Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 26th 2006 zmieniony
     permalink
    A ja postanwoilam wskoczyc na wage po swiatecznym obzarstwie - biorac pod uwage ze ostatni dzien sie wazylam 10dni temu to mysle ze te 0,5kg to jeszcze w miare w miare :D na razie brakuje mi 1,5kg do wagi przedciazowej wiec jakos jestem spokojna. Masz straszne problemy ze wzdeciami, brzuchal mi wyplywa jak tylko cos zjem a to mi sie srednio podoba bo ja bym wolala brzuszek ciazowy a nie obzarciowy :wink:
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeDec 27th 2006
     permalink
    A mnie po świętach i wogóle po całym 4 tygodniowym zwolnieniu troszkę przybyło, nie będę kłamać ogólnie przytyłam już 1,5 kg, jeszcze pół kilo i będę ważyć tyle co przed ciążą, czyli 68 kilo!To chyba niewiele biorąc pod uwagę że jesteśmy już w trakcie 19 tygodnia! A brzuszek mam już całkiem, całkiem! Spodenki noszę już ciążowe, kupiłam sobie dżinsy i jedne eleganckie czarne na kant! Do tego zamówiłam sobie dwie bluzeczki w sklepie internetowym z 9fashion, no i oczywiście rajstopki ciążowe, bo te normalne strasznie mnie uwierały! A na gwiazdkę od męża dostałam śliczną elegancką bluzeczkę! Więc narazie mam w czym chodzić!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Jak Ci idą przygotowania do egzaminu?
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    No to fajnie :) mnie tesh wskoczyło troszku na plusa :) ale moj brzus jesio malutki :)) ide sobie moze jutro kupic widzialam taki sliczny jeansowy komplecik gora to taka tunika bez rekawow a dol to normalne spodnie takie ciazowe i to razem za 150 zł troszke duzo ale czasem same spodnie kosztuja tyle a to nie dosc ze z jeansu to jeszcze komplecik :) bynajmniej bede miala co na sylwka załozyc :))

Aniu ja tez mam czasem taki problem :D ale najczesciej wieczorem jak sie klade spac i nikt mnie nie widzi a jak wstaje to zostaje tylko ten ciazowy :))
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ja w 14 i poł :P
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    no wiesz Lady to moja pierwsza dzidzia :D w drugiej ciazy podobno widac szybciej :) ale brzunio sobie rosnie :) za niedlugo mi wyskoczy :P
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ufff w koncu zaczal sie 14tydzien i pozegnalam pierwszy trymestr i przyznam sie bez bicia ze dzisiaj z rana wstalam juz w duzo spokojniejszym nastroju, nareszcie mam najwiekszy stresik za soba :)
    kfiatuszku 150zl za caly komplecik to niezla cena, ja niestety cholernie wybredna jestem do ciuchow plus przedciazowy rozmiar 42 daje mi male pole do popisu i jak juz znajde bluzeczke do sensu to ona powyzej 100kosztuje wiec ciesz sie ze udalo ci sie cosik takiego ladnego znalezc :)
    a jesli idzie o brzuszek to faktycznie rano mam juz swoj tyle ze jak sie 'obombluję" mineralki (pije ok 2l dziennie) to juz mi wylazi, ale co tam cieszy mnie ze jest a moj maz to juz wtedy w ogole wariuje :)

jakie macie ciazowki plany sylwestrowe?
    my postanowilismy spedzic sylwestra w domu takiego romantycznego :wink:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aniu gdzie będziesz kupowała ciążowe ciuszki? chciałabym jakieś ładniutkie jeansy! Ostatnio byłam w C & A wściekłam się! Czy kobiety w ciąży są skazane na żałobę! Nic koloru, brąż i czerń - byłam oburzona! Ja chce jeansy ładniutkie z klinem!

Aniu sylwka w domku - jak co roku! w zeszłym sami i w tym sami - chyba sami! Niewątpliwie ubiorę się tego dnia ślicznie jak na tę okazję przystało :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady beda kupowala ciuszki na allegro :) pare sztuk mam od kuzynki ze stanow i licze ze moze jeszcze cos podesle, plus to co mialam z okresu mojej pampucho0watosci wielgachnej tez sie przyda :)
    jak mi sie uda to moze sie do H&M wybiore oni maja ladna game kolorystyczna tylko ze dla nas to prawdziwa wyprawa, wsyztskie takie 'lepsiejsze'sklepy i galerie handlowe mamy stad ponad 130km wiec sam wyjazd ciut kosztuje a i ze soba wiadomo wieksze pieniazki wziac trzeba. Na razie poluje na allegro - jakos nie mam uprzedzen do ubran uzywanych - piore,prasuje i mam jak nowe :) na oku mam nawet kilka ciuszkow wiec moze cosik ustrzele :)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Tak, Lady, może spróbować na Allegro.
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeDec 28th 2006
     permalink
    Cześć dziewczynki!
    Witajcie po świętach, uf wreszcie koniec objadania się przy stole! Aż boję się stanąć na wagę :shamed:
    Jutro znowu badanka, krew, mocz i toksoplazmoza. Zaczeliśmy 15 tydzień, uciążliwe objawy minęły ale za to pojawiły się skurcze i napinanie macicy.... miałam nadzieję że tym razem mnie to ominie ale widać taka przypadłość mojej macicy! Ja ostatnio kupiłam sobie spodenki w H& M bawełniane wygodne za 69,99 na zakupy i do znajomych jak w sam raz! Na Allegro kupiłam sobie jeansy Dorothy Perkins nowe z metką za 80 zł bardzo fajne tylko kupiłam w rozmiarze 42 i jeszcze muszę do nich urosnąć ale myśle że to kwestia 3, 4 tygodni :bigsmile:
    Pozdrawiam serdecznie :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Sądzisz, że sprzedający nie potrafią zmierzyć szerokości spodni i podać jej w cm?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady rozmiarowka podana jest w centymetrach wiec tu nie ma obawy. Poza tym mozesz przymierzyc np dany fason w promodzie, h&m czy tez w innym firmowym sklepie a na allegro odszukac to samo i kupic znacznie taniej. czasami jest to po oplaceniu przesylki 20zl a czasami nawet 60. Wsyztko zalezy od domowego budzetu - ja wiem ze nie moge przesadzac wiec bede kupowala nawet uzywane jak na jakies fajne trafie.
    jedyne co mnie rpzeraza to rozmiary typu XXXL ciuszka ktory po rozciagnieciu w biuscie ma ... 96cm :) ja bez ciazy zawsze mialam ok stowki :D
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeDec 28th 2006 zmieniony
     permalink
    Powiem Ci Lady że nie mam problemu z rozmiarami kupiłam już kilka rzeczy i wszystkie są ok. i zawsze można zwrócić no chyba że ktoś zastrzeże to sobie w aukcji! Z tymi spodniami to był mój błąd myślałam że jestem większa....
    A jeśli chodzi o markowe ciuchy zawsze trzymają rozmiar. Ja nie żałuję ale nikogo nie namawiam każdy ma swoje ale...
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    cześć mamusie!
    już po świętach niestety, dobrze że mam wolne i dopiero do pracy 2 stycznia. Wtedy to już z górki będzie odliczanie do końca ciąży, obecnie mam 20,5 tygodnia.Jutro mam badania i test na obciążenie glukozą, ciekawe jak to będzie bo slyszałam że jest wstrętne.
    Odnośnie zakupów jestem zadowolona z mojej zakupionej sukienki w sklepie dla ciężarówek za90 zl. Co do silesi w katowicach owszem duży sklep, ale nic dla nas nie ma, nawet dla dzieci nie ma porządnego sklepu jak z wózkami. Fajny jest sklep w Chorzowie na rynku, i jest tam taki komplet co pisala lady lub kfiatuszek.
    Pozdrawiam i jutro napisze jak bylo po tej glukozie.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Witam doświadczone ciężarówki!

Sylwester tuz tuż, mam nadzieję, że wytrzymam jak najdłużej. Zamierzacie sobie pozwolic na jakąś lampkę wina czy nie chcecie ryzykować? Ja mam 1 wino na pół z kupelą też ciężarówką, mam nadzieję, że to nie przesada.

Fajnie, że przymierzacie juz ciążowe ciuszki, po mnie jak na razie nic nie widać, brzuch zupełnie płaski, mąż mówi, że można zwątpić czy jestem w ciąży.
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    AniuM nie martw sie ja tez mam przedciazowy rozmiar 42 i tez sie boje ze nic nie dostane na siebie :D nawet nie wiem czy ten komplecik bedzie na mnie bo go widzialam tylko tak :P

a ja sie tak zastanawiam :) czytam jedna zaczyna 14 tydzien jedna 15 :P czy my jestesmy z jednego miesiaca czy ja opozniona jestem w rozwoju ?? ja zaczynam w sobote 15 tydzien a myslalam ze Ania i Magg sa za mna :P ehh widocznie cos mi sie miesza :)

a co do sylwka to uzadzamy u nas w domku impreske polaczona z parapetowa :)) na szczecie ja tylko nadmucham balony i troszke posprzatam :)) kazdy przynosi jakies zarlo wiec sie nie namecze zbytnio :) fajnie bedzie :))
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    brzuszki są cudowne, chciałabym juz się takim pochwalić
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    a ja tam mam teraz ze oprocz coraz wiekszego brzusia nie mam zadnych objaw ciazowych :) nic nic :) i czuje sie super :) nie martw sie przejdzie i tobie :)
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    No widzisz kfiatuszku jaka niespodzianka!
    wszystkie trzy mamy tylko kilka dni różnicy w terminie sprawdź na wiki
    pozdrowionka:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Witam dziewczyny!
    Właśnie siedzę sobie w pracy, a mój maluszek strasznie w brzuszku rozrabia, dużo się dzisiaj rusza - super uczucie - takie jakby rybki lub motylki w brzuszku!:bigsmile:

A co do ciuszków, to naprawdę polecam kupować w internecie z uwagi na cenę!
    Ja np. poprzymierzałam sobie w sklepiku ciążowym różne bluzeczki i spodenki, wybrałam rozmiar (nie kupujcie za dużego, ja normalnie noszę M i teraz z odzieży ciążowej też mam M czasami L), a potem razem z mężem zamówiliśmy wszystko co chaciałam w internecie np. u producenta lub na stronie mama-dama itd! Wszystko co przyszło było oczywiście identyczne jak to co oglądołam i przymierzałam w sklepie, ale TAŃSZE o conajmniej 30 zł na każdej rzeczy!
    Np. kupiłam bluzeczkę SIENNA - zieloną z 9fashion - w sklepie za 98 zł, a w internecie 75 zł, lub koszula HINDU - w slepie 129 zł,a w internecie dałam 98 zł! OPŁACA SIĘ BARDZO!!!! Zwłaszcza jak można te ciuszki wcześniej dotknąć i przymierzyć w sklepie!

Amazonko co do mojego prawa jazdy to niestety, ponieważ ostatnio chorowałam zawiesiłam ostatni termin i w związku z tym następny mam dopiero 22 stycznia! Czas leci, a ja ciągle nie zdałam, ale staram się nie załamywać! :cry:
    Tylko że w lutym kończy mi się termin teorii, więc jakby co to będę musuała znowu ją zdawać! Mam nadzieję że uda mi się zdać przed upławem terminu teorii!
    POZDRAWIAM WSZYSTKICH!:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 29th 2006
     permalink
    kfiatuszku a bo miedzy nami terminowo sa male odstepy - pierwsza na 25czerwca jest Magg, pozniej Ty a pozniej ja na 5 lipca takze jabym ja sie sprezyla a Magg by zaczekala to jeszcze w 1 terminie mozemy urodzic :bigsmile:

Iwa ja juz sie nie moge doczekac na te motylki, w pierwszej ciazy byly dokladnie w 20tygodniu a ze mowia ze w drugiej wczesnie to tak licze ze za jakis miesiac juz poczuje. Teraz mam ciagle uczucie jakby mi sie w brzuszku przelewalo i jak maz mala czy ja kladziemy reke na brzusiu to za jakis czas robi sie pod ta reka tak jakos inaczej, mysle ze to brzdac juz sobie podrozuje zeby sie do nas przytulic :wink:

Jemma no w koncu tu do nas zajrzalas :smile: jesli idize o alkohol to w swieta wypilam jednego dnia ze 3 lyczki nalewki babuni a drugiego dnia lampke (mala) czerwonego wina. W pierwszej ciazy ze wzgledu na mega niskie cisnienie i problemy z krazeniem ginekolog zalecal mi winko czerwone co 2 wieczor po 100ml. W ciazy chodzi o to zeby tego alkoholu nie spozywac w nalogowych ilosciach ale taka lampka wina czy szampana to jest ok. Przeciez zadna z nas nie pija tego codziennie. Nie mozna dac sie zwariowac :confused:

ja wczoraj mialam imprezke w szkole i ewakuowalam sie z niej po niecalych 3godz a wiem ze trwala do grubo po polnocy. Mialam juz dosc traktowania mnie jak kaleki, ty siedz my ci jedzonko przyniesiemy, a nie za zimno/cieplo, a moze cos ci potrzeba no i te glaskanie brzuszka ktory troche wyszedl juz normalnie plus troche od jedzenia... jak wychodzilam i ludziska sie ze mna "glaskami" zegnaly to byla juz taka zirytowana ze chcialam sobie kartke na szyje zawiesic NIE DOTYKAC BO POGRYZE :tongue: czy wy tez tak macie ze kazdy chce was pomacac?????
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Tak Aniu mam to samo :bigsmile: Jak pojawię się w pracy koleżanki szaleją! Jestem wręcz obmacywana!
    Co do alkoholu to jeżeli już pozwalam sobie na małą lampkę czerwonego wina przy jakiejś okazji lub pare łyków piwa jak akurat mi się zachce gdy M sobie wypija wieczorkiem.
    Aniu z Frankiem zaczekałam 10 dni więc kto wie....
    --
    •  
      CommentAuthorashley
     permalink
    Przyszłe mamusie! Ja wprawdzie jestem odkładająca i to na całego :) ale ciepło mi się robi na sercu, kiedy czytam Wasze posty :) bije z nich takie ciepełko i nadzieja, ze az sie chce byc w ciazy :) szczególnie jak ten dzidzius jest taki wyczekany... caleuje Was i Wasze brzuszki mocno!
    -- Jestem mamą, to moja kariera...
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    AniaM, mamy podobny termin porodu, ja na 4 lipca, ale podejrzewam, że urodzę wcześniej:))) W pierwszej ciąży szybk skracała mi się szyjka, w drugiej ma być podobnie, tym bardziej, ze mam 2-latka szalejącego po domu:))))
    a jak się czujecie mamuśki??? ja w pierwszej ciązy nie miałam żadnych dolegliwości,a w tej po prostu obłęd, nudności, wymioty, wszystko, nawet wagowo schudłam, ale w święta wszystko wróciło do normy, jestem już w połowie 13 tygodnia i mam nadzieję, ze dolegliwości nie wrócą. A brzuch mam jak w 5 miesiącu, bardzo mnie wysadziło.
    Pozdrawiam.
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Ja też w pierwszej ciąży nie miałam objawów a teraz to był istny horror! Na szczęście teraz już jest dobrze i brzunio po woli robi się zoraz okazalszy, chyba faktycznie w 2 ciąży szybciej ten brzusio wywala :bigsmile: mi to akurat nie przeszkadza.
    Zdarzają wam się napięcia macicy? takie spinania i robi się twardy szczególnie jak leżę na brzuchu...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ja jednak znacznie gorzej pierwsa ciaze znosilam, odwodnilam sie mialam straszna anemie i w pierwszym trymestrze po szpitalach sie juz tulalam. Teraz sie ciesze ze nastal 2 trymnestr - jestem znacnzie spokojniejsza. Niestety dzisiaj nudnosci wymioty i zawroty glowy powrocily ale mam nadzieje ze pojda w diably tak samo szybko jak przylazly :)
    •  
      CommentAuthorjagoda
    • CommentTimeDec 30th 2006
     permalink
    Magg, nie wiem wktórym jesteś tygodniu, ale ja w pierwszej ciąży już od 6 miesiąca miałam napięcia macicy, tzw. skurcze Brakstona (nie pamiętam jak to się pisze), nie bolą tylko brzuch się napina i twardnieje. W 8 miesiącu miałam ich już bardzo dużo, czasami 11 razy dziennie i musiałam brać No spe, a czasami relanium, w zależności od ilości skurczów. Pamiętam, ze w pierwszej ciąży nie mogłam się doczekać kiedy będzie widać brzuszek, a teraz jestem w 13 tygodniu, a już miesiąc temu, jak byłam z synkiem u fryzjera, to fryzjerka zauważyła mój brzuszek i mówi: "rodzinka się powiększa???" ale byłam dumna, ze to już tak szybko widać:)):cheer::jumping:
    U mnie też juz zaczyna się drugi trymestr, nudności i wymioty ustały w święta, w tej chwili spokój i mam nadzieję, ze nie wrócą te nieprzyjemności, bo nawet schudłam.
    AniaM, powoli powinno się wszystko uspokajać i będziesz się cieszyć 2 trymestrem, bo jest najpiękniejszy:))) czujesz się super, piękniejsza, włosy piękne, z brzuszkiem jeszcze nie ciężko jak pod koniec. Powodzenia AniuM :swingin:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 31st 2006
     permalink
    Życzę Wam, żeby ten Nowy Rok był jak najlepszy,
    żeby przyszły same jasne dni,
    żeby sny były kolorowe, wieczory pełne nadziei, a poranki beztroskie!
  1.  permalink
    Witam Was przyszłe mamuski!
    Z całego serca zyczę Wam i Waszym bobasom spokoju i zdrowia w Nowym Roku:)
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeDec 31st 2006 zmieniony
     permalink
    Jagoda ja jestem w 4 miesiącu i na szczęście zdaża mi się to sporadycznie ale jednak martwi...
    Dziewczynki Szczęśliwego Nowego Roku!
    Dużo szczęścia i wiary w lepsze jutro,
    Miłości, grubaśnych dzieciaczków :bigsmile:
    i żeby pieniążków nie zabrakło! :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 1st 2007
     permalink
    Jak tam mile panie po Sylwestrze? Jakies postanowienia noworoczne byly? maz sie ze mnie smial bo moje postanowienie to bylo - zrzuce wage nabyta przed i w czasie ciaze zaraz po porodzie :) mam nadizeje ze mi sie do nastepnego sylwestra uda hehehe

Jagoda to moja druga ciaza i obys sie nie mylila z tym co piszesz o 2 trymestrze bo w pierwszej bylo wszystko odwrotnie, duzo komplikacji i mase czasu spedzilam w szpitalu :sad: teraz czuje sie lepiej niz w porownywalnym okresie 5 lat temu tyle ze Cos mnie skurcze lapia, brzuszek staje sie twardy i tak nieprzyjemnie ciagnie... dobrze ze w czwartek ide do gina bo pewnie bym juz alarm robila zeby sprawdzic co z maluszkiem. Za 2 dni zaczynam 15tydzien i taka mialam mala nadzieje ze jak juz przylezie 2 trymestr to bedzie lzej a tu i nudnosci calodobowe i wymioty a jeszcze te bole i mega zmeczenie... no nic oby do czwartku

nie wiem jak wy ale ja dzisiaj wracam do pracy i mam na ZEROWA ochote; z dzieciarnia nie bedzie szlo nic robic bo jeszcze rozkojarzeni a i ja przyznam sie ze w srednim stanie jestem.
    •  
      CommentAuthormyszorka
    • CommentTimeJan 1st 2007
     permalink
    czesc dziewczynki
    DO SIEGO ROKU!!
    Moje postanowienie to że urodzę w tym roku :fingersear:
    Poza tym wszystko u mnie ok, zaczynam 21tc, w czwartek wizyta u gina i dzis odbieram wyniki z badan, mam nadzieje ze będą ok. Brzuszek rośnie i zastanawiam się nad kupnem tego kompletu z jeansu, może się skuszę bo coraz mniej ciuchów mam.
    Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 2nd 2007
     permalink
    Myszorka a sprawdzalas na allegro? widzialam sporo fajnych rzeczy ciazowych ale takich na rozmiar 38-40 przed ciaza w baaaaardzo dobrych cenach.

zobaczcie jaki wynalazek... czegoz to nie wymysla zeby od spragnionych maluszka mamus kasy nie wyciagnac
    http://www.allegro.pl/item154459441_spodziewasz_sie_malenstwa_monitor_ciazowy_.html
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Cześć!
    Wszystkiego co najlepszego w 2007 roku, samych radości ........................!!!!!!!!!!!!:rainbow:
    Dziś mam wizytę u gina i może USG - będziemy poszukiwać czy chłopczyk czy dziewczynka, zobaczymy czy się nam pokarze!
    Od jutra zaczynamy 20 tydzień.:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Witajcie!
    Aniu mnie też takie skurcze łapią! Lekarz kazał narazie brać nospę nawet 3 razy dziennie byle nie więcej. Bo na inne leki jest za wcześnie. Najgorsze że one łapią mnie nad ranem..... dziwne... nawet ginek sie dziwił..

Moim postanowieniem na ren rok to zająć się wreszcie moją stroną artystyczną. Malowanie, szydełkowanie itd. Muszę zrobić coś dla siebie bo mnie nosi!

Dziewczyny jak liczycie tygodnie? Od dnia kiedy zaczął się okres?
    --
  2.  permalink
    Aniu - rzeczywiście niezły ten monitor ciązowy ;)))
    W 3 trymestrze to juz chyba lepiej kupić stetoskop ;)))
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Magg ja liczyłam tygodnie na poczatku od dnia @ ale na usg wytszlo inaczej wiec teraz trzymam sie usg :) a w sobote zaczełam 15 tydzien :) jeszcze troszke i bede czula moje malenstwo :))
    --
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    Dziewczyny, ja zaczynam 14 tydzień.
    Martwi mnie jedno, mam pozostałość po pustym drugim pęcherzyku ciążowym-bliźniaki???, nie wiem dokładnie o co chodzi, jutro idę do ginekologa, ale cały czas myślę o tym. Straciłam drugie dziecko??? jakie są konsekwencje tego drugiego pustego pęcherzyka???? sam zniknie??? czy któraś z Was miała coś podobnego, albo coś słyszała o czyms takim. Nie moge przestać o tym myśleć i nie mogę doczekac się jutrzejszego dnia, i to wieczora!!!!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Rok? Chyba pół roku zaledwie...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga - nam stetoskop sluzyl juz od 20tygodnia :) teraz to tylko slychac jeszcze przelewanie a ja juz niecierpliwie czekam co bedzie dalej :)

Kfiatuszku - niestety jesli idzie o terminy porodu z usg to czesto sa przeklamane. Mi np w pierwszej caizy przesuwalo termin o 3tygodnie bo mala miala drobne kostki i mala glowke dlatego wiekszosc ginow trzyma sie terminu z @ i podpiera sie tym co na usg, jesli roznica jest do 3 (lub 5 nie pamietam na 100% teraz) to zawsze liczy sie ten termin okresowy. Wychodzi na to ze my bardzo podobny termin teraz mamy bo jak ja w czwartek zaczne 15 to ty w sobote 16 :)

Jagodko - moja kolezanka z pracy w obydwu ciazach tak miala ze najpierw 2 pecherzyki a pozniej zostawal 1 bo ten wczesniejszy sie wchlanial. obydwie ciaze przebiegaly wzorowo a dzieciaczki zdrowiutkie

Magg wypytam gina w czwartek, w pierwszej ciazy te skurcze byly powodem hospitalizaji wiec teraz wole dmuchac na zimne. wczoraj wieczorem nospa forte nie pomogla, dzisiaj bralam normalna nospe ale tez mam dyskomfort, u mnie to niestety utrzymuje sie prawie caly dzien :neutral: jak to dobrze ze lada moment mi gin watpliwosci wszystkie wyjasni
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    AniuM tylko ze wedlug @ to ja bym dpiero 14 zaczynala czy jakos tak :) dzidiza troszke przyspieszyła :)) a termin porodu to bedzie wtedy jak sie urodzi :))
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 2nd 2007 zmieniony
     permalink
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Aniu ciekawa jestem co Ci gin powie i co przepisze, napisz jutro.
    U mnie przy pierwszej ciąży z usg miałam termin na początek sierpnia z @ na 26.08 a synek urodził się 3.09- był bardzo duży i dlatego termin usg było taki wczesny.... dlatego chyba ten z @ jest najlepszy....
    --
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    AniaM, bardzo dziękuję za słowa, które napisałaś, uspokoiłam się trochę. Napisze jutro jak było na wizycie i co z tym pęcherzykiem ciążowym.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady ja na stetopskop bym tyle kasy nie wydala :) jestem widac materialistka hehehe
    ten zwykly od cisnieniomierza zdawal doskonale egzamin w tamtej ciazy wiec nie ma co przeplacac :)

do ginka ide w czwartek na 16,40 wiec wiadomosci beda dopiero za jakis czas ale oczywiscie doniose o wszystkim co uslyszalam i przez treme nie zapomnialam hehehe
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Lady to tez ale sa 2 rodzaje bulgotania i jedne jest takie od wody a drugie takie plumkanie - identyczne jak przy pierwszej ciazy i tak z lekka slychac takie stukotanie jakby konik truchtal (a moze cwalowal, nie znam sie na tym ale o chod konia chodzi) albo ciuchcia.... mysle sobie ze to tak niesmialo Mlody sie do nas odzywa :wink: ten odglos to tylko w niektorych miejscach jest tzn wczoraj i dzisiaj z lewej storny w dole brzuszka wczesneij bylo slychac bardziej po srodku... no a nawet jak to nie Mlody to ja i tak sie ciesze ze takie fajne odglosy slychac :D
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Ladybird, może sama sprawdzisz ten chód konia w brzuchu?
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    cześć dziewczynki. Fajna sprawa z tym słuchaniem odgłosów dziecka, muszę poszukać po rodzinie czy ktos nie ma czasem.
    Wczoraj odebrałam wyniki z badań, poziom glukozy po obciążeniu wyszedł ok, ale mam od poprzednich badań podwyższony poziom leukocytów, oczywiście hemoglobina też nie jest rewelacyjna, ale to wiem że może spadać w ciązy. Martwią mnie te leukocyty, muszę się jutro ginki zapytać czy jest wszystko ok. Dziś z tego powodu pół nocy nie spałam.
    Jeżeli któraś z Was miała wyniki robione po raz wtóry czy też jej się wyniki zmieniały?
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeJan 3rd 2007
     permalink
    Ja wyniki odbiorę w przyszłym tygodniu jak porównam to zaraz doniosę.
    Dziewczyny czy taki stetoskop ( bo oczywiście się napaliłam) jak na allegro za 20 -40 zł jest wystarczajacy?
    Bo na ten za 200 to mi kasy szkoda :shamed:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.