Ufff to dobrze, że Josaris wzięło - bo kurcze jakby znowu wygonili dziewczynę do domu to chyba bym padła z wrażenia :P Aniu jak będziesz coś wiedziała informuj na bieżąco :D
No i no i :D Urodziło się czyjeś dzieciątko ?? :P Magdalenkakol już Cię bierze Niech dzidzia jeszcze posiedzi sobie w brzuszku, chociaż z 1,5 tyg - aby ciąża była donoszona Jak któraś coś wie - dajcie koniecznie znać - miłego dnia !!
Ania no jestem w stanie uwierzyć, że Ci lekarze przetrzymają JO i do tego 42tc jak nic się nie ruszy ... A dziewczyna nie dosyć, że pierwsze dziecię rodzi to jeszcze dosyć spore - a co tam nie rodzi sn, i męczy się 20h aby wreszcie ją rozerwało w każdą stronę !! Co za lekarze
Witam się o poranku. Noc dzisiaj jakby lepsza, chociaż mąż nie mógł się mnie doszukać rano, gdzie jestem a ja na fotelu w pół zgięta kimałam. Było niewygodnie, ale lepsze to niż walanie się po łóżku w jedną i drugą stronę. Biję się z myślami czy rzeczywiście jutro iść do szpitala, czy jeszcze się wstrzymać do niedzieli. Nie chcę żeby mnie położyli i nic ze mną nie robili przez tydzień. Tak mi poradził mój lekarz żeby symulować że nie czuję dziecka, ale jakoś bedzie mi ciężko skłamać, zwłaszcza że tam pracuje położna z którą umówiłam się na opiekę przy porodzie, a jej będę mówiła tylko szczerą prawdę, żeby nam się lepiej współpracowało. Mąż mnie namawia bo podobno na długie weekendy jest luzik z przyjęciami do szpitala, a on boi się że przyjdziemy w niedzielę i pocałujemy klamkę. Zastanowię się jeszcze. Joaris biedna ty tyle się naczekasz. Stokrocia pewnie rozdwojona już.
Widzę, że zapowiada się u ciebie taki poród jak u mnie. Ja też już kilka dni miałam skurcze z różną częstotliwością i już nie miałam siły, spałam na siedząco, a właściwie drzemałam. I muszę ci powiedzieć, że tak miałam do końca, wody mi nie odeszły, szyjki już nie było i zaczeło postępować rozwarcie, a ja właściwie tego nie czułam. Miałam 10 rozwarcie a skurcze dalej były takie jak wcześniej czyli nijakie.Pojechałam do szpitala tylko dlaytego, że nie miałam już siły bronić się przed M i to był poniedziałek więc wiedział, że właśnie dyżur zaczyna mój ginekolog, który jest ordynatorem. Więc się zgodziłam. Prawdopodobnie leżała bym w szpitalu gdyny nie znajoma położna którą tam spotkaliśmy. Ona wzieła mnie w obroty, ktg, badanie, lewatywa, prysznic, przebicie pęcherza, oksytocyna i na piłka. Skurcze były mocniejsze, rozwarcie 10, ale partych nie było do końca. Miałam może z 4 skurcze parte i to bardzo krótkie. Także Oliwka została właściwie wypchnięta przez mojego lekarza troszkę z moją pomocą.
Także Mada proponuje jeszcze troszkę poczekać, jeśli tylko masz troszkę siły! Pozwól akcji porodowej wejść w drugi etap, czyba że poczujesz skurcze których nie jesteś w stanie wytrzymać - t.zn. takich naprawdę mocnych, albo do czasu jak ci wody odejdą!
Trzymam kciuki za was wszystkie. Kurcze człowiekowi się swój poród przypomina i łzy do oczu napływają. To już prawie rok temu!
IWA no zobaczymy, mąż naciska, ale też chyba dlatego że sam tego nie wytrzymuje. Nie może patrzeć jak się męczę, jak przy każdym skurczu jęczę i się zwijam w kłębek z bólu. Myślę że wytrzymam do niedzieli chociaz napewno z obawą że coś się dzieje a ja to przeoczę, chęć zdania osatnich egazminów na ten weekned jest tak silna że raczej jeszcze się powstrzymam. Cos dzisiaj bardzo rozdygotana jestem, ręce mi się telepią jakbym miała nerwicę jakoś i ogólnie czuję wewnętrznie jakiś niepokój.
IWA hahaha dla mnie to te znaki o kant tyłeczka jak to się mówi hihihi, są i nic z tego nie wynikło jak do tej pory.
Rzeczywiście Olwicia będzie miała za niedługo roczek. on jest taka śliczna codziennie oglądam wątek waszych dzidzi i nie mogę się napatrzeć na te skarby.
Stokrotka ogromne gratulacje Mada z tymi objawami to my już rodzące mówimy ci że już wielkimi krokami zbliżasz sie do finału, więc w razie czego bądź gotowa. U mnie z Hubciem to długo szło rozwarcie i bóle takie jakieś a potem to tak biegiem poszło że położna ledwo łóżko zdążyła przygotować, nie usiadła bo za drugim partym mały wyskoczył a ona go dosłownie złapała
Hogatka no ja mam nadzieję że teraz pomimo tego że sa takie bóle, łatwiej mi będzie rodzić, dłużej się przygotowuje a potem dzidza łatwo wyskoczy hehe. Jestem zwarta i gotowa
MADA CZEKAMY NA WIEśCI OD CIEBIE:) TRZYMAJ SIE KOCHANA DZIELNIE!!!
U NAS BEZ ZMIAN - WYNIKI BADAń PRENATALNYCH WCZORAJ NIE PRZYSZłY - WRRR MAM DZISIAJ DZWONIC DO GINKI - NIEPOKOJE SIE TROCHE. Wczoraj tylko uzupełniła mi karte ciążową i pobrała cytologie do zbadania.
Myślisz Mada, że bym nie chciała zeby ten skubaniec chociaż z 5 dni posiedział jeszcze?? a co ja jej mogę jak to taki uparciuch ze się pcha na ten świat:(
Co ja bym dała,żeby mieć jużc ciążę porządnie donoszoną;) ..no to czekamy na fotki:))hihi
Cześć dziewuszki. Chyba sobie jesszcze odsypiacie, ja obowiązkowo się zamelduję żeby nie było. Wziełam kontakt do IWY więc ona wam napisze ale teraz to naprawdę powstrzymuję się do niedzieli w południe, muszę zdać te egzaminy a potem polece do szpitala hehe
Pietruszka daje w kość od rana mamie hehe... Aż się nie chce wierzyć że już ma pół roczku, jak ten czas leci. Mi się dzisiaj śniło że serce mi strasznie kołacze i rzeczywiście aż się obudziłam i miałam palpitacje ogromne, nie mogłam tego powstrzymać, wieczorem zresztą tez myślałam że mi serce z mostka wyskoczy.
Pietruszka to jest taki bzik mały ,w nocy nam ostatnio spać nie daje jestem taka zła rano ale jak otwieram oczy i patrze na te jego dziąsła w usmiechu w całej okazałosci to mi przechodzi....to jest taka przylepka mała,a już niedługo Ty sie przekonasz,zazdroszcze Ci teraz tych chwil z taka małą kruszynka a masz juz wózeczek bo nie pamietam?
Mada a Ty dalej z Hanią w brzuszku :P Miłego weekendowania i tutaj - będę w pon więc Kochana obowiązkowo masz urodzić, abym mogła już gratulować :D Buziaki papa !!
No oczywista sprawa, wózio już od grudnia stoi hihihi... Już się napatrzyłam na niego, na łóżeczko zresztą też, tylko zawartości która będzie z niego korzystać jestem ciekawa hehe, ale wytrzymam, tyle czekałam jeszcze kilka dni dam radę. To jest ostatni weekend we dwójkę musze z tego skorzystać.