alez prosze bardzo :) bynajmniej miałam sie czym zajac bo mnie sie nudzi strasznie :)) Twoje dzieciatką są sliczne :) widziałam ze jedna dzidzia jest o 2 mm mniejsza :) ale i tak sa sliczne :) a czymze są te dwa mm :) sliczniaste :) zdrowka dla maluszkow :)
Nio ja również jestem pod wrażeniem Twojej galeri, i brzunio taki fajniusi - jak będe miała jakieś fotki to powykorzystuję Cię troszkę - jestem leser co do wklejania zdjęć
nie ma sprawy :) ja wole komus cos zrobic niz wytlumaczyc jak ma to zrobic :) w tym to dobra nie jestem :P tylko daj znac ze cos wyslalas bo ja za czesto nie zagladam na poczte ;)a za miesiac ja sie bede chwalic kolejnymi zdjeciam mojego skarba :) to juz bedzie poloweczka:) oj jak ten czas leci :))
Nic tymczasem uciekam - troszkę ogarnę mieszkanko i potem wyjście do ginka. Stresik lekki jest, ale mam nadzieję, że OBYWATELOM w moim brzuszku jest dobdzie i wsio będzie ok - trzymaj kciuki i cmokaski ogromne
No już po wizycie! Mama i dzidzia zdrowe jak dzwon: cytologia grupa I, krew bardzo dobra, toksoplazmoza ujemna. Termin z usg na 29/06/07. Dzisiaj mój synek spytał czy może zobaczyc dzidzię na monitorze spytałam lekarza zgodził się i syn był strasznie szczęśliwy jak dzidzia zaczęła machać mu rączką i ruszał się jakby miała czkawkę. Istna radocha! Następna wizyta 31/01/07 Może wtedy dowiem się jakiej płci jest mały człowieczek dzisiaj się nie ujawniło
Magg - najwazniejsze ze sie uspokoilas i bobas szaleje, to na chwile obecna jest najwieksza nagroda. Ja sie zastanawiam czy Malej nie wziac na USG polowkowe, przegadam to jeszcze z mezem no i z ginem. Izunia - Ty to dopieroi masz podwojne szczescie!!! Lady ja na takie dobicie to juz od kilku dni sie nadaje
Slowko co u mnie... zdecydowalismy z Mezem ze dzisiaj ide do ginka,jak mi da skierowanie to jutro sie klade do szpitala, Nie jest za dobrze… rwa kulszowa sobie chyba mija powoli bo juz mam mniejsze problemy z bolem w okolicy krzyzowo posladkowej ale niestety teraz cholernie boli mnie w plecach i w boku, kolezanka pielegniarka twierdzi ze to bol w okolicach nerek.Ale jakby tego bylo malo to o 7 rano mialam 37,7 teraz juz 37,9temp. Cisnienie dalej mega niskie (juz 5 dzien z rzedu) – 80/40 i co raz wieksze mam problemy ze wstawaniem z lozka bo takie mam zawroty glowy… Dzisiaj na razie jeszcze bez kiblolandii ale wczoraj po jakims 8 czy 9 razie przestalam juz odliczac. Ktos mowil ze 2 trymestr to juz z gorki objawowo tylko czemu ja mam powrotke z rozrywki z 1 ciazy??? ogolnie to zaczynam sie bac o maluszka no i o siebie czy podolam wszystkiemu przy takim fatalnym samopoczuciu i fizycznym i psychicznym. Czemu wszystko musi sie tak mnie czepiac
AniaM nie załamuj się jesteśmy z Tobą. Dasz radę. U nas wszystko ok, dzidzia szaleje w brzuszku, ja czuję się dobrze, czasem coś zaswędzi, ale brzuch i piersi to najbardziej. Poza tym chcę już wtorek i usg i zobaczyć co tam siedzi w brzuszku.
AniuM no to może faktycznie lepiej do szpitala bo się słońce odwodnisz i będzie, tylko niech mąż czasem wejdzie na forum i napisze co u Ciebie lub podaj mi swój nr. tel oto moje gg: 7506478 Ściskam mocno,
Oj, jak czytam Twoje posty AniuM, to aż mi Cię szkoda...Przy Tobie jestem okazem zdrowia. Będzie dobrze, będziemy tu myslały o Tobie. Trzymaj się ciepło i postaraj się dać jakis znak.
Hello U mnie i moich SKARBÓW wsio ok, lekarz jak mnie zobaczył to był zaskoczony Powiedział, że mam taki ładny brzunio - kończę 16tc a brzusio mam jak kobietki w 20tc. Nio, ale jak to lekarz powiedział, w końcu nosi Pani dwóch lokatorów. Dostałam skierowanie na morfologię i mocz. Dzidzie minimalnie różnią się wagowo - ale mieścimy się w normie - tak to już jest przy bliźniakach. Nio i chyba poczułam już pierwsze ruchy choć sama nie mam jesio pewności czy to to!!! Pozdrawiam Was wsie!!!
Magg cieszę się ogromnie, że wsio u WAS ok U mnie poród napewno będzie dużo wcześniej niż na 28.06.07 - oby wsio było dobdzie Lady jak się wogóle czujesz Słonko??? AniuM rozumię Cię, mnie lekarz też chce położyć w szpitalu (ICZMP) na obserwacji już od 26tc. To dla bezpieczeństwa dla NAS. Jakoś to przeżyję dla moich SZKRABÓW - dla Maleństw jestem w stanie zrobić wszystko. Narazie cieszę się chwilą i czuje się dobdzie tylko ten katarek jesio mnie męczy - buuuuuuuu Do następnego!!!
Koleżanka z pracy marzyła o bliźniakach, ale obawiała się porodu przedwczesnego, który podobno częściej występuje w takiej sytuacji. Czytałam pracę naukową o wyniku ciąż bliźniaczych. Wśród 600 ciąż rozwiązanych w szpitalu UM w Łodzi w 200 przypadkach doszło do porodu przedwczesnego, czyli 1/3, zatem to nie jest takie częste jak jej się wydawało.
napisalam pod wykresami ale wiem ze niektore z was nie maja dostepu juz wiec kopije tutaj... wybaczcie ze to samo ale nie dam rady nic nowego sklecic...
dziewczynki tak po krotce bo nie daje rady siedziec – rwa kulszowa przelazla z posladka pod zebra (moze wedrowac sobie jeszcze dalej) , temperatura jest od stanu zapalnego i dlatego dostalam silniejzse zastrzyki (pyralgin 1ml z papavaryna) 2 razy dziennie no i niestety antybiotyki. Ostatecznie przegadawszy sprawe szpitala zdecydowalam sie na pobyt dorazny czyli ze bede jezdzila na 2-3h na oddzial na kroplowki jesli rzyganko nie przejdzie. Bol sie nasila ale jeszcze jestem przed zastrzykiem i mam cicha nadzieje ze jak ciocia dupsko skluje to mi chcoaiz troche przejdzie. Bede starala sie zagladac i informowac co i jak ale wybaczcie ze na wasze wykresiki juz nie dotre ale nie jest to wykonalne fizycznie tym bardziej ze gin dal mi max 1,5h dziennie na chodzenie i siedzenie.
dzisiaj przezylam chwile grozy bo gin nie mogl znalezc za pomoca ktg serduszka, w takim tempie oblal mnie zelem i zaczal robic usg ze bylam zszokowana. on tez pozniej sie przyznal ze sie wystraszyl. Ja tam moge i lezec i stekac i kwilic ze boli ale grunt zeby Mlody byl ok…
czesc dziewczynki a jak wkleic suwaczek? bo ja tez mam swój, czy ktos mi pomoze? http://www.szipszop.pl/tickers/11433.gif to jest link do mojego jak go wstawic?
babeczki zyje jeszcze i dycham :) z utesknieniem czekam na kolejne klucie dupska (ale to dopeiro ok 15) bo przynajmniej wtedy jest mi ciut lzej... napisalam wczesneij wiadomosc ale mi zjadlo wrrrr wstretna maszyna!!!
mam nadzieje Lady ze tobie te dziadostwo juz wylazlo z posladka... mnie niestety trzymalo kilka dni ale i tak tamten bol byl lepszy niz obecne gniecenie, wczoraj tak mnie zabolalo jak zdejmowalam pizame przed wizyta u lekarza ze normalnie ryczalam lzami wielkimi jak groch...