Ja to nigdy nie zapomnę pierwszego USG poryczałm się jak dzieciak A Tomuś to do nas pomachał wtedy (bo to już był 9 tydzień). Super sprawa :) A co do kolejnej ciąży, to pytałam sie położnych po porodzie kiedy najwcześniej będę mogła i powiedziały, że tak za pół roku... ja może troszkę dłużej poczekam na wszelki wypadek, bo trochę mnie teraz porozrywało Ale już się nie mogę doczekać
Wiem że usg podgrzewa środowisko wodne w macicy - dzieciaczki wydają się tego nie lubić i się im nie dziwie - jeżeli ciąża przebiega prawidłowo nie widzę sensu w częstym robieniu usg
wtam panie mam pytanko bo strasznie mnie kuje w brzuchu z prawej strony martwie sie troszke bo jeszcze czegos takiego nie mialam a wizyta dopiero w sierpniu macie tez takie cos??
Także co popanikowałam to popanikowałam:P nie badała, bo od lipca i tak zmieniam lekarza, wyznaczyła tylko termin na 14 lutego 2009 i dała skierowanie na morfologie i mocz,ale mowila,ze moge rownie dobrze poźniej zrobic:)
stokrotko ja cie doskonale rozumiem ;) jak maly sie urodzil to ja sie nie moglam doczekac kiedy znowu bede miec brzusia :) no ale musialam czekac :) pozniej to troche zmalało ale nadal bylo:) no i siup brzus wrocił :) jak dla mnie taka opcja jest najlepsza :) Kacperek bedzie miał 19 miesiecy jak sie dzidzi urodzi :) bedzie fajnie :)
Oj Kfiatuszku będzie fajnie ja już widzę te jazdy z 2 maleństw no i u mnie plus większy dorobek... ale o tyle co przy Kubie i Gabi sie nie obawiałam tego, bardzo sie cieszyłam z takiej różnicy - 22miesiące i do dziś sie cieszę To teraz mnie te 17 miesięcy przeraża między Weroniką a Niespodziewajkiem. No cóż damy radę - innego wyjścia nie ma ale nie ukrywam że ciut się obawiam - na dzień dzisiejszy najbardziej mnie przeraża to wysokie 2 piętro - Weronikę muszę wnosić - sama nie wejdzie jeszcze a i jak zacznie chodzić to wątpie by mając 1,5roku wlezie na górę (4 latek wysiada :/) no i wnoszenie teraz z brzuszkiem Iśki a potem Iśki i gondoli z Maluchem... Gondolki w piwnicy nie zostawię bo tam śmierdzi wilgocią :/
Wreszcie do Was dotarłam! Widzę, że nie próżnowałyście - było co czytać zaneta ja w UK siedziałam dłuuuugo i wreszcie z M wróciliśmy do Polski. Ale wróciliśmy raptem miesiąc temu, więc wiem jak wygląda brytyjska służba zdrowia. A tym kluciem bym się nie przejmowała - mnie brzuch na początku bolał, kłuł, ciagnął itp itd. Ludzik się rozpycha
Ach! A wczoraj wózek przywiózł kurier - cudny! Wózek, nie kurier Bartatina Classic - jestem mile zaskoczona jakościa wykonania i tym całym asortymentem dodatkowym. Ma Jagódka super brykę Pieluchy dziś prasowałam. Ale to głupie zajęcie
Skarbie oooo kolejna wlascicielka jedo bartatina classic, ciesze sie ze argumenty uzytkowniczek tej bryki do ciebie dotarly :) jaki wzielas kolor i opcje (pasy.wahacze i rodzaj kol)? to cie dopisze w watku wozkowym :D
nie jestem pewna bo tego nie robiłam ale wydaje mi się że po 25tc to juz napewno słychać...wiadomo czym większa dzidzia tym serducho większe i lepiej słychać ale bardzo cieżko jest zlokalizować je w 1000-cu różnych odgłosów ;)
Wg mnie wcześniej bo od około 12-14tyg - tak mniej więcej miałam słuchane w ciąży z Anką czyli 12lat temu - USG było 1 w szpitalu a te detektory w każdym gabinecie gin
Witajcie dziewczyny! Dzis jest 22 dzień po owulacji, zaczął się 4 tydzień naszej ciąży(czy 6 od dnia miesiączki-dziwne to jakieś) Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona Pozdrawiam serdecznie!
Dziewczynki w ustawieniach forum wstawiacie tylko adres w takiej postaci: [url=http://www.suwaczek.pl/][img]http://www.suwaczek.pl/cache/6ebe131e0f.png[/img][/url] lub [img]http://www.suwaczek.pl/cache/6ebe131e0f.png[/img] wtedy wyświetli się suwaczek :D
Blanka mnie pobolewało troszkę w dole brzusia - pamiętaj jednak, że gdyby coś się działo [plamienie, wysokie ciśnienie] to zgłoś się do swojego gina !!
Czesc dziewczyny :) jesltem w koncu 7 tygodnia ciazy i w tym tygodniu chce sie wybrac do lekarza. Mam w zwiazku z tym pytanko - moze ktoras wie - czy jak bede chciala zwolnienie to moge prosic zeby mi wypisala od 1 lipca, bo ja w mojej szkole jezykowej nie chce ich postawic w sytuacji, ze beda musieli na gwaltu rety szukac za mnie zastepstwa, ciezko zeby tak od razu na nastepny dzien znalezc lektora.. dzieki z gory za odpowiedz :)
Z tego co mi wiadomo chyba tylko 3 dni wstecz może wystawić a nie 2 tygodnie do przodu :) Może umówi się z Tobą na nastepną wizytę i wtedy da L4 Ps A nie masz teraz od czerwca wakacji? bo jak masz wolne i płacone to może niepotrzebne L4?
And z tego co wiem szkoly jezykowe sa caloroczne :P ogolnie to np w normalnych panstwowych szkolach oplaca sie brac zwolnienia na wakacje i ferie bo wtedy o te tygodnie przedluza sie urlop macierzynski
Aniu nie wiedziałam tego z tymi wakacjami - Tobie to bliższy temat :) Co do szkół językowych - u nas nie są otwarte 12m-cy w roku - w wakacje 1 ma urlop na 2 m-ce a 2 miesiąc w innych nie wiem bo już mi nie było to potrzebne jak się okazało że i tak Anki wiecej nie będzie w wakacje niż będzie
Dzieki za odzew :) mialyscie racje Pani nie byla skora dawac zwolnienia teraz. Ja ucze w firmach i tam zajecia sa caly rok. Na wizyte ide pod koniec czerwca wiec moze wtedy poprosze.
no to dziewczyny chyba u mnie bedzie najmniejsza roznica bo 16 m-cy jejku ale jestesmy szybcy....ech zeby tylko wszystko bylo ok tak jak z pierwszym to i te cesarke zniose i bede szczesliwa.... smieszka tez jestem w 7 tygodniu....;-)
Kfiatuszku wie tylko Ania i Weronika - nie mówiłam Kubie i Gabi i chyba narazie nie powiem. Dopóki rodzina nie wie nie chcę by oni coś powiedzieli Ania no cóż - mieszane uczucia. Z jednej strony się cieszy i chce braciszka a z drugiej "mamus a ten dzidziuś się urodzi?" Myślę że potrzebuje czasu
Kfiatuszku dziękuję Przeglądałam ostatnio wpisy z "archiwum" i uśmiałam się serdecznie jak to czekałam na tego mojego "przenoszonego wcześniaka" Oby i teraz tak to wszystko sie skończyło a Bobas był tak uparty jak jego siostra Pogłaskaj Brzusia od nas :)
Gotuję obiad i całkiem dobrze to znoszę...hehe wyjadłam cały pęczek koperku a innym zostawiłam tylko trochę...mniam pyszny był teraz patrzę na big pomidora ale chyba muszę się dzielić z rodzinką Ciekawa jestem co będzie na pierwszej wizycie u ginekologa. Jak to było u was? A to nasz test