Niooooooo jestem już po wizycie i wsio u nas ok. Ważę 59 kg [moja waga z przed ciąży to 49 ] kurcze cała dycha do przodu I wiem kto zamieszkał w moim brzusiu - dwóch kawalerów
Magg dziś mi lekarz powiedział, że jest zadowolony z mojej szyjki, ale i tak prawdobodobieństwo, że urodzę wcześniej jest duuuuuuuuuże. Oby wsio tylko było dobrze. I znowu morfologia, mocz, poziom glukozy naczczo i po obciążeniu i jesio COMBOS'a.
Buziaczki Kochane - dzieciaczki ważą już po 600 g.
Izunia nie omierzchnę i z całego serduszka pogratuluję! Bardzo się cieszę, że wszystko jest OK! a wagą się nie martw bo przybierasz ładnie jak na mamusię dwojaczków :)) no i w jakim Ty tygodniu jesteś hahhah Ja końcówka 18 a 6 na plusie hahahha
Witajcie mamusie :) ja tez miałam wizyte dzisiaj :) jakis wizytowy dzien dzisiaj :)) niestety nie widzialam dzisiaj mojego skarba :( lekarz powiedzial ze zrobi na nastepnej wizycie usg i wtedy zobaczy tez mase maluszka i wogole :) i pewnie juz wtedy bede wiedziala kim jest moj mały człowieczek :))
AniuM mam prosbe :) bo wiem ze ty masz badz miałas anemie :) mozesz mi powiedziec co jesz i wogole ?? bo lekarz powiedzial ze mam lekka anemie narazie to nic powaznego dopiero sie zaczyna i ze mam jesc czerwone miesko i takie tam bo nie chce mi zelaza przepisywac :) pomozesz ??:)
Izunia moje gratulacje, ciekawa jestem jak w tabelce będzie się rozkładać liczba synów i córek na miesiące urodzin. Ja dzis spałam lepiej, masaż nóg, melisa i jest poprawa, chociaż sen był bardzo czujny. Kfiatuszek ja też mam anemię i biorę tardyferon vol, jadłam buraczki i brokuły i piłam sok z buraków ale jakoś efektów nie było widać.
Choroba to niedobrze ale może się poprawią tylko trzeba czasu, Ja biorę tylko ten tordyferon i nie wiem czy jeszcze jakieś witaminki powinnam brać buuuu...
mała mi, na przeziębienie możesz jeszcze brać leki homeopatyczne, ja właśnie jestem przeziębiona, boli mnie gardło, mam katar i ból głowy, i biorę tak: na gardło HOMEOGENE 9, na katar CORYZALIA, na ból głowy i gorączkę apap, ale tylko wtedy kiedy muszę. Opakowanie tych homeopatycznych kosztuje około 11 zł, a do gardła psikam jeszcze w aerozolu tantum verde. Powodzenia i życze zdrowia.
a ja biore tylko centrum materna raz dziennie :)) narazie mam tylkopoczatki takie niewielki co moga sie przerodzic w aniemie ale nie musza :)) bedzie dobze:))
a ja łykam tylko FEMINATAL N i wczoraj odebrałam wyniki, są super - znacznie lepsze niż te ostatnio! Np. hemoglobinę mam 13,9 - takiej to nawet przed ciążą nie miałam test obciążenia glukozą też jest OK - cukier naczczo 83, a po obciązeniu 108, czyli w normie! SUPER! Strasznie się cieszę, że wszystko jest ok, bo ostatnio wyniki miałam nie najlepsze! Dieta moich mamuś podziałała, często na obiadki mnie wołały i podawały, albo kiszoną kapustkę, albo buraczki w różnej postaci, albo brokułki i efekt jest piorunujący! Dobrze się czuję, a do tego jak mawia najbliższe moje otoczenie świetnie wyglądam, podobno ciąża mi służy!
kfiatuszku ja walczylam z anemia i w 1 ciazy i teraz. zadne zelaza w tabletkach mi nie pomagaly bo mam zla przyswajalnosc zelaza i musialam przemycac ile sie dalo w postaci jedzonek. widzialam ze uwielbiasz szpinak no i jedz ile wlezie ja z moich sposobow proponuje jesli idzie o jedzenie - buraczki pod kazda postacia, kiszona kapustke, brokuly i raz w miesiacu watrobke (czesciej lepiej nie bo jest w niej duzo wit A), wcinam jeszcze AMARANTUSA (popping na kanapki posypuje) bo Gigus pisala ze jest dobry. Moj hematolog polecal mieszanke do picia - codziennie po 1/2 -1szkl soku z kiszonej kapusty, z buraczkow i z pomidorow. O ile kiszona kapucha i pomidory tak o tyle buraczanego nie wypije. Mozesz tez pic sok wielowarzywny tylko jak bedziesz kupowala to sprawdzaj zeby nie bylo w nim duzo soli a najlepiej bez. Swoja droga w poniedzialek ide na wyniki to sie okaze czy brak witamin lykanych (po wzieciu feminatalu prenatalu czy elevitu wymiotuje) udalo mi sie zrekompensowac witaminkami owocowo-warzywnymi. sorki ze dopiero teraz odpisalam ale w domu sytuacja kryzysowa i w szkole roboty po pachy wiec ledwo zakret zbieram.
Mala mi - ciesze sie ze kiwi smakuje, jedz na zdrowie i ile sie tylko da - ja w stanach przeziebieniowych to i 9sztuk dziennie potrafie zjesc
mam pytanie czy macie już jakieś wycieki z brodawek bo ja dziś zauważyłam przeźroczystą, lepką wydzielinę i to jest chyba siara no nie? AniaM na pewno skorzystam z twoich rad odnosinie jedzenia a czy te soki fit wielowarzywne możemy pić ? bo zawierają dość dużo warzyw
mała informacja dla chcących poczytać - kupiłam wczoraj nowy numer Baby i nową gazetkę - pierwsze wydanie miesięcznika M jak MAMA! Polecam - jest co poczytać!
dziekuje Aniu :) dzisiaj mam watrobke :) a i w szpinaczek tez sie zaopatrzyłam :) co do soku to nie strawiłabym soku ani z burakow ani z pomidorkow :P bleee :) ale z kapustki czemu nie :) a moze te moje wyniki troszecze gorsze wyszły z tego ze miałam przed badaniami mała przerwe w witaminkach ?? skonczyły sie i nie mogłam jakos kupic :P ale juz mam :))
myszorko - ta wydzielina to siara, ja mam ja od kilku tygodni, na poczatku pojawiala sie po kapieli i po przytulankach teraz potrafi samoistnie wyciekac... znowu bedzie tak ze caly 8/9 miesiac przelaze z wkladkami a pozniej bede dojna krowa :D a co do sokow fit - mysle ze mozna je spokojnie pic, tam chyba soli nie powinno duzo byc. jesli ci tylko smakowo podchodza to pij na zdrowie!!!
IWA - ja jestem zachwycona BABY, mam juz 3 numer i bede kupowala na stale, duzo przydatnych info, fajne rankingi produktow i co najwazniejsze malo reklam. No i ta cena... m jak mama nie widzialam w zadnym kiosku ale tez poszukuje wiec jak dorwe to zakupie
kfiatuszku jesli nie dasz rady pic soku z buraczkow to rob jak ja - przynajmniej raz w tygodniu barszczyk czerwony na obiadek i z raz w tygodniu jarzynka z buraczkow (mozna na cieplo z maselkiem lub na zimno z cebulka), jak lubisz to mozesz wcinac SZUBE (sledzie jajco buraczki sledzik majonez) takze BON APETIT
czesc mamusie Wczoraj po wizycie u gina kamień z serca, dzidzia się obróciła i teraz ma główkę na dole i na dodatek mąż powiedział że na 100% będzie przy porodzie. Hurrrra!!! Wyniki nie są aż tak złe jak myślałam więc jest ok w sumie. Wczoraj na szkole rodzenia joga i wszystko o połogu szkoda że tylko jeszcze jedne zajęcia w poniedziałek. No ale potem będę miała co robić porządki w szafach i miejsce w nich na ubranka dla maleństwa, pranie i prasowanie. Dziewczyny błagam o jakieś opinie w sprawie wózka, bo mnie już głowa boli od myślenia a cały czas chciałam tako city voyager, ale już mi się go odechciało i nie wiem co kupić.
Myszorka - ciesze sie ze wyniki sa ok no i ze szkrabolec sie ladnie przekrecil. pytalam wczoraj znajomej poloznej i ona mowi ze z reguly maluszek przekreca sie do 32tyg ale zdarza sie ze i w 35tc jakos przefiknie. No ale najwazniejsze ze u Was juz sie odpowiednio ustawil ;) a co do meza przy porodzie - przy 1 porodzie nie do konca bylam pewna czy chce zeby ze mna byl (wzgledy chyba estetyczne) no ale mi przemowil do rozsadku i przyznam ze spisal na medal i nie wyobrazam sobie zeby go wtedy czy teraz nie bylo. A o wozkach dyskutujemy na temacie KOMPLETUJEMY WYPRAWKE, calkiem sporo juz sie tam opinii nazbieralo tutaj tez znajdziesz mase opinii o przeroznych brykach http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
Myszorka super wiadomość - bardzo się cieszę U mnie maleństwa teraz są w ułożeniu pośladkowym, ale i tak nie ma to dla mnie znaczenia, gdyż będe miała cięcie no cóż ja się dostosuję byle moi PANOWIE byli zdrowi
A cio do bryki, to też nie wiem co wybrać
AniuM dzieki za wsparcie poczytam chętnie - buziaczki
Cześć dziewczyny! I znowu mamy wekend! Dzosiaj nienajlepiej się czuję, dopadła mnie jakaś handra, czy coś takiego! W nocy nie mogłam spać, wszystko mnie bolało, nie mogłam sobie znaleźć odpowiedniej pozycji, koszmar! Teraz też czuję się nienajlepiej, boli mnie głowa, to pewnie ta szaro-bura pogoda, a do tego nic mi sie nie chce!
ptysiaczekk - ja ze swojej strony proponuję udac się do lekarza, może być inny, nie musi być twój prowadzący, to nagły i niepokojący cię przypadek, a twój na urlopie, więc to narmalne, że idziesz do innego! Będziesz spokojniejsza jak lekarz powie ci że wszystko OK! Może da ci leki na podtrzymanie, dużo dziewczyn także z tego forum brało te leki na początku ciąży! TRZYMAJ SIĘ I NIE LEKCEWAZ TEGO!
wrocilam ze studiow no i fajnie ze mialam co poczytac :)
co do M jak Mama tak wyglada relacja z gazetki zdana mi wlasnie przez kolezanke ciazowke cytuje "jest bardzo duzo porad, moda,2 opowiadania o kobietach w ciazy jak sie dowiedzialy itp i fajne artukuly to: o usg, o cesarce, o obrzekach, infekcje jak leczyc, zgaga, jak nie mozna zajsc ciaze co robic, WYPRAWKA DO SZPITALA, porod rodzinny, kiedy jest pora jechac do szpitala oznaki porodu, pierwsza kapiel gdy mama kapie sama, o karmieniu piersia, pierwsza podroz, zabawki na poczatek, pieluszki jakie wybrac, dita mlodej mamy, no i dla mnie super cwiczonka z ilustracjami!!!,jak dbac o wlosy po porodzie, dokumenty dla maluszka jakie trzeba wyrobic jak sie urodzi, 6 rad dla przyszlego taty jak ma wytrzymac z kobieta wciazy to sie przyda mojemu facetowi, mity przesady o ciazy i na koniec imiona dla dziecka na literke A....bardzo fajna i pozyteczna gazetka...."
Nic dziewczynki widzimy się dopiero w środę - jutro jadę do rodzinki, zobaczę się z mamą i wogóle jestem tak spragniona tych kontaktów hmmmmm. We wtorek wielki dzień nas czeka - badanie w Łodzi - trzymajcie kciukaski za nas Miłej niedzielki dla Was kochane
Lady zdróweczka życzę niech katarek zmyka sobie Magg pozdrowionka i buziaczki
Hej kobietki!! Mam pytanie. U mnie dopiero początek. Na razie mdłości brak na szczęście, ale jestem pełna obaw i strachu, czy z "fasolką" wszystko jest ok. We wtorek wizyta u lekarza. Też macie takie dylematy i głowę pełną lęków?..
AniaM fajny wózek, oglądałam też wózki firmy wychamet, wolfi lux, adbor, anmar, elcar, arti i chyba ze względu na cenę kupię jakiś tańszy tylko w sklepie gdzieś ich muszę poszukac, i nie wiem czy na paskach czy na spręzynach, bo na pewno na pompowanych kołach, dzięki za linka a mam pytanie bo mam kołderkę 80x80 i nie widzę w miarę taniej pościeli na taki rozmiar może ktos gdzieś widział