Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorannie128
    • CommentTimeJun 5th 2014
     permalink
    aaaaaaaaaaaaaaaa mangaa!!!!!! Zastanawiałam się, kiedy się tu spotkamy :crazy:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    TEO ja nie zajmuje sie listą ale staram sie ja wklejać co jakis czas zeby sie nie zaginęła... aaa faktycznie tak to jest czasem jak sie czytac nie umie;P
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
  1.  permalink
    TEORKA: Anaraida dokładnie co do dnia nie wiem, bo nie miałam monitoringu żadnego ani nic. Natomiast szczyt śluzu przypadł na 20 dzień cyklu a skok na 21 dzień, więc obstawiam że wtedy mniej więcej owulacja się odbyła.

Teo dziękuję za odpowiedź..:)
    -- [/url[/url]
  2.  permalink
    Teorka;)))))))
    • CommentAuthorzelkowa
     permalink
    Ja po wizycie u poloznej ,rozwarcie na 2-3 cm . Cos sie dzieje ale nie wiadomo kiedy sie zacznie :) Cierpliwie kazala czekac . Gratuluje nowym mamuska i zycze spokojnych 9 miesiecy.
    --
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Ale wysyp!!!! Gratulacje dla wszystkich!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Jeja mangaa toz Ty dopiero rodzilas;) jak wczoraj pamietam jak sie Twoja coreczka naswietlala na parapecie (nazwalas ja jakas rasa psa, ale nie pamietam;) alez mi ten rok jak z bicza trzasna. Gratulacje dziewczyny. Zwlaszcza te, z ktorymi w zeszlym roku bylam tu na liscie;)
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
    • CommentTimeJun 5th 2014 zmieniony
     permalink
    ejjj no dziewczyny nie straszcie mnie, że inne samopoczucie w ciąży= inna płeć lokatora bo ja czuję się na razie idento jak z Juniorem, a tym razem na dziewuszkę liczę :bigsmile::bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dzięki za dopisanie.
    I miłe przyjęcie. :)

Annie :bigsmile: A ja już czekam na Twój opis porodu :D:D:D

Hanny a wiesz, że takie samo poczucie mam.
    Drugiego szarpeja :wink: planuję urodzić w tym samym szpitalu. Choć życzę nam aby nie było tym razem konieczności wygrzewać na parapecie. ;)
    --
  3.  permalink
    Melduję się po wczorajszej wizycie... Szyjka nam się skraca powoli (30tydz 2d) lekarz powiedział że jak za 3 tygodnie będzie jeszcze krótsza to będziemy zakładać krążek żeby nie urodzić przed 38 tyg.... co o tym sądzicie ??

Mały ponoć będzie duży, waży 1819, rozpycha się po żebrach strasznie :( normalnie po cyckami mi drętwieje wszystko i nie mogę się dotknąć pod prawą piersią, ciut niżej bo kuje jak nie wiem co:( ani się położyć ani chodzić ani obracać ehhh... wczoraj apap musiałam wziąć bo próbowałam usnąć i przez 5 godzin nic....
  4.  permalink
    Gratuluje nowym zaciazonym, alez lista zaszalala w ostatnich dniach, chyba sie zmowilyscie he he. Spokojnej ciazy:)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Tego zyczymy szarpejowi nr 2. Bedziesz miala podobna roznice wiku do nas;)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    mangaa gratulacje :)
    No nieźle dziewczyny poszalałyście na wiosnę :p takiego wysypu dawno nie było :)
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Kurde, kobiety, co się tu wyprawia? :wink: Chcecie, żebym zerwała z moim mocnym postanowieniem nierozmnażania się więcej? :devil::devil:

mangaa: planuję urodzić w tym samym szpitalu.

Znowu z panią Jolą? :wink:
  5.  permalink
    mangaa: Drugiego szarpeja :wink: planuję urodzić w tym samym szpitalu. Choć życzę nam aby nie było tym razem konieczności wygrzewać na parapecie. ;)

Ja też mam w pamięci tego szarpeja :)

A mnie od kilku dni siara leci...kurna...jak w ciąży z małym ani kropli, tak teraz lekko naciśniesz i leci...
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Magdzikk10: Melduję się po wczorajszej wizycie... Szyjka nam się skraca powoli (30tydz 2d) lekarz powiedział że jak za 3 tygodnie będzie jeszcze krótsza to będziemy zakładać krążek żeby nie urodzić przed 38 tyg.... co o tym sądzicie ??

A o co pytasz? Ja miałam na tym etapie zakładany...w 30tc szyjka 26mm, w 32tc szyjka 21mm, pessar+sterydy.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Hanny: Bedziesz miala podobna roznice wiku do nas;)

hehe a gdzie tam Ninka będzie miała już ponad 3 latka jak pojawi się małe Teorontko;)
    u nas też będzie prawie 3 lata różnicy no bez 3 miesięcy;) zawsze marzyłam o takiej różnicy 3-latki to już takie rozgadane rozgarnięte nie rzadko przedszkolne:)
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    endzi91: zapisalam sie do innego gina jeszcze na srode ale jestem zalamana naczytalam sie w necie ze z przegroda macicy moge nie donosic ciazy

Nie czytaj! Ale lakarz powiedział, że nie ma pewności, że jest ta przegroda, tak? A poza tym nie wiadomo jaka, jak duża itd. Trzymam kciuki za środę. Staraj się nie stresować.
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    kasiakuzniki: 3 lata różnicy no bez 3 miesięcy;) zawsze marzyłam o takiej różnicy

To pewnie zależy od dzieciaków, ale mam młodszą o 3 lata siostrę i teraz juz mamy normalny kontakt, ale jako dziewczyny/nastolatki w ogole sie nie dogadywałysmy, to była przepaść.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    TEORKA: popraw że tą biedną KasięKUZYNKI,

hehe a ja dyslektyk żadnego błędu nie widziałam;)

Treść doklejona: 05.06.14 19:08
    gingerka_:

To pewnie zależy od dzieciaków, ale mam młodszą o 3 lata siostrę

dla mnie wymarzona bo mam brata 3 lata starszego i zawsze mogłam na niego liczyć wiadomo lalkami się zemną nie bawił ale zawsze był i jest:)
    no i nie chodziło mi o różnicę lepszą dla dzieci a lepszą dla mnie:) moja przyjaciółka ma półtora roku starszą siostrę i 4 lata młodsza i od zawsze dogaduję się z tą młodszą:D
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    pewnosci nie ma i ta przegroda byla czesciowa cos mowil o macicy dwuroznej juz sama nie wiem zobaczymy w srode...
    -- p:
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    kasiakuzniki: różnicę lepszą dla dzieci a lepszą dla mnie:)

o to to to na pewno :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    kasiakuzniki: hehe a gdzie tam Ninka będzie miała już ponad 3 latka jak pojawi się małe Teorontko;)

Kasia ale Hanny chyba do Mangi to pisała, nie do mnie.
    Tzn na pewno nie do mnie :wink::wink:

Różnica wieku jaka będzie pomiędzy moimi dziećmi, tzn 3 lata z haczykiem jest dla mnie idealna.
    I nie dlatego, że Ninka już w przedszkolu będzie :bigsmile::bigsmile:
    Po prostu zawsze marzyłam o takim odstępie i nie przekonywały mnie argumenty, że rok po roku odchowasz i będzie spokój.
    Za wygodna chyba jestem :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Po południu powiedziałam Nince co się dzieje, mimo że nie wiem, na ile to ogarnie swym dziecięcym rozumkiem.
    Rozmowa wyglądała następująco:

Opowiadam, że mamusia była u doktora bla bla bla i się okazało, ze mamusia ma małego dzidziusia w brzuszku.
    Oraz pytam : Cieszysz się Nineczko ?
    Ninka na to : Tak będę miała siostsyckę ! (nic jej nie sugerowałam ani nie podpowiadałam, aż taka głupia nie jestem co nie)
    Mówię do niej: Nineczko nie wiadomo czy siostrzyczkę czy może braciszka…
    A ona : Siostsyckę !! Nie wycymam z braciskiem.

Kurtyna :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Tak kasia o mangei chodzilo, wiem ze Ninka starsza od mojego starszaka;)
    Ja tez wygodna TEO i wlasnie dlatego stwierdzilam, ze wygodniej wlasnie odchowac za jednym zamachem. W sensie teraz jest slabo, ale juz coraz lepiej. Mam nafzieje, ze za rok juz bedzie niezle, a wiecej dzieci nie planuje. Ty wydzlas z jednychvpieluch i zaraz zabierzesz sie za nastepne i znowu 2,5 roku;) ale wiadomo, jak planowalas taka roznice to najlepiej-u mnie to troche nieplanowane bylo;p
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Hanny: Tak kasia o mangei chodzilo, wiem ze Ninka starsza od mojego starszaka;)

ah nakręciłam:D:D:D
    -
    TEORKA: Po prostu zawsze marzyłam o takim odstępie i nie przekonywały mnie argumenty, że rok po roku odchowasz i będzie spokój.

ja tak samo dla mnie rok po roku to gorsze niż bliźniaki.. a tu jedno śpi całe noce nie je nie ząbkuje słucha się samo się zabawi i jest czas żeby sie oddać drugiemu maleństwu:)
    TEORKA: A ona : Siostsyckę !! Nie wycymam z braciskiem.

hehehe Iwko daje jej popalić:P
    -gada coś do dzidziusia i wpycha mi palca w pępek mówiąc że nie widzi dzidziusia
    ja Milce powiedziałam też jakieś 2-3 dni temu i podnosi moją bluzkę głaska mnie gada coś do dzidziusia i wpycha mi palca w pępek mówiąc że go nie widzi:)
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    endzi91: pewnosci nie ma i ta przegroda byla czesciowa cos mowil o macicy dwuroznej juz sama nie wiem zobaczymy w srode...

Czyli nie wiadomo. Daj koniecznie znać po wizycie.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hanny: Ty wydzlas z jednychvpieluch i zaraz zabierzesz sie za nastepne i znowu 2,5 roku;)

No, ale co odpoczęłam to moje oraz nie musiałam siedzieć w pieluchach razy dwa, zarywać nocek podwójnie [bo jak jedno śpi to drugie wyje] etc :wink:
    W sumie jakby nie patrzeć to faktycznie obie jesteśmy wygodne :smile:

kasiakuzniki: wpycha mi palca w pępek mówiąc że go nie widzi:)

Ahhh ta dziecięca logika :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    endzi91: pewnosci nie ma i ta przegroda byla czesciowa cos mowil o macicy dwuroznej juz sama nie wiem zobaczymy w srode...

Endzi, spokojnie. I macicę dwurożną, i przegrodę macicy (a także kilka innych rzeczy) podejrzewano u mnie na podobnym etapie. Na podejrzeniach się skończyło.
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Ja po wizycie ijestem załamana.
    Wg usg fasolka 6t2d, za mało bo ouwlke na pewno miałam koło 14 dc.
    Serduszko bije ale tylko 100, praktycznie na granicy.
    Gin jak to facet mówi że to fizjologia i jeśli ciąża ma polecieć to lepiej że na początku. To jego słowa.

Kontrola za 10 dni jeśli wczesniej nie zaczne , bo daje 50\50 że utrzymam
    Karty ciąży nie założył i dał badania ale, po usg kazał się wstrzymać z ich wykonaniem.

Ja siedzę wyje i tule chorego Adiego i się cieszeze go mam. :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    TEORKA: Różnica wieku jaka będzie pomiędzy moimi dziećmi, tzn 3 lata z haczykiem jest dla mnie idealna.

to taka, jak pomiędzy mną a siostrą moją ;) Siostra starsza, bezproblemowe dziecko, przesypiała całe noce w zasadzie od początku prawie no i urodziłam się ja :bigsmile: Tak się darłam całymi nocami - dopiero przed 3 rokiem życia się unormowało - że moja mama nabawiła się wrzodów na żołądku i wagi lekko ponad 40kg :bigsmile: MASAKRA istna ponoć :) Czego Ci Teo nie życzę oczywiście :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    katka_81: Czego Ci Teo nie życzę oczywiście :)

Przyjmę tylko wagę, nic poza tym :wink::wink::smile:

EWER ale jesteś pewna, że miałaś owu w 14 dniu cyklu ?
    Bo mój Maluch wg USG też miał dzisiaj 6w2d i gin nie mówił, że to źle.....
    Wręcz, że się zgadza z późniejszą owulacją idealnie.
    Obserwowałaś cykl ? Miałaś monitoring ?
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    ewer: Gin jak to facet mówi że to fizjologia i jeśli ciąża ma polecieć to lepiej że na początku. To jego słowa.

:shocked:

100 uderzeń na minutę to chyba bardzo prawidłowa akcja serca, bradykardia chyba od 60 z tego co pamiętam i dopiero wystąpienie tak niskiej akcji serca rokuje bardzo źle.

Poślizgi rozwojowe też się zdarzają, a wiele z nich zdrowych dzieciaków później, także głowa do góry. Jest zarodek, jego serduszko bije.

Dostałaś lutkę albo dupka? Beta jaka?

Trzymam kciuki, ewer!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    TEORKA: Przyjmę tylko wagę, nic poza tym :wink::wink::smile:

hahahaha, i prawidłowo :wink:
    --
  6.  permalink
    EWER dzieci są silne nawet na tak wczesnym etapie ciąży. Może rzeczywiście owulka była później niż sądzisz. Póki nie plamisz, póki bije dzidziorowi serce jest dobrze, dziecko żyje.

Dzieci bardzo szybko nadrabiają.

Ewer, trzymaj się, no...:*:*
    -- [/url[/url]
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Nic nie kazał brać.
    Żadnych badank robić.
    To mój nowy gin, facet i odniosłam wrażenie że mi za dużych szans nie daje.
    Teraz zastaniawiM się czy nie zadzwonić do starej gin i umówić się na ponowne usg.
    Sama nie wiem.

Bylam u gin w 14 dniu cyklu i nie było już pęcherzyków dominujących. Dlatego też po tej wizycie zadzialalismy bez anty bo niby brak pęcherzyków. A wychodzi na to że musiał peknać przed wizytą , a zolnierzyki zdążyły do jajeczka, tak ładnie to okresle.

Jestem po wizycie tak zakręcona, że dawalam Adiemu lek i dałam trochę za dużą dawkę bo pomyliłam zwykły lęk z forte. Masakra.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    TEORKA: No, ale co odpoczęłam to moje oraz nie musiałam siedzieć w pieluchach razy dwa, zarywać nocek podwójnie [bo jak jedno śpi to drugie wyje] etc
    W sumie jakby nie patrzeć to faktycznie obie jesteśmy wygodne

To mnie się trochę upiekło, bo różnica będzie dwa lata, tak jak chcieliśmy :) a Nadia i odpieluchowana i śpi od dłuższego czasu fajnie w nocy. Tylko właśnie kurka ja nie śpię i to jedyny "minus", bo jak ona zaczęła gites noce przesypiać, to ja już na takim etapie ciązy byłam, że biegam co chwilę w nocy na kiebelek :neutral: a jeszcze jak mi się takie nieśpiący egzemplarz drugo trafi to łącznie nie będę spała 4 lata :devil:

A mi czopu(a???) kawałek dziś odeszło. Mam nadzieję, że sobie tak będzie odchodził jeszcze te cztery tygdonie i nie zwiastuje to niczego, bo jednak wyrażamy oboje z Marcinem chęć, by nasza Córka posiedziała w brzuchu do terminu :wink:

Treść doklejona: 05.06.14 20:37
    ewer: Teraz zastaniawiM się czy nie zadzwonić do starej gin i umówić się na ponowne usg.
    Sama nie wiem.

Ewer teraz dopiero doczytałam Twój wpis. Kurka ja bym sie przeszła chyba do innego gina, a i w ogóle bym chyba zmieniła, po tym co nam napisałaś. Ja rozumiem, że ginekolog może być twardo stąpający po ziemi, ale.... serce Twojego dziecka bije, jak można takie coś powiedzieć matce :confused: Trzymam kciuki !
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ewer ja tez bym poszla jeszcze gdzieś. W sumie dziwne ze nie dostałaś czegoś na podtrzymanie a z drugiej strony nie wiem na ile te leki działają na samego malucha(Np na serce) bo one chyba zabezpieczają sprawę od strony macicy.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ewer ja też bym się przeszła jeszcze do kogoś... mi też takie podejście do pacjentki się nie podoba...
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    TEORKA: Po prostu zawsze marzyłam o takim odstępie i nie przekonywały mnie argumenty, że rok po roku odchowasz i będzie spokój.

A ja zawsze marzyłam, że zakończę rozmnażanie się przed 30stką:bigsmile: i też mi się udało.... hmmmm trochę nawet wyprzedziłam deadline bo do 30stki to 8,5 roku mi brakuje :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ewer kurcze trzymam mocno kciuki za okruszka. I jestem za tym byś poszła jeszcze do innego Gina. Mam nadzieję, że to Cię uspokoi.

Hanny no różnica identyko... I jak dajecie radę?
    Nam się zawsze marzyła mała różnica wieku, nie mieliśmy doprecyzowane jaka ma być. W sumie to miałam też inną motywację, bardzo osobistą, no ale nie będę tu o tym pisać.
    W każdym razie udało się. A czy ogarniemy? Jak moi rodzice dali radę w komunie z podobną różnicą to i ja sobie poradzę. :wink:

Hydro nie inaczej :D Pani Jola rządzi.
    Śmialiśmy się z Mężem, że znowu będzie robił za mopowego pod kabiną prysznicową.
    Mam tylko nadzieję, że nie będzie tym razem falstartu i nie zabiorę się rodzić 2 dni przed bo to słabe było
    oraz
    że krzyż mnie nie będzie tak napitalał.
    A no i faktycznie, jest coś w tym szpitalu, że nie można się doczekać by tam wrócić i rodzić, bez cienia wątpliwości... :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ewer ja bym obstawiała jednak, że owu była później niż usg właśnie...zresztą widziałam już kilka cykli "bezowulacyjncyh" (z monitoringiem) zakończonych ciążą, więc to, że na usg nie było czegoś widać nie jest wyznacznikiem, że tego nie było...a co do serducha to prawdopodobnie dopiero się rozkręca :)

Ja też chciałam wyrobić się przed 30-tką i zmieszczę się prawie na styk :p
    A różnicę wieku zawsze chciałam małą, może dlatego, że mam siostrę młodszą o 6 lat i nadal jest między nami przepaść
    --
    • CommentAuthortamaja
     permalink
    jeju,ale tu się dziś dzieje!:)
    Już myślałam że któraś rodzi a tu się okazuje że jeszcze lepiej:)gratulacje dziewczyny!

Ewer,zmień gina!jakoś na podobnym etapie co ty teraz moje małe też było trochę za małe,ale lekarka kazała mi się nie przejmować,dała luteine ale powiedziała że to tak tylko na wszelki wypadek,bo nie zaszkodzi napewno a może pomoże.i na kolejnym usg po tygodniu już wymiary się zgadzały.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ja myślałam ze,skończę przed 30 ale juz wiem ze nie skończę bo pewnie jeszcze 4go mi sie zachce :)
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    ja to na 100% skoncze przed 30-tka... bo mam dopiero 21, a w planach mamy urodzic w lipcu corcie i byc moze zrobic syna ale to zalezy czy nam sie zachce;P
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    • CommentAuthora_net_a
     permalink
    Dziewczyny, wróciłam dopiero co z wakacji i nadrabiałam sobie forumowe zaległości i mówię Wam wielkie DZIĘKUJĘ za info o Warce Radler 0%, właśnie sączę, jest pycha!! :) bavaria mi się skończyła a w moim osiedlowym sklepie jej nie ma, radlerki zaś posiadali.

I gratuluję przy okazji wszystkim nowo zaciążonym, bardzo bardzo miło się ten wątek czyta :)
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    Katiziie: bo mam dopiero 21

no więc witaj w klubie :)))
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Mangaa :bigsmile::bigsmile::bigsmile: OMG!!! Gratulacje!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Kurde... ale ekipa się tu robi :bigsmile:
    .
    TEORKA: Bilia no matką chrzestną zaiste jesteś oraz powinnaś tantiemy pobierać za spotkania z Tobą i możliwość dotknięcia Twego ciążowego brzucha. Moc sprawczą ma jak widać ogromną :wink::wink:

O to to!
    Chyba rzucę na staraczkach jakąś ofertę :wink::tongue:
    .
    mkd: Ja cię ale wy mlodziutkie jestescie!!

Dokładnie to samo pomyślałam!
    Same młode doopy :tongue::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    TEORKA: Ninka na to : Tak będę miała siostsyckę ! (nic jej nie sugerowałam ani nie podpowiadałam, aż taka głupia nie jestem co nie)

Aaaa... Jeszcze miałam napisać że Ninka wie co mówi i ja też siostsyckę obstawiam! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Bilcia dziękuję, starałam się iść w Twoje ślady ale zeszło mi odrobinę dłużej z powrotem na wątek. Hrhr :D:D:D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.