Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorOsinek
    • CommentTimeMay 30th 2014
     permalink
    Sardynka, robiliśmy echo profilaktycznie, ja jestem przewrazliwiona i wolałam sprawdzić czy wszystko jest ok :)

asia, ja też nie mogę patrzeć na mój brzuch jak stwardnieje bo jest przerażajacy :)

Ja w ogóle zaczęłam swirowac ze mam nisko brzuch :( może to kwestia tego, ze jestem wysoka i mam długi stan, ale jak czasami pochodzę dłużej to mam uczucie, ze mi dziecko wypadnie, tak ciągnie w dół :/ musze spytać po to gina na następnej wizycie.
    --
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    Ewuś, będzie dobrze. Niech Cię położą i obserwują. A przynajmniej miejsce będziesz miała "zaklepane". Chociaż do wtorku jeszcze sporo czasu... może jednak maluszek zrozumie, że jest mile widziany na tym świecie i wyskoczy :)

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Osinek: Ja w ogóle zaczęłam swirowac ze mam nisko brzuch :(

Mam tak samo. Ja sobie tłumaczę, że jeszcze wcześnie, ale jak siadam to mam wrażenie jakbym nogami uciskała dziecko :/
    Ale też jestem wysoka i mam wysoko talię, więc może coś w tym jest.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ewa nie wiem jakie są u was zwyczaje mnie trzymali do pełnych 42tygodni i to byla jakas niekończąca sie opowieść...
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMay 30th 2014 zmieniony
     permalink
    Tam gdzie rodziłam wystarczyło położyć się w szpitalu a już po kilku dniach indukowali poród :/ i to nie ważne czy było się w/po terminie czy jeszcze przed :/ (teraz indukowali znajomej w 38tc i to bez żadnych wskazań aby poród zakończył się szybciej...oczywiście skończyło się cc, a po cc niestety ma jakieś powikłania :/)

Treść doklejona: 30.05.14 14:21
    Osinek: Sardynka, robiliśmy echo profilaktycznie, ja jestem przewrazliwiona i wolałam sprawdzić czy wszystko jest ok :)

heh to jak ja w pierwszej ciąży, nie dość, że usg z pomiarami co 2 tygodnie to i echo zrobiłam 2 razy (u 2 różnych lekarzy - prywatnie...z tym, że u nas była niedomknięta zastawka trójdzielna, no ale to pikuś w sumie :wink:)
    A teraz zrobiłam samo połówkowe, generalnie na takiej zasadzie, że jeśli lekarz zobaczyłby wskazania do echa to badanie by poszerzył o echo...ale wskazań nie było, więc nie robiłam (sprawdził mi jedynie tą zastawkę, ale Gaja ma domkniętą) :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Jak nie ma przeciwskazań do echo serca to fajnie..ja pamiętam słowa mojej gin do dziś - ,,pojedziecie do Rzeszowa pooglądać serduszko". Mówię Wam dziewczyny moje serce na moment stanęło. USG u Pana doktora trwało coś 40 minut. Nie odzywał się w tym czasie nic, a nic. Moja mama była na tym badaniu ze mną obie zestresowane ogromnie. DLa mnie to USG trwało chyba kilka godzin....naprawdę byłam w szoku jaki zasięg ma to badanie. Pan doktor wszystko sprawdził....Dominik był zbadany po same paluszki u dłoni, normalnie coś niesamowitego jakie dzisiaj mamy możliwości.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Osinku moge sie zalozyc ze ci adas jednak nie wypadnie, a to ze masz nisko brzuch wynika z tego ze macica jeszcze sie nie rozciagnela do konca i nie masz jej jeszcze pod przepona, wtedy pewnie bedziesz narzekac ze ci sie trudno oddycha i ze adas kopie cie po zebrach, generalnie zawsze cos ale przeciez to wszystko fizjologia
    --
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    dziewczyny, a ja się chyba zaraz wybiorę na ip żeby mi zrobili KTG bo mam wrażenie, że jakoś tak mniej ruchów czuje...

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Jedz śmiało jak sie martwisz.
    Moja w czwartek cały dzień prawie nic sie nie ruszyła, a wieczorem nadrobiła. Wczoraj i dziś już normalnie.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ewa to dobry znak, że nie czujesz się porodowo. Ja pamiętam, że nagle energii dostałam, czułam się znakomicie a za chwilę urodziłam! Może cisza przed burzą...?:bigsmile:
    Jagoda masz do tego prawo. Jak się niepokoisz to to sprawdź. Chodź na końcówce myślę, że to normalne...
    --
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    wykąpałam się i posmarowałam brzuszek balsamem bo zazwyczaj podczas tych czynności się rusz, zawiercił się raz i to delikatnie i dalej cisza. a jak pojadę na IP to nie będą chcieli mnie od razu w szpitalu zostawić? ;/

Suwaczek z babyboom.pl
  1.  permalink
    jagoda_88: wykąpałam się i posmarowałam brzuszek balsamem bo zazwyczaj podczas tych czynności się rusz, zawiercił się raz i to delikatnie i dalej cisza. a jak pojadę na IP to nie będą chcieli mnie od razu w szpitalu zostawić? ;/

zależy od szpitala. W Łodzi zawsze zostawiają na 3 dniową obserwacje. Mnie zostawili, ale wypisałam się rano na własne życzenie.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Ehhh... jakiś dzisiaj dzień obaw mam :( jak nie ten brzuch ze mam nisko to teraz Adaś jakiejs nadpobudliwosci dostał :( i martwię się, ze się tak rzuca po całym brzuchu :( normalnie w dzień jest spokojny. Czy taka duża ilość ruchów może coś złego oznaczać ?

A wszystko przez to, ze zechciało mi się samej ścianę malować. Stwierdziłam, ze jak będę czekać na męża to się nie doczekam, a w pon ma być tam szafa montowana. Dobrze się czułam rano to się zabralam a teraz świruje czy nie zaszkodziłam :(
    --
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Nie wiem czy duża ruchliwość jest zła, ale wiem że każda z nas zawsze świruje jeśli albo maleństwo nie rusza się lub jest nadpobudliwe. Ale konsultacja z lekarzem chyba nigdy nie zaszkodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Zawsze lepiej pojechać o raz za dużo i wyjść na histeryczke, niż o raz za mało :)
    Jak czujesz, ze coś może być nie tak, to smigaj na IP.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ja mysle ze dziecko nie moze sie za dużo ruszać, ale jak sie za Malo ruszało to tez bym pojechała jagoda moze spróbuj jeszcze zjesc jakiś słodycz by pobudzić malucha, a moze to faktycznie przedporodowa cisza:).
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    U mnie tez dzis corcia strasznie leniwa... ruchow bardzo malo
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Mojej to sie zdarza tak spać, ze przez 5 minut muszę majtac brzuchem zanim postanowi łaskawie wyprostować nogi ;)
    --
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    Dziewczyny, byłam na IP :) akurat moja lekarka miała dyżur w szpitalu więc tym bardziej mnie to ucieszyło :) Zrobiła mi USG, na którym było widać jak pięknie serduszko bije, a brzuszek ruszał się podczas oddechu ładnie, regularnie, trochę poruszałyśmy brzuszkiem i młody zaczął oddawać Pani doktor :) leży sobie ładnie główką w dół i waży 3 kg :) później zrobiła mi jeszcze KTG - zapis ładny :) Pani doktor pytała czy chce sobie u nich zostać na kilka dni, ale stwierdziłam że nie widzę takiej potrzeby bo wszystko mi bardzo ładnie wyjaśniła i tymi badaniami mnie uspokoiła, poza tym w razie czego mogę podjechać, no a w pon. mam kolejne KTG. Także wróciłam do domku uspokojona i zadowolona, że pojechałam :) Teraz mały zaczął się troszkę więcej ruszać, chyba mu była potrzebna taka wycieczka :D

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Dobrze zrobiłaś, ze pojechalas.
    Super, ze wszystko ok.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ojej! To moja jest chyba odmienna! Rusza się non stop aż czasem boli. Wczoraj wieczorem nie dała mi spać bo coś majstrowała w dole brzucha. Dzisiaj jak chciałam się zdrzemnąć z Kacprem to mi się wyginała po bokach, że nie mogłam uleżeć. Miałam wrażenie, że mi zaraz boki rozerwie. Chyba się w poprzek ułożyła. No a teraz na wieczór w żebra mi daje popalić i znowu boli. Rozpycha się niemożebnie. 4 tygodnie temu na wizycie mówiłam lekarzowi, że jest bardzo ruchliwa, to na usg nie widział nic niepokojącego, widział jak się wierci. Ostatnio było więcej spokoju jakby się jakoś tak ułożyła, że ja czułam ruchy, ale nie były one zbytnio wyczuwalne na zewnątrz. Pomyślała, że jednak będzie spokój, że już ma mało miejsca może... Ale skąd? Od wczoraj wariuje przeokropnie! Że cały brzuch mi się rusza. Z Kacprem tego nie było! To teraz mam podwójnie!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    asia04108: Jak się położę, to przyjmuje jakieś kosmiczne kształty... Wzgórza i doliny ;) Obrzydliwie to wygląda. Najgorsze, że u mnie to dopiero po

Mnie się wydaje, że to normalne raczej jest :) to znaczy u mnie było tak samo, jakby jakiś alien był w środku :P No i fakt nie wygląda to tak pięknie jak w gazetach :) Zobaczysz co będzie póżniej :)
    mkd: a to ze masz nisko brzuch wynika z tego ze macica jeszcze sie nie rozciagnela do konca i nie masz jej jeszcze pod przepona, wtedy pewnie bedziesz narzekac ze ci sie trudno oddycha i ze adas kopie cie po zebrach, generalnie zawsze cos ale przeciez to wszystko fizjologia

Zgadzam sie w całej rozciągłości, ja w tej ciaży tez mam nisko brzuch osadzony i wszystko jest ok, po prostu taka natura :)

Penny czyli Twój organizm już się szykuje do porodu :)
    Sardynko no ja liczę na to, że tym razem moja szyjka będzie bardziej chętna do współpracy, dlatego też cieszę się, że sie już skraca, bo pewnie do terminu dotrwam tak czy siak. A może rzeczywiście łatwiej mi będzie, gdy będzie zgładzona :)

Treść doklejona: 30.05.14 22:14
    Dii: To moja jest chyba odmienna! Rusza się non stop aż czasem boli.

U nas to samo, mała jest tak ruchliwa, ze mi oczy z orbit wychodzą i to nie czasem a non stop. Mówiłam o tym lekarzowi i powiedział, że różne dzieci są tak samo w wieku przedurodzeniowym jak i w późniejszym :) Także zaciskam zęby, pięści i pipkę i staram się o tym nie myśleć po kolejnym setnym kopnięciu :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    jagoda super, ze pojechałaś i sie uspokoiłaś, a przy okazji podglądnęłaś maluszka:bigsmile:cieszę się , ze z Wami wszystko ok:bigsmile: Mój junior ostatnio też mniej aktywny, ale gin mi powiedział, ze na tym etapie już mniej wód jest i po prostu mniej miejsca na szaleństwa w brzuchu. Dał mi nawet kartke na liczenie ruchów i oczywiście kazał na ip jechac jak tylko zauwazę brak aktywności lub nadmierną.

asia super wieści!mam nadzieję , ze dzisiejsza wizyta uspokoi Cie na jakis czas:wink:

A u mnie bez zmian,czyli szyjka troche skrócona, lekko rozwarta na początku, ale kanał rodny z tyłu zamknięty. Główka lekko balotuje.Z usg wszystko w jak najlepszym porządku, przepływy, tętno, napięcie mieśniowe, wymiary, wody i łożysko wszystko bardzo dobrze. Wazy skubaniec już ok.3200. Gdy synia zobaczyłam to tez jakos się uspokoiłam:bigsmile:Jeszcze tylko mam morfologie i mocz zbadać po weekendzie i następna wizyta albo na porodówce albo za 1,5 tyg:bigsmile:

ewa ja w pierwszej ciązy pojechałam do szpitala tydz. po terminie. W pierwszy dzień wszystkie badania mi robili, noc pod ktg a na drugi dzień już wywoływali poród:wink:

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    Dii, jakiś czas temu moje maleństwo też było strasznie ruchliwe, stąd mój niepokój w dniu dzisiejszym. Też mnie cały brzuch bolał, ale ja tam lubiłam ten ból bo przynajmniej wiedziałam, że wszystko jest ok :) No a teraz mój przyrost wagi od początku ciąży to 7 kg, brzuszek mam mały, w tym mały ma 3kg, to ja się nie dziwię, że się mniej rusza bo miejsca ma na prawdę niewiele :D

Suwaczek z babyboom.pl

Treść doklejona: 30.05.14 22:25
    Dziękuję Justyna :) Super że u Ciebie też wszystko ok,Twój synuś również nieduży, ciekawe ile nam jeszcze przytyją do porodu, oby niewiele, bo te 3 kg tak ładnie brzmią :D :) Moja wizyta u gin. na 9 czerwca, ale jak to moja doktorka powiedziała, o ile dotrzymamy :D mam nadzieję, że w przyszłym tyg. się ruszy :)

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Może na mojego przyszedł czas na takie energiczne ruchy dlatego tak fika :) Chyba taki ma dzień. Teraz trochę wstałam się przyszykowac do snu to się uspokoił. Cały dzień leżałam to wariował. Zobaczymy jutro :)
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Jagoda ja to Ci zazdroszczę tego małego przyrostu wagi... U mnie na razie 9 kg na plusie, ale teraz dopiero pewnie mi skoczy...
    Penny jak dobrze, że nie jestem sama:smile:
    --
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    Dii, niekoniecznie musisz przybrać więcej :) ja od lutego właściwie stanęłam z wagą. Miałam wtedy 6 na plusie, 4 tyg temu doszły mi kolejne 2 kg, ale w tym tyg. zleciało o jeden kilogram, tak więc podsumowując w chwili obecnej wychodzi + 7 :) i nie patrz na mnie, pewnie gdyby nie moja cukrzycowa dieta to przytyłabym więcej :)

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Wow ale malo tyjecie az milo, tez tak bym chciala! Ja daje sobie limit 12 kilo alenie wiem czy to wystarczy
    --
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    mkd, wystarczy jeść regularnie i koniecznie nie za dwoje tylko dla dwoje :) ograniczyć cukry i tłuszcze i będzie dobrze :) w moim przypadku ta dieta wygląda oczywiście trochę bardziej drastyczniej ale jeśli będziesz się chociaż trochę się kontrolowała to dasz radę zmieścić się w 12 kg :)

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    jagoda to rzeczywiście mało przytyłas!po porodzie chudnąc nie będziesz miala z czego,super!:wink:
    no to ja juz 15kg na plusie, ale nic dziwnego skoro non stop słodycze wcinam:wink: i wcale nie mam z tego powodu żadnych wyrzutów:wink: dlatego tez wszyscy mi wróżyli dziewczynkę, bo to niby na słodkie się ma apetyt, a tu zonk:wink: pewnie gdyby nie slodkie to waga by sie zatrzymala kolo 13 kg jak to z Mikim mialam, bo jem małe porcje i regularnie. Dzisiaj jeszcze stwierdziłam, ze muszę w tych ostatnich tygodniach podogadzać sobie kulinarnie, bo przy karmieniu będzie lipa:confused:
    A co do wagi małego to zakładam, ze jak wytrzymam 3 tyg. to jeszcze przybierze z 500g.

•  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ja przytyłam 18kg.
    Jest u mnie szansa i nadzieja na porod chyba :)
    Od 2 h mam skurcze co jakieś 12 min. Nawet jeśli nie wyjdzie z nich porod, to jest jakiś postęp, bo poprzednio miałam co 20 min.
    A teraz nawet boli przy nich podbrzusze :D nie mocno, ale zawsze ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    Ja od początku ciąży przytyłam ok 4-5 kg, ale od 3 miesięcy waga stała, a teraz przez 3 tygodnie schudłam 1,5kg z uwagi na dietę cukrzycową. Trochę się martwię / martwiłam ale mój lekarz uważa, że jest wszystko ok, bo córka rozwija się bardzo prawidłowo, a ja miałam dużą masę wyjściową - więc określił to, że "korzysta z moich nadprogramowych zasobów".
    Na początku ciąży mówił, że nie powinnam globalnie przytyć więcej jak 7-8kg żeby było zdrowo no i chyba mi się to uda...
    Czytam cały czas co u Was, ja wiem, że jakbym pojechała do szpitala z wątpliwościami to u mnie jest tak, że kładą na 3 dni obserwacji standardowo (któraś z Was pisała podobnie), chyba, że opuszczę szpital na własne żądanie, ale przy moim przerażeniu :-) w pierwszej ciąży, pewnie bym się nie odważyła. Jagoda fajnie, że na IP trafiłaś w takim razie na swoją lekarke, która Cię uspokoiła i mogłaś nadal wrócić do domku.
    ---
    Co do ruchliwości dzieciaczka, moja córka była bardzo aktywna, ale czuję powoli, że to mija, zaczyna mieć swoje pory buszowania i reaguje na konkretne rzeczy np. dziś jej się w kąpieli podobało :-) A im większa jest tym faktycznie czasem sprawia ból - i mimo chwilowego syknięcia i zwinięcia się od tego - to potem buzia mi się cieszy, bo czuję, że wszystko jest w porządku.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
    • CommentTimeMay 31st 2014
     permalink
    Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 19 kg. Część mi została do tej ciąży niestety. Z tym, że u mnie z trzymaniem diety lipa, bi ja łakoma na słodkie jestem, ale często to zamieniam na słodkie obiadki typu naleśniki, placki ziemniaczane itp.

No i powiem wam, że przeżyłam straszną noc. Madzia nie dała mi wcale spać! Do tej pory się wierci! No i w nocy złapało mnie burczenie brzucha:tongue: Pewnie też to jest przyczyna tego wiercenia:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ewa oby się ładnie rozkręciło:bigsmile: Mówiłam, że cisza przed burzą!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Jagoda jak masz ta dietę cukrzycową to musisz sie ograniczać i to paradoksalnie ułatwia sprawę:)ja z fellem dowaliłam 23 z franiem 12 jak będzie teraz zobaczymy, ciesze sie ze urodzę nim zaczna się przygotowania do świat bo to by mnie zgubiło na pewno, nie mówiąc juz o samych świętach.

Ewa trzymam kciuki za szybki poród jeśli faktycznie to juz to!
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMay 31st 2014 zmieniony
     permalink
    Ja w ciąży z Miśkietm przytyłam 19, przy Gai startowałam z 1 nadprogramowym kg, a teraz mam jakieś 4-4,5kg na plusie, więc nie jest źle....na tym samym etapie z Mikołajem miałam już 7kg...
    A my dzisiaj się przeprowadzamy, także jest "wesoło"
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    ewa trzymam kciuki za rozwój sytuacji!!!

sardynka, tylko nie wysilaj się zbytnio przy tej przeprowadzce!

a mnie dziś w nocy ból w pachwinie dorwał i promieniował na całą nogę, także pół nocy nie przespałam:sad:

•  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    No i nic sie nie dzieje. Cisza :(((
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    hej jestem wkurzona wiec wam sie wygadam jestem w 14 tyg ciazy i jak narazie mam maly brzuch chociaz dla mnie widac ze go mam a wszyscy mowia ze nic nie widac i takie komenty ,,gdzie ty jestes w ciazy" to az sie we mnie gotuje nie wymyslilam to sobie...juz czekam az urosnie mi brzuszek:(a jak jest lub bylo z wami w tych tygodniach?
    -- p:
    • CommentAuthorkarolciat
     permalink
    Ja póki co kilogram na minusie od wagi wyjściowej, ale i tak miałam dobre 5 dodatkowych kilogramów na starcie...
    Chciałam sprawdzić jak to było z w ciąży z Krysią, ale nie mam przecież karty ciąży.
    Zarekwirowali w szpitalu na izbie. I teraz moje pytanie (trochę późno, bo rodziłam 3 lata temu :) ), czy ona tam miała zostać czy powinni mi oddać przy wypisie?

Ewa, wytrzymaj. Ja wierzę, że to już na prawdę niedługo...
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Mnie kto zna to twierdzi, ze już widać, bo brzucha raczej nigdy nie miałam. Ale osoby, z którymi raczej nie przebywam na co dzień mówią, że w ogóle nie widać. A to lada moment będzie polowa ;)
    --
    • CommentAuthorkarolciat
     permalink
    Ja się kilka dni temu przyznałam dziewczynom z biura, bo miałam wrażenie, że wszyscy już widzą. A te nie chciały uwierzyć. Fakt, że ja zawsze brzuszek miałam i nieraz mnie o ciąże podejrzewano, ale miałam wrażenie, że już się rzuca w oczy stan obecny.
    Choć jest lepiej niż poprzednio bo nadal w starych ciuchach chodzę.
    --
  2.  permalink
    endzi91: hej jestem wkurzona wiec wam sie wygadam jestem w 14 tyg ciazy i jak narazie mam maly brzuch chociaz dla mnie widac ze go mam a wszyscy mowia ze nic nie widac i takie komenty ,,gdzie ty jestes w ciazy" to az sie we mnie gotuje nie wymyslilam to sobie...juz czekam az urosnie mi brzuszek:(a jak jest lub bylo z wami w tych tygodniach?

Endzi to odpowiadaj że przynajmniej masz mało do noszenia. Ludzie to na prawdę głupi są, serio. Przecież to dopiero 14 tydzień.

Ja jestem prawdopodobnie w 7 tygodniu i za 2 tyg mam pierwszą wizytę u lekarza, ale to moja 3 ciąża, więc zupełnie inaczej więc widzę jak rosnę z dnia na dzień...

Nie przejmuj się głupim gadaniem, jeszcze będziesz z dumą nosiła brzuszek i pokazywała go całemu światu. Całe wakacje przed tobą-idealny moment :)
    -- [/url[/url]
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    macie racje ale wkurza mnie takie gadanie czuje sie jakby cos bylo nie tak....
    -- p:
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Karolciat ją mam swoją kartę ciąży poprzednią. Oddali mi wszystko przy wypisie więc nie wiem czemu tobie zarekwirowali...
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ja to mysle ze wszystko zależy w której ciąży jesteśmy, w pierwszej ciąży chcemy by brzuch byl jak najszybciej w drugiej jak najpóźniej, w trzeciej niby szybciej rośniemy choć u mnie sie to nie sprawdza. Każda zna swój organizm i wie czy juz widać czy nie, a ludziom to i tak wielu rzeczy nie da się wytlumaczyc
    --
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    endzi, przy nie denerwuj się ludźmi, głupi są i tyle. ja też się nie mogłam doczekać większego brzuszka, jakaś taka dumna się czuję, że go mam i chciałam żeby wszyscy widzieli :) tak to chyba jest w tej pierwszej ciąży :)

Ewa, ruszy... może przez to, że tak wyczekujemy maleństwo się powstrzymuje?! tylko spokój nas uratuje :) chociaż wiem, że ciężko.

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ja to mysle ze w wakacje to będziemy blogoslawic te male brzuchy, zresztą ja to bede blogoslawic maly brzuch o każdej porze dnia i nocy. Nie ma co sie oszukiwać ze,maly brzuch jest bardziej praktyczny :)
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
    • CommentTimeMay 31st 2014 zmieniony
     permalink
    endzi, ja też tak miałam ze nikt nie widział i w ten sposób komentował :( I tak sama jak Ty wyczekiwalam az urośnie tak żeby nikt nie miał wątpliwości. Tak naprawdę to dopiero teraz mam taki ciążowy. Nawet w kolejce czasami mnie puszczą :) Jak mam coś luzniejszego to mozna nie zauważyć :(

Ja zaczynałam z wagą 54 kg przy wzrośnie 180 cm. Teraz mam 7 kg na plusie ale to w moim przypadku niedużo. Mam nadzieję, ze jeszcze mi trochę przybędzie :)
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    ja przytylam dopiero 1 kg myslalam ze wiecej bede tyla (mam niedoczynnosc tarczycy) ale jednak nie a jem duzo nie mialam wymiotow ani innych takich rewolucji...ale w sumie wole za duzo nie przytyc:)waze 62kg przy wzroscie 164cm
    -- p:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.