Gratuluje swiezo upieczonej mamie:)) Czekamy na relacje z porodu i fotki Malej. Wy tak szybko sie nie rozdwajajcie bo jeszcze o lipiec przez przypadek zahaczycie:)). Szybko ten maj idzie:))
aaa odnośnie prasowania. Ja prasowałam wszystko, te ciuszki nawet przyjemniejsze w dotyku są. Jak długo będę prasowała to nie wiem, ze swoimi rzeczami nigdy tak nie robię, prasuję przed nałożeniem - lenistwo.
Kolejne wiadomości od Miśki: „O 20.20 wzięli mnie na test oksytocynowy i chodzę z kroplówką.Skurcze mam co ok.4 min i trwają 30sek. Zaczynają boleć. No i miałam bolący masaż szyjki.”
Misiak już niewiele zostało,niedługo będziesz miała swoje Maleństwo!!!!! Trzymaj się Kochana!!!!
gratulacje dla nowej mamusi na ktg nie bylo skurczy wszystko z dzieckiem ok ale kazali mi zostac na oddziale zeby mnie monitorowac bo mam cisnienie wysokie i coraz wiecej bialka w moczu,powiedzieli ze juro pewnie podejma decyzje czy wywolywac porod czy nie mam nadzieje ze wszystko bedzie ok Misia powodzenia
Misia gratulacje!!!! kolejna mamusia rozpakowana,dziewczyny sie rozkrecily:) zdrowka dla malej ja dalej w szpitalu,wogole nie moglam spac a oprocz tego chodzily i sprawdzaly nam cisnienie a o 5 rano mnie obudzili na pobranie krwiciekawe kiedy dowiem sie co i jak,dobrze ze mam tv i neta bo nudy straszne
Będę się starła do poniedziałku a jak nie to już we wtorek mają się za mnie zabrać więc liczę na to że góra do wtorku:)))taką wersję obrałam i takiej się będę trzymała;))buziaki
hej dziewczyny byłam dziś u lekarza i na usg widac pęcherzyk płodowy 9, 2 milimetra :) także witam się jako przyszła mama :) Mam pytanie jakimi domowymi bądź farmaceutycznymi środkami mogę pozbyć się lekkiego przeziębienia boli mnie gardło i mam lekki kaszel nic strasznego ale jednak.
Gratulacje Paaula:) ja pilam duzo herbatki z miodem i cytrynka,zrobilam sobie rowniez syrop z cebuli,ale niestety nie bylam go w stanie wypic:) wracaj do zdrowka:)
Paaula,witam w gronie przyszłych mamuś;)ja płukałam wodą z solą i płukałam również szałwią. U nas dzisiaj termin wg OM ale na razie żadnych symptomów nie ma;) więc czekam grzecznie do poniedziałku... Miłego dnia
dzieki dziewczynki wczoraj popłukałam solą i jest trochę lepiej dziś jeszcze zrobie sobie syrop z cebuli, ehh nadal się nie mogę przyzwyczaic do tej myśli, jeszcze na usg tak naprawdę nic nie było widac idę za 2 tygodnie bo podobno ma byc juz słychać przyszłe serduszko :) jak usłysze to chyba dopiero uwierze w swoje szczęście
Paaula, gratulacje i witaj w gronie przyszłych mam :) Obserwuj to przeziębienie i jak coś śmignij do lekarza. Zawsze to bezpieczniej niż samej eksperymentować
Paaula ja przeszłam okropne przeziębienie w ciąży, to była masakra, więc ratuj się jak najszybciej, co byś się nie wpakowała. Moje sposoby, choć może nie wszystko będzie u Ciebie konieczne- na katar parówki roztworem wody i soli sól fizjologiczna do psikania do nosa na nawilżenie i przetkanie, maść majerankowa płukanie gardła wodą z solą co ok 2 godziny, nawet w nocy jak się przebudzisz na siusiu (można też szałwią, bądź wodą utlenioną) Prenalen - syropek na przeziębienie dla ciężarnych - same naturalne składniki. Mierz temperaturę, podwyższona może być bardzo niebezpieczna dla dzidzi, jeżeli jest więcej niż 38 to możesz wziąć apap, obniżenie tempki jest konieczne, ale biegusiem do lekarza wtedy.
Dzięki mell za rady na razie z gardłem się trochę uspokoiło ale dziś jeszcze popłuczę. Wstawię suwaczek za 2 tygodnie po wizycie u lekarza na razie nie chcę zapeszać :)
my dalej w szpitalu,dalej nic nie wiemy bo cisnienie skacze w dol i w gore,dzisiaj zaczna mi podawac wieczorem leki na cisnienie i jak mi nie pomoga to beda wywolywac porod,nudy straszne w szpitalu jeszcze mi net wysiadl:(,czop mi dalej odchodzi i jak sie rusze to straszne cisnienie na kosc lonowa,zrobili mi usg dzisiaj i wszystko ok z malym,ale chcialabym juz wiedziec isc do domu albo sciskac malego...
Pandy trzymaj się!!! Misia-Ludek wychodzi prawdopodobnie w poniedziałek:))) U mnie cisza ale boli mnie gardło....można się wściec..właśnie piję herbatkę z miodem i cytryną i jakieś płukanie muszę zrobić... A podobno chiałam żeby mnie coś zaczęło boleć ale chodziło mi troszkę o inną część ciała......