Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeFeb 14th 2007
     permalink
    Mala Mi tu nie ma co byc niesmialym :smile: fajnie ze do nas dolaczylas :)
    •  
      CommentAuthorgreen
    • CommentTimeFeb 15th 2007
     permalink
    Czy będąc w ciąży ćwiczycie np aerobic? Ja bardzo bym chciala trochę się poruszać. Ale wolę najpierw upewnić się czy mogę. No to jak ćwiczycie? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Czeeee Mamusie, dziś tłusty czwartek - ale zaszalejemy!!!
    A M właśnie wyszedł kupić nam pyszne pączusie - a cio!! Mnie również pulsuje brzusio :bigsmile:
    Dziś o 0:20 dzidzie mnie obudziły bo tak wariowały w brzuszku - więc skoro ja nie spałam już to obudziłam M i poczuł jak dzieciaczki szalały - chyba robiły jakąś imprezę :shocked:
    M był wzruszony i ja też :wink:
    Smacznego życzę!!!
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeFeb 15th 2007 zmieniony
     permalink
    Gratuluję "świeżym" Mamusiom :flowers::flowers::flowers:
  1.  permalink
    Gratulację Mała_Mi!!!!!!!!!!!!!!!!
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    Dziękuję za gartualcje i również dołączam do gratulacji dla nowych mam:clap:

Izunia, a Ty kiedy będziesz znała płeć bliźniaków????

a nasz pierworodny Dawidek ma już:
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeFeb 15th 2007 zmieniony
     permalink
    Cześć Jagoda, gratuluję chłopczyka! U mnie na 90 % będzie dziewczynka!
    --
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    IWA, super, gratuluję:clap:

a macie juz imię????
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Razem z mężem wybraliśmy OLIWIA, mamy obcojęzyczne nazwisko i to imię bardzo do niego pasuje, chłopczyk miał by6ć JAKUB! Jeszcze na 100 % nie jest przesądzone, więc kto wie???:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    No to super, ładne to imię. My wybraliśmy Dominik, ale Szymon też nam się podoba, ale chyba Dominik wygra:bigsmile:

•  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Mnie też bardziej podoba się Dominik! :bigsmile::bigsmile:

Dziś byłam we Wrocławiu zdawałam egzami na prawko - teorię zdałam, a praktyczny oblałam na łuku - zgasł mi 2 razy samochud - "piekielna maszyna" :bigsmile::bigsmile::shamed::shamed:
    A potem na poprawę humoru poszłam sobie na zakupki i kupiłam parę ślicznych ubranek i innych rzeczy tj. rożek, kocyk, okrycie kąpielowe itd! :bigsmile::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jagoda ja tez bym byla za Dominikiem :)

IwA bylo wziac egzaminatora na litosc... przeciez kobiecie w ciazy sie nie odmawia :wink: chociaz czekaj teraz jak sa kamerki to chyba juz to nie przechodzi tak latwo. rozumiem ze polozylas plac na luku tak? czy teraz jest tak ze jak sie 2 razy nie zda praktycznego to wsyztsko od nowa sie powtarza? kiedys tak bylo i nie wiem czy sie cos pozmienialo...
    a co do zakupow - na jaki rozek sie zdecydowalas bo ja sie nad tym glowie ;) z mala mialam nieusztywniany a teraz wiele dobrego o tych usztywnianych czytalam wiec juz ze tak powiem 'zglupiawszy' jak masz mozliwosc to wrzucaj foty nowych nabytkow na temacik wyprawkowy :D
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeFeb 16th 2007 zmieniony
     permalink
    Ania M - nie bardzo wiem o co ci chodzi z tym 2 krotnym niezdanym egzaminem, teraz zdaje się do upadłego, aż się uda i nic nie trzeba od nowa robić, tylko teoria mija po pół roku i trzeba ją w razie czego zdać jeszcze raz! więc pozostaje tylko brać dodatkowe lekcje, uczyć się i przystępować ponownie do egzaminu!
    Co do rożka, to zdecydowałam się za namową koleżanek i dla swojej własnej wygody na usztywniany! Wkładkę można wyjąć i później może służyć jako kołderka np. do wózka - świetna sprawa! Ja oczywiście polecam z GLUCKA - kupiłam z tego całą pościel, a teraz dokupuję pozostałe rzezczy!
    Co do zamieszczania zdjęć moich zakupków to z miłą chęcią, ale wstyd się przyznać, że sama nie potrafię tego robić!:shamed: Teraz jestem na zwolnieniu w domu, aparat cyfrowy leży obok, więc zamierzam się tego nauczyć!:bigsmile: Pomoc mile widziana! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeFeb 16th 2007
     permalink
    IWA tutaj na forum gdzies byl nawet temacik jak sie umieszcza zdjatka wiec poszukaj, w wielkim skrocie
    jak zrobisz fotke to musisz ja umiescic na necie najlepiej na www.imageshack.us (ja wybieram zawsze opcje zmniejszania "for websites and emails" ) a pozniej jak juz zrobsiz HOST IT to odczekaj chwilke i jak ci sie cala storna z linkami pokaze to wybierz HOTLINK FOR WEBSITES i usmiesc to miedzy dwoa wykrzyknikami w okienku komentarza (znaczy robisz ! wklejasz ten link i znowu ! )co wazne trzeba zaznaczyc pod oknem komentarza ta kropke przy HTML
    mam nadzieje ze cusik zrozumialas z tego m,ojego tlumaczonka :)
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    czesc mamusie troszkę mnnie nie bylo, ale mam urlopik więc leniuchuje sobie.
    W środę byłam w 2 dużych sklepach u siebie w Katowicach poglądać co tam ciekawego mają no i już się zdecydowałam na dzien dzisiejszy na wózek z tako city voyager, fotelik do auta, łóżeczko, itd i jak kupie tyle rzeczy w jednym sklepie to rabat dostanę. Mam pytanie czy kupujecie pościel do łóżeczka czy w rożku będzie dzidzius spał albo w śpiworku doradzcie mi co robicie.
    Ja mam raz gorsze raz lepsze noce albo nie śpie do drugiej albo od razu zasypiam, strasznie mnie to męczy a czy wy też macie takie problemy? Dziś bylam jescze na badaniach:mocz, morfologi, HBS, poziom białka i kreatynnina, mam nadzieję że będzie dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorka - ja mam posciel jeszcze po malej bo jakos sobie nie moge wyobrazic by maluszka zostawic w rozku, na poczatku fakt moze byloby mu przytulniej ale wiadomo tak dlugo sie nie da wiec posciel bedzie konieczna. polecam zakup takiej z ochraniaczem. a co do wozkow TAKO - niestety spotkalam sie z wieloma negatywnymi opiniami no i jednak waga jest przerazajaca. Na temacie o wyprawkach jest link to forum gazety.pl gdzie wlasnie dziewcyzny pisza o roznych wozkach, bardzo ciekawa lektura. W podobnej cenie mozna znalezc juz znacznie lzejszy sprzet wiec moze cos jeszcze ci w oko wpadnie.
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    myszorka nie martw się tymi problemami ze spaniem, ja też tak mam, raz jest lepiej raz gorzej!
    Co do pościelki to ja kupiłam i pościel i rożek - zobaczymy jak będzie!
    Ja też dziś robiłam wyniki!:bigsmile::wink:
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny, nie wiem czemu ale zaczyna mnie martwić spadek temperaturki, fakt mierze o róznych porach, ostatnio do srody brałam efferalgan z nakazu dr na grype,ale to chyba nie jest dobry objaw:/. Co robic??
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    ?
    Jeśli mierzysz o różnych porach, to nie możesz porównywać T. PIerwsza zasada pomiaru T brzmi: o jednej porze, inaczej pomiary nic Ci nie powiedzą.
    --
  3.  permalink
    Wiem wiem, tylko od kiedy jestem na L4 trudno mi sie zmobilizowac do wstawania o 6:30:/
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    ptysiaczekk - nie denerwuj się tylko powiedz jaką masz tą temperaturkę! Ja miałam 36,7 , albo i nawet 36,6 i wszystko było dobrze!
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Przecież wartość bezwzględna nie jest istotna. :-( Trzeba się odnieść do poziomu niższego i wyższego w cyklu ciązowym.
    --
  4.  permalink
    Dzis 36,8 a wczesniej 36,9 ; 37 dziś ewidentnie niższa. Szukam przyczyn i m.in. wyczyytalam ze efferalgan jest z paracetamolem a tego nie powinny ciezarne zazywac, jedynie w wyjatkowych sytuacjach.
  5.  permalink
    ale to przepisal mi dr i wiedzial ze jestem w 5 tygdoniu
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    powiem ci że ja jak byłam przeziębiona w drugim miesiącu i brałam APAP to mi też temperatura spadła to normalne, przecież to lek obniżający temperaturkę! Nie martw się tylko leż i odpoczywaj, a ten Eferalgan to na pewno musisz brać? Nie mogłabyś się podkurować domowymi sposobami, wiesz cytrynka, soczek, cebula, czosnek, mleko , miód itd!
    --
  6.  permalink
    Wlasnie w srode juz odstawilam efferalgan i inne leki tez stopniowo odstwaiam,juz jest lepiej, jedynie kaszel mam. Dzieki za otuche, od razu mi lepiej :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    no wkońcu :) gratulacje :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    mamusie z Poznania ! W plazie będą bezplatne badania i usg 3 i 4d - bodajże 24-25 luty trzeba się jednak najpierw zapisac - szczegóły w plazie na plakacie przy wejściu :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeFeb 17th 2007 zmieniony
     permalink
    bardzo ciekawy artykul ILE KOSZTUJE CIAZA...
    http://kobieta.gazeta.pl/rodzicpoludzku/1,70807,3099110.html?as=1&ias=2&startsz=x

a tu specjalnie dla Myszorki - jak uniknac naciecia krocza http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,69626,3354086.html
    •  
      CommentAuthormyszorka
    • CommentTimeFeb 17th 2007
     permalink
    czesc mamusie, troszkę Was zaniedbałam ale to z lenistwa niestety. Mam straszny zamęt co do wózka i już nie wiem co zrobić jaki kupić.
    Dzięki AniaM za link zaraz poczytam, a wczoraj byłam u koleżanki która ma 7 miesięcznego syna i jest cudowny i sama też już chcę by mój maluszek był z nami.
    Aha widzialam jakis konkurs z pampersa ale nie wiem czy to tylko w super-pharm w aptece czy wszędzie, trzeba zbierac punkty i mozna je wymieniac na nagrody.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorka zamet wozkowy to chyba wiekszosc z nas ma :wink:
    spisz sobie na kartce wszystkie priorytety i pod nie zacznij poszukiwania. Ja niestety jestem w kropce bo mojego typu nie ma w zadnym sklepie ktory sprawdzily znajome w promieniu 150km od naszego miejsca zamieszkania a w ciemno kupic nie kupie. w gre wchodza 2 inne ale juz nie taka do konca przekonana jestem wiec uwierz mi wiem co czujesz. Moj maz twierdzi ze jak tak dalej pojdzie to wyjdzie na to ze dziecko sie urodzi on wezmie kase i kupi pierwszy lepszy :shocked:
  7.  permalink
    ja na szczęscie mam ten problem z głowy - bo własciwie od poczatku ciąży mam upatrzony wózek :crazy:
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    AniaM dokładnie zamęt i cały czas myslalam o tako bo u mnie nie ma problemu jezeli chodzi o schody i waga nie robi mi różnicy, ale wiem że rok pojezdze tym wózkiem a w maju 2008 kupię spacerówkę taka lekką typu parasolka a na zimę znowu na tako czy inny wózek typu duże koła. Ostatnio zastanawiam się nad anmar
    http://www.anmarwozki.pl/pliki/oferta_b.htm
    wózek fox, koszt mniejszy i mogę odłożyc na tą lekką spacerówke, ale już sama nie wiem co i jak
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorka jesli nie chodzi o wage to wejdz na stronke
    http://www.arti.pl/new/index3.php i tam sprawdz wozek SCART
    kolezanka ma i bardzo sobie chwali, cena cos ok 550zl, mowi ze idelany bo ma winde i zdal egzamin i po parku i po lesie i nawet na plazy :)
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    Dziękuję :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeFeb 18th 2007
     permalink
    nie wiem czy znacie te stronke
    moim zdaniem super napisane informacje

http://www.polki.pl/?page=ciaza_tydzien
    •  
      CommentAuthormyszorka
    • CommentTimeFeb 19th 2007
     permalink
    AniaM dzięki za link faktycznie fajny wózek i połowe tanszy, a jeszcze jak piszesz że koleżance się sprawdził to warto go zobaczyc.
    Ja już dziś w pracy i niestety chyba tak do konca ciazy az do maja bo teraz będzie urwanie głowy w pracy, ale się ciesze bo czas leci szybciej jak człowiek ma cos do zrobienia.
    Dziś wizyta u gina i zobaczymy co tam u maluszka slychać.
    Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthormala_mi
    • CommentTimeFeb 19th 2007 zmieniony
     permalink
    Świetna stronka :)
  8.  permalink
    Popieram ,super :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Ciekawa stronka ale mało dokladna informacje sa ogolnikowe ale reszta spoko!
    --
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    Dziewczyny, jakie znacie skuteczne sposoby na przeziębienie? Mam taki katar, że aż na oczy nie widzę :sad:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    Tylko ja pytam o sposoby na przeziębienie w ciąży, dlatego tutaj pytam :wink: Bo słyszałam, że nie wszystkie pokarmy są dozwolone, tyle że już zgłupiałam szukając w necie, bo wiele informacji sobie zaprzecza.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Mala Mi - 2-3 dorodne miekkie kiwi zmiazdzyc widelcem i wymieszac z przynajmniej 1 pelna lycha miodu prawdziwego i wsuwac przynajmniej 2 razy dziennie. Kiwi ma bardzo duzo cytrynki i jest lepsza na przeziebienie niz cytryna. Poza tym ma duuuuzo zelaza co w przypadku przyszlych mamus jest szczegolnie pozadane
    a jak dasz rade to jeszcze czosnek - przecisnij przez praske i zapiecz na bulce (paryskiej lub normalnej) posmarowanej maselkiem
    zdrowka zycze
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    witam we wtorkowy poranek.
    noc dziś była straszna, nie dość że nie mogłam zasnać to jeszcze pół nocy nie spałam bo mnie taki skurcz złapał w udzie że ryczałam jak bóbr i nie wiedziałam co mam zrobić.
    Na dodatek wczoraj moja gin odwołała wizyte bo jej coś wypadło, wyniki mam takie sobie, ale tłumaczę że coraz więcej dzidzia ze mnie bierze. Dobrze że HBS mam ujemny, ale mocz mam jakiś mizerny (jakiś kwas askorbinowy i ph 7 ale może to dlatego że poprzedniego dnia piłam herbate z cytryną, zresztą krew też nie za dobra).
    Mam nadzieję że dziś trochę pośpię lepiej.
    Mala Mi ja przeziębienie wyleczyłam herbatą z cytryną i moczyłam nogi w soli.
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeFeb 20th 2007
     permalink
    Myszorka spokojnie jesteś w ciąży wyniki możesz mieć gorsze a pani doktor też człowiek....
    Mogę Cię pocieszyć bo ja ciągle kiepsko sypiam jak nie skurcze brzunia to drętwieją mi boki i boli kręgosłup i tak codziennie- masakra! Ale mówię sobie że jeszcze 17 tygodni -dam radę! A potam ta kochana kruszyna w ramionach!
    Ja przeziębienie wyleczyłam homeopatią i inhalacją herbatka z miodzikiem i łóżeczko!
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Dzisiaj idę na 3 d jestem tak podekscytowana że aż mnie nosi! Tylko martwię się bardziej czy zdrowa dzidzia...i czy serduszko ok...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeFeb 20th 2007 zmieniony
     permalink
    Magg - nie denerwuj się, na pewno wszystko jest OK! A to, że się martwisz to normalne, chyba każda z nas ma tak przed każdą kolejną wizytką!
    Myszorka, ja też mam problemy ze spaniem, zwłaszcza z przekręcaniem, mam wrażenie wtedy, że wszystko mnie boli :sad: Moja dzidzia ma teraz jakiś dobry czas bo od paru dni strasznie się wierci, przekręca, wypina, aż mi brzuszek tak śmiesznie faluje! :bigsmile: Już nawet widzę jak nóżką, albo rączką się rozpych tak jakby głaskała brzuszek od środka! :bigsmile: A jak się obruci pleckami albo wypina pupcią to brzuszek robi mi się taki twardy, wtedy ją troszkę pogłaskam i się odwraca - SUPER PRZEŻYCIA!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    właśnie zobaczyłam, że dziś mamy STUDNIÓWKĘ wg naszej linijki ciążowej!:bigsmile::wink:
    W takim razie dziś specjalny odiadek zrobimy! :dinner: Każda okazja jest dobra do świętowania z tatusiem!
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Czeeeść brzuniaste laseczki :bigsmile:
    U nas też wsio ok. Ja również mam dziś wizytę u gina i normalnie stresa od rana :shamed:
    Mam nadzieję, że wszystko jest ok i wreszcie się dowiem kto mieszka w moim brzusiu :crazy:
    Do wieczora kobitki ściskam i miłego dzionka :thumbup:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.