Dziewczyny, na końcówce mam pytanko. Jak maleństwo się rusza to jego główkę czuję tak poniżej kości ogonowej (tak mi się wydaje), czy też czułyście pod koniec ciąży tak ruchy i od którego tygodnia. Bo boję się, że moja dzidzia jest coraz niżej i mam stracha, że nie dotrwam do końca 37 tygodnia a to dopiero 35
misia-ludek, moja dzidzia tez jest juz bardzo nisko glowka, tak nisko ze nie bardzo widac na USG, ale lekarz mowi ze jest w porzadku- wlasnie dzisiaj bylam, ale jak sie boisz to duzo wypoczywaj i podluz sobie poduche pod pupe...
misia-ludek mnie tez kłuje od dosyc dawna i co? tu termin a dzidzia smacznie sobie siedzi ;) poprostu nisko ma juz glowke i ci uciska na to i owo :) aleeee te klucia beda coraz mocniejsze, ja teraz az sycze z bolu ;)
Wesołych i pogodnych świąt Wielkiej nocy wszystkim mamusiom w dwupaku i rozpakowanym również :) Milonezja gratuluję :) misia-ludek ja też czuję takie kłucie w szyjce, ale moja gin, mówiła, że wszystko jest ok, więc się nie martwię, widocznie tak ma być, adaja78 pewnie ma rację dzidzia uciska to i owo :)
U mnie bole krzyzowe i @ trzymalay cala noc, a o swicie szczegolnie.Rano mialam nerwy i kolatanie serca i rąk, myslalam ze cos sie rozkreca, ale narazie sie uspokoilo choc bole krzyza trzymaja. no kurcze, wkocnu czas najwyzszy
Atis witanko Jeszcze tak niedawno to ja wpadłam tu po raz pierwszy. Pamiętam jak szalały wtedy tutaj emkaf, And, lobuzek i inne mamusie, które teraz są na rozpakowanych i miło nam jak czasami tu wpadną i coś doradzą. Wkrótce i ja dołącze do mam rozpakowanych ;) Teraz jeszcze cieszę się przygotowaniami.
U nas bez zmian..staje się to nudne ;)) Wczoraj byliśmy na KTG. Tętno Młodego w normie. Skurcze trzy...z czego najsilniejszy o mocy 12 ;) Kolejne KTG w środę...Jutro idę do mojego gina - ciekawe, co on na to...nie mam pół bólu, skurczu, żadnej niedogodności...Młody skacze w brzuszku...
melduje sie mam nadzieje ze ostatni raz w dwupaku. Dzis mialam bole od 4 do 7.30, a pozniej od 15 do 20. Narazie nienajgorzej, ale jutro rano wyruszam na POLOWANIE NA BOCIANA -szpital, wiec prosze trzymac kciuki
Po wizycie: rozwarcie na centymetr, szyjka prawie zupełnie zgładzona...czyli coś się jednak rusza...zrobił mi masaż - nie było tak strasznie...ale po tym masażu brzuch mocno się napina, pojawił się ból @...Mam zacząć "biegać" po schodach, zrobię sobie lewatywę...Jeżeli do jutra nie urodzę, to mam iść jutro do szpitala na KTG i sprawdzić rozwarcie...Jeżeli do piątku nie urodzę, to przyjmują mnie do szpitala i zaczynamy wywoływanie...Jedno jest pewne - do końca tygodnia będziemy już we troje...