Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a CRL to od główki do pupy - ten pomiar ponoć od 14tc nie jest już za bardzo wiarygodny ze względu na to że dziecko potrafi już główkę wyprostować. Dlatego moja ginka mierzy mu zawsze głowę i kończyny
Bo tak to się nie da
Przedostatnim razem to się wyciągnął jak sprężyna a ostatnio to był tak skulony, że może by miał z 6-7cm :) a po pomiarach kończyn wyszło, że jest o tydzień starszy 
nie wiem, ale mama robiła jeszcze do tego "gzik" - biały serek z cebulką, rzodkiewką i dobrze przyprawiony :) Mmmmm pycha :D
jest tak obrzydliwie gorzka że nie mogę normalnie 
ale sukienki świetne, materiał lekki, zwiewny a kiecka jedyne 35zł 
dlatego sama zastanawiam się nad zakupem takiego adaptera. Na razie tą dolną część podtrzymywałam lekko ręką, bo brzucha jeszcze dużego nie mam i nie umiem sobie tej części wcisnąć pod brzuch :) Ale nie wyobrażam sobie jeździć bez pasów :) Ale każdy robi jak chce :) Ta to i tak generalnie MEGA CYKOR jestem i o wszystko się boję :)
I już świra dosłownie dostaję bo to któraś noc z rzędu kiedy tak się budzę i w końcu doszłam do wniosku, że jak mi się ten mój dzieć przestał odzywać i kopać, to chyba go udusiłam 
Wiem, wiem, że to głupie ale takie głupie myśli mnie nachodzą no
I co najgorsze to tego bąbla niedobrego nie umiem niczym sprowokować do ruchów choćby minimalnych, żebym się uspokoiła. Ani pochylanie, ani woda, ani słodkie, ani już nawet leżenie na plecach - przy którym pierwszy raz się "odezwał" Nic na niego nie działa
a ja sobie potem wymyślam niestworzone historie
i mimo, że wiem, że to jest bzdurne to gdzieś mi to w tej głupiej makówce siedzi 
Chociaż od wąchania też się idzie nawalić 
, ale wiem jak to jest z tym wkrecaniem sobie.. A z tymi ruchami to daj mu jeszcze czas, może spioch jest
, jak po 22 tygodniu nie bedziesz czuła to wtedy powinnaś sie zglosić do lekarza, przynajmniej tak gdzies przeczytała, teraz bez paniki, głowa do góry 
Co do łykania tabletek to ja koszmar przechodzę przy nospiejest tak obrzydliwie gorzka że nie mogę normalnie

TEORKA: co do ruchów - ja tam nie wiem ale 14 t.c to dla mnie niemożliwe
Możliwe, możliwe :-)

Teorka - jesteś w 1 ciąży

A w ogóle to tak sie czeka na te ruchy, a potem na koniec to ja już miałam ich dość
Kopniaki w żebra były tak bolesne, że budziły w nocy, przeciąganie się 3,5 kg dziecka w brzuchu też dostarczało niesamowitych wrażeń... Ale to tak, jak z czekaniem na widoczny brzuch - najpierw się człowiek niecierpliwi "kiedy wreszcie będzie widać, że jestem w ciąży", a potem ma się już tak serdecznie dość, że chciałoby się ten brzuch odpiąć, odłożyć gdzieś na noc i móc wreszcie normalnie się wyspać

Niektórzy chyba troszeczkę przesadzają, przecież żeby poczuć ruchy dziecko musi mieć przynajmniej 10 cm, a wiemy ile maksymalnie osiąga w 10 tc... Niektórzy to mają poczucie humoru, sory ale w taką bajkę nie uwierzę ;)Teorka, mówiła o łożysku "z przodu", na przedniej ścianie, a nie o "przodującym". Tego słowa nie użyła na pewno. A jaka jest różnica tak z ciekawości i o czym grozi przodujące?

Nie mówiła, że to coś niedobrego ale że lepiej by było, żeby się przesunęło ;) Być może coś tam utrudnia ale nie sprawia zagrożenia Wiesz u mnie pod ścisłą kontrolą musi być szyjka a łożysko w tej chwili ją zasłania i nieźle musiała się namęczyć, żeby ją zmierzyć. Więc myślę, że o to chodzi :)

A jaka jest różnica tak z ciekawości i o czym grozi przodujące? Chodzi o to, że przodujące rodzi się przed dzieckiem?
. W pierwszej ciąży to był jakiś 17.-18. tydzień.oczywiście, że ból owulacyjny można wyczuc