Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorgingerka_
    • CommentTimeJun 5th 2014
     permalink
    mkd: Ja cię ale wy mlodziutkie jestescie!!

Nie da się ukryć, ale ja tam popieram tezę, że każdy ma tyle lat na ile się czuje - może oklepane, ale prawdziwe :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ja cieee jaki tu wysyp ;)

Wszystkim dziewczynom serdecznie gratuluje ;)

Jak sie czyta to aż sie zachciewa ciąży ;) ale nie nie, nie ma mowy na tak małą roznice wieku :P
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ja cię ale wy mlodziutkie jestescie!!
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    No ciekawe jaka jest średnia wieku na wątku...?
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeJun 6th 2014
     permalink
    mangaa: Hydro nie inaczej :D Pani Jola rządzi.
    Śmialiśmy się z Mężem, że znowu będzie robił za mopowego pod kabiną prysznicową.
    Mam tylko nadzieję, że nie będzie tym razem falstartu i nie zabiorę się rodzić 2 dni przed bo to słabe było
    oraz
    że krzyż mnie nie będzie tak napitalał.
    A no i faktycznie, jest coś w tym szpitalu, że nie można się doczekać by tam wrócić i rodzić, bez cienia wątpliwości... :)

Normalnie aż zazdroszczę - ale tak tylko trochę :wink::devil: A co do bóli krzyża, to nie wiem, jak jest, ale już sam fakt, że przeważnie drugi poród krócej trwa od pierwszego, daje nadzieję, że tym razem będzie łatwiej :smile: Czego życzę z całego serca :smile:

PS A wiedziałaś, że pani Jola jest jedną z położnych, które opowiedziały o swoim zawodzie w książce pt. "Mundra"? Jeszcze nie miałam okazji mieć w ręku, ale jak kiedyś dorwę, to z przyjemnością sobie poczytam :smile:
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    eveke: Jak sie czyta to aż sie zachciewa ciąży ;) ale nie nie, nie ma mowy na tak małą roznice wieku :P

zapraszamy;) zanim urodzisz Ninka będzie miała ponad 2 latka:) a Milka już była całkiem fajna w tym okresie:) bez pieluch dużo mówiła:)
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Yvoonne: No ciekawe jaka jest średnia wieku na wątku...?

Jak się okazuje chyba niska ;)
    A podobno teraz pierwsza ciąża ok 30 to norma. Dziewczyny zaniżają ;)
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    Pandora1: A podobno teraz pierwsza ciąża ok 30 to norma.

Ja tam zawsze chciałam mieć szybko dziecko i po intensywnych staraniach udało się zajść w ciąże z Juniorkiem, a teraz niespodziankowo z drugą dzidzią :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja chciałam się wyrobić przed 30 i wygląda na to że się uda:) w październiku kończę 29lat
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    kasiakuzniki: no ja chciałam się wyrobić przed 30

widze, że dużo dziewczyn ma taki ``cel`` :bigsmile:, ale kto wie może i po 30stce nas dopadnie jeszcze instynkt :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    gratuluję wszystkim powrotu na listę! !!
    aż sama zapragnęłam tu być; ) ale jeszcze chwilę muszę poczekać; )
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ja tez chciałam się wyrobić przed 30 ;) i pierwsza dwójka się wpasowała w to a potem jeszcze dwa gratisy wpadły ;)
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe no bo to tak jest plany planami a życie swoje:)
    -
    a ja mam pytanie mój M był wczoraj na chwilkę u kolegi który ma córkę przedszkolną i dziś ją wysypała ospa ja wiem że przechodziłam ale nie wiem czy mogę drugi raz mieć i czy to nie zaszkodzi ciąży??
    --
    •  
      CommentAuthorStefka_84
     permalink
    gingerka_: kasiakuzniki: no ja chciałam się wyrobić przed 30

ja też miałam takie założenie :tongue: no i z Witkiem się udało, bo urodziłam go jak miałam 29lat a teraz z drugim będę miała 31 :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Kurde, to ja jestem z Was najstarsza :cry: W sierpniu skończę 32.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    mkd: grubo po 30zreszta to nie ma znaczenia, ważne ze nosimy pod sercem nasze szczescia i tyle.

Lepiej bym tego nie ujęła :)
    -- [/url]
  1.  permalink
    No ja w grudniu kończę 33 lata a jestem w ciąży z pierwszym dzieckiem ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeJun 6th 2014 zmieniony
     permalink
    Nie, no luz, Gosia, staro się nie czuję :wink:
    Ale jakoś tak nieswojo wśród takiej młodzieży, hehe

Poza tym obawiam się, że w naszych czasach rodzina 2+3 określana jest mianem lekkiej patologii, bo kto to widział mieć więcej niż dwoje dzieci ... Wiem, nie trzeba się tym przejmować, ale sama nazwa "rodzina wielodzietna" brzmi jakoś tak nienormalnie. Kiedyś trójka to była norma, a teraz nagle wielodzietność. Wow.

PS> będziesz rodziła w Warszawie?
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Mónikha: Kurde, to ja jestem z Was najstarsza

Nie jesteś ;) Są starsze od Ciebie ;)
    [chciałam napisać,że w lipcu kończę 33 lata, ale zapomniałam,że to już 34:tooth:]
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Jaheira: chciałam napisać,że w lipcu kończę 33 lata, ale zapomniałam,że to już 34

:bigsmile: A ja pisząc swoje 32, uświadomiłam sobie, że w chwili porodu będę miała rocznikowo 33 i doznałam zonka. Zaczęłam liczyć, no i nie ma bata - będzie 33.
    -- Mama M & N & W
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Kasia jeśli już chorowalas drugi raz ospa raczej się nie zarazisz, ewntualnie polpasciec bo to ten sam wirus. Ale w ciąży dla płodu jest nie groźny. Ale nie ma co panikowac.

Ja 30 stka, ale jeszcze do 35 daje sobie czas na rozmnażanie, i uważam że nie będę jeszcze stara. :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorladybird27
     permalink
    Ja pierwsze dziecko mialam w wieku 26 lat a drugie bedzie jak bede miala ciagle 28 :p nie wiem kiedy trzecie..wszytsko zalezy jak sie z ta ciaza ulozy :)
    •  
      CommentAuthorhelva
     permalink
    Trzy dni mnie nie ma, a tu 200 postów! o.O
    Gratulacje dla wszystkich nowo dopisanych. =)
    I serdeczne gratulacje dla Ewy & trzymam kciuki za bezproblemowe karmienie jak najszybciej!

A ja wkroczyłam do pierwszej 20stki... 19 nawet. Oj, czas leci!
    Pisałyście o "ciążowym mózgu" - Wspomniałam o tym mężowi jak kiedyś wstawiłam pudełko z cukierem do lodówki... Podłapał nazwę i teraz jej używa ilekroć coś dziwnego robię. =)
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    To ja też ze starszaków. 31 w sierpniu. I obiecałam sobie, że dziewczynkę będę robić do skutku :) Mąż się boi, ze skończymy z małą drużyną piłkarską...
    --
    • CommentAuthorzelkowa
     permalink
    Witam i zwalniam listę . Alex urodzony 06/06/2014 o godz 3:30 z waga 4,100. Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę takiego porodu jaki miałam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Eeeee, ja w grudniu 33 skończę...
    Piękny wiek, co wy chcecie?! :bigsmile:

Chociaż na początku też miałam plan żeby chociaż pierwsze dziecko urodzić przed trzydziestką...
    Niestety - życie zweryfikowało to wszystko dlatego teraz - nadrabiam :bigsmile::bigsmile::wink:
    --
    • CommentAuthorkarolciat
     permalink
    Ja po genetycznym.
    Wszystko w jak najlepszym porządku, dziecię dogoniło czas, CRL wg usg 13t1d - 6,7 cm :)
    To może jednak poproszę na listę?
    Termin mam wg lekarza na 15.12, choć mnie wyszedł 12.12. Ale co tam. Pierwsze dziecko urodziłam prawie 3 tyg. wcześniej :)

Co do wieku, to ja z tych po 30-tce.
    Krysię urodziłam mając rocznikowo 29 lat, z kolejnym powinnam się zmieścić w 32 :)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Monia na pewno nie jestes najstarsza bo jest spora grupa dziewczyn grubo po 30zreszta to nie ma znaczenia, ważne ze nosimy pod sercem nasze szczescia i tyle. Ja wlasnie skonczylam 30i w szpitalu mnie wpiszą jako starorodke:)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    zelkowa gratulacje :bigsmile:

Ja oczywiście z tymi założeniami to żartuję ;) w sumie starania o pierwsze dziecko zaczęliśmy dość późno, bo jak miałam skończone 27 lat i to, że poszło szybko to przypadek patrząc na to ile niektórzy muszą się starać...no i gdyby nie obecna ciąża (praktycznie wiatropylność :devil:) to pewnie z drugim byśmy się jeszcze musieli wstrzymać, bo miałam fajną propozycję pracy, bardzo blisko miejsca gdzie się przeprowadziliśmy... ale po pozytywnych testach oczywiście musiałam zrezygnować...
    Generalnie więcej dzieci nie planuję, bom za leniwa :tongue: no ale wiadomo, w życiu różnie bywa, więc w razie czego mamy trochę miejsca na poddaszu na kolejną sypialnię z łazienką :devil:

A co do rodzin wielodzietnych, kolejnych ciąż itp. to ja właśnie w tej ciąży mam wrażenie, że wszyscy jak mnie widzą to patrzą się wręcz z politowaniem...tzn. matka z brzuchem pchająca wózek z "nadalniechodzącym" dzieckiem...no i oczywiście cały czas komentarze znajomych jak to teraz będzie nam ciężko itp. itd. :wink:
    --
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    zelkowa gratuluję :) czekamy na krótką relację z porodu :)

ja wczoraj wieczorem miałam przeczucie, że dziś w nocy może coś się zacząć dziać, bo wszystko bolało mnie jak nigdy, ale obudziłam się jeszcze z Kubusiem w brzuszku, także dalej czekamy. wg USG, termin miałabym na 8 czerwca... ale nie wiadomo już w co wierzyć - datę wg om czy usg.

ruch się tu taki zrobił, że nie daje rady wszystkiego czytać :D ale dobrze... niech się rodzą dzieciaczki :)

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    To ja z średniej grupy wiekowej ;) 27 i pierwsze dziecko. Ciekawe kiedy się z kolejnym wyrobię ;)
    A tak naprawdę to ja się cały czas czuję na jakies 19 - 20 :confused: I mimo, że się trochę o naszą dzidzię staraliśmy to czasami nachodzą mnie myśli czy ja za młoda nie jestem heehe :D

Treść doklejona: 06.06.14 10:25
    Żelkowa gratulacje :)))))))))))))))))))
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Yvoonne: A tak naprawdę to ja się cały czas czuję na jakies 19 - 20

heh ja tam się młodo nie czuję, ale bez makijażu ponoć wyglądam jak dzieciak...a teraz to już pewnie jak dzieciak patologiczny (z rocznym bąblem i brzuchem) :devil:
    nawet ostatnio jakoś jak siedziałam chwilę przed blokiem na ławce podeszła do mnie starsza sąsiadka z komentarzem "ooo pani to taka młoda i już dziecko" :peace: (dobrze, że brzucha nie dojrzała haha)
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    zelkowa gratulacje, duża dzidzia :))) niech rośnie zdrowo!

Yvoonne: I mimo, że się trochę o naszą dzidzię staraliśmy to czasami nachodzą mnie myśli czy ja za młoda nie jestem heehe :D

hhehehehe to co ja mam powiedzieć, zaczeliśmy się starać o Juniora jak miałam 19 lat :D

sardynka85: no i gdyby nie obecna ciąża (praktycznie wiatropylność :devil:)

coś jest z tą wiatropylnością... tez doświadczyłam :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Zelkowa gratuluję!!! I tym właśnie sposobem weszłam do pierwszej piątki. I coś czuje,że za długo w niej nie posiedzę....

1. Evey84 - 10.06.2014 (chłopiec)
    2. jagoda_88 - 16.06.2014(chłopiec)
    3. justyn-rz - 25.06.2014 (chłopiec)
    4. P_Madzia - 28.06.2014 (chłopiec)
    5. Jaheira - 29.06.2014 (dziewczynka)

6. PENNY - 1.07.2014 (dziewczynka)
    7. Karoolka - 8.07.2014 (dziewczynka)
    8. malgorzatka82 - 9.07.2014, 9. doti28 - 9.07.2014
    9. montever - 14.07.2014 (dziewczynka)
    10. Ariella - 18.07. 2014 (dziewczynka)
    11. Dii - 20.07.2014 (dziewczynka)
    12. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014 (chłopiec)
    13. Anka80 - 22.07.2014 (dziewczynka)
    14. Katiziie - 25.07.2014 (dziewczynka)
    15. KasiaTasia - 27.07.2014
    16. Matylda1982 - 29.07.2014 (dziewczynka)
    17. Jolcia1984 - 31.07.2014, 18. skapula 31.07.2014 (chłopiec)
    18. helva - 03.08.2014 (niespodzianka)
    19. Anecia84 - 09.08.2014 (dziewczynka)
    20. endodar - 10.08.2014 (chłopiec)
    21. Magdzikk10 - 14.08.2014 (chłopiec)
    22. Wredi - 18.08.2014 (chłopiec)
    23. bilia- 25.08.2014 (dziewczynka)
    24. Osinek - 04.09.2014 (chłopiec) , 25. magiczka - 04.09.2014 (chłopiec)
    25. AgulkaQulka - 05.09.2014 (dziewczynka)
    26. KatekMuc - 09.09.2014 (chłopiec)
    27. dagus84 - 10.09.2014 (chłopiec)
    28. sardynka85 - 18.09.2014 (dziewczynka)
    29. leoncja - 01.10.2014 (chłopiec)
    30. tamaja - 05.10.2014 (chłopiec)
    31. motylek_ola - 19. 10.2014
    32. annie128 - 29.10.2014 (chłopiec)
    33. marylove - 4.11.2014
    34. Klementynaaa -06.11.2014
    35. biri - 08.11.2014
    36. Pandora1 - 10.11.2014
    37. Yvoonne - 20.11.2014
    38. milka1984 - 21.11.2014
    39. dynamitka - 20.11.2014 (dziewczynka)
    40. endzi91 - 26.11.2014
    41. Ola - 01.12.2014
    42. mkd - 8.12.2014
    43. Haniutka - 11.12.2014
    44. marzenka1303 - 13.12.2014
    45. kasiakuzniki - 22.12.2014
    46. TEORKA - 18.01.2015
    47. mangaa - 24.01.2015
    48. gingerka - 29.01.2015
    49. Mónikha - 04.02.2015
    50. Stefka_84 - 15.02.2015
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    zelkowa gratulacje!:bigsmile:
    hydrozagadka: PS A wiedziałaś, że pani Jola jest jedną z położnych, które opowiedziały o swoim zawodzie w książce pt. "Mundra"? Jeszcze nie miałam okazji mieć w ręku, ale jak kiedyś dorwę, to z przyjemnością sobie poczytam :smile:

Aż nabyłam właśnie:D Jestem ciekawa jak to wygląda z jej perspektywy.
    Mónikha: :bigsmile: A ja pisząc swoje 32, uświadomiłam sobie, że w chwili porodu będę miała rocznikowo 33 i doznałam zonka. Zaczęłam liczyć, no i nie ma bata - będzie 33.

U mnie też rocznikowo wiek Chrystusowy będzie. :wink:
    32 kończę za 2 tyg. z hakiem. W sumie to też były plany by przed 30 urodzić pierwsze ale nie dane było. Teraz nadrabiamy, a jako, że marzy nam się "patologiczna" trójka :tooth:, to działamy.
    annie128: To ja też ze starszaków. 31 w sierpniu. I obiecałam sobie, że dziewczynkę będę robić do skutku :) Mąż się boi, ze skończymy z małą drużyną piłkarską...

:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Zelkowa gratulejszyn :clap:

Ja zawsze chciałam urodzić przed 3o :) no i z Nadią się udało, a w tym roku w maju skończyłam 31, to mały poślizg jeśli chodzi o plany, choć zarzekałam się, ze drugiego dziecia nie będzie :tooth:

Jaheira czujesz, że coś się kroi :bigsmile: ?

annie128: I obiecałam sobie, że dziewczynkę będę robić do skutku :) Mąż się boi, ze skończymy z małą drużyną piłkarską...

:tooth::tooth::tooth: Znam rodzinę, która tak chciała, tylko na odwrót, że do skutku chłopaka... i mają 6 dziewczynek :rolling:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Moja nauczycielka z podstawówki też ma 6 dziewczynek :wink: Na tym skończyli :tongue:
    ....ale mojej koleżanki mąż jest 7-mym dzieckiem i pierwszy synem- więc czasem warto iść dalej :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    PENNY: Jaheira czujesz, że coś się kroi :bigsmile: ?

Muszę zaciskać nogi do 15 czerwca, bo jeden z wykładowców nie zrozumiał hasła:"indywidualna organizacja studiów" oraz "mam termin porodu na czerwiec" i nie dał mi możliwości wcześniejszego zaliczenia przedmiotu.
    I czuje,że po tym 15-tym się szybko posypię. Moja mama obstawia okolice Bożego Ciała. A mnie się marzy tydzień 23-27 czerwca... No, ale zobaczymy...

W ogóle jak patrzę na mój luz przedporodowy, to sama się za głowę łapię... Z Wojtkiem o tej porze byłam na lekkiej panice, wszystko było dopięte na ostatni guzik. Torba do szpitala spakowana, łóżeczko skręcone, ubranka poprane, poprasowane, cała wyprawka kupiona... A teraz? Nie to,że nic nie jest zrobione, ale luz na maxa...

I na koniec chwalę się, bo mam czym... Po wczorajszych pomiarach u dietetyczki, czarno na białym wychodzi,że moja aktualna waga jest równa wadze sprzed ciąży :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ja w szkole mam koleżankę, która ma 24 lata i w wieku 21 lat miała 4 dzieci :)) - 4 dziewczyny:D
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Hej, ojoj, ledwo doczytałam;-)
    Żelkowa, gratulacje dorodnego dzieciątka i fajnego porodu:-)
    Nasza średnia wieku pewnie nie jest jakaś mała, bo jest tu trochę dziewczyn z mojego wątku weterankowego. Ja się czuję bardzo młodo i do tego wyglądam jak dzieciak ;-)
    Mojej ciążowej ociężałości ciąg dalszy, wczoraj poszłam po wpis bez karty egzaminacyjnej, zresztą mogłabym wymieniać jeszcze pół godziny, czego jeszcze nie ogarnęłam moim ciążowym rozumkiem.
    Pandorka, kiedy masz obronę doktoratu?
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Jaheira: I na koniec chwalę się, bo mam czym... Po wczorajszych pomiarach u dietetyczki, czarno na białym wychodzi,że moja aktualna waga jest równa wadze sprzed ciąży

Brawo !!!! :bigsmile:
    Jaheira: den z wykładowców nie zrozumiał hasła:"indywidualna organizacja studiów" oraz "mam termin porodu na czerwiec" i nie dał mi możliwości wcześniejszego zaliczenia przedmiotu.

A to niefajnie z jego strony :confused:
    Jaheira: W ogóle jak patrzę na mój luz przedporodowy, to sama się za głowę łapię...

U mnie to samo, z Nadią w tym tygodniu wszystko już było gotowe. A teraz :P wczoraj wyprałam ubranka, suszą się, torba do szpitala na razie w głowie jest i nic więcej, nic nie poskładane, nic nie ułożone, jedyne co to kupiłam jakiś czas temu podkłady po porodowe i podpaski :wink: Ale jakoś się nie martwię. Wiem, że po pordzodzie tak naprawdę najważniejsze będą moje piersi, pieluchy, parę ubranek i tyle :wink: Oczywiście zamierzam się spakować do szpitala na dniach, zżeby nie było :tongue:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Jaheira u mnie to samo... torbę mam zamiar pakować od dwóch tygodni bo miałam niezłe historie z szyjką od 30 tyg a teraz jestem w 37 i cisza :D niby miekka i skrócona ale kompletnie nic się nie dzieje :) ja chciałabym urodzić 23 czerwca w naszą 3 rocznicę ślubu ale ja to sobie mogę chcieć...
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Moj na ostatnim USG jak sie dowiedzial ze termin jest na 30 lipca, a z OM na 25 lipca to wyliczył ze bedzie w srodku czyli 27.07 w jego urodziny..:)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    sardynka85: bez makijażu ponoć wyglądam jak dzieciak.

No to podobnie jak ja... Ludzie czasami traktują mnie jak licealistkę. A teraz jak jeszcze zaczyna być widoczny brzuch to pomyślą, że patologia hahah :)
    Ale nie będę się głupotami przejmować, później się zestarzeję ;)
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    co ja mam powiedziec... jak kupowalam przed ciaza piwo w sklepie to mnie o dowod pytali... wiec chyba wygladam na 16-tke :)
    na mnie dziwnie patrza obce osoby jak ide z Mają za rekę i jeszcze w ciazy (jak ide bez meza) bo jak ide z nim to patrza na nas jak na szczesliwa rodzine:)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    endodar: Pandorka, kiedy masz obronę doktoratu?

Terminu wyznaczonego jeszcze nie mam, ale planuję październik. O ile mózg mi się całkiem nie wyłączy ;)
    Poproszę żeby jakoś załatwić po 36tc gdybym ze stresu miała zacząć rodzić ;)

endodar właśnie z radością patrzę na Weteranki tutaj, bo powiem szczerze, że u mnie rana niepłodności się jeszcze nie zagoiła i boli mnie jak ktoś pisze o wiatropylności.
    Dziewczyny to żaden przytyk, tak tylko piszę od serca :)

Katiziie: jak kupowalam przed ciaza piwo w sklepie to mnie o dowod pytali...

O rany, jak dawno mnie ktoś o dowód pytał :/ Starość nie radość ;))
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Kurcze ruch tu taki, ze już jedna kawa nie starcza, zeby wszystkie wpisy przeczytać!Super!

annie128: To ja też ze starszaków. 31 w sierpniu. I obiecałam sobie, że dziewczynkę będę robić do skutku :) Mąż się boi, ze skończymy z małą drużyną piłkarską...
    --

Ja teraz 27 czerwca 32 koncze i dlatego fajnie by bylo jakby junior w tym dniu zawitał:wink:Moje założenie podobne do twojego,ale raczej nie mam szans na urobienie męża na 3 dziecko. Aczkolwiek marzą mi się staranka o dziewczynkę tak za rok:wink:

ewer to jak cie potraktował lekarz to jakas masakra!Jak można tak z góry zakładać! Trzeba walczyc do końca i nie tracić nadzieji! Ja tez bym zmieniła gina na twoim miejscu!

Zelkowa
    gratulacje!!!! ale szybko poszło! dopiero co pisałaś ze czekasz na rozwój akcji a to już po:bigsmile:duzo zdrówka dla was i czekamy na relacje z porodu!

I tym sposobem awansowałam na 3 miejsce:shocked:Na razie tez mam luza i w lekkiej rozsypce jestem jeszcze, bo w połowie prasowania sterty ciuszków juniora,a po weekendzie zamierzam jeszcze wszystkie okna w domu umyc:wink:

Penny
    a co ty tak w przedbiegi startujesz z tym czopem?Daj dojśc na podium lidera:wink:

jagoda ja też wczoraj padłam na pysk kolo 20 i nie dałam rady juz wstac do rana!totalna bezsilnosc mnie złapała, normalnie tak jak na samym początku ciąży!

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthortamaja
     permalink
    Zelkowa, gratuluje!

Sardynka,znam ten ból...mi na skurcze łydek gin dała potas i magnezu łykałam maksymalna dawke-chyba 3 razy dziennie po 2tabletki i bylo trochę lepiej.w tej ciąży już też kilka razy budziły mnie potworne skurcze łydek takie że potem cały dzień czułam ten mięsień,więc na najbliższej wizycie poprosze o ten potas,bo on z tego co pamiętam to na recepte.

Zawsze chcialam miec przynajmniej trojke dzieci,po traumie z pierwszej ciazy to ciagle sie zastanawiam jak dalam sie namowic na drugie;)
    --
  2.  permalink
    Zelkowa gratulacje!!!
    Gratki tez dla wszystkich nowozaciazonych i ujawnionych :)

4 chlopakow w czolowce!

Ja tez z tych lekko starszych, 32 na karku.

Jestesmy dzis po wizycie u pielegniarki i lekarza rodzinnego. Melania (przypuszczalne imie dla corki ) odwrocona glowa w dol. Wymiary brzucha idealnie zgadzaja sie z wiekeim ciazy, cisnienie cacy, mocz rowniez, serce bije jak dzwon. Przyjelam szczepionke przeciw krztuscowi. Teraz czas na kawe!
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Serio, dziewczyny, chcecie, żeby Maluszki się Wam urodziły w dzień własnych urodzin, w rocznicę ślubu ...? Co w tym fajnego?
    -- Mama M & N & W
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.