Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

idę dziś do gina, i pewnie znowu wyjdę na panikarę, to się popytam
 idę dziś do gina, i pewnie znowu wyjdę na panikarę, to się popytam  ale może któraś ma takie samo doświadczenie?
 ale może któraś ma takie samo doświadczenie? . Najważniejsze to załóż sobie taki filtr na te informacje które w necie znajdujesz, tak żeby tych złych unikać. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
. Najważniejsze to załóż sobie taki filtr na te informacje które w necie znajdujesz, tak żeby tych złych unikać. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze  

Trzeba się cieszyć, że nie ma dużego ciężaru do dźwigania - im dłużej, tym lepiej. Tymbardziej, że całe lato przed nami
 Trzeba się cieszyć, że nie ma dużego ciężaru do dźwigania - im dłużej, tym lepiej. Tymbardziej, że całe lato przed nami 
       i gotowane mięso też mi ciężko wchodzi, ale co zrobić
 i gotowane mięso też mi ciężko wchodzi, ale co zrobić  nie ma wyjścia
 nie ma wyjścia  Ostatnio we wtorek w szpitalu dostałam szpinak na obiad i odbił się dzisiaj na moim stolcu
 Ostatnio we wtorek w szpitalu dostałam szpinak na obiad i odbił się dzisiaj na moim stolcu  dosłownie taki sam kolor jak ten szpinak na talerzu
 dosłownie taki sam kolor jak ten szpinak na talerzu  oczywiście znów na początku się przeraziłam, ale potem sobie przypomniałam, że szpinak jadłam i to pewnie od tego. Przynajmniej taką mam nadzieję
 oczywiście znów na początku się przeraziłam, ale potem sobie przypomniałam, że szpinak jadłam i to pewnie od tego. Przynajmniej taką mam nadzieję 

Ja swoje poczułam dużo wcześniej bo w 18tc a to pewnie dlatego że moje łożysko właśnie jest na tylnej ścianie. A teraz młody czasem jak przywali to aż brzuch skacze
 Ja swoje poczułam dużo wcześniej bo w 18tc a to pewnie dlatego że moje łożysko właśnie jest na tylnej ścianie. A teraz młody czasem jak przywali to aż brzuch skacze  i co najśmieszniejsze, tylko jak mówię do niego po angielsku że ma mnie kopnąć to rozumie i kopie od razu
 i co najśmieszniejsze, tylko jak mówię do niego po angielsku że ma mnie kopnąć to rozumie i kopie od razu  a jak po polsku to nic nie dociera
 a jak po polsku to nic nie dociera 

A ja już 6 miesiąc dziś zaczęłam
 A ja już 6 miesiąc dziś zaczęłam  I w ogóle mam wrażenie, że po tym szpitalu to jakby się nawet trochę zmniejszył
 I w ogóle mam wrażenie, że po tym szpitalu to jakby się nawet trochę zmniejszył  Ale waga niestety zmniejszyć się nie chce
 Ale waga niestety zmniejszyć się nie chce  7kg na plusie
 7kg na plusie  Na początku szło po 1kg na 3 tyg. Teraz na 3 tyg idą 2 kg, ale ginka powiedziała mi że dobrze przybieram na wadze i mam się nie martwić więc się nie martwię
 Na początku szło po 1kg na 3 tyg. Teraz na 3 tyg idą 2 kg, ale ginka powiedziała mi że dobrze przybieram na wadze i mam się nie martwić więc się nie martwię 
A ja się teraz od pielęgniarek dowiedziałam w szpitalu, że brzuszka nie należy głaskać, bo to może powodować skurcze i stawianie się macicy. Nie wiem czy wiedziałyście o tym czy nie, bo ja osobiście nie, dlatego taką ciekawostkę wam piszę, może to akurat którejś pomożeTak słyszałam o tym i u nas w szpitalu jak widzą w ciąży zagrożonej że mama głaszcze brzuś to wręcz zakazują dodtykać :O
Z tym głaskaniem brzusia to słyszałam, że nie można kolistych ruchów wykonywać, bo dzidzia może się pępowiną owinąć.no to już chyba przesąd

No i jak bije się z siostrą
 No i jak bije się z siostrą  

co prawda leukocyty są podwyższone, ale nic dziwnego skoro jestem przeziębiona, z glukozą też sobie wspaniale poradziłam więc jest git
 co prawda leukocyty są podwyższone, ale nic dziwnego skoro jestem przeziębiona, z glukozą też sobie wspaniale poradziłam więc jest git 
 W ogóle to gin też dziś badał szyjkę, powiedział, że jest ładnie w miesjcu ale że taka jest niewielka, taka juz moja uroda.. może to znaczy że poród aż taki długi nie będzie?!
 W ogóle to gin też dziś badał szyjkę, powiedział, że jest ładnie w miesjcu ale że taka jest niewielka, taka juz moja uroda.. może to znaczy że poród aż taki długi nie będzie?! 

od początku ciąży 2,5kg przytyłam,

poczuł kopnięcia po przyłożeniu reki do brzunia w 19 tygodniu..
 poczuł kopnięcia po przyłożeniu reki do brzunia w 19 tygodniu..

Są kobiety, które b.mało przybierają w ciąży, dużo zależy od organizmu- od wieku, od uwarunkowań genetycznych...
 Są kobiety, które b.mało przybierają w ciąży, dużo zależy od organizmu- od wieku, od uwarunkowań genetycznych...
      Teorko, więc ja ruchy Frania poczułam dosyć szybko bo pod koniec 17 tygodnia, mój, już mążpoczuł kopnięcia po przyłożeniu reki do brzunia w 19 tygodniu..
Tyle, ze ja mam łożysko na tylnej ścianie, więc mogłam poczuć kopnięcia znacznie wcześniej.. a takie to falowanie brzuszka to tak mniej więcej od 2 tygodniu zaobserwowałam

nie liczę miesięcy patrząc na tygodnie, bo to mi ni w gruszkę ni w pietruszkę nie wychodzi
 nie liczę miesięcy patrząc na tygodnie, bo to mi ni w gruszkę ni w pietruszkę nie wychodzi  Bo licząc, że każdy miesiąc ma 4tyg to patrząc na tygodnie ciąży 5 miesiąc skończyłabym wraz z upływem 20 tyg. (bo 5x4=20). Także wymyśliłam sobie swój sposób
 Bo licząc, że każdy miesiąc ma 4tyg to patrząc na tygodnie ciąży 5 miesiąc skończyłabym wraz z upływem 20 tyg. (bo 5x4=20). Także wymyśliłam sobie swój sposób  wiadomo, że jest on wielce orientacyjny
 wiadomo, że jest on wielce orientacyjny 

Zalecała masaż dopiero przed samym porodem, a właściwie dopiero wtedy, jak się zaczną skurcze.