Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Niu po prostu powiedz mu dokładnie to co nam powiedziałaś :) A do tego naściemniaj że masz straszne wymioty, plecy cię bolą i ciągle śpisz i nie jesteś w stanie pracować. U mnie nie było takiego problemu bo moja ciąża ze względu na dwa poronienia od początku jest zagrożona więc L4 dostałam od razu. Myślę, że jeśli lekarz jest "ciężki" do wydawania L4 to tylko dobry bajer cię tutaj może uratować :) Musisz popytać może panią w recepcji jak to u niego jest z wydawaniem L4, czy stwarza problemy itp. albo może podłapać jego ciężarne pacjentki?? Ja to bym w takiej sytuacji zrobiła po prostu ofiarę losu z siebie :)
Myślę, że jeśli lekarz jest "ciężki" do wydawania L4 to tylko dobry bajer cię tutaj może uratować :)
wybacz, ale nie mam zamiaru się męczyć
Ale dziwię się, że odmawia się L4 ciężarnym które naprawdę mogą się czuć źle z dnia na dzień.
Wybacz- ale ja nie mam zamiaru zasuwać na co drugą "chorą" ciężarną.
Tak jak napisała KARKO pracowałam na swoje składki i nie widzę powodu, dla którego ktoś miałby mi pisać,że jest zbulwersowany z tego powodu...
--
Jaheira, a czy przypadkiem to, co radziła Lily26 nie jest "symulowaniem złego stanu zdrowia"? w końcu robienie z siebie "ofiary", byle dostać upragnione L4 podciąga się pod to...?
Postawa pracodawców w dużej mierze bierze się z doświadczen z poprzednimi ciężarnymi pracownicami.
I dlatego mam tolerowac i pochwalać kłamstwo, kombinatorstwo czy złodziejstwo?
Kobieta ciężarna ma również swoje przywileje w pracy
Wg mnie kobieta w ciąży to szczególna sytuacja
ważne, żebyśmy działali zgodnie z naszymi przekonaniami, a to co robią inni, nawet jeśli nam się to nie podoba, nie powinno wywoływać takiego poruszenia.
Najbardziej mnie dziwi,że kobiety, które same są matkami, albo są w ciąży wydają tak krytyczne uwagi... Ja tak jak napisałam daleka jestem od oceny w tym konkretnym przypadku, podczas, gdy tępię "lewe" zwolnienia osób, które w ciąży nie są...
Jestem po rozmowie z pracownikiem ZUSu i wlasnie dowiedzialam się zze w przyypadku ciazy pracoodawca oplaca od poczatku L4 i pozniej moze sobie to w jakis sposob odliczyc. Nie idzie to wiec z pieniedzy ZUSowskich
Ktoras z was napisala tutaj że w ciazy w pracy ma specjalne przywileje a jakie to sa przywileje?
mysle ze zakoncze tu temat - lekarz zadecyduje czy na prawde nalezy mi sie zwolnienie jak przyjdzie na to czas.