Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jednak to nie praca jest teraz najważniejsza...Nie zastanawiaj się dziewczyno!ZDECYDOWANIE ZGADZAM SIĘ! Ja w swojej pracy nie byłam już prawie 3 lata;) I wiem jedno - na pewno nie wracam;) I DOBRZE SIĘ Z TYM CZUJĘ, bo na stresy przez fochy szefowej szkoda życia. A JUŻ NA PEWNO SZKODA NERWÓW W CIĄŻY!
--
Jak dotarliśmy na izbę przyjęć, to krwawienia już nie było, ale mam krwiaka w macicy (1,5 cm)...i jeszcze kilka dni mogę plamić. Maleństwo dobrze się rozwija, ma już 1,7cm, co odpowiada 8t1d i serduszko ładnie bije, więc pod tym względem, jestem spokojniejsza. Generalnie lekarz powiedział, że i tak dostaję max dawkę Duphastonu i mam być spokojna. Do szpitala jechać tylko, gdy krwawienie będzie wyglądało jak @, bo wtedy już poronienie się zacznie i będzie musiał być zabieg. I do 12. tyg. wszystko, w każdej ciąży, może się zdarzyć, więc muszę czekać i się nie ekscytować. Przynajmniej szczery...

albo przynajmniej wcześniej zwiedzić sobie blok porodowy i oddział położniczy

Odpuściliśmy zatem. Ale bardzo przydała mi się lektura książki Ireny Chołuj pt. "Urodzić razem i naturalnie". Mogę polecić.

jeśli ojciec idzie na tacierzyński, to matka musi o ten czas skrócić swój urlop.
Jakoś sobie nie wyobrażam takiej przerwy, a szczególnie powrotu do pracy później, skoro po dwóch miesiącach zawsze był problem