Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeMay 20th 2014
     permalink
    mkd: A ja będę warszawiakom polecać dr Makowskiego z ul łuckiej co to na codzien siedzi w podziemiach sw. Zofii :)uwielbiam tego gościa i ciesze sie ze za tydz go zobacze.

Ja też do niego chodziłam na usg (1 i 2) z Kacprem, ale że to kosztowało, to teraz robiłam gdzie indziej ale bezpłatnie:wink: Za to ostatnie usg, że nie jestem zadowolona, to idę jeszcze raz zastanawiałam się nad Makowskim albo Salam Salti na Pradze. No i do jednego się nie mogłam dodzwonić a do drugiego od razu i dzisiaj idę na usg:bigsmile: Trafiło na Salama Salti, ale też go polecam bardzo:smile:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    A ja o 15 idę na wizytę. Ciekawa jestem jak tam moj wynik z krzywej cukrowej.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Hej, witam się w kolejnym tygodniu. Już nie nadążam za czasem i za moim suwaczkiem. Cały czas mi się wydaje, że biegnie 27 tydzień, a to już 29:shocked: Szaleństwo. Mam pytanko, nie miałam krzywej cukrowej, czy to obowiązkowe badanie. Boję się cukrzycy ciążowej trochę. Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Mi też sennosc przeszła praktycznie z dnia na dzień. Wszystkie niemiłe dolegliwości jak ręką odjął ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    endodar Badanie krzywej cukrowej jest jednym z podstawowych w ciąży, wymienianych przy wszystkich nawet "minimalnych programach badań i USG w ciąży", zalecanych itp...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ja wlasnie licze na to ze jeszcze 2 tyg i dostane nowej energii, ja bolu karku nie mialam, ale moze to bol nie związany z ciaza(tak myślę)tylko przewianie czy inne naciagniecie?
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    mnie tez sennosc i zmeczenie przeszly nagle w 11tyg wiec to nic dziwnego.
    marzenka - wspolczuje tych wymiotow, ja sie fatalnie czulam w 1 trymestrze ale nie wymiotowalam i ciezko mi sobie wyobrazic jak sie mozesz czuc paskudnie, ale glowa do gory, to nie trwa dlugo
    a ja zapisana na amniopunkcje - poradnia w szpitalu to porazka, czekalam 4,5g zeby lekarz spytal sie ktory to tydzien ciazy i ustalil termin, zero badania, usg, nic. to po co ten lekarz, mogli mnie w rejestracji zpisac. no nic, w kazdym razie za 2 tyg amnio, mam nadzieje ze bedzie dobrze
    -- [/url]
  1.  permalink
    Ja już się modlę o skończony 12 tydzień i poprawę ogólnego stanu. Non stop wymiotuje! Wstałam o 10 i już 3 razy odwiedziłam toaletę... najgorsze jest to, że zwracam nawet wodę. Zastanawiam się nad wizytą w szpitalu, może kroplowka mnie podratują.
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    Ja też nie odnotowałam dotychczas bólu karku. Może nie wygodnie układasz się do snu?
    Senność powoli mi przechodzi i przeradza się w lenistwo. Muszę się bardzo mobilizować aby cokolwiek w domu zrobić.
    --
    •  
      CommentAuthorhelva
     permalink
    To i ja się melduję po wizycie u położnej (29+2 tc).

Dziecię obrócone główką w dół, oszacowane na 1,3kg.
    Tętno wzorowe. Badane kopie aż miło. ;]

Moje wyniki też wszystkie w normie. Waga ok, ciśnienie ok, test z moczu ok.
    Pytała czy puchnę lub się przegrzewam, ale na razie mnie oba objawy ominęły.

Powiedziałam położnej, że chciałabym wybrać opcję porodu w domu (mieszkam w Danii).
    Mój wybór zatwierdzony jak najbardziej, tylko do końca ciąży nie mogę mieć problemów i poród musi się naturalnie zacząć między tyg 37, a 41+5.
    Jak się poród zacznie wyślą do mnie położną ze sprzętem (włącznie z tlenem i czymś więcej dla dziecka, w razie czego).
    Do szpitala mogę trafić jeżeli tętno moje lub dziecka spadnie, jeżeli poród nie postępuje w granicach normy lub… jeżeli akurat się rodzących uzbierało tyle w szpitalu na raz, że nie mają położnej do wysłania do mnie. Poza tym następna lub kolejna wizyta położnej będzie w naszym domu, by się rozeznać jak to rozwiązać. Mogę sobie wypożyczyć basen porodowy jeżeli bym chciała.
    To chyba tyle. Więcej wieści przy wizycie domowej/następnym spotkaniu z położną.

Więc ogólnie + + + wizyta. =D
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    To i ja się przywitam po wizycie. Mam jakieś super wymiarowe dziecko, wszystko w punkt się zgadza. Siedzi sobie na dupce. Niestety nie potwierdziliśmy płci, pępowina wlazła między nóżki i skutecznie ukryła. No i kurcze... 166g.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
    • CommentTimeMay 20th 2014 zmieniony
     permalink
    I my po wizycie :) Ogólnie wszystko w porządku. Ciąża prawidłowa dla 25 tygodnia w trakcie :) Wyniki glukozy na czczo super, jedynie morfologia cały czas do kitu - hemoglobina 11, mimo brania leków i jedzenia buraków :( Akurat jak byłam na wizycie i lekarz przeprowadzał badanie stwardniał mi brzuch. Ostatnio mu o tym mówiłam, ale wiecie jak to z opisywaniem co Ci jest. I akurat się udało, że dzisiaj zobaczył. Nie podobało mu się to trochę więc dołożył duphaston i kazał dużo leżeć. Nie dał jeszcze zwolnienia "1", ale zaznaczył że mam dużo odpoczywać. Ależ się cieszę, że wszystko z maluszkiem dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Helva ale Ci zazdroszczę z tym porodem w domu :):):) normalnie bardzo bardzo :) i trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze :>

Annie, Osinek dobrze, że po wizytach dobrze :)

A Osinek takie twardnienia są normalne w ciąży zazwyczaj, mi na okragło brzuch twardnieje od 22 tygodnia jeśli nie wcześniej. W poprzedniej ciązy to samo. Mnie się czasem wydaje, że lekarze na wyrost się boją... no kurde to kiedy ma ta macica ćwiczyć do porodu ? Godzinę przed porodem ? Jeśli się szyjka jakoś bardzo nie skraca, to nie ma się co bać. A jakie spodnie nosisz, bo te nawet niby ciążowe często podowodują spinanie brzucha, lekarz mój twierdzi, że to jest plaga dzisiejszych czasów. Że non stop babki no niego przychodzą w spodniach, czasem obcisłych bluzkach to im się każe rozbierać, co by macicy zbytnio nie podrażniały :devil: pij sobie na hemoglobinę napar z roiboosa i pokrzywy . Ja piję od początku ciąży, chociaż teraz już rzadziej, bo jakoś zapominam... w każdym razie wyniki mam wzorowe, a hemoglobinę po srodku normy, a niczym nie suplementowałam ani razu :)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Dobre wieści :)

A co z Kakai? Jakoś cicho siedzi...
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    No właśnie te spodnie... Ja mam jeszcze stosunkowo maly brzuch, ale jak spodnie zbyt mocno mnie opinają to zaczyna mnie boleć :/ Musze posłużyć te ciasne na bok bo nie ma się co męczyć ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ewa1406: A co z Kakai? Jakoś cicho siedzi...
    --
    siedze i kwicze:smile: mały jakiegos rota przywlókl albo cos takiego no i wlacyzmy, poza tym leb mi peka dzisiaj
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Mnie się chodzi najlepiej chyba w takich getrach bawełnianych ciążowych, dość luźnych :) Mam jej już na co naciagac :P w spodniach ciażowych właśnie o wiele częściej mi się brzuch napina. A najlepiej to w samych majtach i koszulce "po domu" :)

Dziś wyglądam jak zombie.. Nadia tak mnie w ostatnie dni przegoniła "po terenie", że padłam dziś po południu jak nigdy... i obudziłam sie ze spuchniętą twarzą :shocked: mam nadzieję, że zejdzie mi to do jutra i że to jednorazowe.

Goszka ja wymięam czasem przy jednym dziecku, chylę czoła, że Ty dajesz radę przy dwójce :devil:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    ja tez po wizycie u mnie tak sobie... morfologia stoi w miejscu jest 11,3 mocz niestety mam zły jak zawsze... tym razem nie bakterie ale białko i za gesty mocz...:( a najgorsze jest to ze glukoza na czczo wyszla mi 95 i to jest ponoc gorna granica i musze wypic jeszcze raz tyle ze teraz nie 50 a 75 i musze siedziec 2 h. plus inne badania krwi to chyba ze mnie cala krew spuszczą jak pojde na badania... jedyne co dobre to to ze w pip wszytsko ok i dzidzi pieknie serducho puka :)
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    O nie, Kakai :( Współczuję :(((
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ewa1406: O nie, Kakai :( Współczuję :(((

dzieki! dzis mija 4ty dzien, weic licze ze niedlugo to przejdzie:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Katiziie: morfologia stoi w miejscu jest 11,3

To i tak nieźle. Mój wynik to 10:shocked:
    Katiziie: a najgorsze jest to ze glukoza na czczo wyszla mi 95 i to jest ponoc gorna granica

Wg mojego laboratorium górną granicą jest wynik 99, ale to pewnie zależy...

A ja po Usg 4D
    Ogólnie zadowolona, bo płeć potwierdzona, ale główka nadal w górze... :sad:
    Do tego nerki tym razem ok jeśli chodzi o ukm. Widocznie poprzednim razem Madzia się nie wysiusiała:tongue: No i dziwi mnie fakt, że kilka dni temu łożysko miałam I stopnia, a dzisiaj już lekarz zaznaczył II stopnia...

Słyszałam, że żeby dzidzia się przekręciła to można wykonywać pewne ćwiczenia... Wiecie coś na ten temat? Kurcze muszę powalczyć, bo nie chcę cc...

Treść doklejona: 20.05.14 22:02
    A no i na odpowiednim wątku wkleję buźkę malutkiej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Penny spuchnięta twarz?pamietasz jak poprzednio byl jakiś,mit o rosnącym nosie przed porodem:).dii ja slyszalam o tych ćwiczeniach ale nic konkretnego wiem tylko ze są one w poz czworaczej, no i wiem ze niektore polozne podejmują sie obrotu dziecka ale to chyba najlepiej robić pod usg by kontrolować pępowinę.
    --
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Dziewczyny czy któraś może polecić coś na alergię co bym mogła brać w ciąży ? Kicham i smarkam bez opamiętania :(
    •  
      CommentAuthorOsinek
    • CommentTimeMay 20th 2014 zmieniony
     permalink
    Penny - racja z tymi ubraniami, tak jak z ciągłym dotykaniem brzucha podobno też powoduje twardnienia. Ja nosze tez takie bawełniane getry, a jak już jest ciepło to najlepiej sukienki. No i dość szybko przeszłam na odzież ciążową i luźną żeby maluszka nie uciskac. Tak samo uważam z glaskaniem i dotykaniem. Chyba tak jest, ze lekarze są tez trochę przerazliwieni.

A ten napar z roiboosa i pokrzywy to jakiś specjalny robisz/kupujesz ?

Katiziie - mi wyszła 96 glukoza na czczo, norma do 99 i lekarz powiedział ze jest ok. Robiłam 75 i nie musze powtarzać. Stwierdził ze najważniejsze to żeby po 2h nie przekroczyło 140.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    No fakt. Ja tez od razu łykałam 75 na 2 h z dwoma pobraniami co godzinę... A na czczo miałam niecałe 81...
    --
    • CommentAuthorKatiziie
    • CommentTimeMay 21st 2014
     permalink
    a ja mialam 95 na czczo a po godzinie 150. I to ze te 150 bylo to niby nie szkodzi bardziej przerazilo polozną i gin te 95...
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    Madzik, ja również męczę się z alergią. Niestety w naszym stanie raczej odradzają podawania leków by złagodzić objawy uczulenia. Są lekarze, którzy przypiszą Tobie coś, ale ja wolałam nie ryzykować. A krople do nosa wywołują skurcze! Także lepiej uważaj. Ja wolę się pomęczyć i przetrzymać do narodzin małego :)

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja robiłam krzywą 2 tygodnie temu bo wyszedł mi cukier w moczu
    wyniki miałam takie:
    na czczo 94 (74-106)
    po 1h 111 (70-160)
    po 2h 106 (70-140)
    do gina co prawda za tydzień dopiero, ale wydaje mi się, że są ok (mam w domu glukometr męża i czasem sobie zmierzę na czczo/ 1h po posiłku i właśnie na czczo cukier zawsze w ok 90 za to po posiłku podobnie niski, przeważnie nawet 100 nie przekracza)
    --
    • CommentAuthorjagoda_88
    • CommentTimeMay 21st 2014 zmieniony
     permalink
    sardynka, wyniki jak najbardziej prawidłowe (mówi Ci to cukrzycowa mamusia ;))

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    milka super ,ze papa wyszedł dobrze:bigsmile: teraz trzymam kciuki za amnio! musi być dobrze!!!

osinek, annie super wieści, oby tak dalej!

Dii śliczna buziunia!Oj Madzia nie jedno serce złamie!!!

U mnie wczoraj położna środowiskowa była-bardzo fajna babeczka. Przeprowadziła wywiad, posłuchałyśmy serducha i powiedziała, ze będzie teraz często mnie odwiedzać , zeby tętno monitorowac, bo mały już mało miejsca ma i rzadziej się rusza. W ogóle mam do niej dzwonić, gdyby mnie tylko coś niepokoiło i ona przyjedzie:bigsmile: Następnym razem poproszę ją , żeby mi moje rozwarcie sprawdziła, bo gin dopiero za 1,5 tyg. A ja dziś zaczynam 36 tydz. i 9 miesiąc WOW:shocked: Z rana oddałam wózek, fotelik i materacyk firmie do prania i dezynfekcji, bo jakby nie było 2 lata na strychu przeleżały. Wczoraj ostatnie rzeczy na necie zamówiłam, dzis jeszcze po butelkę i smoczki podjadę i już wszystko z listy odhaczone będzie:jumping: Pranie i prasowanie w toku no i do szpitala po wynik paciorka jeszcze tez podjade. Jedyne co zostało to decyzja co do imienia, a w tej sprawie nie mogę się z m dogadać:tooth:

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    Jagoda mam krople prenalen na katar dla kobiet w ciąży trochę łagodzą objawy, myślisz że one też wywołują skurczę, skoro są specjalnie dla ciężarnych i karmiących ??
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Katiziie - a ja mialam 95 na czczo a po godzinie 150. I to ze te 150 bylo to niby nie szkodzi bardziej przerazilo polozną i gin te 95...

I bądź tu mądrym :confused:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Osinek dokladnie... bede musiala zrobic jeszcze raz no trudno
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Gratulacje przebadane Dziewczynki :) Niech Dzidzie rosną zdrowo :)

A ja to się niedługo wykończę... Właśnie od lekarza wróciłam, mam bakteryjne zapalenie spojówek, wyglądam jak potwór, oczy mi ropieją, są opuchnięte i czerwone... :( Okulista przepisał krople z antybiotykiem i boję się je stosować :((( Chyba dziś jeszcze spróbuję przemywać jakimiś sztucznymi łzami, typu Biolan, a jak nie przejdzie, albo będzie gorzej, to dopiero te krople kupię... Masakra! Ehhh.... :(

W piątek idę do gina sprawdzić czy wszystko ok, bo te skurcze czuję ciągle w podbrzuszu, nie boli, ale czuję... Sama nie wiem, czy nie panikuję za bardzo i czy nie powinnam poczekać do umówionej wizyty 2 czerwca... Oj, same dylematy z tym Okruszkiem :) Takie małe, a już tak uwagę na sobie skupia ;)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 21.05.14 13:35</span>
    A może któraś z Was stosowała w ciąży krople DICORTINEFF???
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    Magdzik, skoro to są krople typowo dla ciężarnych to chyba powinno być ok :) ale najlepiej spytaj lekarza. ja tak wolę jakoś przetrzymać.

Suwaczek z babyboom.pl

Treść doklejona: 21.05.14 14:39
    Kochane jaka pogoda u Was? U mnie ponad 30 stopni na słońcu. Męczę się okropnie... A Wy jak radzicie sobie z upałami? Kocham słońce, gorączkę itd. ale nie w ciąży :D

Suwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    u mnie tez gorąco.... bylam na spacerze z Mają ale masakra za ciepło... a gdzie tam lipiec... bozeeee

Treść doklejona: 21.05.14 14:50
    1. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    2. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    3. zelkowa - 03.06.2014 (chłopiec)
    4. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    5. Evey84 - 10.06.2014
    6. jagoda_88 - 16.06.2014(chłopiec)
    7. justyn-rz - 25.06.2014 (chłopiec)
    8. P_Madzia - 28.06.2014 (chłopiec)
    9. Jaheira - 29.06.2014 (dziewczynka)
    10. PENNY - 1.07.2014 (dziewczynka)
    11. Karoolka - 8.07.2014 (dziewczynka)
    12. malgorzatka82 - 9.07.2014, 12. doti28 - 9.07.2014
    13. montever - 14.07.2014 (dziewczynka)
    14. Ariella - 18.07. 2014 (dziewczynka)
    15. Dii - 20.07.2014 (dziewczynka)
    16. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014 (chłopiec)
    17. Anka80 - 22.07.2014 (dziewczynka)
    18. Katiziie - 25.07.2014 (dziewczynka)
    19. KasiaTasia - 27.07.2014
    20. Jolcia1984 - 31.07.2014, 20. skapula 31.07.2014 (chłopiec)
    21. helva - 03.08.2014 (niespodzianka)
    22. Anecia84 - 09.08.2014 (dziewczynka)
    23. endodar - 10.08.2014 (chłopiec)
    24. Magdzikk10 - 14.08.2014 (chłopiec)
    25. Wredi - 18.08.2014 (chłopiec)
    26. bilia- 25.08.2014 (dziewczynka)
    27. Osinek - 04.09.2014 (chłopiec) , 27. magiczka - 04.09.2014 (chłopiec)
    28. AgulkaQulka - 05.09.2014 (dziewczynka)
    29. KatekMuc - 09.09.2014 (chłopiec)
    30. dagus84 - 10.09.2014 (chłopiec)
    31. sardynka85 - 18.09.2014 (dziewczynka)
    32. leoncja - 01.10.2014 (chłopiec)
    33. motylek_ola - 19. 10.2014
    34. annie128 - 29.10.2014
    35. marylove - 4.11.2014
    36. Klementynaaa -06.11.2014
    37. biri - 08.11.2014
    38. Pandora1 - 10.11.2014
    39. Yvoonne - 20.11.2014
    40. milka1984 - 21.11.2014
    41. dynamitka - 24.11.2014
    42. endzi91 - 26.11.2014
    43. Ola - 01.12.2014
    44. mkd - 8.12.2014
    45. Haniutka - 11.12.2014
    46. marzenka1303 - 13.12.2014
    47. kasiakuzynki - 22.12.2014
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja to sobie zupełnie nie wyobrażam lata i upałów jak w ubiegłym roku...mam tylko nadzieję, że jak coś to w domku będzie trochę chłodniej niż w blokach...
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    nic tylko zasłonic rolety i w domu siedziec jak upał... ja od południa mam slonce caly czas w domu takze juz sobie sama wspolczuje
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Witam przyszłe mamusie.;)

Jestem we wczesnej ciąży (beta dopiero1100) a ze względu na.wcześniejsze 3 poronienia mam do Was kilka pytań ?

Jestem przeziebiona - czy mogę jeść czosnek, imbir ?

Czy mieliście codziennie mdłości, bóle brzucha, bóle piersi ?

Dzięki za odpowiedzi. Trzymajcie za nas kciuki abyśmy mogli do Was wkrótce dołączyć :*
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
    • CommentTimeMay 21st 2014 zmieniony
     permalink
    maxiulka - trzymam mocno kciuki! Wydaje mi się, ze na przeziębienie takie domowe sposoby jak herbata z imbirem, czosnek, cytryny miód są jak najbardziej ok. Co do mdłości się nie wypowiem bo raczej nie miałam. Piersi w ogóle nie bolały i dalej nie bolą. Są może ciut pełniejsze. Bóle brzucha, a raczej podbrzusza są non stop :(

Ja uwielbiam taka pogodę i jak na razie czuje się super! Pewnie im dalej tym będzie gorzej....
    --
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Ja też się boje lata, jak to będzie.
    --
    •  
      CommentAuthorHaniutka
     permalink
    Maxiulka, imbir na pewno, co do czosnku to nie wiem, a z miodkiem to uważaj bo leczniczo to tylko jak zalejesz letnią wodą i odstoi 12 godzin. Wtedy nie podrażnia gardła. Polecam napary z szałwii :-)))
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Na przeziębienie polecam Prenatal Grip Care (tabletki)...mi zawsze pomagają (w przeciwieństwie do Prenalenu)

A co do objawów to w 5 tc nie miałam ani jednego, zresztą w ciąży z Miśkiem nie miała prawie żadnych, a z Gają wymioty i mdłości zaczęły się od ok 8tc
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    asia04108: A ja to się niedługo wykończę... Właśnie od lekarza wróciłam, mam bakteryjne zapalenie spojówek, wyglądam jak potwór, oczy mi ropieją, są opuchnięte i czerwone... :( Okulista przepisał krople z antybiotykiem i boję się je stosować :((( Chyba dziś jeszcze spróbuję przemywać jakimiś sztucznymi łzami, typu Biolan, a jak nie przejdzie, albo będzie gorzej, to dopiero te krople kupię... Masakra! Ehhh.... :(

Wydaje mi się, że powinnaś kropić antybiotykiem, działanie ma bardziej miejscowe i jeśli to rzeczywiście tylko infekcja bakteryjna to powinien szybko pomóc. Mi bardzo pomagają krople Starazolin Hydrobalance i przemywanie oczu naparem świetlika.

maxiulka: Czy mieliście codziennie mdłości, bóle brzucha, bóle piersi ?

U mnie bóle piersi w zasadzie od 25dc- dzięki temu się zorientowałam, że coś jest na rzeczy, bo cycki bolą mnie tylko w ciąży. No i gratuluję Ci serdecznie. Podczytywałam wątek weteranek i bardzo Ci kibicowała :smile:

A my otworzyliśmy sezon basenowy, cały dzień na ogrodzie, młode padło w drodze powrotnej, ja właśnie jestem w trakcie padania. Uff, gorrrący dzień :)
    --
    • CommentAuthorzelkowa
     permalink
    Hej, jak tam mamuski? Ja juz mam koncowke - nogi jak balony ,maly bardzo nisko . Uciska cos sie da. Macie jakies sprawdzone sposoby na opuchniete stopy, nogi wygladam jak Fiona . Pozdrawiam
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Maxiulka mdlosci mialam od 7tc do konca 4miesiaca. Bol brzucha miewam czasem do dzis a piersi mialam bardzo bolawe a raczej sutki.
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    asia04108: Właśnie od lekarza wróciłam, mam bakteryjne zapalenie spojówek, wyglądam jak potwór, oczy mi ropieją, są opuchnięte i czerwone... :( Okulista przepisał krople z antybiotykiem i boję się je stosować :(((

Asia, ja już dwa w ciąży stosowałam antybiotyk na zapalenie spojówek. Sprawdź tylko w ulotce, czy faktycznie nie ma przeciwwskazań.
    A nosisz może soczewki? U mnie chyba przez nie zapalenie mi nawróciło...
    Moja lekarka stwierdziła, że bardzo ważne jest wypłukanie solą fizjologiczną wydzieliny przed podaniem antybiotyku. Przy zakraplaniu kazała nacisnąć kanalik łzowy, żeby jak najwięcej antybiotyku pozostało w oku i działało miejscowo. Kazała też zakraplać oczy w ciągu dnia jakimiś kroplami bez konserwantów.
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    zelkowa: nogi wygladam jak Fiona

buahahahah ale mnie rozbawiłaś tym tekstem kochana! mało co z krzesła nie spadłam:bigsmile: mi tez już stopy puchną, zwłaszcza w taką upalną pogodę jak dziś! chwała bogu , ze są japonki i sandały! ja wieczorem moczę stopy w chłodnej wodzie, potem wcieram żel chłodzący do stóp, a na koniec stopki w górę i leżę przed tv:bigsmile: jak na razie działa:bigsmile: dziwczyny rodzące w sierpniu i wrześniu szczerze wam współczuję:sad:

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Dzięki, Dziewczyny, na noc sobie zakroplę. W ulotce, jak zwykle: "stosować w ciąży wyłącznie po konsultacji z lekarzem"...

Ola, nie noszę soczewek, nie wiem, skąd to się do mnie przyplątało. Mi też okulistka mówiła, żeby kanalik nacisnąć i że niewielka ilość się do krwioobiegu dostaje... Może kilka kropelek Maluchowi nie zaszkodzi... Mam nadzieję. No, ale muszę jakoś to wyleczyć, bo ludzi straszę ;)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 21.05.14 22:13</span>
    a do zakraplania w ciągu dnia mam Biolan Gel, ale tego się nie boję raczej ;)
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Asia, nie martw się, za kilka dni będziesz miała zdrowe oczy :)
    Mam pytanie do Dziewczyn w I / II trymestrze... Też puchniecie przez tą pogodę? Nawet nie chcę myśleć co będzie później...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.