Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorjustyn-rz
    • CommentTimeJun 13th 2014
     permalink
    sardynka85: no on też w jogurtach jest normalnie itp.
    wątpię żeby po takiej ilości jaka znajduje się w jogurcie/ tabletkach na gardło przedostał się przez łożysko i powodował nadpobudliwość u dziecka :wink:

ja niczego, co to świństwo zawiera nie konsumuję i nie kupuję juz od dawna:wink:

brombap: Justyn, koszenilę czy czerwień koszelinową? Bo to nie to samo

z tego co pamiętam to koszenile:confused: nie mam w domu zeby sprawdzić, trzeba by innych dziewczyn spytać.

MamaFilipa oby tak dalej:thumbup:
    motylek_ola, Yvoonne gratki za córcie!

Jahe trzymaj się! mam nadzieję, ze ciśnienie ci się unormuje i szybko wrócisz do domu, bo do 29-tego jeszcze masz troszkę czasu.
    Dzis pełnia była, do tego zmiana pogody i cisnienie moze dac sie we znaki:confused:
    lija spokojnej ciązy w zdrówku życzę!

u mnie dzis położna była- tętno 137, skurczy brak, rozwarcia nie sprawdzałyśmy juz czy większe czy nie. Czekam...
    jagoda czy to jutro jest Twój Big Day, nadal aktualne, ze do szpitala idziesz? Trzymam kciuki jak coś:thumbup:

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    A do takiego testu Pappa można pacjentkę zmusić? Tak mnie to ciekawi. Bo np. przypuszczam, że w szpitalu na Madalińskiego (głośnym za sprawą prof. Chazana), gdzie jestem pacjentką, pewnie na taki test nie wysyłają :wink:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorladybird27
     permalink
    tylko 2% wiecej ?? to bardzo malo,nie wiem czy by, robila gdyby tu nie bylo zadarmo:/
    pozatym co to zmienia..
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Manga - raz mniejsze, raz większe. Generalnie tylko mdłości mnie trzymają nonstop. Czasem poboli / pokłuje podbrzusze i nic więcej.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mangaa: Teo, Mónikha macie objawy ciążowe cały czas?

Mnie lepiej nie pytaj, tak mnie to dzieciątko poniewiera.
    Ale z Ninką na tym etapie nie miałam ŻADNYCH objawów, więc to o niczym nie świadczy raczej.

Mónikha: A do takiego testu Pappa można pacjentkę zmusić?

Eno proste, że nie :wink::wink:

kasiakuzniki: wiecie co dla mnie to trochę naciąganie

Kasia ale jaki mój gin miałby interes, skoro nie jemu płacę do kieszeni ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Wiem, że każda ciąża inaczej... Ale w zeszły weekend miałam mega jazdę z mdłościami, ciągnięciem podbrzusza. A od kilku dni nic.
    NIC. I ten śluz dziwny.
    Nie wiem, może sobie wkręcam, ale mam podłe samopoczucie w związku z tym, że przestałam czuć się ciążowo.
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Test Pappa nie jest obowiązkowy. A różnica w teście i usg polega na tym, że usg bada Dziecko w kierunku określonych ewentualnych wad, a test pewne parametry w organizmie matki, które na takie same wady mogą wskazywać. Ogólnie sprawdza się to samo, tylko za pomocą innych kryteriów (tak zrozumiałam mojego lekarza).

Kamil80, wyników moczu nigdy nikt się nie czepiał
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    ladybird27 - ja tam bylam bardzo zadowolona z opieki w ciazy w UK. Duzo informacji, nie faszeruja niepotrzebnymi lekami. Fakt, faktem, ze ciazy zagrozonej nie podtrzymuja i to mogloby sie zmienic. Ale cala reszta jest ok. Jak jest potrzebne dodatkowe usg to robia bez problemu. Podczas porodu pelno opcji - mozna rodzic w domu, w home to home centrum w szpitalu badz na normalnym oddziale. Kazde znieczulenie masz za free i nie musisz placic. W Polsce Siostra rodzila miesiac temu, i nie miala nawet mozliwosci znieczulenia (jak by chciala, bo nie chciala), bo u nas w rodzinnym miescie (wojewodzkim) w szpitalu nie ma mozliwosci dostac znieczulenia. Kobiety rodzace maja tylko do dyspozycji gas.
    --
    •  
      CommentAuthorladybird27
    • CommentTimeJun 13th 2014 zmieniony
     permalink
    madziauk wiem,tez rodzilam tu synka i przeszlam przez ciaze ektopowa. W tej ciazy mialam praiwe co tydzien usg zeby spr czy wszytsko ok plus badania krwi na progesteron i bete hcg. ogolnie nie narzekam na nich i jestem super zadowolona a moj szpital wielbie:)
    Jedynym mankamentem jest to,ze nie widzisz lekarza,nie robia wymazow.w kolejnych ciazach masz tez miej spotkan z polozna ale zawsze co prawda mozna zadz czy isc na EPAU. Dlatego pisalam ,ze opieka jest taka sobie. Ja naszczescie z Synkiem robilam duzo badan prywatnie i dzieki temu wykryli mi jakos bakterie w pochwie przed porodem..tak to moglabym przekazac ja mu.
    No i z tymi niepotrzebnymi lekami hmm ciezko czasem sie zgodzic,bo rozumiem nie podtrzymywanie ciazy zagrozonej tj uszkodzony plod ale np jaK JA mialam teraz krwiaka stwierdzili ,ze albo sie oczysci i nie bedzie zagrazal albo moze sie wszytsko zdarzyc.poszlam prywatnie,wydalam kase i dostalam cyclogest i po krwiaku sladu nie bylo.
    Teraz robili mi dodatkowe badania c nawet na zakrzepice:),bede miala test na glukoze w odpowiednim tygodniu ciazy i kilka innych:)
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    TEORKA: Eno proste, że nie

MamaFilipa: a tak to będę musiała zapłacić 400 zł :/

Kurcze, taki wydźwięk wydawał mi się mieć ten wpis MamyFilipa - że będzie miała prenatalne i jeśli wiekiem się nie załapie, to będzie musiała za nie zapłacić obligatoryjnie. W sumie, nie ma tak, że nas zmuszą, nie? No chyba że chodzi o "muszę = chcę" :wink: No bo kurcze, piszecie, że teraz USG + test Pappa jest obowiązkowy (swoją drogą nie słyszałam o tym), a jednocześnie płatny dla kobiet < 35 rż. To jak - nie chcę robić, ale muszę i dodatkowo odpłatnie, bo zdecydowałam się na ciążę przed ukończeniem 35 rż.? :shocked:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Jahe kciuki, żeby wszystko było ok, żebyś jeszcze przed porodem do domu wróciła :)

Jagoda_88 a ja miałam pytać ostatnio i mi umknęło. Bo termin masz na 16 czerwca, a pisałaś ostatnio, że jak do tego piątku się nie rozkręci nic, to Cię biorą do szpitala, a dziś jest dopiero 13 dzień czerwca. Z ciekawości się zapytam, po co tak wcześnie ? A może już jesteś po :):):)

Ja mam takie bóle miesiączkowe, że mam ochotę się schować pod kołdrą z czekoladą i nie wychodzić nigdzie. Krzyż tak łupie do tego, że gwiazdy za dnia widuję :neutral: w ciąży z Nadią tak nie miałam, dosłownie chodzę co chwilę do wc i odruchowo sprawdzam czy mi krew nie leci. Wczoraj wypadł mi kolejny kawałek czopa. Mam nadzieję, że te bóle chwilowe są i odpuszczą choć trochę.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    mkd: Ja to rozumiem tak, ze pappa zalecają wszystkim,, ale kobiety po 35roku życia lub z innymi wskazaniami maja je za darmo, wiem ze niektore przychodnie maja to w darmowym pakiecie

No ja mam nadzieję :smile: Bo ani nie chcę robić, ani tym bardziej płacić.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    mkd może źle to nazwałam, bardziej tak jak opisałam, po prostu wyginają mi sie na kilkadziesiąt sekund palce u rąk lub u nóg w zależności od tego gdzie ten ból-skurcz wejdzie czy w śródstopie czy w przedramię....
    Boli to dość mocno, ale po skończonym już nie boli nic, po skurczu zawsze zostawało obolałe miejsce (np. łydka) a w tym przypadku nie.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Penny mi tak się poród z Milką rozpoczynał, najpierw przez tydzień wypadanie czopa i silne ćmienie krzyża, a jakieś 24h przed - bóle krzyżowe przepowiadające, później coraz bardziej regularne. Trzymam kciuki by ból przeszedł, bo wiem jak to napiernicza.

mkd super:)
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ja to rozumiem tak, ze pappa zalecają wszystkim,, ale kobiety po 35roku życia lub z innymi wskazaniami maja je za darmo, wiem ze niektore przychodnie maja to w darmowym pakiecie, moja tego nie ma.

ha bylam wczoraj na wizycie serduszko bije i wszystko ok, tylko z powodu stanu zapalnego dostalam globulki z antybiotykiem.

chyba anka80 przykurcz to cos co ma sie na stale a rozpracowanie go zajmuje wiele czasu wiec nie wiem czy faktycznie robia ci sie przykurcze?
    --
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Ja nie robiłam testu Pappa bo nie było wskazań. W rodzinie wszyscy zdrowi, usg wyszło wzorowo. Kość nosowa obecna, rozstaw oczu, przeziernosc 1.1
    Mi gin o tym wspomniała, ale powiedziała ze gdybym była po 35rz lub miała chore dziecko to wtedy by nalegała.
    --
    •  
      CommentAuthorStefka_84
     permalink
    No i jestem już po wizycie :) wszystko wskazuje na to, że jest wszystko dobrze :) jest malutki Fasolinek, ma 2mm ale nie ma jeszcze akcji serduszka. Nie martwię się na razie, bo to bardzo wczesna ciąża, kolejną wizytę mam 4 lipca i wtedy już wszystko powinno być :)
    Nie mogę się już doczekać, mam nadzieję, że te 3 tygodnie szybko zlecą :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Yvoonne: Mi gin o tym wspomniała, ale powiedziała ze gdybym była po 35rz lub miała chore dziecko to wtedy by nalegała

No własnie mój gin mówił to samo trzy lata temu, kiedy byłam w ciąży z Ninką.
    A teraz mówi, że wytyczne inaczej i że on by mi proponował. Wiadomo nie naciska co nie, ale że polecałby.
    No i nie wiem wlaśnie.
    --
    •  
      CommentAuthorladybird27
     permalink
    Stefka gratulacje :)
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Stefka ze szybko zleca to bym raczej nie liczyla:).

Ania nie znam aż tak bardzo na tym ale na moja blond logikę to opisujesz większy skurcz,moze masz duzy brak magnezu, z ciąża to o tyle nie powinno mieć to nic wspólnego w kontekście neurologicznym że ręce są unerwione na tyle wysoko w kregoslupie ze ucisk korzeni jest raczej nie możliwy, co innego jeśli ból, czy chwilowy niedowlad jest w nogach,bo tu moze dziecko cos tam ucisnąć.

bardzo jestem ciekawa co powie ci neurolog
    --
    •  
      CommentAuthorAnka80
     permalink
    mkd - dam znać co mi powie neurolog, chociaż idę tam konsultować inne rzeczy ciążowe (omdlenia z początku drugiego trymestru)
    mam nadzieję, w sumie, że to kwestia jakiegoś skurczu czy ucisku, a nie nic poważnego, co do magnezu to nie sądzę, bo magnez regularnie dostarczam od kilku lat, a w czasie ciąży mam ustawioną końską dawkę przez kardiologa z uwagi na arytmię którą miałam zdiagnozowaną na początku.... chociaż nigdy nic nie wiadomo
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    A my sie witamy w skonczonym 34 tyg.... aaaaaaaaaaaaaa:shocked: ze juz? jak to....
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Stefka gratuluję! :D
    --
    •  
      CommentAuthorStefka_84
     permalink
    Dziękuję dziewczyny :* trochę się stresowałam ale teraz jest już ok :tongue:
    w niedzielę wyjeżdżamy na tydzień do rodzinki i musiałam wiedzieć, że wszystko jest dobrze. W razie czego mam dzwonić, no i gin wypisał mi receptę na duphaston, gdybym zaczęła np plamić. Liczę jednak na to, że nie będzie potrzebny :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ja myślałam, ze Jagoda już po, a tu nic :)
    --
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    Po dzisiejszej wizycie nadal 3 cm rozwarcia, na ktg nieregularne skurcze. Razem z Panią doktor postanowiliśmy jutro rodzić, bo szyjka jest już gotowa, a nie chciałaby ze mną dłużej czekać (cukrzyca ciążowa). Także rano śmigamy do szpitala, pewnie jakoś o 12 kroplóweczka, no i zobaczymy jak szybko to wszystko się potoczy. Różne opinie słyszałam o wywoływaniu... jedne kobiety są zadowolone, inne narzekają że to najgorsze co może być... zaczynam czuć stres. Mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle.

Suwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    Ewa, też jesteśmy w szoku że mały jeszcze się nie urodził. Najpierw się pchał na świat, kiedy jeszcze nie powinien, a teraz jak już może, to uparciuch mały nie chce wyjść :D

dziewczyny, czy któraś z Was też miała wywoływany poród. tylko proszę, nie straszcie mnie.

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    Ja odczuwam strasznie. boli mnie głowa, jestem senna... W ogóle się czuję dość słabo :(
    --
    • CommentAuthorasia04108
     permalink
    Ja też test robiłam, chociaż usg wyszło ok. Chciałam mieć potwierdzenie.

marzenka1303, miałam dokładnie tak samo przy przygotowywaniu niedzielnego obiadu - przytkane uszy i ciemno przed oczami, od razu musiałam się kłaść na chwilę i to kilka razy. Dziś zachmurzone i deszczyk pada - moja pogoda :)
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja pappy nie robiłam, tzn. ponoć często daje wyniki fałszywie dodatnie i wtedy jest dopiero stres...tzn. Pewnie gdyby lekarz widział wskazania to bym zrobiła, ale zarówno przy pierwszej jak i drugiej ciąży genetycy uznali, że nie ma wskazań fo dalszej diagnostyki :)
    --
  1.  permalink
    Stefka gratulacje!:) Ja test pappa robiłam. Wskazań do niego nie było, ale ja jestem z tych przewrażliwionych i wolałam zrobić. Osobiście uważam, że lepiej jedno badanie za dużo niż o jedno za mało. Nie wybaczylabym sobie, gdyby z Dzidzią było coś nie tak,a test byłby w stanie to wykazać. Wiadomo nie jest pewien w 100% bo jest takim "uzupełnieniem" do usg, ale zawsze... może mam tak dlatego, że jest to moja pierwsza Dzidzia:) Dziewczyny, czy Wy tez tak odczuwacie dzisiejsze ciśnienie? O mały włos a bym zamdlała dzisiaj w łazience... przytkały mi się uszy, mroczki przed oczami i taki zimny dreszcz na twarzy. Masakra jakaś, aż się wystraszyłam!
    •  
      CommentAuthormarta50000
     permalink
    Mangaa. Ja na brak mdlosci nie narzeka ale tez się codziennie martwie gdy czuje się za dobrze. Może to śmieszne ale sprawdza czy mnie piersi bola a z tym jest różnie i potem się nakręcam .
    Jeśli chodzi o wyzwolenie porodu to przy rynku mialam i nie wspominam tego za dobrze, ale może dlatego ze bolalo,skurcze byly a rozwarcia brak i to przez dluzszy czas. Myślę ze u każdej z nas to inaczej wiec nie ma się co sterować.
    Stefka gratulacje i witamy
    Jagoda trzy mam kciuki.
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Dziewczyny a czy Wy rownież mialyscie takie hymmm kłucia ? Raz w macicy, raz gdzieś niżej ? Jestem w końcówce 9 tygodnia. Takie atrakcje mam od kilku dni, wcześniej tego nie było ...

Byliśmy wczoraj na usg i wszystko z maluszkiem jest w porządku :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja miałam też wywoływany poród ale dostałam znieczulenie, więc w sumie wspominam ok (od strony mojego samopoczucia)...mam jednak nadzieję, że Gajka wyjdzie sama ;)
    --
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    marta dziękuję :) kciuki na pewno się przydadzą.

miałam nie czytać w necie nic na ten temat ale nie mogę się powstrzymać i tylko nie potrzebnie się nakręcam.

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorlija
     permalink
    Ja również miałam wywoływany poród,nie był dla mnie traumatycznym przeżyciem i jak porównuje z koleżankami to niczym się nie różnił od tych,które wywoływane nie były :-)
    Trzymam kciuki!!!
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Jagoda, trzymam kciuki jutro!!! Pomysl o malenstwu które przytulisz :) I nie myśl o niczym innym :)
    Maxiulka, mnie ciągle coś kłuje :) od poczatku do teraz :)

Ja robiłam test Pappa w pakiecie z usg genetycznym. Też jestem z tych przewrażliwionych i wolałam zrobić niż zastanawiać się jaki byłby wynik.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Jagoda powodzenia :)

marta50000 ale u mnie ustąpiły wszystkie objawy, w sumie to były mdłości i ciągnięcie podbrzusza, no i może zmęczenie i senność. Od środy nie ma nic. Czuję się lekko, nieciążowo.
    Wcześniej, w piątek lub sobotę (teraz nie pamiętam) miałam mocne ciągnięcie podbrzusza gdy chodziłam, martwiłam się że są za mocne, wzięłam nospę i położyłam się. Miałam też mocne nudności i było mi bardzo słabo.
    Później mdłości coraz słabsze i od środy nic. No i śluz żółto-beżowy rozciągliwy.
    Nie potrafię się jakoś uspokoić...

Jutro, po przebudzeniu zmierzę tempkę i chyba pojadę na betę, powtórzyłabym w poniedziałek. I tak mam zlecone badania to zrobię przy okazji.
    Gin przyjmuje w przyszłym tyg. tylko w środę i o 11:00 mam wizytę.
    --
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    Ja mialam wywoływany poród w 42tyg nie wspominam tego jakoś strasznie wszystko zależy od tego jak zareagujesz na oksytocynę.ja reagowalam slabo ale u mnie nie bylo żadnego rozwarcia ani krótkiej szyjki,
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Jagoda, trzymam kciuki za jutrzejszy dzień :)
    Ja dostałam troche oksytocyny i coś na szyjke - w sensie, żeby była bardziej podatna. Ale samo wszystko sie zaczęło, wiec nie mogę sie wypowiedzieć na temat wywoływania.
    --
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    dziewczyny mam pytanie czy jak sie robi badania prenatalne to usg i krew jest na jednej wizycie czy najpierw krew a za jakis czas usg?mnie to nie dotyczy bo ja tych badan nie robilam ale kolezanka chce zrobic wiec pytam was;)
    -- p:
    •  
      CommentAuthorYvoonne
     permalink
    e=maxiulka]  Cytuj Oooo :) Eeee :( Zgłoś do moderacji permalink

Dziewczyny a czy Wy rownież mialyscie takie hymmm kłucia ? Raz w macicy, raz gdzieś niżej ? Jestem w końcówce 9 tygodnia. Takie atrakcje mam od kilku dni, wcześniej tego nie było ... [/quote]

Ja na podobnym etapie miałam. Chyba nawet tu pisałam z tym samym pytaniem ;) Teraz już minęły. Od czasu do czasu coś lekko zaboli ale momentami idzie zapomniec ze w ciąży jestem ;)
    --
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    maxiulka: Dziewczyny a czy Wy rownież mialyscie takie hymmm kłucia ? Raz w macicy, raz gdzieś niżej ?

Były i kłucia i takie poczucie jakby mi ktoś korkociągiem świdrował w pochwie (szyjce?), czasem odbycie...
    Swoją drogą, nie przypuszczałam, że ciąża może się wiązać z tak dziwnymi doznaniami/wrażeniami :D

Treść doklejona: 13.06.14 20:56
    jagoda_88, trzymaj się dzielnie! kciuki zaciśnięte!
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    a mnie od kilkunastu minut lekko podbrzusze boli taki bol jak na okres... :/ nie dosc ze cay dzien meczylam sie ze zgagą i bolem plecow to jeszcze teraz jakies atrakcje...
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    • CommentAuthorjagoda_88
     permalink
    dziękuję za wszystkie kciuki :) pozostaje mi jakoś na spokojnie przetrwać noc i jutro ok. 9 ruszamy do szpitala.

Suwaczek z babyboom.pl
    • CommentAuthortamaja
     permalink
    jagoda88 trzymam kciuki za jutro,
    Lepiej sie zrelaksuj przed jutrem zamiast czytac w internecie!
    Pewnie lepiej nie miec wywoluwanego porodu jak ma sie taki wybor(przynajmniej mi sie tak wydaje)ale jak sa do niego wskazania to chyba to jest rozsadna decyzja.

Treść doklejona: 13.06.14 21:34
    mangaa jak czujesz ze cos moze byc nie tak to lepiej to sprawdz,bedziesz spokojniejsza,a od dodatkowej wizyty u gina czy zrobienia kolejnej bety nic zlego sie nie stanie:)
    Z mojego doswiadczenia wynika ze jak juz sie osiagnie taki etap wkrecenia ze juz sie tylko o tym mysli to lepiej szybko cos z tym zrobic zanim sie zwariuje;) zwlaszcza ze stres dziecku nie sluzy.
    Ja raz mialam mdlosci raz nie i wszystko jest ok:)
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    endzi, ja miałam przed wizytą pobraną krew i od razu USG. Z usg wiesz od razu co i jak a na wynik z krwi się czeka kilka dni.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Tamajo dziękuję, tak też zrobię, sprawdzę betę, progesteron. Wizyta dopiero w środę ale coś już będę miała.
    Faktycznie, spirala wkręcenia w tą sytuację osiągnęła apogeum i trzeba coś z tym zrobić.
    --
    • CommentAuthormagiczka
     permalink
    A ja zaczynam trzeci trymestr ze znanymi mi z poprzedniej ciąży dolegliwościami.. zgaga, ból pleców i spać nie mogę, ehh, teraz już coraz ciężej będzie:)
    Co do PAPPA - mnie moja gin bardzo namawiała, nie wiem w sumie dlaczego, mam zdrowe dziecko i nie mam 35 lat, ale zamknęłam jej buzię pytając czy jakby nie daj Boże coś wyszło nie tak to jakie mam opcje. I ona na to - przerwać ciążę. Więc powiedziałam, że ja w takim razie nie widzę sensu robić tego testu. USG wyszło ok, tyle mi wystarczy:)
    Poza tym naczytałam się o tym teście, że jego wiarygodność jest tak żenująco słaba, że naprawdę szkoda się stresować - często wychodzą fałszywie kiepskie wyniki, a potem okazuje się że dziecko zupełnie zdrowe.
    Ale wszystko zależy od pacjentki - generalnie żadne badanie tak naprawdę nie jest obowiązkowe - na każde pacjentka musi wyrazić zgodę, więc nikogo lekarz nie zmusi.Tak więc Monikha nie stresuj się:)
    Co do wywoływania porodu - mnie wody odeszły i dalej nic nie szło, wpakowali we mnie trzy butelki oksy i dalej nic, więc u mnie wywołanie po prostu nie wyszło:)
    Jagoda - kciuki, już niedługo przytulisz swojego maluszka:)
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    jagoda ja miałam wywoływany, ale juz kilka razy o tym pisałam, wiec nie bede Cie straszyć. Mam tylko nadzieję, ze teraz wszystko zacznie się naturalnie. Wszystko zależy jak bedziesz reagowac na oxy i czy dzidzia bedzie się prawidłowo wstawiac w kanał. Pamiętaj, ze będziesz pod opieka lekarzy i jutro juz będziesz tulić maleństwo:bigsmile: Wytrwałości, dużo siły i zdrówka Wam życzę i jestem jutro z Wami myślami:thumbup: Czekam z niecierpliwością na wieści.

penny cos mi się zdaje, ze mnie wyprzedzisz! ten czop z krwia ci odchodzi? mi jakieś pojedyncze glutki, bez krwi wypływają od czasu do czasu tylko.

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.