Cieszę się bardzo, że wszystko dobrze:-)
    Klementynaa: gratulacje:-)
    Ja wczoraj wylądowałam na IP z okropnym bólem żołądka i jelit już od dwóch dni nic nie jadłam, ale nie czułam głodu. No i prosiłam, że chce do internisty, a oni do ginekologa mnie wysyłają, na ginekologii mówiłą, że po co przyszłam jak z ciążą ok. To ja mówię, że nie chciałam na ginekologię, ale na segregacji mnie tu wysłali. W końcu mnie miła ginka przyjęła, przebadała i dała konsultację internistyczną. A już ledwo żywa byłam z bólu i przez czekanie. Zrobiła mi usg i wg niej dziewczynka się tam chowa. Z dzieckiem ok.
    No ale na internie mnie napoili kroplówką z nospy, 500ml. Mam nadzieję, że dziecku nie zaszkodzi, co myślicie dziewczyny, bo to kategoria C?
    Nospa za bardzo nie pomogła, tylko na chwilę,a potem znowu ból, ale w nocy całą moją kisielkową kolację oddałam i dzisiaj jest już ok.
    Proszę, dopiszcie mnie do listy, wiem, że już prosiłam, ale jeszcze raz ładnie proszę 10.08.2014 termin (dziewczynka?)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Endzi strasznie się ciesze że wszystko jest pomyślnie :bigsmile: mówiłam że nie warto się stresować :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Miałam transwaginalne jeszcze. A jakie masz badania? Ja mam jutro wizytę to może coś zaleci.
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    endodar jestes dopisana do listy :D
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.