Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoriwcia1
    • CommentTimeApr 15th 2011
     permalink
    Zabkaa mi tez dzisiaj wyskoczyła jakaś opryszczka albo to jest zimnica bo ona jest na srodku ust i też nie wiem czy powinnam sie tym przejmować ale się nie przejmuje jak narazie bo pamietam żę też strasznie przezywałam jak mąż złapał półpaśca i byłam przerazona co to będzie jak sie zarażę albo mój synek ale na szczęście jesteśmy obydwoje zdrowi a od czasu choroby męża mineło ponad miesiąć wiec myślę żę mamy to już za sobą choć wydawało się żę nie unikniemy zarazenia gdyż przez 1 tydzień choroby nawet nie wiedzieliśmy zę mąż ja ma i spalismy razem i wogóle potem próbowałam się z nim nie kontaktować zbytnio ale to było trudne a synek to ciagle jak na złość biegał do drugiego pokoju gdzie był mąż i przytulał się do niego i ciagle siedział z nim więc myslałam żę jak ja się nie zarażę to on napewno złapie ospę a potem ja od niego półaśca i tak w kółko ale na szczęscie jakoś nas to omineło i dzieki Bogu.Dlatego powiedziałam sobie zę nie ma co się na zapas tak bardzo martwić ale wiadomo zę my przyszłe mamy to juz tak mamy żę wszystkim się przejmujemy w porównaniu do naszych męszczyzn którzy tak to nie przezywają jak my.
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    Talinka GRATULACJE!!!! Spokojnej ciąży życzę:flowers:
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Talinka moja ciocia która też jest z 26 grudnia zawsze mi mówiła, że była poszkodowana z prezentami :P Bo dostawała tylko te pod choinkę i miały się też od razu liczyć na urodziny :updown:
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    zabkaa
    ja też miałam opryszczkę na ustach w ciąży z Basią. Wszytsko jest ok z dzidziusiem, u Ciebie tez tak będzie.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja jestem z 2 czerwca i w roku kiedy miałam komunię miałam baaardzo "przesrane" -
    31.05-komunia
    1.06 - dzien dziecka
    2.06 - urodziny
    i jedenj prezent :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
    • CommentTimeApr 15th 2011 zmieniony
     permalink
    Agael cieszę się, że się odezwałaś. A ja już myślałam, że maleństwo na rękach trzymasz, a Ty biedna ciągle w napięciu żyjesz :bigsmile: Już niedługo. Trzymam kciuki za szybki bezproblemowy poród.
    Talinko faktycznie zrobili Cię w lewo z tymi prezentami :) Dzieci bardzo przeżywają takie sytuacje. Powiedz mi jeszcze, który termin wpisać 22 czy 25.12?
    Annalena poczekam na wieści od gina i wtedy zdecydujesz, który termin wpisać.
    Na razie wpisuję bez terminów.
    --
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
    • CommentTimeApr 15th 2011 zmieniony
     permalink
    agael77 16.04.2011
    Josaris 16.04.2011
    dor-ma 30.04.2011 (z USG 03.05.2011)
    andżi 05.05.2011
    gatta 31.05.2011
    Jaheira 31.05.2011 (z USG 16.05.2011)
    kitek78 24.07.2011
    misia1111187 28.07.2011
    agi_s 08.08.2011
    DreamGirl 18.08.2011
    stokrotk_a 29.08.2011
    bladykot 9.09.2011
    venika 29.09.2011
    katy222 04.10.2011?
    nightingale_84 4.10.2011
    jszsz 05.10.2011
    Lily26 15.10.2011
    iwcia1 18.10.2011
    myszerej 20.10.2011
    Niu83 30.10.2011
    Mysza 12.11.2011
    lecia_28 22.11.2011
    Talinka 22.12.2011
    Annalena
    cerisecerise
    majka098
    Karolina91
    zuzolcia
    londynka2303
    Paaula82
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mi wpisz na razie om - 22.12
    --
    •  
      CommentAuthorstokrotk_a
     permalink
    Wpisane :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Lily26: Talinka moja ciocia która też jest z 26 grudnia zawsze mi mówiła, że była poszkodowana z prezentami :P Bo dostawała tylko te pod choinkę i miały się też od razu liczyć na urodziny
    Mój syn z 26.12 ale zawsze 2 prezenty czasami tylko uzgadnialiśmy że urodzinowy bedzie ciut skromniejszy czy symboliczny nie mniej zawsze 2
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    dziewczyny, gratulacje i spokojnej ciąży ;-)
    Mam do Was pytanie stanikowe. Czy w połowie ciąży warto już kupować staniki do karmienia? Czy macie może jakieś sprawdzone firmy/modele karmników/staników ciążowych. Czy warto kupować np. staniki rosnące razem z biustem? Nagle zaczęły mnie uciskać te, które do tej pory nosiłam (miseczki są ok, ale przestałam znosić cokolwiek ciasnego na żebrach), fiszbiny przeszkadzają, a jak noszę z przedłużką i nie obciskają, to z kolei nie podtrzymują już tak dobrze biustu. A same rozumiecie, że to ważna rzecz (żeby potem nie zrobił się obwisły). Ciekawa jestem Waszych doświadczeń w tym temacie...
    --
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
     permalink
    Stokrotko, możesz i mnie dopisać, termin póki co 25.11.2011 :)
    Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za pocieszenie z tą opryszczką :* Oby było wszystko ok... :)
    -- Aniołek Antoś 18tc [*] Kochamy Cię :* (ur. 22.05.2014).
    •  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeApr 16th 2011
     permalink
    agi, połowa ciąży to za wcześnie na zakup stanika do karmienia. Przez te kilka miesięcy, które masz przed sobą, rozmiar biustu może się jeszcze znacznie zmienić, a tym bardziej po porodzie:)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    martitap: agi, połowa ciąży to za wcześnie na zakup stanika do karmienia

zdecydowanie tak. Tuż przed porodem moje piersi stały sie dwa razy większe. A przy karmieniu jeszcze większe;) Zaczekaj:)
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    a ja już teraz noszę stanik z 9 m-ca poprzedniej ciąży. Nie wiem co założę za te kilka miesięcy, numeracji zbraknie :)
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    A u mnie termin na dziś i ZERO jakichkolwiek objawów zapowiadających :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorcerisecerise
    • CommentTimeApr 16th 2011 zmieniony
     permalink
    Katy, ja tuż po porodzie miałam rozmiar 65J i miałam w czym wybierać, więc nie jest źle :smile:
    Miałam biustonosze i ciążowe i do karmienia firmy Royce, kosztują ok 150pln, ale na allegro można znaleźć nowe za ok 50pln. Fajne, bo mają ścisły obwód, nie rozciągają się i mają dużą rozmiarówkę, każdy znajdzie coś dla siebie :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    wow, to ja z moim skromnym 85D/E mogę się schować :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Talinka - piękny wynik:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Pewno masz w cyckach więcej ode mnie :tongue:
    Ja bym chciała mieć pod biustem 75, chociaż bym miała naprawdę w czym wybierać :sad:
    --
  2.  permalink
    A u mnie termin na dziś i ZERO jakichkolwiek objawów zapowiadających

Spokojnie, masz cały dzień, żeby się pojawiły :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ale nie chciałabyś ważyć 100 przy wzroście 181 :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    cerisecerise: A u mnie termin na dziś i ZERO jakichkolwiek objawów zapowiadającychSpokojnie, masz cały dzień, żeby się pojawiły --

Raczej około dwóch tygodni :wink: W końcu ta data jest mocno umowna.
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Z tego, co wiem, wg najnowszych standardów po 41tc wskazana jest hospitalizacja - a właśnie tego chciałabym uniknąć :confused:
    Ale nie ma co się martwic na zapas - skoro w brzuchu pojawił się w sumie niespodziewanie, to i może w ten sam sposób zechce wyjść :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Wracajac jeszcze do staników ja już musiałam się zaopatrzyć w nieco większe, zwykle nosiłam 75D, niestety przestałam się mieści, jak mi pani w sklepie pokazała miseczke E i F to jej powiedziałam że te czapeczki to troche chyba za duże... okazało się że leża jak ulał :wink: najgorsze że potem te wszystkie staniki do karmienia maja miękkie miseczki a ich wręcz nie cierpię!!
    A skoro juz mowa o ubraniach, to gdzię kupujecie ciązowe fatałaszki? Mieszkam w Krk ale jakos sklepów dla cięzarówek nie zauważyłam, a jak juz jakies są to maja zwykle rozmiary M, L i wieksze :sad: większośc rzeczy musze niestety zamawiać przez neta, a wiadomo jak z tym czasem bywa..
    Agael powodzenia :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
     permalink
    A kiedy Wam się zaczął biust powiększać? Bo u mnie w fazie lutealnej jak zwykle piersi były wielkie i napuchnięte, potem już jak wiedziałam o ciąży to może ze dwa tygodnie były większe niż zawsze, czyli tak do 6 tygodnia a teraz już są mam takie wrażenie, całkiem normalne, tylko nieco twardsze i sutki wieksze. Ale ogólnie to są mniejsze niż jakiś czas temu... Zastanawiam się, czy są kobiety, u których piersi się zmieniają dopiero później???
  4.  permalink
    Mi się powiększył w zasadzi na samym początku o jeden rozmiar, i póki co sie trzyma :wink:
    -- // //
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Nightingale sprawdź czy w Kraku nie mają przypadkiem w jakiejś galerii H&M z działem dla ciężarnych:) Nie polecam Mothercare.... no chyba, że kogoś stać na jeansy za 350zł to proszę bardzo ;)
    Ja ostatnio dorwałam na wyprzedaży w Vero Modzie spodnie za 49zł! S-ki :) ale to niestety nie w Kraku:(
    Pozdrawiam!
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    •  
      CommentAuthorAndżi
     permalink
    Nightingale ja mam tylko dwie rzeczy ze sklepu ciążowego (jedną tunikę i jeansy) resztę kupowałam w normalnych sklepach ( teraz można bez problemu dostać fajne tuniki, czy dłuższe koszulki) ostatnio w orsayu kupiłam bardzo ładną sukienkę a brzuszek mam już spory :smile: W H&M są fajne ciuchy w dziale dla mam tyle że np tuniki praktycznie identyczne można znaleźć na normalnym dziale, oczywiście dużo tańsze.
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Nightingale dzięki :bigsmile:
    Jedziemy do znajomych na grilla:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Mój biust też zwiększył sie o rozmiar tak z w okolicach okresu i tak już zostało. Mam nadzieje że nie bedzie rósł za szybko bo po porodzie to dopiero wyskoczy:) podopbnie cała ja, narazie zbytnio nie nic nie widać i zakładam że jeszcze z 2 miesiące pochodze w normalnych ciuchach, a potem to tu w Irlandii mam ogromny wybór ubrań za całkiem przystepna cene. Spodnie 10-15 euro czyli 40-60 zł, nie jest źle:)
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    lecia to powiem Ci, że masz fajnie. Ja tym razem stawiam na leginsy i różne rodzaje tunik, sukienek do nich.
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Lecia, jestesmy prawie na tym samym etapie:) ja zmiany w biuście zauwazyłam dopiero w 7tc na początku. Nie tyle urosły, co się "napełniły". Tez mam nadzieję pochodzić jeszcze z 2 mce w normalnych ciuchach, chociaż popołudniami brzuch mi wzdyma jakbym była w 4 mcu;)
    Stokrotka, gin powiedział, że termin wyznaczymy póxniej, a na razie mamy brać pod uwagę 1. grudnia. Możesz wpisać.
  5.  permalink
    Ja jestem w 16tc i dalej wchodzę w swoje przedciążowe spodnie, nawet nie tylko niziutkie biodrówki, ale i te "normalne". Jeszcze mam ciut zapasu, myślę, że do 20tc dam radę. Ale ciążówki i tak mam, nawet sobie dokupiłam, bo baaaardzo wygodne :))))
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Cerise, ale jak Ty masz 65 pod biustem, to jesteś kruszynka:) ja do otyłych nie należę, BMI w normie, ale mam trochę "koboecych kształtów", więc jak mam wzdęcia po południu to masakra:) no ale w spodnie sie mieszczę, trudno, żeby nie w 8tc;) Na szczęście przestane sie mieścić latem, a wtedy to jak Kate powiedziała: tuniki, leginsy i sukieneczki:)
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Jeżeli chodzi o biust, to też urósł na początku trochę i przede wszystkim nabrał ciężaru i był spokój, a ostatnio znowu trochę (i już jest większy o 2 numery) i dodatkowo obwód się powiększył i przestałam znosić obciskanie. Niby wiem, jak powinno się dobierać stanik, ale do tej pory nosiłam zawsze sztywne miseczki z fiszbinami, a teraz po prostu ledwo w takich wytrzymuję (nawet w dobrze dobranych) i nie wiem, czy miękkie to dobry pomysł i czy się sprawdzą i spełnią swoją rolę (podtrzymają ciężkawy biust)
    A jeżeli chodzi o ubrania: to do tej pory kupiłam jedynie 2 pary spodni ciążowych (dżinsy w h&m i elegantsze do pracy w happymum.pl). Jeżeli chodzi o swetry i bluzki, to jeszcze daję radę w niektórych zwykłych. Jakoś ciążowe ubrania do mnie nie przemawiają - upatrzyłąm sobie kilka dłuższych bluzek/tunik/sukienek letnich w Orsayu i myślę, że jak kupię w większym rozmiarze, to wystarczą ;-)
    Aaa.. przy kupowaniu spodni (w 4 miesiącu) pani w sklepie mi poradziła, żeby wziąć takie, w których swobodnie wzdłuż nogi wsunę rękę do kolana. Na początku miałam wrażenie, że są za luźne, ale szybko się okazało, że to była bardzo dobra rada i rosnący brzuch wypełnił co trzeba.
    --
  6.  permalink
    Agi_s właśnie dziś się dowiedziałam o tym, żeby właśnie wsuwać rękę wzdłuż spodni, bo biodra i uda też się mogą nieco powiększyć.
    I tak jak Katy mówi, stawiam na leginsy i tuniki, tyle że pracuje w biurze i u nas obowiązuje tzw dress code, i niestety leginsy do eleganckich ubrań nie należą.. Poza tym też staram się ubierać w normalnych sklepach bo w końcu ciąża tylko pare misięcy trwa więc nie ma co przesadzać z ilościa typowych ubrań ciążowych..:smile:

Aaa, tak poza tym, to miewacie zmienne nastroje? Bo mnie np ostatnio tak strasznie wszyscy irytują.. i czasami lepiej żebym się nie odzywała bo może być nie miło... :confused: mam nadzieję że to chwilowe.. bo sobie wrogów porobię.. :wink:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Jeśli chodzi o odzież ciążową to jedyna odzież, którą kupowałam w sieci i byłam bardzo zadowolona, w sklepie Bebefield
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
    • CommentTimeApr 16th 2011 zmieniony
     permalink
    No to widzę, że różnie u Was jest ale ogólnie zmiany w cyckach zauważacie.. Hmm zobaczymy, jak u mnie dalej będzie ;)
    Co do zmian nastrojów to ja nie mam, ogólnie chyba jestem mało-objawowa ;)
    A jeśli chodzi o ubrania to ja zamierzam sobie kupić 1-2 pary ciążowych leginsów i na tym chyba się skończy, mam pełno tunik i sukienek sprzed ciąży, jedne jeansy ciążowe kupione kiedyś z lumpeksie - raz, że będę w ciąży przez najcieplejsze miesiące roku a dwa, że i tak jestem na zwolnieniu w domu ;)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    U mnie się robi to samo co w poprzedniej ciąży - plamię :(
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Talinka, może to plamienie z okazji terminu @? Temperatura póki co, wysoko. Może idź do lekarza po jakieś wspomagacze?
    --
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
     permalink
    Talinko, na spokojnie do lekarza, plamienie koło terminu @ to nic takiego :) Pewnie lekarz zapisze Ci progesteron. Będzie dobrze! :)
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    U mnie pierwszym widocznym objawem ciąży były powiększone piersi i o dziwo mąż szybciej zauważył niż ja:shocked: normalnie noszę rozmiar 75C albo 75D, a w ciąży w D się nie mieściłam. Po porodzie to już było utrapienie;/
    Talinko, może to z powodu terminu @, ale nie ma co odwlekać wizyty u lekarza.
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
    • CommentTimeApr 17th 2011
     permalink
    Talinka gnaj do gina po duphaston albo inny wspomagacz. Jeśli masz predyspozycje do poronień to nie ma co bagatelizować. A leki powinny pomóc.
    _
    Ja ciążowe głównie na allegro. Za killka zł można nieźle się obkupić. NA te kilka dosłownie miesięcy nie potrzebuję jakichś wyczesanych i super wytrzymałych ciuchów.
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    katy222: Talinka gnaj do gina po duphaston albo inny wspomagacz
    popieram, Talka, nie czekaj i luteinę czy dupka weź
    --
    •  
      CommentAuthormyszaasia
    • CommentTimeApr 17th 2011 zmieniony
     permalink
    o ile wiem Talinka juz bierze luteine dopochwową , ale za pójściem do ginka to jestem za...
    edit; jednak jeszcze nie bierze , gdzieś pisała o luteinie i znalazłam , i ma zamiar brać od 17 dfl....
    •  
      CommentAuthorjszsz
     permalink
    Talinko, póki nie odwiedzisz gina i nie da Ci leków, jak najwięcej leż...niektórzy lekarze, wychodzą z założenia, że nie tyle duphek czy luteina, ale właśnie leżenie, jest najskuteczniejszym sposobem na plamienia.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Biorę od 17dfl.
    --
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Talinko ja bym śmigiem do gina poszła, leżała do oporu i brała co każą. Będzie dobrze, ale wiem jak się denerwujesz, bo sama przez to przechodziłam - trzymam mocno kciuki :kissing:

Co do biustu to mój robi sobie ze mnie przysłowiowe jaja :updown: (albo ja za często stoję przed lustrem :updown:) Są momenty, że piersi mam pełne, dużo większe niż przed ciążą, a są momenty, że mam wrażenie, że wróciły do poprzedniego stanu, co oczywiście dobija mnie maksymalnie :crazy: Na razie mieszczę sie jeszcze w swoje staniki sprzed ciąży, ale to chyba głównie dlatego, że one były mi troszkę za duże (chyba byłam pijana jak je wybierałam :neutral: )

Ja ubrań ciążowych na razie nie kupiłam żadnych. Cały czas mieszczę się w to co mam z małym ale... :bigsmile: miałam dwie pary spodni z Top Secreta w rozmiarze 38, ale na przełomie grudnia i stycznia bardzo schudłam - do rozm. 36 więc były mi sporo za duże. Znów kupiłam sobie z przeceny w TS za 20zł tylko, że w rozm. 36. Teraz wszystko zamiast w brzuch poszło mi w dooopsko. I znów wchodzę w te 38, tyle, że w biodrach widzę i w tyłku że są lekko przyciasnawe i w pasie zrobiły się już teraz takie w sam raz :smile: ale myślę, że z miesiąc pochodzę. Na potem już mi siostra dała dwie pary swoich i kilka tunik. I jakoś to obłażę. Na lato planuję sobie tylko kupić sukienkę jakąś i może kupię jeansy, ale na razie nic nie kupuję. Brzuch też mnie w konia robi, więc się nie spieszę :updown:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.