Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
hmm jadłam wszystko (no chyba że mnie od czegoś po prostu odrzuciło) z serami pleśniowymi, metką i tatarem czy wątróbką włącznie - wszystko oczywiście z umiarem -> dzieci zdrowe i żadnych kłopotów przez to nie miałam
hmm jadłam wszystko (no chyba że mnie od czegoś po prostu odrzuciło) z serami pleśniowymi, metką i tatarem czy wątróbką włącznie - wszystko oczywiście z umiarem -> dzieci zdrowe i żadnych kłopotów przez to nie miałam
--
a wiecie jakie ja opinie też słyszałam ?
że pół szklanki piwa raz na 2 tygodnie w ciąży spokojnie wolno
działa dobrze na nerki a w połowie szklanki alkoholu tak niewiele że nic się nie stanie
podczas 1wszego byłam nacieta też drugiego nie i nie smarowałam niczym podczas pierwszego porodu E. była mocno nacięta, a podczas drugiego (po smarowaniu parafiną) wcale:D miała założony jeden szew wewnątrz, tak kosmetycznie:)
Z tym mówieniem, że jeśli się na coś ma ochotę to organizm się domaga i trzeba to zjeść to też ostrożnie trzeba, bo co, jeśli mam ochotę na surowe mięso, kogel mogel, albo na sushi, którego nie wolno? To nie do końca tak jest. Pewnych rzeczy nie wolno i koniec, choćby się nie wiem jak bardzo miało na to ochotę.
Skąd pomysł, że mała ilość alkoholu nie zaszkodzi? NIE MA BEZPIECZNEJ DAWKI ALKOHOLU W CIĄŻY. Każda może zaszkodzić. I nie ma w tym żadnej przesady, jak np. w straszeniu kobiet serami pleśniowymi bez dodatkowej informacji, że chodzi o te z mleka niepasteryzowanego. Co za różnica, czy winko było domowej roboty czy ze sklepowej półki? Pewnie się Wam mój komentarz nie spodoba, trudno. Spożywania alkoholu w ciąży chwalić nie będę.
Mysle ze tu dziewczyny mialy na mysli kieliszek lub dwa np. do obiadu czy kolacji i raczej chodzi o wino wytrawne.(...)Zadna kobieta w ciazy nie chce zrobic dziecku krzywdy i watpie zbey upijaly do nieprzytomnosci.(...)Mysle ze trzeba jakos z dystansem podchodzic do pewnyc spraw mi tez zdarzalo sie lyknac czerwonego wina w ciazy co nie znaczy ze jestem jakas alkoholiczka i swiadomie chce zrobic krzywde dziecku.Rozumiem oburzenie,jednak kazda kobieta podchodzi do takich spraw inaczej i mozna bylo troche spokojniej to napisac.