Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeJan 18th 2007
     permalink
    Biodra, zadek, brzunio, piersi (chyba każda ze 2 kg waży) :bigsmile:
    Jak tam Wasze kilogramki?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a mi nic nie rosnie... pisalam ze bylam dumna z brzuszka tylko ze malo kto oprocz mnie go widzi, musze spodnie z lycra zalozyc zeby potakneli ze owszem jest brzuszek. Cycki mi urosly i to sporo, ledw ow C sie mieszcze :wink: a jesli idzie o wage - dzisiaj 17tydzien ciazy zaczynam a na wadze ciagle 1,5kg mniej niz przed ciaza
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    piersi tez bym chciala miec wieksze a tak to teraz super wygladaja w b miseczce, ja na wadze mam 5 kg wiecej ale nie mialam spotkan z kibelkiem
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Jeeeeeeeeezzzzzzzzuuuuuuuuuuu to ja mam brzunio jak balonik i 7 kg do przodu ratunku!
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Znowu urodzę 5 kg bobaska?
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    no tak Zuza moj syn ważył 4310g i miał 61 cm
    a podobno drugie jest zawsze większe
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 18th 2007 zmieniony
     permalink
    u mnie mala waga ksiazkowa 3500, dlugosc 54cm :) w ciazy najpierw nie tylam a pozniej nadrobilam bo zatrucie ciazowe mnie dorwalo... teraz mam nadzieje ze obejdzie sie bez rewelacji i bede stopniowo tyla chociaz nie powiem wcale mi sie nie spieszy do bycia wielorybem :)
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    ja będę słonicą!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Mag tylko ze ja wage przed ciaza mialam znacznie wieksza niz ty teraz wiec spokojnie, nie dogonisz mnie pewnie nawet :D
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    ojej dziewczyny ale mamy problem wazne żeby wszystko poszło sprawnie i szybko, sama jestem ciekawa jakiego dużego chłopaka urodzę, ja jestem niska (160cm) mąż (180cm) ale jak ja się urodziłam to miałam 58cm i 3,5 kg a maż był mniejszy i lżejszy więc jestem ciekawa jak się to rozłoży. Teraz synuś waży 580g
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    A czy w ciąży można świczyć na steperku ?
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    jejuniu moje jakieś 150g dopiero :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zuza mowisz masz

Ćwiczenia, które możesz wykonywać

* szybki marsz
    * pływanie (woda nie powinna być zbyt zimna lub za ciepła)
    * ćwiczenia na rowerze stacjonarnym
    * ćwiczenia Kegla
    * ćwiczenia relaksacyjno-oddechowe
    * calanetis dla kobiet w ciąży (lekkie ćwiczenia tonizujące, rozwijające mięśnie, korygujące postawę)

Ćwiczenia zdecydowanie przeciwwskazane

* jogging (ponad 3 km na dzień)
    * biegi sprinterskie
    * jazda konna
    * jazda na rowerze (po powierzchniach stwarzających ryzyko upadku lub w tzw. pozycji wyścigowej - znaczne pochylenie w przód)
    * narty zjazdowe i wodne
    * narty biegowe (szczególnie powyżej 3000 m n. p. m.)
    * nurkowanie
    * skoki do wody
    * gry zbiorowe (ryzyko urazu)
    * pewne typy calanetics

jesli idzie o stepper to mi gin odradzil, a pozniej to juz nawet na rowerek szlaban przez skurcze
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    czyli w sumie to dużo nie mogę , najbardziej to mi tego steperka szkoda :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Hello KOBIETKI!!!
    Nio ja z moimi dwoma lokatorami przytyłam 5,5 kg, i też miałam mało spotkań z kibelkiem :thumbup: Biust się znacznie powiększył i nie obyło się bez kupna nowego stanika. A tak to lekarz powiedział, że wsio idzie w brzuszek i ponoć ładnie wyglądam. Choć ostatnio mam na buzi jakieś plamki, przebarwienia ... czasem znikają a czasem działają mi na nerwy.
    Jedna dzidzia ważyła 220g a druga 209g, narazie mieścimy się w normie - nio ale cóż jesteśmy już o tydzień do przodu pewnie i dzidzie nadrobiły wagę :bigsmile:
    U nas wsio ok, jestem już na L-4 do końca, ginek powiedział, że będzie spokojniejszy. Ale dużo spacerujemy, śpimy i jemy jak jesteśmy głodni, choć przyznam, że nie mam jesio tych przysłowiowych smaków.

Pozdrawiam Was wsie mocniutko - jadę już na weekend do mojej rodzinki więc troszkę mnie nie będzie.
    Zdróweczka życzę i niech brzusie rosną :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Witam dziewczyny!
    Niestety dopadł mnie jakiś nieżyt żołądkowo-jelitowy! Zdaje się że wirusowy, bo w poniedziałek rozchorował się mój teść,wczoraj szwagierka, a dziś w nocy złapało mnie! :cry::cry::cry: Większość czasu spędzam w toalecie, narazie mam tylko biegunkę , nie wymiotuję, ale nie wiem jak będzie później! Za godzinkę mam wizytę u lekarza, ale niewiele da się z tym zrobić jak się jest w 22 tygodniu ciąży! :cry::cry::cry: Idę właściwie tylko po zwolnienie!
    W nocy strasznie się wystraszyłam takie miałam skręty jelit, kiszek, albi nie wiem tam czego, że nie mogłam wytrzymać, chyba wszystko ze mnie wyszło! :cry::cry::cry: Mam tylko nadzieję, że to nie zaszkodzi mojej dzidzi!:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorInez
     permalink
    Ja dopiero zaczynam powolutku wstawać z łóżka, więc niestety marna ze mnie ostatnio była forumowiczka. Może jak już zagrożenie całkiem minie to dam radę trochę więcej czasu tu spędzać. Na razie wydaje mi się, że to maleństwo informatykiem nie będzie, bo co tylko siądę do kompa to po 10-15 min boli mnie już brzuszek i muszę wracać do łóżka :cry:

Izunia, ale Ci się trafiło podwójne szczęście :bigsmile:

Pozdrawiam Was wszystkie i mocno ściskam :wink:
    --
    • CommentAuthormamuska88
     permalink
    cze dziewczyny. mam pytanie... od 2 dni bola mnie jajniki i chce sie dowiedziec czy to moze byc grozne dla dzidziusia??:sad: czekam na odp...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mamuska ie mam pojecia, zadzwon do gina i zapytaj, ja wyraznych boli jajnikow nie mialam, ogolnie bole brzucha tak wtedy nospa forte i ciagniemy dalej
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    [url=http://www.szipszop.pl][img]http://www.szipszop.pl/tickers/13826.gif[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Jagoda może nie zaznaczyłaś na dole pod komentarzem: "formatuj komentarz jako BBCode" ?
    A jeśli chcesz cosie ustawić na stałe taki suwaczek to wpisz to co powyżej w:
    Informacje osobiste
    Twoja sygnaturka
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    dzięki JEMMA, spróbuję.
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    a teraz widać???
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    a dziewczyny, jeżeli chodzi o powiększajace się piersi i biustonosz to polecam Triumpha, specjalny dla kobiet w ciąży, rośnie wraz ze wzrostem piersi, ja kupiłam. Kosztuje 59,90 zł na www.e-bielizna.pl

•  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jagodko jestes tylko o 1 dzien dalej w ciazy niz ja... az brzmi nieprawdopodobnie :) na kiedy masz termin? ja 5 lipca
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    AniaM, ja mam termin na 4 lipca!!!!!!!!!!!! może spotkamy sie na porodówce??:jumping:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jagoda tylko laptopow nie wolno wiec zostana nam smsy z postepow akcji hihihihi
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    a ja mam narazie 2 kg na plusie :) ale brzusiojakby była w 7 conajmniej :D zwlaszcza wieczorem :)) Iwa mnie tez ostatnio cos dopadło .. boegunke mialam straszna ale przeszło mi to jakos :) myslalam ze tos od dzidzi ze cos zlego bo jeszcze jej nie czuje (pefnie przez to ze jestem gruboskorna:D:D) i jak lezałam sobie wieczorkiem to czułam takie zgrubienie na brzuszku z jednej strony ..i sie wystarszylam a potem to se snikło :) brzus sie wyrownał :D pefno dzidzia to byla :) i sie jakos uspokoiłam :) wy tez tak macie pomiedzy wizytami u ginka ze sie zamartwiacie co i jak ?? ja bym najlepiej chodzila co tydzien na usg :D :)
    --
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    AniaM, koniecznie musimy potem wymienic się numerami i sms-ować- to będziemy na bieżąco.

kfiatuszek, a Ty termin nasz na koniec czerwca???

•  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    no cos tak :) z usg mam na 23 a z @ na 27 :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    No to zobacyzmy jak to z tymi porodami bedzie, ja w zwiazku z tym ze moj gin jedzie na wakacje to sobie tak mysle ze fajnie by bylo urodzic albo przed 20czerwca albo dopiero po 5 lipca, zobaczymy jak sie mlody obywatel na to zapatruje. Mowia ze w 2 ciazy wsyzstko szybciej, w pierwszej mialam wywolywany porod w terminie ale wiekszosc kolezanek 1 dziecko rodzilo z poslizgiem od 7 do 14 dni
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    AniaM, mi w pierwszej ciąży szybko skracała się szyjka (mam PCO), Dawidka urodziłam co prawda w terminie, 38tc +6d. Teraz też ponoć szybciej urodzę, przez tą szyjkę, ale zobaczymy, może bedzie inaczej??
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeJan 18th 2007 zmieniony
     permalink
    no no zobaczymy :) jak pojde na polowkowe to pewnie bede miala jeszcze inna date :D ja przyjmuje pod koniec czerwca :D

a czy ma to cos wspolnego jakimi dziecmi my bylismy ?? wczesniaki albo spoznione ??:P chyba nie co ??:P
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mi w pierwszej ciazy zaczely sie saczyc wody plodowe, mialam ich duzo ponad norme i znalazly jakies ujscie, gin ktory mnie przyjal na izbie przyjec (obecnie jest moim lekarzem prowadzacym wlasnie od wtedy) stwierdzil ze ie ma co czekac i jak sie nic nie ruszy to mam przyjsc nastepnego dnia na jego dyzurze i sprobujemy urodzic :) termin z okresu mialam 14kwietnia, z usg 9 maja, urodzilam 17kwietnia silami natury :wink:
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    AniaM, a ile ma latek Twój/Twoja synuś/córcia???
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Gabrysia w kwietniu skonczy 5 latek :)
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeJan 19th 2007
     permalink
    siemanko!
    Ja swojego dzwońca przenosiłam 10 dni... Ciekawe jak teraz będzie?
    Kiepsko się dzisiaj czuję .. chyba przez ten wiatr...
    ogólnie strasznie nerwowa jestem..
    --
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Witam dziewczyny, oficjalnie mogę już do Was dołączyć:wink: II krechy zobaczyłam we wtorek, byłam tez na konsultacji u mojego gina, dał mi duphaston i jakieś witaminki z kwasem foliowym i jodem:) wizytę dłuższą z wynikami pierszych podstawowych badań mam 24.01 (środa).

Napiszcie mi jak się liczy tygodnie ciąży, od daty ostatniej miesiączki (18.12.2006) czy od daty zapłodnienia (02.01.2007) , bo w książce którą kupiłam sa obie metody, a którą używają lekarze i wy?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 19th 2007 zmieniony
     permalink
    Asiula wiek ciazy liczy sie od ostatniej miesiaczki, jest to twoj 5 tydzien ciazy :)

a tutaj masz kalkulator http://hektor.umcs.lublin.pl/~mhacz/dziecko/ a jesli znasz angielski to polecam http://www.babiesonline.com/pregnancy/duedate/
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    asiula82, gratuluję i witaj w naszym gronie:clap::cheer::swingin:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Ja tez gratuluje :) i witam serdecznie :)
    --
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Dzięki dziewczyny:wink: my z mężem też się bardzo cieszymy, ja czuję się tak sobie, dużo sikam:shamed: , jestem śpiąca i pobolewa mnie brzuch, ale mam nadzieję, że to "dzidzia" sobie robi miejsce, zrobiłam pierwsze badania morfologię, mocz, WR, glukozę i wszystko w normie, mam nadzieję że w środę dowiem się więcej od lekarza, mam tyle pytań, a mój M jeszcze więcej, siedzi na necie i czyta co mogę a czego nie, strasznie się przejął i szaleje, ale to takie miłe, pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Asiula ja ci wspolczuje :P nie pozwol mu tego czytac co mozesz a co nie :D moj moze nie czytał ale wział sobie do serca to ze musze sie lepiej odzywiac ze czasem mnie cholera bierze :D on se stoi przed kazda polka w sklepie i czyta skład produktow :) faceci :P
    --
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    oj kfiatuszku, ja mam nadtroskliwy przypadek, mój M sam kupił książkę o ciąży jak tylko mu powiedziałam:) normalnie cały czas się pyta co jadłam, jak się czuję, nie dzwigaj, nie wdychaj chemikaliów, powinnaś brać kwas foliowy, jod, całuje brzuch i gada do fasolki:) śmieszy mnie to i rozczula, ale to dopiero początek, co będzie dalej strach pomyśleć:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    oj tak to jest rozczulajace ale z czasem i denerwujace :P jak np masz ochote na jakas cole i robisz łyka sobie to on patrzy na ciebie jakby cie miał zabic zaraz bo zrobilas rzecz straszna :D
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 21st 2007 zmieniony
     permalink
    dziewczyny zobaczcie to, dla mnie rewelacja

http://createhealth.org/images/11weeks.swf

http://createhealth.org/images/25weeks.swf

http://createhealth.org/images/27weeks.swf

http://createhealth.org/images/33weeks.swf
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeJan 21st 2007
     permalink
    aniu a nie ma tak z 18 tygodnia?
    Coś niesamowitego@ :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
    • CommentTimeJan 21st 2007
     permalink
    slicznie dziobaski :))
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
    • CommentTimeJan 22nd 2007
     permalink
    czesc dziewczyny, co tam u Was słychać, bo u mnie i Mateuszka bo tak się będzie nazywać wszystko ok.
    Wczoraj miałam znowu niezłe kopanko. Co odkryłam że nie moge jeść czekolady wieczorem bo mam skurcze łydek i to straszne, tak poza tym żadnej zgagi czy zachcianek.
    Co do książek to mam dwie super ksiązki i czytam tak jak przypadają miesiące lub rozpoczynają sie tygodnie. W czwartek wizyta u gina z wynikami z usg, a za dwa tygodnie pierwsze zajęcia w szkole rodzenia.
    Tak patrząc na Wasze brzuszki to mój wydaje mi sie taki mały a jestem w ciązy dłużej od Was, ale myśle że jest ok, bo wg usg dzidzia jest dobrze rozwinięta.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.