Zdrowie malucha najważniejsze. Także tu już nie ma się co załamywać, nawet jak cc będzie. Nic przyjemnego ale skoro dla dziecka bezpieczniejsze, to po prostu trzeba się cieszyć, że nie żyjemy w średniowieczu i w ogole jest taka możliwość. Głowa do góry, lada moment spotkasz się ze swoim maluszkiem :)
-- Za mężczyzn, którzy nas zdobyli. Za dupków, którzy nas stracili. Za farciarzy, którzy nas poznają!
Agness rozumiem że Ci przykro bo plany inne ale Ty i maluch najwazniejsi jesteście teraz i trzeba działac tak jak sytuacja każe. Trzymam kciuki żeby się odbyło jak najbardziej na spokojnie, z dobrymi wynikami badań.
Nic mi nie napisała. Na pewno dam znać jak się czegokolwiek dowiem. Nie chcę jej głowy zawracać i bombardować smsami. Pewnie i tak ją wszyscy od tygodnia molestują czy już urodziła.
-- Za mężczyzn, którzy nas zdobyli. Za dupków, którzy nas stracili. Za farciarzy, którzy nas poznają!
Dziękuję...napewno ktoś tu skrobnie co i jak. Boję sie troche a do tego mojego malucha musze na tyle dni zostawic bo pewnie wypis dopiero w poniedziałek..koszmar
Wiadomość od Madziq: "Michał jest z nami od soboty 10:07 :) 56cm, 3160g szczęścia :) Poród koszmar zakończony cc... Jutro nas puszczą jeśli Mały nie zżółknie :)" Gratuluję świeżo upieczonej Mamusi :)
Pytanko- jakie macie sposoby na podrażnienia na buzi od mrozu, wiatru itd. Nigdy nie maiałam takich akcji jak teraz w ciąży...cała czerwona zaczynam chodzić :D
Też tak mam - wystarczy, że wyjdę na chwilę i od razu mam czerwone placki na twarzy... Zaczęłam używać kremu Physiogel (apteczny) i trochę pomaga, ale nie jest typowym kremem ochronnym na mróz.
Ja mam Nivea dla dzieci krem na każdą pogodę i pomaga zapobiegać ale i tak czasem się pojawiają czerwone placki... a jak już się pojawią to trzymają się...
Kolejne pytanko czuje dziś taki delikatny ból brzucha jak na @ i się boję trochę…pojawia się od czasu do czasu, trudno mi powiedzieć czy odstępy są regularne i jak odróżnić niebezpieczny ból od ćwiczeń macicy…Pomóżcie please…
U mnie takie bóle pojawiały się przy rozciąganiu macicy. Póki nie są bardzo bolesne, regularne, nie ma plamień i nie twardnieje Ci przy tym brzuch, to raczej nie ma powodu do obaw.
och mi takie bole towarzysza od jakichs 8 miesiecy :P a tak na powaznie to podpisuje sie pod tym co Wilma napisala... na mnie nie patrz ,bo ogolnie zle znosze ciaze :( , ale ciesze sie bo jeszcze tylko dzis i jutro do pracy i ide na urlop.. pracy juz naprawde mam serdecznie dosyc ugh..
Pocieszyłyście trochę :)Plamień niet, bolesne bardzo nie są a macica ma prawo sie rozciągac bo brzucho mi teraz bardoz rośnie. Marianna ja chyba pracy też mam dość ale już niedługo planuję mieć przerwę od niej i to najważniejsze ;)
Ja polecam krem na zimno ABCderm Biodermy dla dzieci jest super...a dodatkowo cutibazę to zwykły krem z apteki za ok 10,- półtłusty..też mam wrazliwą cerę i takie problemy. Jadę już..jak coś będzie wiadomo to dam znać przez którąś przyjaciołkę :)) strasznie się denerwuję,nie wiem czego się spodziewać a do tego serce mi pęka ze Gabrysia muszę w domku zostawic na tak długi czas...
hej Dziewczyny, Malutki spi, mam sekundke ;) porod wkleje w historiach porodowych, a tu podziekuje za wszystkie kciuki!:) co moge powiedziec, jest cudownie :))))))) Michalek urodzil sie przez CC 23.01.2010 o 10:07, 3160g i 56cm, 10/10 w skali apgar, kocha cycusie, przytulanki z mamusia albo tatusiem, lubi sie kapac :) cudowny jest i tyle :)
Madziq, ja też gratuluję :) I zazdroszczę że macie to już za sobą chociaż z drugiej strony od wczoraj mnie strach obleciał że nie dam rady jak już będziemy rozpakowani z tym całym karmieniem, przwijaniem, usypianiem... aaaa
wilma: U mnie takie bóle pojawiały się przy rozciąganiu macicy. Póki nie są bardzo bolesne, regularne, nie ma plamień i nie twardnieje Ci przy tym brzuch, to raczej nie ma powodu do obaw.
ZGADZAM SIĘ:)
MADZIQ - SUPER! WIELKIE GRATULACJE i zapraszamy na MAMUSIE ROZPAKOWANE!!