Wiem ze troche pozno tu trafilam ale prosze dopiszcie mnie. Moj termin to 10.04.2009 Teraz jak siedze juz w domku to tylko pogaduszki z wami i sledzenie co u was pozwala mi chociaz na chwile sie odstresowac.
Iw wielkie gratulacje \ No i trzymam kciuki za najblizsze porody
Dopisuję jeszcze Wielgosza, bo się gdzieś zawieruszyła w tych przemeblowaniach. miło powitać kolejną kwietniówkę :))) U mnie cisza i spokój. Nawet Dzidek jakiś leniwy i tylko co jakiś czas mnie gdzieś smyrnie leciutko. Ale się rusza i to najważniejsze.
Hihihi no niby wskoczylam tak na sam koniec ale wlasciwie to 9 miesiecy juz nosze moje malenstwo. Takze nic mnie nie ominelo. A z toba Adajko to od samego poczatku jestem. Pamietam jak sie dowiedzialm o ciazy i szukalam, ktora dziewczyna tez zafasolkowala w tym samym czasie. No i bylas ty i mysiakrysia ale ona chyba juz nie przebywa na 28dni.
No ale teraz widze ze jeszcze katy przede mna, a ty i milena zaraz po. Wiec poczatek kwietnia a wlasciwie swieta zapowiadaja sie ciekawie.
katy, dzieki za dopiske:)) Czuje sie w pelni odliczajaca:)). Jeszcze trooooche przed nami, ale zawsze mniej niz wiecej. Trzymam kciuki za Ciebie. A tak w ogole to czujesz sie juz gotowa, czy wolisz donosic do konca?? Ja osobiscie chcialabym tak tydzien wczesneij rodzic.
Witam dziewczyny, zagladam tu z rozpakowanych zeby zobaczyc jak bierzaca sytuacja ;) Iwrowe! gratuluje 'wyparcia' dziewuszki ;) No i niezla czołówka na początek kwietnia sie utworzyla :) Niech sie te male kurczaczki wylegaja w terminach!
Jestem zwarta i gotowa. Mogę spokojnie już jechać rodzić, nawet w tej chwili. Już bardziej przygotowana psychicznie nie będę. Ew mogę tylko nabierać cykora. Chociaż o dziwo jeszcze nie panikuję. Jakoś tak łatwo mi to czekanie przychodzi :)
Witam ciezaroweczki i zycze milego i spokojnego dnia
No rzeczywiscie poczatek kwietnia bedzie goracy. Bo nie zapominajmy ze nasze fasolki zostaly poczete w lipcu - och dziewczyny szalalo sie w wakacje na urlopach
hehe, my z Katy na posterunku ;) dopiero co bylam na poczatku a juz przesunelam sie na 5 miejsce, dobrze mam wiecej czasu ;) fajnie ze mamus przybywa:))
Dziewczyny mam pytanie czy wiecie coś więcej o wzroście hcg... jak powinno wzrastać? Robiłam we wtorek i mój wynik to 3766 i zrobiłam dzisiaj 3872... czy nie powinno mi więcej i szybciej wzrastać? czy nie potrzebnie się martwię i za wcześnie powtórzyłam hcg? Dajcie znać jak coś wiecie w temacie hcg... we środę idę na usg i będę spokojniejsza ale wcześniej chciałam Was zapytać :-) Kasia
Czesc dziewczyny, od wczoraj mam twardy brzusio- mala caly czas sie wypycha i jak chodze to boli, uciska na dole- jest glowka w dol! Czy to powod do zmartwienia? Moze lepiej jechac do szpitala i sprawdzic? Co radzicie???
W nocy mialam takiego skurcza ze sie obudzilam z bolu i do toalety ciezko bylo isc a dalsze lezenie tylko na plecach bo na boku tez nie dalo rady Pozniej mi sie snilo ze urodzilam 25 maja... Moze to sa te probne skurcze ? Ale czy to nie za wczesnie?
Jacusia po co sie zamrtwiac jak przeciez mozna to sprawdzic,my nie czujemy tego co Ty ale z Twojego opisu wynika ze to nie tylko rozpychanie,na twardy brzuch weź nospe ale jesli nie przeszło ja bym jechała to sprawdzic.Po co masz sie zastanawiac i dreczyc myślami.Jedz,bedziesz spokojniejsza
Jacusiu dziewczyny dobrze mowia, najpierw nospe, a nawet 2, ja tak mialam 4 tyg temu ale cieply prysznic pomógl, wywnioskowalam ze dziecko mi sie wstawialo glowka na dol bo od tego momentu do dzis mam okropny ucisk na dole. KOKA gratulacje i witamy wsrod mamus :)
Wlasnie 2 godzinki pospalam... Do ginka nie mam telefonu bo tu prywatnych numerow nie daja ale on pracuje przewaznie na nocki w "moim" szpitalu wiec wieczorem podjade moze trafie na niego. To chyba jednak skurcze bo pojawiaja sie tak co 1-2 godz. w podbrzuszu i boli jak na @, a mala swoja droga sie jeszcze rozpycha... Dam znac co i jak wieczorem jak wroce ze szpitala!
Dzięki wszystkim za trzymanie kciuków oraz gratulacje...poród to ekstremalne przeżycie, ale nagroda jest niesamowita:) Dziękuje jeszcze raz, teraz ide troche odpocząć :)
Jestem juz po wizycie w szpitalu, z ktg nie bylo widac skurczy ale lekarz twierdzi ze te bole to prawdopodobnie skurcze, szyjka skrucona do 2,5cm. mam lezec z pupa do gory zeby glowka sie nie pchala do wyjscia no i brac wiecej magnezu- bralam 2 × 2 tabletki a teraz mam brac 3 × 2.
U mnie tylko 11 dni zostalo. A dzisiaj pierwsza noc w miare przespana od dluzszego czasu. Tylko 2 razy wstawalam ale zaraz zasypialam. Teraz kaweczka i relaks. A pozniej znowu prasowanie