Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Stefka dopisana do listy :)
Pęcherz płodowy jest dostępny podczas badania - miała tak któraś ?
Amnioskopię gin robił?
Od 6cm słyszałam przy każdym badaniu "widzę czarną głowę"
musze trochę zluzować i śmiać się z siebie :)
A ja się pocieszałam, że ta ciąża będzie spokojniejsza pod względem świrowania, ale chyba nie ma znaczenia, która to ciąża z kolei bo o każdego maluszka mama troszczy się tak samo i się martwi.
--
Nie wiem... badał mnie wziernikiem, to na pewno, czyli może to jednak była amnioskopia ? Zawsze mam badanie wziernikiem i palpacyjnie. I ten pierwszy raz mam wpisane, że pęcherz płodowy jest dostępny. Nie jest to bolesne, tylko nieprzyjemne - ja z tych co skaczą na fotelu, zawsze mamy przeboje na poczatku badania i mój gin o tym wie, stara się być delikatny
Penny amnioskop się wkłada się do pochwy, to taka długa tuba (nie rzadko metalowa), ale on rzadko kiedy jest dostępny w poradniach już nie mówiąc u ginekologa. Później bierzesz specjalne źródło światła i patrzy na czystość wód płodowych. Rzeczywiście podczas badania amnioskopem widać pęcherz i nie rzadko dzidziora :) sama byłam świadkiem.
Ale to badanie (szczególnie jak się dobierze zły rozmiar amioskopu do pochwy) jest bolesne i mało przyjemne.
Jeśli jest tak jak piszesz 1.5 cm rozwarcia to widac na bank pęcherz we wzierniku po prostu.