Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ruchów dziecka nie da się pomylić z niczym innym, to jest tak specyficzne i wyjątkowe
no nie zupełnie się zgadzam. Jeśli są to klasyczne skurcze gdzie spina się brzuch itd to się je rozpozna. Ale ja z dwójką dzieci nie miałam skurczy. Przy Antosi lekko ćmił mnie brzuch nawet nie jak na okres był tylko ciężki i tak przez cały dzień dopiero pod wieczór zaczęło to przypominać skurcze - rozwarcie na 8cm na KTG żaden skurcz sie nie zapisał. Z Natanielem byłam w szpitalu bo wcześniej były regularne skurcze, jednak synuś sie rozmyślił. Cały dzień nic i po 16.20 zaczęło sie to samo co z Antosią - ciężki brzuch jak przy @. Dosłownie 4 takie cusie i rozwarcie z 4cm skoczyło na 7 w ciągu może pół godziny plus 10min leżenia pod KTG gdzie nic sie nie zapisało. i aż położnej mówiłam że w życiu nie przypominało to porodowych skurczy. dopiero po oksy zaczęły takie być. Gdybym startowała z domu do szpitala - nie zdążyłabym i najprawdopodobniej Nat urodziłby sie w domu Ale mi nie chodzi o skurcze (choć je tym bardzie trudno z czymkolwiek pomylić)
nie no ok ale wiesz jak poczułam że to skurcz to przy następnym mały był na świecie Agunia rzeczywiście, w takim wypadku można przeoczyć moment, chociaż bez skurczy byś nie urodziła :) więc w końcu musiały się pojawić i trudno było je pomylić z czymś innym :)