Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Talinka ----> łatwo mówić, gorzej jak skurcz wyrwie Cię ze snu o 2 rano takim bólem że wybudzona
Nie mam ochoty na nic i nic mi nie smakuje, mam nadzieję,ze po 3 miesiącach to minie bo ten stan jest to nie do zniesienia
Co do skurczy to ja sobie ostatnio wstydu narobiłam w sklepie poszłam całą ekipą, tj. mamą, babcią i mężem do obuwniczego, a że miałam zmarznięte stopy, to jak tylko chciałam włożyć but to zaraz w palcach łapał mnie skurcz i to taki paskudny że normalnie mi palce powykrzywiało we wszystkie strony. Mnie łzy pociekły a mama z babcią i mężem skakali koło mnie jakbym co najmniej umierać miała :) Ekspedientka patrzyła na mnie normalnie z przerażeniem :D Z boku to musiało wyglądać trochę śmiesznie, bo przyszły buty mierzyć a skaczą koło jednej i stopy jej masują :P ale mnie wcale do śmiechu nie było :D
a najbardziej mnie moja bratowa rozwaliła, która mnie poinformowała ze zgagę mam dlatego bo dziecku rosną włosy także tegooooo wiem, że najprawdopodobniej dziecko włosy mieć będzie [ ja mam grube, gęste, ciemne - mąż to samo więc zdziwiłabym się jakby się łyse urodziło ] ale litości skąd takie pomysły fantastyczne ?
a co do piwa i wina to mój lekarz który jest w moim szpitalu ginekologiem i ordynatorem ginekologii wykształcony i uczony człowiek powiedział ze pól piwa alkoholowego raz na jakiś czas jest jak najbardziej ok
RoxyEwa to ja tak miałam ostatnio w banku... tyle, że inteligentnie nie chciałam budzić męża, bo on pracuje cały czas na nocki i akurat miał wolny dzień i poleciałam na badanie krwi. Oczywiście autem :D Pobrali krew (na czczo) wsiadłam do auta i pojechałam do banku wpłacić pieniądze. Stoję w kolejce czuję jak robi mi się ciepło...rozpięłam płaszcz i przeszło troszkę podchodzę do okienka wpłacam kasę... i widzę jak mi się ciemno przed oczami robi... pani patrzy na mnie a ja tylko zdążyłam powiedzieć, że chcę szklankę wody bo zaraz jej zemdleję i usiadłam na najbliższe krzesełko - dla dzieci, ale to szczegół :) Pani z przerażeniem poleciała po szklankę wody a ja czuję że będę wymiotować, ludzie patrzą na mnie z politowaniem, mruczą coś pod nosem, że duszno i w ogóle (oczywiście nikt nie podszedł i nie pomógł) pani przyniosła wodę a ja pytam czy mają jakiś kibelek (w razie pawia) a ona mówi że nie i se myślę, najwyżej zarzygam wam tą posadzkę ale na szczęście przeszło po wodzie. Zadzwoniłam po męża żeby po mnie przyszedł, a ten był tak przerażony że zamiast przyjść pieszo to przyjechał rowerem ja autem a ten rowerem i pytam go jak teraz wrócimy do domu? W końcu posiedział ze mną tyle, że doszłam do siebie i wróciłam sama autkiem a on rowerem :) no i szybko się obudził
co do tej zgagi i włosów dziecka to trochę inaczej jest - ponoć jakieś badania wykazały, że jak matka ma uciążliwą zgagę podczas ciąży (ale nie tam kilka razy tylko przez całą ciążę) to jest duże prawdopodobieństwo, że dziecko urodzi się z włosami - chodzi o jakiś hormon ale dokładnie teraz nie pamiętam jaki i za czym polegał ten mechanizm, w każdym razie ten hormon który odpowiada za zgagę wpływa na porost włosów u dziecka :)
Póki co jest ok, ale jak już będę miała wielgaśny brzuszek, to chyba zrezygnuje w ogóle z transportu miejskiego..